Digidexo.com

klump i brystet

Når bør du bekymre deg en klump i brystet?

Fordi brystvevet reagerer på endringer i hormoner, kan bryst klumper komme og gå for en rekke årsaker. Klumper kan vises i alle aldre, fra barndom til alderdom. Bryst klumper bli et problem når muligheten for brystkreft er involvert.

Bryst selvbevissthet

Vær oppmerksom på hvordan brystene dine ser og føles naturlig på ulike tider av måneden. Mens American Cancer Society ingen lang forfekter månedlig bryst selvransakelse (BSE), de anbefaler kvinner praktiserer bryst selvbevissthet. Bryst selvbevissthet er ikke en formell prosess, men en tilsiktet tankegangen til bevisst å være oppmerksom på eventuelle endringer som kan finne sted i brystene. Ifølge University of Texas MD Anderson Cancer Center, "hvis du ikke kan fortelle om du har en forandring i brystet, er det sannsynligvis ikke har vært en endring."

Klumper

Lær hvordan brystene reagerer på ulike tider av menstruasjonssyklusen fordi fibrocystic endring reagerer på de ulike nivåene av hormoner i systemet. Brystene er av natur litt klumpete fordi de er sammensatt av klynger av melkekjertler, kalt lobules, omgitt av fettvev. Ytterligere klumpete vev forårsaket av fibrocystic endringene vil påvirke de fleste kvinner på et tidspunkt i løpet av sine fertil år. Disse klumper er betraktet normalt, selv om de kan være upraktisk. Fibrocystic klumper er godartede, ikke øke risikoen for kreft og krever ingen spesiell behandling, men det er viktig å kjenne igjen når de er ment å være der, så vel som når de ikke er.

Grunn til bekymring

Kontakt med helsepersonell hvis du oppdager en ny klump i brystet som føles forskjellig fra resten av brystet ditt, spesielt hvis den forblir utenfor din neste menstruasjon. Du bør også ringe legen din dersom en klump i brystet begynner å øke i størrelse eller blir hard. En blodig utflod fra brystvorten, hvis brystvorten begynner å endre form, eller hvis brystvorten begynner å invertere er tegn på at noe ikke er riktig. Noen ganger bryst klumper kan føre til endringer i huden på brystet ditt, inkludert uvanlig dimpling eller pucke. Hvis du merker noen forandring i brystene dine som ikke har sammenheng med den vanlige månedlige syklus, bør du kontakte legen din for evaluering.

Hvordan diagnostisere en klump i brystet

Brystkreft er den nest vanligste kreftformen hos kvinner, og er en av de 10 mest vanlige årsakene til dødsfall blant kvinner i USA. Som et resultat, finne en klump i brystet er en grunn til alvorlig bekymring. Heldigvis er de fleste klumper i brystet er ikke kreft, men det er ingen måte å selv diagnostisere deres sak. Riktig diagnose klumper i brystet krever tjenester fra det medisinske fellesskapet.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på dine bryster. The American Cancer Society ikke lenger forfekter bryst selv eksamen for tidlig deteksjon av brystkreft. I stedet organisasjonen anbefaler kvinner praktiserer bryst selvbevissthet. Dette er ikke en formell, månedlig undersøkelse, men bare betaler oppmerksomhet til hvordan brystene dine ser og føler på ulike tider av dagen og måneden slik at du vet når de ikke ser eller føler normal.

Ta kontakt med din lege hvis du oppdager noen merkbar endring i brystene. Fordi brystene består av fettvev rundt klynger av kjertler, kalt lobules, er det ikke uvanlig for dem å føle seg klumpete eller humpete. Men hvis du oppdager en forskjell i måten brystene føler eller ser, slik som en forstørret klump, en hard masse, brystvortene trekker til én side, eller en utflod fra brystvorten, kan det være en grunn til bekymring.

Ta kontakt med din lege og informere ham eller henne om din bekymring. Vær klar til å gi informasjon om når du oppdaget klump eller andre endringer til ditt bryst, hvor lenge den har vært der, om noen smerte er involvert, hvor lenge det er siden siste menstruasjon, din alder, og andre relevante data.

Se din lege for en fysisk undersøkelse. Din lege bør trenes og dyktige til å avgjøre om en klump du har oppdaget er unormal. Hvis legen din bestemmer klump er unormal han eller hun vil trolig anbefale ytterligere diagnostiske tester som kan omfatte en mammogram, bryst ultralyd, tynn nål aspirasjon, eller en kjerne nål biopsi.

Tips og advarsler

  • De fleste bryst klumper er årsaken enten ved fibrocystic bryst tilstand eller cyster; begge disse forholdene er godartet.
  • Aldri gjøre forutsetninger om helsen til brystene dine. Når du er i tvil, ta kontakt med din lege.

Hvordan finne en klump i brystet

Rutine bryst self-eksamener kan hjelpe deg å bli kjent med brystene dine slik at du vil være mer sannsynlig å merke noen problemer tidlig. Ifølge Mayo Clinic, ble rutine eksamener gang tenkt å være avgjørende for tidlig diagnose av kreft; Men det er ingen bevis som støtter dette. Den understreker nå gi deg selv et bryst eksamen for å hjelpe deg å forstå normal konsistens på brystene.

