Digidexo.com

Hjelp for irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom er en vanlig fordøyelses lidelse som påvirker tarmen. Hvis du lider av irritabel tarm syndrom, magesmerter, oppblåsthet, forstoppelse, gass og slim utflod fra endetarmen kan oppstå på daglig basis. IBS er ikke en alvorlig fordøyelsesforstyrrelser, og de fleste tilfeller er håndterbare med hjem rettsmidler. Men før du kan få lindring, må du kjenne faktorer som utløser symptomer.

Hold deg unna melkeprodukter

En uendelig rekke faktorer kan bringe på irritabel tarm syndrom. Det er ofte vanskelig å fastslå triggere. Melkeprodukter som iskrem og ost er sannsynlige triggere, og unngå disse matvarene kan bedre symptomene eller hindre fremtidige episoder. Eksperimenter med laktosefrie produkter og fordøyelsesenzymer.

Fiber-drevet Tarmer

Å ha færre enn tre avføringer i uken kan forårsake en rekke fordøyelses komplikasjoner som abdominal oppblåsthet, smerter og gass. Siden forstoppelse er et vanlig symptom på IBS, kan øke fiber inntaket hjelpe din tilstand og fremme regelmessige bevegelser. Bruker 20 til 35 gram fiber om dagen. Spis fiberrik mat som grønnsaker, hele korn og frukt, eller ta fibertilskudd. Noen yoghurter som Activa inkluderer aktive kulturer for å fremme en sunn fordøyelseskanal og lette symptomer.

Stimulere Intestinal Sammentrekninger

Regelmessig trening er bevist å behandle forstoppelse forbundet med IBS. Forstoppelse ofte resultater fra redusert tarm sammentrekninger. Å være aktiv stimulerer disse sammentrekninger. I sin tur, beveger avføring raskt gjennom tarmkanalen, lindre forstoppelse.

Monitor Food Intake

Som de fleste fordøyelses eller kroniske mageplager, spiller kostholdet en stor rolle. Å spise for mye fiber (mer enn 35 gram om dagen) kan bringe på symptomer. Inntak av visse matvarer og drikke er sannsynlig å forverre tilstanden. Disse inkluderer krydret mat, fet mat, alkohol, koffein og kunstige-søtstoffer.

Administrerende Diaré

Løs avføring er også vanlig med IBS, og den eksakte årsaken til diaré varierer. Men stress og forbruket av meieriprodukter er hovedgjerningsmennene. Ta en OTC anti-diaré medisiner for å stoppe løs avføring. I tilfelle av kronisk diaré, vurdere naturlig rettsmidler for eksempel å fjerne enkelte matvarer fra kostholdet ditt og lære å håndtere stress. Stress og angst kan øke hastigheten intestinal sammentrekninger, noe som resulterer i rennende avføring. Hvis du arbeider med diaré, drikke rikelig med vann for å unngå dehydrering.

Oppsøk lege

Tilstanden kan etterligne andre fordøyelses tilstander slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Dersom symptomer opptrer plutselig og ikke bedres med naturlige eller hjemme rettsmidler innen én uke, kontakt lege for å utelukke andre tilstander. Alvorlige kramper, kronisk oppblåsthet og rektal blødning kan signalisere en mer alvorlig sykdom.