Digidexo.com

Tarmfordøyelsesproblemer

Tarmfordøyelsesproblemer


Fordøyelsesproblemer er de som påvirker tarmkanalen. Lidelsen kan føre til smerter, blødninger, kvalme, irritasjon og frustrasjon. Typer tarmfordøyelsessykdommer kan inkludere irritabel tarm syndrom, Crohns sykdom, sår og divertikkelsykdom.

Sår

Et sår er et sår på slimhinnen i fordøyelseskanalen (spiserør, magesekk, tolvfingertarm og tarmene). Magesår er vanligvis forårsaket av en bakterie som heter Helicobacter pylori og syrer. Syren eller bakterier kan skade fordøyelseskanalen og føre til enorme smerte i magen.

Divertikkelsykdom

Divertikkelsykdom skader og påvirker tykktarmen og slimhinnen i tarmen. Små poser, kalt diverticula, har en tendens til fra langs tarmen og tykktarmen. Posene kan bli betent og forårsake indre blødninger fra endetarmen din.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm-syndrom er et annet intestinal fordøyelses problem som kan oppstå. Når tarmen presse hardt nok, kan den mat eller væske i magen bevege seg gjennom tarmen for fort eller sakte. IBS forårsaker diaré, gastrointestinale problemer og forstoppelse.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en inflammatorisk tarmsykdom hvor sår utvikle seg i fordøyelseskanalen. Crohns sykdom fører til at berørte person til å miste store mengder vekt, har leddsmerter og har ingen energi. Symptomer på denne sykdommen inkluderer blodig avføring, diaré og mageproblemer.

Advarsel

Som alltid, hvis du er bekymret for tarmfordøyelsesproblemer, søke profesjonell lege for riktig diagnose og behandling.