Bruksanvisning

Se på brystene dine til å se etter eventuelle endringer i symmetri, smilehullet eller størrelse. The Mayo Clinic anbefaler å heve armene over hodet og trykke håndflatene sammen for å få den beste utsikten for eventuelle endringer. Sjekk brystvortene for å se om de er slått på eller omvendt. Til slutt løfter brystene dine til å sørge for at de rygger langs bunnen er symmetriske.

Bruk hendene til å undersøke brystene dine. Du kan gjøre dette liggende eller stående. The Mayo Clinic anbefaler å bruke pads av tre midterste fingrene. Når du beveger fingrene langs brystet, gjelder nok press for å føle gjennom vevet uten å forårsake smerte eller grave i ribbeina. Føle på forskjellige dybder på brystet også.

Visualiser bryst som et stykke kake med flere kile skiver. Hver kile bør undersøkes grundig. Flytt klokken rundt brystet, fra forestilt kile å kile. Start med å løfte hendene fra utsiden av brystet til brystvorten. Dine bryster vil sannsynligvis føle forskjellig på forskjellige steder, og noen ganger klumper kan være normal. Brystene kan også variere i måten de føler seg avhengig av hvor du er i menstruasjonssyklusen.

Undersøk brystet og armhulen området. Sørg for å undersøke brystvortene. Se etter utskrivning fra brystvortene og helt løfte areolae å se etter eventuelle problemer. Kontakt legen din hvis du har noen blodig utflod som kommer fra brystvortene.

Tips og advarsler

  • De "Legers Book of hjem rettsmidler for kvinner", sier at de fleste klumper funnet i rutine self-eksamener er ikke kreft, spesielt i kvinner under 40. Hvis du oppdager en klump, vente og sjekker noen dager senere.
  • The Mayo Clinic anbefaler å kontakte legen din dersom du merker en knute eller hard klump nær armhulen eller hvis du har noen rødhet eller smerte i brystet.

Hva er definisjonen på en cancerous klump i bryst?

Hva er definisjonen på en cancerous klump i bryst?


Både menn og kvinner kan utvikle klumper i brystet. En stor andel av disse er ikke kreft. En cancerous klump kan se og føle det samme som en klump som ikke er kreft.

Ondartet

En kreftklump i bryst består av kroppsceller, og refereres til som en tumor som er malign. Ondartet betyr at disse cellene vil metastasize, eller spre seg og vokse.

Invasion

En cancerous klump har celler som er forskjellig fra typiske kroppens celler. Disse reprodusere som en mye raskere enn normale celler. De kan løsne fra svulsten og invadere og ødelegge vevet rundt klump.

Blodet

De kreftceller vil fortsette å reise gjennom vevet, inn i lymfeknutene og inn i blodstrømmen for å forårsake skade på andre deler av kroppen, så vel.

Cancerous klump Symptomer

Den bryst klump som er kreft kan være preget av symptomer som ekstern blåmerker uten grunn, nippel plutselig bli invertert, blod-farget væske fra brystvortene og nylig rynket bryst hud.

Ny deig

Hvis du regelmessig sjekke selv, så vet du kroppen din godt og vil være i stand til å identifisere når en ny klump i brystet vises. Ha en lege finne ut om det kreft eller ikke.

Godartet bryst klump Symptomer

Bryst klumper kan oppstå i alle, inkludert babyer, barn og voksne menn og kvinner, selv om de er mer vanlig blant kvinner i fertil alder som ennå ikke har opplevd menopause. Selv om noen uvanlige endring eller klump i bryst bør vurderes av en lege så snart som mulig, mange klumper i brystet er godartede og vil ikke skape noen sykdom eller kreft, og kan behandles med medisiner, kirurgi eller hjemmetjenester.

Discharge

Utløp av væske fra brystvorten er et symptom på godartet bryst klumper og andre brystforhold, i henhold til Federal Citizen Information Center. Kvinner med mange klumper i brystet kan oppleve en hvit eller farget utflod som kan være et resultat av å bruke medisiner som p-piller eller lidelser som skjoldbrusk problemer. Et utslipp som ser blodig kan være et symptom på en intraductal papillomer, som er en klump eller vekst nær kanalene innsiden av brystvorten.

Betennelse

Betennelse er et symptom på godartet bryst klumper, ifølge Federal Citizen Information Center. Kvinner som ammer kan utvikle en plugget kanal, noe som kan føre til en klump å utvikle seg i brystet og resultere i symptomer som betennelse, rødhet og smerter. Inflammasjon kan også resultere fra en klump bryst forårsaket av en abscess eller mastitis, som er en infeksjon av brystet vanlig i ammende kvinner.

Pain

Smerter i brystet er et symptom på godartet bryst klumper, ifølge National Library of Medicine. Godartet bryst klumper kan bli mer smertefullt under premenstruelt syndrom eller etter en skade i brystet. Smerter kan skyldes berøre godartet bryst klumper inkludert cyster, plugget kanaler og abscesser. Klumper som resulterer fra bryst-infeksjoner kan forårsake smerte selv fra trykket av en BH eller skjorte.

Shape Endringer

Ifølge Mayo Clinic, kan endringer i form av brystkreft være symptomer på godartet bryst klumper. En godartet klump i eller i nærheten av brystvorten kan føre til at brystvorten til å bli invertert hos kvinner som har brystvortene ble tidligere plassert normalt. Godartet bryst klumper kan også føre til en bryst til å bli større i størrelse eller misdannet når sammenlignet med det andre brystet.

