Digidexo.com

Hva kan noen ha på en flytende diett før en colonscopy?

Som et diagnostisk verktøy, er en koloskopi uovertruffen. Leger kan visualisere innsiden av hele tykktarmen uten å kutte i deg. Du vil være i stand til å vende tilbake til dine vanlige aktiviteter raskt. For å få mest mulig ut av eksamen, vil du bli satt på en flytende diett i 24 til 72 timer før prosedyren.

Tillatt av matvarer

En flytende diett betyr bare at du kan få i seg noe som primært væske basert, selv om du må unngå alkohol. Forbruker bare væsker for en til tre dager før testen vil gjøre din kolon å tømme helt av eventuelle matrester. Du vil legen din for å være i stand til å visualisere så mye areal i tykktarmen som mulig, for å utelukke eventuelle sykdommer eller infeksjoner. Matvarer som buljong, juice, te, sportsdrikke og kaffe er akseptabelt på den flytende diett, så lenge de ikke er rød i fargen. Røde elementer kan flekke veggene i tykktarmen, tainting resultatene av koloskopi. Flytende diett mat er faktisk ikke spist; heller de er drakk, og kan noen ganger la deg følelsen mindre enn mett.

Du kan lure magen til følelsen fornøyd ved å forbruke flere elementer som er tillatt på flytende diett. Faktisk kan kalle det en flytende diett bli sett på som en misvisende benevnelse. Det betyr ikke at maten må være flytende, bare at det er væske i sin enkleste form. Ett eksempel på dette unntaket er Jell-O. Selv om det er et fast stoff etter nedkjøling, er gele en meget akseptabel komponent i en flytende diett. Sorbet er en annen matvare som kan inntas på en flytende diett. Spise Jell-O og sherbet kan hjelpe deg med å tåle den flytende diett fordi tygging og svelging handling involvert med inges dem etterligne handlingene til å spise vanlig mat. Derfor trenger du ikke føler deg som fratatt.

Viktig

Etterlevelse av flytende diett er avgjørende. Avvik fra legens anbefalinger vil kunne påvirke utfallet av koloskopi. Hvis legen din ikke er i stand til å tydelig se hele tykktarmen, kan infeksjoner eller andre lidelser bli feildiagnostisert. For å effektivt identifisere alle forhold du kan ha, må du følge den flytende diett og legens instruksjoner til punkt og prikke.