Digidexo.com

Sjøgrens sykdom Symptomer

Sjøgrens sykdom Symptomer


Det er beregnet at omtrent 1-4 millioner amerikanere lever med Sjøgrens sykdom. Sykdommen rammer flere kvinner enn menn, og de som er diagnostisert er ofte 40 år eller eldre. Det finnes ingen kur for Sjøgrens sykdom, men behandlinger er tilgjengelig som kan lette symptomene. Kunstige tårer og kortikosteroider er blant de mest vanlige legemidler som benyttes for behandling av pasienter som er diagnostisert med Sjøgrens sykdom.

Hva er Sjøgrens sykdom?

Sjøgrens sykdom er en immunsystemsykdom som ikke har noen kjent årsak. Ifølge National Foundation for Celiac Awareness (NFCA), Sjøgrens sykdom lider har en overaktiv immunsystem som faktisk angriper kroppens celler. Faktisk, for å lymfocyttene som er naturlig opprettet innenfor immunsystemet bekjempe bakterier og infeksjon angripe fuktighet kjertler i stedet.

Tørre øyne, nese og hud

Tørre øyne er et klassisk symptom på Sjøgrens sykdom. Sjogrens.org rapporterer at tørrhet i øyet kan føre til mer alvorlige øyen komplikasjoner som hornhinnen sår og øyeinfeksjoner. Men angrepet på fuktighetsproduserende kjertler forårsaker også tørrhet i nesehulen, noe som kan føre til en brennende følelse i nese og hyppig neseblødning. Mangel på fuktighet kan føre til utslett og tørr, flassende hud. Det kan også føre til tørrhet i skjeden og smertefulle samleier.

Munntørrhet

The Mayo Clinic rapporterer at Sjøgrens sykdom pasienter kan oppleve munntørrhet, en tilstand som kan fører til vanskeligheter med å svelge, hulrom og tap av smak. Munntørrhet fører ofte til en tilstand som kalles oral candidiasis, som er en soppinfeksjon.

Leddsmerter, trøtthet og nummenhet

Ifølge Artritt Foundation, kan Sjøgrens sykdom føre til ekstrem trøtthet som kan forstyrre livskvalitet. Sykdommen kan føre til nummenhet og prikking i ekstremiteter grunn perifere nervesystemet svekkelser som kan selv føre til at noen pasienter å oppleve nummenhet i ansiktet. Reumatiske lidelser så som artritt og leddsmerte er andre vanlige symptomer assosiert med Sjøgrens sykdom.

Lunger

Sjøgrens sykdom er ofte ansvarlig for bindevevsforstyrrelser som resulterer i inflammasjon. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS) av Bethesda, Maryland, denne betennelsen noen ganger fører til lungeproblemer som bronkitt og lungebetennelse. Disse betingelser er ofte et direkte resultat av lymfocytter inn i lungene.

Liver

Leveren er ofte påvirket av immunologiske sykdommer, så det er ingen overraskelse at pasienter diagnostisert med Sjøgrens sykdom også oppleve leverproblemer. Leveren utvidelse eller forhøyede levertall er blant de mest vanlige lidelser assosiert med Sjøgrens sykdom.

Pancreas

I boken "The New Sjøgrens syndrom Handbook", forfatter Steven E. Carson forklarer at pankreatitt er også et symptom på Sjøgrens sykdom. Han theorizes at bukspyttkjertelen er lik i struktur til spyttkjertler; Betennelser i både føre til en økning i amylase. Amylase er enzymet som hjelper på fordøyelsen av karbohydrater, og laboratorietester kan påvise økte nivåer, som kan hjelpe i diagnostisering av Sjøgrens sykdom.