Hudforandringer

Endringer i huden på og rundt bryst er symptomer på godartet bryst klumper, ifølge Mayo Clinic. Klumper kan føre til at huden på brystet å vises rød eller mørbanket i nærheten av plasseringen av klump. Andre hudforandringer forårsaket av godartet bryst klumper kan omfatte en dimpled utseende eller hevelse i huden rundt området av klump.

Tekstur endringer

Ifølge National Library of Medicine, kan godartet bryst klumper føre til endringer i tekstur eller preget på brystet. Godartet klumper som fibroadenomas kan føre til at brystene blir gummiaktig og klumpen kan bevege seg rundt når brystet er presset. Cyster er godartede klumper i brystet kan føle squishy, ​​mens fibrocystic klumper kan føle tykk og fast når presset.

Må bryst klumper vises over Skin?

Må bryst klumper vises over Skin?


De fleste masser (klumper) i brystet er ikke synlige, fordi de ligger innenfor brystvevet i stedet for på overflaten av brystet. Både godartede og ondartede (kreft) massene kan oppstå i brystene, og det er noen ganger vanskelig å se forskjell når palpating (bruker fingrene til å undersøke) brystene. Du bør både palpere brystene dine og undersøke dem i et speil fordi --- om du ikke kan se en klump - ofte er det tegn på skjulte klumper.

Cyster

Brunner & Suddarth sin Textbook of Medical-Surgical Nursing skisserer ulike karakteristikker av massene. Bryst cyster er godartede (ikke-cancerous), ofte flere og i begge brystene, og oppstår vanligvis etter fylte 30 og falle med overgangsalderen, når kroppen produserer mindre østrogen. De er også vanligvis mør og kan øke i størrelse under menstruasjon, forårsaker hevelse og generell ømhet i brystet. Cyster føler runde og elastisk og vanligvis er bevegelig.

Fibroadenomas

Fibroadenoma er en godartet svulst som kan oppstå mellom utbruddet av menstruasjon og overgangsalder. Vanligvis en person vil ha bare én svulst som er bevegelig og er rund, disk-formet eller flikete. En fibroadenoma er vanligvis fastere enn en cyste og er ikke øm.

Fibrocystic endringer

Fibrocystic endringer oppstår under reproduktive år når du utvikle flere cyster, overvekst av noen brystvev og sykluser av brystsmerter og hevelse. Cyster i begynnelsen er små, men større cyster form som tilstanden utvikler seg, noe som resulterer i veldig klumpete og smertefulle bryster, med symptomer forverres under menstruasjon. Disse klumpene gjøre selv bryst eksamen vanskelig, og fibrocystic endringer øker risikoen for å utvikle kreftsvulster.

Ondartet svulst

En ondartet svulst (brystkreft) er mest vanlig mellom 40 og 80. En person vil vanligvis ha bare én masse, men hvis kreften har kommet, det kan ha spredt seg til andre deler av brystet eller lymfeknuter. Svulsten føles fast, ofte flat og gummiaktig, og er mindre bevegelig fordi kreftcellene feste og invadere omkringliggende vev. Svulsten er vanligvis ikke øm i de tidlige stadier, men det kan være noen merkbare endringer i brystet.

Varselskilt

Ifølge medicinenet, noen indikasjoner på brystkreft omfatter endringer i formen eller størrelsen på bryst (spesielt i forhold til det motsatte bryst), væske fra brystvortene (blod-farget eller vassen), brystvorter (snu innover), små fordypninger eller tilbaketrekking ( trekke innover) av huden over tumorlokalisering, misfarging av huden (rød-oransje) og endring i tekstur (herding av hud, "appelsinskall" utseende).

Forebygging

Hvis du føler eller se en klump og / eller bryst endringer, bør du straks oppsøke lege for en mammogram og andre tester, som kan omfatte en nål biopsi eller kirurgisk biopsi (tar en prøve av vev). Identifisere klumper i brystene og fastsette årsaken er kritisk fordi brystkreft bør behandles så tidlig som mulig. Du bør gjøre månedlige selv bryst eksamener og har en årlig eksamen av helsepersonell; inkludert en screening mammogram, etter fylte 40, eller tidligere hvis du har en familiehistorie med brystkreft.

Hvordan behandle klumper i brystene

Du har oppdaget en klump i brystet og begynne å få panikk, forestille alle slags worst-case scenarier. Men det trenger ikke å være en skremmende situasjon hvis du tar de riktige skritt for å behandle et bryst klump og søke medisinsk behandling. Studier viser at nesten 80 prosent av massene ende opp som godartet. Men uansett hva det gjelder, er det en rekke behandlingstilbud tilgjengelig.

Hvordan behandle klumper i brystene

Hvordan behandle klumper i brystene

•  Finn ut om du har klumper i brystet (s). Det anbefales at kvinner gjennomføre en selvundersøkelse av brystene sine hver måned i forbindelse med regelmessige besøk til gynekolog. Hvis en klump oppdages, enten av deg eller legen din, er avgjørende for bryst helse oppfølgende behandling.

Få en ultralyd og en mammografi. Ta kontakt med en lege for en vurdering av bryst klump og gjøre en avtale. Tettheten av klump vil avgjøre hva slags masse det er. Det finnes forskjellige typer klumper: cyster, som er væskefylte blærer som er generelt fast; solide brystkreft massene, som kan være godartet eller ondartet; og fibroadenomas, som er solid, gummi massene med godt definerte grenser som hovedsakelig godartet.

