Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Mycoplasma infeksjoner

Hvordan diagnostisere Mycoplasma infeksjoner


En mykoplasma-infeksjon er vanligvis en respiratorisk sykdom forårsaket av Mycoplasma pneumoniae. Mykoplasma er relatert til bakterier, men mangler en cellevegg. Disse infeksjonene er ikke spesielt smittsom og krever langvarig kontakt med sekret fra luftveiene på en infisert person som skal overføres. Det sjelden påvirker barn under 5. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere mycoplasma infeksjoner.

Hvordan diagnostisere Mycoplasma infeksjoner

Forvent symptomer på en mykoplasma infeksjon å vises 15 til 25 dager etter eksponering og gradvis utvikle seg over 2 til 4 dager. Symptomene vare i noen dager til mer enn en måned.

•  Sjekk øvre luftveier for smitte. Mycoplasma infeksjoner kan også være ledsaget av hoste, tretthet, feber og hodepine. Det kan utvikle seg til trakeobronkitt ledsaget av tørr hoste og feber med 5 til 10 prosent av tilfellene utvikler seg til mild lungebetennelse. Mycoplasm også kan infisere det indre øret i 20 prosent av tilfellene.

Se etter ikke-respiratoriske symptomer på en mykoplasma infeksjon. Det kan også forårsake magesmerter og diaré, og infisere urogenitaltraktus og leddene.

Eliminer andre diagnoser først. Mycoplasm infeksjoner ofte ikke svare på de typiske antibiotika og er ikke spesifikt identifisert i 50 prosent av tilfellene.

diagnostisere mycoplasma infeksjoner klinisk i de fleste tilfeller. En ikke-spesifikk prøve av blodet for kalde antigener kan bekrefte en diagnose, men er ikke alltid positive. Mer spesifikke tester er vanligvis bare brukes til å spore utbrudd.