Digidexo.com

Barn og farene ved røyking

Flere barn er røyking nå enn på noe annet tidspunkt i historien, og de store risikoen er mye verre for barn enn for voksne. Hjertesykdom og høyt blodtrykk er bare noen av bivirkningene og farene forbundet med barn og røyking. Med 60 prosent av barn i alderen 4 til 11 blir i hjem hvor røykere er til stede, gjør passiv røyking like mye skade på unge kropper som faktiske røyking.

Fakta

Ifølge American Heart Association, er sigarettrøyking av barn og tenåringer er et stort problem. Tatt i betraktning at mange voksne som røyker begynte å røyke i tenårene, vaner dannet i ungdommen kan fortsette inn i voksenlivet. De som begynner å røyke før fylte 20 er sagt å ha de høyeste tilfeller av tidlig hjertesykdom og høyt blodtrykk samt fatty buildup i arteriene.

Ungdomsskolen og videregående skole Røykere

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, rundt 4400 barn fra 12 år til 17 prøver sin første sigarett daglig. Nesten en tredjedel av disse barna er forventet å dø av sykdommer relatert til røyking. Mer enn 240 skoler ble brukt i en undersøkelse foretatt av National Youth Tobacco Survey, og det funnet en nedgang i bruk for high school-elever, men ikke i ungdomsskoler. Dette fører tjenestemenn til å tro at mer forebygging bør være rettet mot ungdomsskole elever og deres pensum i klassen.

Resultater av røyke

Hver inhalering av nikotin fra røyking øker hjertefrekvensen midlertidig, så vel som å heve blodtrykket. Blodet sirkulerer gjennom kroppen har mindre oksygen og kan føre til klumper av blodårer som fôrer hjertet. Blodpropp er mer presser hos røykere, på grunn av denne bivirkning. Hjernen blir avhengige av nikotin i sigaretter, og derfor blir det en vanedannende vane, snarere enn en forbigående innfall for barn. Når avhengighet finner sted, kan det ta måneder eller år for å hjelpe et barn til å slutte å røyke. Hvis fanget tidlig, kan røyke barn og farene ved røyking reduseres drastisk.

Bivirkninger

Den økte risiko for tidlig koronar hjertesykdom, så vel som høyt blodtrykk er mer fremtredende i barnets røykere grunn av det faktum at deres legemer er ennå ikke helt ferdig vokser. I arterier som fremdeles er ekspanderende og hjerneceller som er konstant som konkurrerer om oksygen, vil mangelen på oksygen forårsaket av inhalering av røyk forårsake sammentrekning av arteriene og venene i tillegg til en redusert oksygeninntaket. Vedvarende brystet forkjølelse og lungebetennelse samt influensa er mer utbredt i barne røykere på grunn av fremmedlegemer i lungene. Astma senere i livet og allergi for luftbårne patogener er også bivirkninger for barn som røyker.

Forebygging barn Røykere

Å snakke med barna om effektene av røyking kan bidra til å avskrekke utbruddet av røyking. Mange barn opplever gruppepress å røyke. Ungdomsskole-alderen barn begynner å gå inn i puberteten og tror de må prøve å passe inn. I mange tilfeller kan dette føre dem til å gjøre ting ute av karakter, er det bare å passe inn med andre. Telling barn om de helsemessige problemer forbundet med røyking, samt å være en hjemme-støtte system, vil hjelpe dem til å si nei til å starte en vane som vil påvirke deres helse drastisk.