Ha en biopsi gjort. Hvis en ultralyd er mangelfulle, har en klump økt i størrelse over tid eller legen din anbefaler det, bør du ha klump vevsprøve. Disse testene brukes til å avgjøre om klumpen er godartet eller ondartet. En fremgangsmåte er finnålsaspirasjon biopsi, der både væske og celler fjernes fra en cyste med en liten nål. En annen er kjernebiopsi, hvor en bred-kanyle settes inn, og en sylindrisk del av brystet massen er fjernet. Videre behandling er avhengig av om det utskårende del av bryst klump eller fluid er bestemt til å være godartet eller ondartet.

•  Vurder excisional kirurgi for godartede klumper. Noen leger anbefaler å fjerne klumper hvis de blir bekymringsfullt eller hvis de vokser raskt og kompromiss andre bryst strukturer. Kirurgi innebærer vanligvis narkose og er gjort på poliklinisk basis med en kort restitusjonstid.

Start en løpet av behandling for ondartet brystkreft klumper. Hvis en biopsi avgjør massen er kreft, vil legen din vil fjerne kreft - og noen ganger forbundet lymfeknuter, hvis berørt - og starte en stråling og kjemoterapi. Du kan plasseres på hormonbehandling etter en lumpectomy i et forsøk på å hindre en gjentakelse av brystkreft. I ekstreme tilfeller er en mastektomi gjort for å fjerne hele brystet og stoppe spredningen av kreftceller.

Vær oppmerksom på at nye klumper kan danne. Spesielt med godartet bryst klumper som fibroadenomas, er det en god sjanse for at du vil oppdage nye massene. Hvis dette er tilfelle, bør du ta turen tilbake til din lege eller gynekolog for å håndtere situasjonen og gi riktig løpet av behandlingen.

Hint

  • Menn kan også få brystkreft klumper, så menn bør også gjennomføre selv undersøkelser.
  • Ikke forsinke medisinsk behandling hvis du oppdager et bryst klump.

Hvor Er Klumper ligger i bryst?

Hvor Er Klumper ligger i bryst?


Brystene består av kjertler materiale som er omgitt av fettvev og dekket med hud. Dette vevet er forbundet til brystveggen av fibrøse leddbånd. Fettvev gir brystene deres myk konsistens, men av og til en klump kan utvikle seg innenfor brystet.

Typer

Det finnes mange forskjellige typer av klumper som kan utvikle seg i brystene. Plasseringen av disse klumper kan variere avhengig av årsaken til klumpen. Klumper kan vises i hvilket som helst sted innen ett eller begge brystene, og de kan være fast eller bevege seg lett.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan bryst klumper fremstå som en uvanlig hevelse eller metthetsfølelse i brystet. Disse klumpene kan ha en tydelig grense, eller de kan føles som et område med tykk vev uten tydelige grenser.

Time Frame

Enkelte typer bryst klumper, slik som de forårsaket av fibrocystisk endringer, har en tendens til å vises sammen med regelmessige menstruasjonssyklusen. Disse klumpene kan befinne seg i en eller begge brystene.

Identifikasjon

Kjertelmateriale i brystene omfatter en rekke lobules eller melkeproduserende kjertler som er koblet til nippelen ved melkekanalene. Disse lobules, som utstråler gjennom brystene, kan føles som en drueklase, og er noen ganger forveksles med klumper.

Advarsel

The Mayo Clinic anbefaler å se en lege hvis en ny klump vises som føles uvanlig. Eksisterende klumper som ikke går bort etter din neste menstruasjon eller som blir større eller fastere også bør sees av lege. En klump på brystet som er ledsaget av en blodig utflod fra brystvorten er grunn til bekymring.

Ytterligere advarsler

Ifølge Aetna.com, kan klumper som har visse fysiske egenskaper være indikativ for brystkreft. Disse egenskapene kan inkludere klumper som føler fast eller hardt. Klumper som har uregelmessig grenser, føles som solid vev, som ikke beveger seg om lett eller ser ut til å være fast til brystveggen er grunn til bekymring og bør sjekkes av en lege.

Vanligste årsaken til bryst klumper ved 20 år gammel

Finne en klump i brystet kan være en svært traumatisk opplevelse for en kvinne i alle aldre; det kan være spesielt foruroligende for en ung kvinne. Tanken på brystkreft kommer umiddelbart til å tenke, men heldigvis den vanligste årsaken til et bryst klump i ung alder skyldes fibrocystic bryst sykdom.

Definisjon

Fibrocystic bryst sykdommen er så vanlig at det er ansett som mer en variant av det normale. Egentlig ikke en sykdom, det er mer et symptom, en overvekst av brystvev. Mange leverandører anser det som en "endring" i brystvevet. Det er også ofte referert til en godartet brystsykdom eller bryst dysplasi.

Årsaker

Den eksakte årsaken til fibrocystic bryst klumper er ukjent; det er mistanke om at det er knyttet til østrogenproduksjonen, som de fleste fibrocystic bryst klumper forsvinner etter overgangsalderen når østrogenproduksjonen stopper. Det har også blitt bemerket at klumper virke større og kan bli sår, spesielt i løpet av kvinnens menstruasjonssyklus, som synes å støtte koblingen med østrogenproduksjonen. Det er også tenkt at høyt inntak av koffein kan bidra til fibrocystic bryst klump formasjon, spesielt hos kvinner rundt alderen 18 til 25.

