Digidexo.com

Hva er måter å sjekke om noen er Breathing?

Hva er måter å sjekke om noen er Breathing?


Du kan støte på en bevisstløs person, og må avgjøre om han puster. Kanskje du er en ny forelder, og lurer på om barnet ditt puster gjennom hele natten. Sjekker om noen puster er en av de grunnleggende trinnene for medisinsk nødhjelp. Likevel, om du ikke ønsker å starte redning puste på noen som bare sover.

Se

Når en person puster, vanligvis brystet stiger og faller. På inhalerer, stiger brystet opp og på puster det beroliger ned igjen. Se for bevegelse i brystet, men enhver bevegelse er en ganske god indikasjon på at personen puster så lenge det ikke er epileptisk eller spastisk. Hvis du har et speil på hånden til å holde den i nærheten av nese og munn for å se om speil tåke fra pusten. Men, ikke bruke tid på jakt etter et speil eller annet du mister kritisk tid for å hjelpe personen.

Lytt

Legger øret nær personens munn for å høre etter enhver bevegelse av luft inn og ut av lungene. Finn ut om du hører noen pustelyder ved å lytte i nærheten av ryggen eller brystet. Når du lytter til spedbarn puste, husk at de kan ha veldig stille pustelyder.

Føle

Kom nærmere personens munn og sette kinnet over munnen eller svært nær nesen. Finn ut om du føler noen luft mot kinnet ditt som person puster inn og puster ut. Du kan også legge hånden på en persons bryst å føle for enhver bevegelse som han puster inn og ut. Forsiktig berøre en person eller banker skulderen for noen respons.

Åpne Airway

En tungen eller fremmedlegeme kan komme i veien for å puste hos barn og voksne. For en bevisstløs barn eller voksen, utføre enten en head-tilt og chin-lift flytte eller en kjeve fremstøt for å flytte hodet, åpne luftveiene. Kjeven-thrust manøver er reservert for de med en mistenkt hode eller nakkeskade.