Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på komplikasjoner som oppstår under svangerskapet?

Hva er Tegn og symptomer på komplikasjoner som oppstår under svangerskapet?


Mens svangerskapet kan være en spennende periode i en kvinnes liv, er det mange komplikasjoner som kan oppstå under svangerskapet. Noen komplikasjoner er milde, mens andre kan føre til alvorlig sykdom hos mor eller fosterdød. Hvis du opplever noen tegn til de nevnte svangerskapskomplikasjoner, kontakt din fødselslege.

Svangerskapsdiabetes

Diabetes i svangerskapet kalles svangerskapsdiabetes. Svangerskapsdiabetes er vanligvis forbigående og oppstår fordi kroppen ikke produserer nok insulin. Symptomer på svangerskapsdiabetes er tretthet, uvanlig tørste, tåkesyn, og hyppig vannlating. Et annet tegn på svangerskapsdiabetes er sukker å være tilstede i urinen, noe som kan påvises ved en test på legens kontor.

Placenta Previa

Placenta previa oppstår når placenta er plassert lavt i livmoren og i det minste delvis dekker livmorhalsen. Det vanligste symptomet på placenta previa er blødning som oppstår uten smerter i løpet av tredje trimester. Andre symptomer inkluderer livmoren måle store, fosteret være i seteleie, og premature rier.

Preeklampsi

Høyt blodtrykk som oppstår under svangerskapet kalles preeklampsi. Leger teste for preeklampsi ved å ta en pasients blodtrykk og gjennom urin- og blodprøver. Det finnes to former for svangerskapsforgiftning: milde og alvorlige. Tegn på mild preeklampsi inkluderer høyt blodtrykk og væskeansamlinger. Tester kan også avsløre protein i urinen. Høyt blodtrykk, hodepine, tåkesyn og kvalme / oppkast er symptomer på alvorlig svangerskapsforgiftning.

Tipped Livmor

En tippet uterus oppstår når livmoren lener seg mot baksiden av bekkenet. Mens sjeldne, kan en tipset livmoren føre til spontanabort. Tegn på en tipset livmoren er smerter under samleie, urinveisinfeksjoner, og mindre inkontinens.

Gruppe B streptokokk infeksjon

Gruppe B streptokokker infeksjon er en bakteriell infeksjon som opptrer i vagina eller rektum. Denne infeksjonen kan være skadelig for både mor og baby. Symptomer på Gruppe B streptokokk infeksjon omfatter urinveisinfeksjon, feber under fødselen, og for tidlig fødsel.