Symptomer

En bryst med fibrocystic bryst sykdom presenterer med en klumpete brostein følelse. Klumpene er mer fremherskende i den øvre ytre del av brystet. Klumpene ofte forstørre og føle smertefullt og anbud i løpet av premenstruelle perioden. Begge brystene er vanligvis involvert, og tilstanden kan synes å komme og gå.

Tester

Det er svært viktig for en kvinne med bryst klumper å gjøre månedlige bryst self-eksamen. På denne måten vil hun bli vant til de unike geografiske funksjoner i brystene, og vil være mer sannsynlig å legge merke til utseendet på en ny klump. Kvinner med fibrocystic bryst klumper er ofte oppfordret til å ha en mammogram på et tidlig alder å kartlegge plasseringen av klumper i tilfelle en mistenkelig klump skal vises.

Behandling

Avtagende inntak av koffein og senke fett kan bidra til å eliminere fibrocystic bryst klumper. Noen leger anbefaler å ta 400 mg av vitamin A daglig, som er ment å hjelpe klumper krympe. P-piller kan også brukes til å regulere østrogenproduksjonen for å holde fakkel-ups og sårhet oppstår spesielt under den premenstruelle fasen.

Bryst klump under overgangsalder

Tilstedeværelsen av en klump i brystet under menopause kan skyldes fibrocystic endringer i brystene. Fibrose er overvekst av vev i brystet som danner små bryst klumper. Disse bryst klumper i overgangsalderen er vanligvis forårsaket av blokkerte kanaler i brystene.

Symptomer

Symptomer på fibrose kan inneholde: ømhet i brystene og økt lumpiness som menopause oppstår; ufølsomhet eller økt vekt på oversiden av brystene; og bryst klumper som er bevegelig når trykket.

Behandling

Behandling av bryst klumper i overgangsalderen kan være å redusere inntak av koffein, iført en støttende BH, tar Advil eller Tylenol for smerte, bruker p-piller eller tar Danzol, som er en syntetisk testosteron hormon.

Det er alltid hensiktsmessig å snakke med din personlige lege om de potensielle bivirkninger av å ta over-the-counter medisiner for å behandle fibrocystic endringer.

Typer Bryster Klumper

Fibrose er et svært vanlig problem for kvinner som nærmer seg overgangsalderen; Men det er flere grunner til at en kvinne kan ha en klump i brystet.

Ifølge Mayo Clinic, bryst cyster er klumper som ofte oppstår når en kvinne er nær overgangsalderen. Denne type cyste utvikles når kanalene av brystkreft er utvidet, forårsaker væskefylte blærer dannes. Felles kjennetegn ved bryst cyster er klumper som er vanskelig og sensitiv når den trykkes, klumper som vises innen to uker etter menstruasjon, klumper som er ovale eller runde og klumper som er litt bevegelig ved berøring.

Fibroadenomas er bryst klumper som oppstår når det er en overvekst av glandular eller bindevev i brystene. Ifølge kvinners helse, er denne tilstanden mer vanlig blant kvinner i 20- og 30-tallet eller kvinner som er gravide.

Kjennetegn på fibroadenomas er runde, harde, eller gummi massene i brystene, massene på størrelse med en liten plomme, massene som er senstive å berøre og som spretter eller bevege seg litt ved berøring.

Bryst Infeksjoner

En brystkreft-infeksjon, også kjent som periductal mastistis, er en bakteriell infeksjon som forekommer hos eldre eller postmenstrual kvinner. Periductal mastistis utvikler seg når melkekanalene har blitt betent. Selv om den eksakte årsaken ikke er blitt bekreftet, er følgende symptomer vanligvis forbundet med denne type infeksjon: betent melkekanalene på den mørke huden rundt brystvorten (areola); brystsmerter; brystvorte utslipp; en utvikling av en klump i brystet; eller brystvorte dementi. Ifølge Mayo Clinic, kan denne type bryst infeksjon være kreft hvis symptomene ikke svare på antibiotika og er ikke assosiert med graviditet.

I likhet med periductal mastistis, er intraductal papilomma en ikke-kreft liten klump som vises bak eller i nærheten av areola. Blodig utflod fra brystvorten er vanligvis forbundet med intraductal papilomma, og behandling kan innebære imaging tester for å diagnostisere tilstanden på brystene eller kirurgisk fjerning.

Brystsvulster

Brystsvulster, også kjent som phyllodes svulster, er vanligvis godartet; men i noen tilfeller er disse svulstene kan være kreft. Phyllodes svulster utvikle seg mellom bindevevet i brystene, og er vanligvis smertefritt. Imaging tester og nålbiopsier brukes til å overvåke denne type brystkreft klump. Denne type bryst klump kan fjernes kirurgisk.

Medisinske råd for Odd Klumper

Medisinske råd for Odd Klumper


Finne en uforklarlig klump eller kul på kroppen din kan være skremmende. Det er bare naturlig å se for seg kreft og andre skumle sykdommer. Ofte slike klumper og humper er faktisk uskyldig og ikke indikere en alvorlig tilstand. Men det er en god idé å vite hva du skal se etter og når du skal ringe legen.

