Digidexo.com

Hva er effekten av halsbrann?

Hva er effekten av halsbrann?


Ifølge American Gastroenterologisk Association (AGA), er halsbrann sjelden livstruende. Et vanlig symptom på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), er halsbrann ofte forvekslet med et hjerteinfarkt fordi smertene lokaliserer nær hjertet. Virkningene av halsbrann er oftest forbundet med GERD, og ​​problemer med spiserøret.

Ubehag

Ubehag er en viktig effekt av halsbrann. Ifølge Mayo Clinic, halsbrann forårsaker en brennende følelse i brystet rett bak brystbenet. Smerten ofte strekker seg opp gjennom strupen. Det skjer oftest etter å ha spist eller om kvelden. Halsbrann smerte har en tendens til å forverres når du legger deg ned eller bøye seg. AGA anbefaler at halsbrann kan vanligvis dempes ved å endre atferd, for eksempel spisevaner, og ved hjelp av over-the-counter medisiner. Hvis det er vedvarende eller øker i alvorlighetsgrad, noe mer alvorlig kan ha oppstått.

GERD

Halsbrann er det viktigste symptomet av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Mayo leger oppmerksom på at hyppige halsbrann som påvirker din daglige rutine er GERD. Aga påpeker at GERD-assosiert halsbrann kan også utløse sår hals, heshet, kronisk hoste og følelsen av at du har en klump i halsen. Du kan føle eller smake magesyre backing opp i spiserøret og munnen med moderat til alvorlig halsbrann. Av denne grunn er halsbrann ofte kalt syre dårlig.

Spiserøret Issues

Halsbrann, spesielt hyppig GERD-relaterte halsbrann, kan påvirke spiserøret. The University of Maryland Medical Center (UMMC) hevder at intensiteten av halsbrann smerte ikke nødvendigvis indikerer nivået av skade, om noen, blir gjort til spiserøret. The National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC) rapporterer at Barretts øsofagus en tendens til å presentere noen symptomer, men det er ofte funnet i personer med GERD. Barretts øsofagus er preget av en endring i vevet som linjer i spiserøret. NDDIC hevder at årsaken er ukjent, men en sammenheng mellom magesyre produsert av GERD og lidelsen er mistenkt. I sjeldne tilfeller fører Barretts øsofagus til en dødelig form for kreft i spiserøret.

Mindre vanlige bivirkninger

UMMC viser flere mindre vanlige bivirkninger av hyppige halsbrann eller GERD. De inkluderer problemer med å svelge, noe som kan føre til choking, alvorlige brystsmerter, og alvorlig esophageal skade i sjeldne tilfeller. GERD kan også forårsake hoste og andre luftveissymptomer på grunn av en innsnevring av spiserøret. Kvalme og oppkast og til oppstå med hyppige halsbrann, og de kan også signal noe mer alvorlig, slik som et sår eller kreft. Vedvarende hikke er også en potensiell effekt av halsbrann, bemerker UMMC.