Digidexo.com

Hvordan Unn Ondartet Hypertensjon

Ondartet hypertensjon er karakterisert ved ekstremt høyt blodtrykk. Anses å være et medisinsk nødstilfelle som krever en tur til legevakten, kan symptomene er hodepine, brystsmerter, hoste og kortpustethet, tåkesyn, beslag eller nummenhet i ansikt, armer eller ben. Klinisk undersøkelse kan avdekke retinal blødning eller hevelse i synsnerven. Nyresvikt, permanent blindhet eller hjerneskade kan utvikle seg som mulige komplikasjoner. Mens en person med denne tilstanden kan være foreskrevet flere medisiner, kosthold, trening og livsstilsendringer er avgjørende i å kontrollere og administrere hypertensjon.

Hvordan Unn Ondartet Hypertensjon

Limit korn og raffinert sukker i kostholdet ditt. Lavere insulin nivåer kan bidra til å bringe høyt blodtrykk under kontroll. Få tilstrekkelig vitamin D, som en mangel på dette vitamin har vært knyttet til insulinresistens, noe som er kjent for å øke blodtrykket.

Gjør øvelsen en prioritet når alvorlig høyt blodtrykk har blitt kontrollert. Snakk med legen din først om hva slags trening kan best passer dine behov. I de fleste tilfeller er en rutine som roterer med forskjellige typer av øvelsen de mest effektive. Fokus på aerob trening noen dager, styrketrening på andre, og innlemme stretching og fleksibilitet øvelser i treningen.

•  Slutte å røyke. Røyking er en av de vanligste risikofaktorene forbundet med malign hypertensjon. Røyking skader veggene i blodårene, noe som øker risikoen for hjerte-og karsykdommer. Den nikotin i tobakksprodukter innsnevrer blodårene, noe som gjør det vanskeligere for blodet å strømme gjennom. Med hver sigarett du røyker, stiger blodtrykket. For folk som allerede har høyt blodtrykk, akselererer røyking utbruddet av ondartet hypertensjon.

Redusere angst og stress som forårsaker du å overspise eller drikke alkohol, vaner som kan bidra til høyt blodtrykk. En respons på stress er innsnevring av blodårer, forårsaker blodtrykket til å stige. Tidligere studier utført av forskere ved Harvard Medical School foreslår at stress stimulerer produksjonen av adrenalin, øker hjertefrekvensen og innsnevring blodkar.

Ta medisiner på timeplanen og som anvist av legen din. Noen av medisiner som vanligvis brukes til å behandle malign hypertensjon omfatter ACE-hemmere som enalapril; vasodilators som hydralazine; en betablokker inkludert labetalol; eller en kalsiumkanalblokker, for eksempel nicardipin. De fleste blodtrykkssenkende medisiner virker ved å slappe av blodårene, reduserer hjertets arbeidsbelastning. Prøv ikke å gå glipp av noen doser, og ikke avbryte medisineringen uten å diskutere med legen din.

Hint

  • Systolisk blodtrykk målinger for personer som lider av ondartet hypertensjon er vanligvis over 200 mmHg. Diastolisk trykk har en tendens til å være høyere enn 140 mmHg.
  • Gå til legevakten hvis du opplever noen av symptomene på ondartet hypertensjon.