Identifikasjon

Noen ganger folk oppdager små klumper på halsen under armhulene eller i sine lyske områder. Ifølge "kvinner Health Magazine," disse ertestore klumper kan være lymfeknuter, hvilket filter giftstoffer og gamle blodceller fra kroppen. Når du er syk med noe som en forkjølelse eller en infeksjon forårsaket av bakterier, kan disse nodene hovne opp, selv om infeksjonen er i en annen del av kroppen din. Vanligvis er dette ikke grunn til alarm, men du bør ringe lege dersom en hoven lymfeknute vokser seg større enn ert størrelse og hevelsen fortsetter i mer enn 14 dager. Hvis det blir veldig store, trenger legen din å utføre en biopsi for å utelukke kreft.

Typer

Det finnes mange typer ting som forårsaker klumper og støt på kroppen. Ifølge MedlinePlus, noen av de mest vanlige er cyster, som er sekker under huden som inneholder et fluid eller delvis flytende substans; vorter, som er hud virus som produserer harde støt; koker, noe som er smertefulle støt; abscesser, som er forårsaket av klumper infisert væske som er fanget i legemet; og fettklumper kalt lipomas som utvikler under huden. Men det kan være vanskelig for den gjennomsnittlige personen å kjenne forskjellen mellom en godartet klump og noe problematisk. Som sådan, er det smart å informere legen din om eventuelle merkelige klumper du utvikler, la henne bestemme om en undersøkelse er nødvendig.

Betraktninger

Noen ganger kan en klump eller bump dukker opp på en persons fot. Ifølge "kvinner Health Magazine," dette kan være en enkel Hallux valgus, som er forårsaket av en overvekst av bein eller vev rundt leddet området. Du kan bruke hjemme rettsmidler for å bekjempe smerte og hevelse, men du bør ringe legen din dersom smerte og hevelse vedvarer. En uforklarlig klump kan også være en mais, som er fortykket hud som resultat av hyppig press eller friksjon.

Misforståelse

Det er en misforståelse at størrelsen på klump angir om det er godartet eller alvorlig. Sannheten er selv svært små klumper kan bety kreft eller infeksjon. Hvis du oppdager en liten, marmorlignende klump, kan det imidlertid være en godartet cyste eller til og med en liten klump av fettceller. Vanligvis går de bort på egenhånd. Hvis det vedvarer i mer enn 60 dager, selv om det fortsatt er liten, må du kontakte legen din. Også, la legen vite om det øker i størrelse. Ifølge WebMD, sårhet, misfarging og pus også bør også stimulere til en samtale til en lege, siden disse symptomene kan tyde på en infeksjon.

Advarsel

Noen typer klumper garanterer et besøk til legen din så snart som mulig. For eksempel klumper i brystet krever et besøk til legen for å utelukke kreftsvulster. Det samme gjelder for klumper i armhulen, et felles sted for tidlig deteksjon av brystkreft. Ifølge MedlinePlus, kan en hoven lymfeknute i dette område indikerer et dreneringsproblem som kan være relatert til brystkreft. Ifølge WebMD, bør klumper i testiklene også bli undersøkt av lege for å utelukke kreft.

Hva er en godartet klump?

Godartede klumper kan oppstå hvor som helst i kroppen, men er spesielt vanlig i brystene. Hormonelle svingninger forårsake mange godartet bryst klumper, men smitte kan også forårsake klumper. Godartede klumper i brystene er en plage, men er vanligvis ikke alvorlig.
Klumper andre steder kan være, men. Svulster som utvikler seg i hjernen eller andre organer, for eksempel, kan interferere med normale fysiologiske prosesser.
Selv om de fleste klumper er godartede, bør du få noen mistenkelig hevelse eller klump sjekket ut av legen din.

Typer

Det finnes flere typer godartede klumper. Noen er væskefylte cyster, andre er klumper av fett, blodårer, vev, eller huden. Godartede klumper kan være store eller små, de kan vises enkeltvis eller i klynger, og noen kan vokse.

Identifikasjon

For å avgjøre om en klump er godartet, kan en lege først manuelt føle klump, hvis det er på brystet eller et annet område der det kan palperes. Godartede svulster noen ganger har en annen følelse enn ondartede svulster.
Dersom legen mistenker klump kan være ondartet, vil hun planlegge pasienten for en biopsi. Laboratorie spesialister vil vise celler fra klump under et mikroskop for å finne ut om kreftcellene er til stede.

Funksjoner

Godartede klumper er ikke-kreftsvulster. Dette innebærer at cellene ikke vil invadere andre celler eller spre seg til andre områder av kroppen. Klumpen kan bli større, men det vil ikke spre seg og invadere andre områder som ondartede svulster gjør. Mange benigne kan danne klumper på samme tid i kroppen; Dette er imidlertid ikke det samme som å ha kreftsvulster, som spredte seg. For eksempel, kvinner vanligvis får mange godartede klumper i brystet på en gang.

Forebygging / løsning

Godartede klumper ofte krever ingen behandling med mindre klumper vokser for stor eller gi andre negative effekter på kroppen. Hvis godartede klumper vokser i et område som kan forstyrre normal funksjon, eller om klumper er kosmetisk skjemmende, en lege kan kirurgisk fjerne dem.

Bryst klumper forårsaket av hormonsvingninger kan forsvinne på egenhånd.

Advarsel

Selv om mange klumper er godartede, hvis du oppdager en klump, alltid få sjekket ut av lege. Hvis svulsten ikke vise seg å være kreft, jo raskere du får behandling, bedre prognose din.

