Digidexo.com

Slik unngår du at en Fatty Liver

Fettlever (også kjent som fatty leversykdom, steatorrhoeic hepatosis eller steatosis hepatitt), er en potensielt alvorlig tilstand forårsaket av fettlagrene i leveren. Tilstanden gir noen symptomer, og de fleste som har det er klar over problemet. Leger vanligvis oppdage leverproblemer etter en rutinemessig blodprøve viser forhøyede leverenzymer. Hvis venstre ubehandlet, kan denne tilstanden føre til varige leverskader.

Bruksanvisning

•  Reduser abdominal vekt. Fettlever er vanlig blant overvektige personer, men du trenger ikke å være alvorlig overvektig for å utvikle denne tilstanden. Fettlever er også vanlig blant de med ekstra abdominal vekt. En vanlig cardio og mage trening rutine kan bidra til å redusere abdominal vekt og reversere fettlever.

Spis et sunt kosthold. Forbruker store mengder fet mat bidrar til fettlever. Etter at en diagnose, leger anbefaler ofte en lav-fett diett og mosjon. Dette senker blod triglyserider (fett) og reduserer leveren fett.

Drikk mindre alkohol. Alkoholikere har en høyere risiko for å utvikle fettlever. Selv om leveren er utformet for å bryte ned og fjerne alkoholen fra kroppen, kan den ikke kan håndtere store mengder alkohol. Som et resultat av mer fett og karbohydrater forblir inne i leveren.

Ta en antioksidant, slik som vitamin C eller vitamin E. Antioksidanter flush toksiner og fett ut av leveren og hindre fettlever.

Se opp for medisiner som forårsaker leverskader. Visse medisiner lagre giftstoffer i leveren, holde den fra å fungere ordentlig. Snakk med legen din og finne ut om noen reseptbelagte medisiner du tar kan øke risikoen for å utvikle fettlever.