Betraktninger

Klumper i armhulene kan tyde hovne lymfeknuter. Disse kan svelle på grunn av en infeksjon, en cyste, eller kreft. Kontakt legen din hvis du har en klump i armhulen, spesielt hvis dette skjer i forbindelse med klumper i brystene.

Hvordan identifisere en klump i bryst

Brystkreft symptomer kan variere fra å ha klumper, hevelse, hudforandringer å ha ingen åpenbare symptomer i det hele tatt. Ikke-kreft symptomer kan være en infeksjon eller en cyste. Du bør ta tidlige tiltak for å oppdage uvanlige endringer i brystene for å gi deg den beste muligheten til å oppdage kreften tidlig.

Bruksanvisning

Hvordan identifisere en klump i bryst

Gjennomføre månedlig bryst self-eksamener med start i en alder av 20. Har en selv-eksamen om en uke etter den første dagen i menstruasjonen, fordi det er når brystene er ikke lenger hoven og øm på grunn av hormonelle endringer.

Stå foran et speil med armene plassert på sidene. Se på brystene til smilehullet, pucke, endringer i bryststørrelse og tekstur og inverterte brystvorter.

Sjekk om de samme tingene, men denne gangen med hendene på hoftene, så hendene hevet opp med håndflatene presset sammen over hodet.

Legg ned og plassere venstre hånd bak hodet, og bruk høyre hånd til å sjekke din venstre bryst. Plasser tre midterste fingrene på tolv posisjon og massasje med urviseren for å sjekke for klumper. Deretter bruke samme bevegelse, sjekk "time for time," følelsen for noen klumper i brystene.

Gjenta urviseren for høyre bryst.

Tips og advarsler

  • Hvis du oppdager en klump i brystet, må du kontakte lege umiddelbart. Få regelmessig mammografi, vanligvis hver ett til to år når du har nådd en alder av 40.

Bryst klump etter brystforstørrelse

Bryst klump etter brystforstørrelse


Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, rapporterer at brystforstørrelse har blitt en av de mest populære typer kosmetisk kirurgi blant kvinner i USA. Prosedyren er utformet for å forbedre brystene ved å plassere implantater under brystvevet eller brystmuskulatur-om resultatet har potensial til å produsere klumper rundt brystet området. Enhver potensiell klump bør undersøkes, men noen er en normal del av helbredelsesprosessen.

Typer

To former for implantater er brukt; saltvann og silikon, som begge har et ytre skall silikon. Silikon implantater er fylt med en tykk, seig silikongel og saltvann implantater består av et tynnere, saltholdig væske. Ruptur av en av disse typer implantater vil føre til en tydelig endring i utseendet og følelsen av brystet. "En sprukket silikon brystimplantat kan til slutt føre til brystsmerter eller endringer i kontur eller formen på bryst," skriver Dr. Molly Walsh, en plastisk kirurg ved Mayo Clinic. Et slikt brudd kan tolkes som en klump på brystet.

Undersøkelse

Kvinner som har gjennomgått brystforstørrelse bør spørre sin kirurg for å få hjelp med å bestemme forskjellen mellom implantatet og brystvev, deretter gjennomføre en månedlig selvransakelse. "Trykk hardt innover på kantene av brystimplantater å føle ribbeina under, sjekke for eventuelle klumper eller ujevnheter," antyder Mentor Corporation, en produsent av brystimplantater. "Men vær forsiktig med å manipulere (dvs. squeeze) ventilen på implantatet overdrevet, noe som kan føre til ventil lekkasje og gjøre bryst implantat deflate." Selskapet antyder at eventuelle nye klumper bør vurderes av en lege.

Identifikasjon

Mens noen klump er grunn til bekymring og bør testes, Dr. Howard Rosenberg, en kosmetisk kirurg i Mountain View, California, sier at noen klumper, spesielt nylig etter operasjonen, kan være ubetydelig. Disse kan være betennelsesreaksjoner til oppløse sting, arrvev, en liten ansamling av blodpropper som etter hvert vil bli erstattet av arrvev eller en infeksjon eller abscess. Igjen, bør det understrekes at en klump på brystet bør betraktes med mistenksomhet og vurderes av lege.

Forskning

The National Cancer Institute rapporterer at betydelig forskning har blitt utført evaluere potensielle forholdet mellom brystkreft og brystimplantater. Funnene tyder på en redusert risiko for kreft blant dem med implantater. "De fleste har vist at risikoen for utvikling av brystkreft er mindre blant kvinner med implantater sammenlignet med kvinner uten implantater. I flere av studiene, størrelsen på den reduserte risikoen var så mye som 50 prosent til 60 prosent, "sier instituttet.

Risiko

The American Society of Plastic Surgeons sier at risiko og mulige komplikasjoner etter brystforstørrelse kirurgi inkluderer arrdannelse, blødning (hematom), infeksjon, en økning eller reduksjon i brystvorten sensasjon, en opphoping av hardt arrvev rundt implantatet, implantat lekkasje eller brudd, rynkete hud på toppen av implantatet, generell risiko forbundet med anestesi, vedvarende smerte og muligheten for ytterligere kirurgi.

Slik fjerner bryst klumper

Oppdage en klump i brystet er stressende, om klumpen er oppdaget under en rutinemessig mammografi eller av deg eller din partner hjemme. Den gode nyheten er at det store flertallet av bryst klumper er godartede (ikke-cancerous) og mange vil gå bort av seg selv uten behandling er nødvendig. Men klumper som er vedvarende, som fortsetter å vokse, som ikke går bort etter mensen eller er ledsaget av en utflod fra brystvorten krever umiddelbar medisinsk evaluering. Om nødvendig kan legen din anbefale kirurgisk fjerning av klump for biopsi for å bekrefte eller avkrefte en diagnose av kreft.

Bruksanvisning

•  Utarbeide en liste over symptomer du lagt merke til om klump på brystet ditt også når du først la merke til det; hvis det er noen smerte forbundet med den; hvis du har hatt noen traumer til området som kan ha forårsaket det; om det er hevelse, dimpling av hud eller utslett; og om det er ledsaget av en utflod fra brystvorten. Planlegge en avtale med legen din for å diskutere disse symptomene.

gjennomgå en fullstendig fysisk undersøkelse. Vær forberedt på å gjennomgå ytterligere diagnostisk testing om nødvendig, som kan inkludere MR, mammografi, nål aspirasjon, ultralyd eller andre tester.

Ta kontakt med din lege om behandlingstilbud hvis det vises klump er godartet. Hvis klumpen er fast bestemt på å være et resultat av fibrocystic bryst endringer, vil det sannsynligvis ikke være noen behandling anbefales fordi dette er vanlig i de fleste tilfeller. Klumper fra infeksjon kan behandles med en kombinasjon av antibiotika, varm komprimerer og massasje. Klumper forårsaket av bryst cyster kan være utladet. Klumper som er resultatet av fibroadenomas vil vanligvis må fjernes ved operasjon for å avgjøre om de er kreft. Denne prosedyren kalles en lumpectomy.

Sjekk inn på sykehuset. Fastslå med din lege om en lokal eller generell anestesi er best for din situasjon.

gjennomgå lumpectomy. Kirurgen vil lage et snitt og fjern klump sammen med en liten mengde av friskt vev. Han eller hun kan sette inn en dreneringsslange før stengetid og dressing såret.

Vær forberedt på å bruke minst en natt på sykehuset for å bli frisk. Følg legens instruksjoner om bruk av smertestillende medikamenter, sårbehandling og oppfølgingsbesøk.

Vent på testresultatene. Vevet som ble fjernet vil bli sendt til et medisinsk laboratorium for biopsi og resultatene skal være tilgjengelig i løpet av noen dager. Diskuter testresultatene og eventuell anbefalt behandling med legen din.

Bryst Forkalkning Behandlinger

Bryst forkalkninger er kalkavleiringer som bygges opp over tid i brystvevet og kan føles som en klump i brystet. De er svært vanlig blant kvinner og er generelt helt ufarlig. I sjeldne forekomster, kan bryst forkalkninger være et tidlig tegn på brystkreft. Hvis bryst forkalkninger er fast bestemt på å være godartet, er det en rekke måter de kan behandles.

Mammografi

Leger og radiologer følge nøye med bryst forkalkninger hvis de er til stede på den tiden en mammogram utføres. I de fleste tilfeller, måten de forkalkninger Form er en indikasjon på hvorvidt de kan være et tidlig tegn på brystkreft. Vanligvis bare én av fire eller fem kvinner som har forkalkninger er diagnostisert med brystkreft. Selv om de er diagnostisert med kreft, er unormal vekst vanligvis i tidlig fase og kan kureres gjennom behandling.

Det første trinnet at de fleste leger vil ta i behandling av bryst forkalkninger er en mammogram. Dette er en test som utfører et røntgenbilde av brystvevet. Hvis forkalkninger er til stede, vil de vises som små hvite områder i brystet. Radiolog vil da undersøke x-ray for å bestemme mønsteret av forkalkninger. Visse mønstre av oppbygging er tegn på brystkreft, mens andre mønstre er harmløse. Når radiologen har gjort fastsettelse av hvilken type bryst forkalkninger som er til stede, vil en pasientens lege bestemme hvordan du vil fortsette behandlingen.

Behandling for Godartede Forkalkning

Et flertall av tiden, bryst forkalkninger er godartede og ikke tegn på kreft. Imidlertid vil en lege vil pasienten ha oppfølging besøk hvert halvår når bryst forkalkninger er identifisert. Etter den første mammografi dersom forkalkninger har vært fast bestemt på å være godartet, vil legen be pasienten om å gå tilbake til kontoret for en oppfølging mammografi etter en seks måneders periode. Hvis mammogram på den tiden viser at forkalkninger i det berørte bryst er fortsatt ingen bekymring, legen vil da be om en mammografi for det andre brystet etter ytterligere seks måneder. Hvis du på det tidspunktet det andre brystet ikke har forkalkninger, eller ikke har forkalkninger som tilsier brystkreft, kan en pasient deretter fortsette å se sin lege for årlige bryst eksamener, ifølge informasjon fra California Pacific Medical Center.

Behandling etter mistenkelig Forkalkning

Behandlingen for mistenkelige forkalkninger er litt mer komplisert. Etter en radiolog har undersøkt en pasients mammogram og bestemmer forkalkninger er mistenkelig, vil legen deretter utføre en biopsi. Dette er en prosess for å sette en nål inn i brystet for å fjerne noe vev som skal sendes til et laboratorium. Laboratoriet vil deretter analysere prøven og finne ut om cellene er kreft. Dersom cellene ikke er kreft, og deretter behandling for forkalkning er den samme prosess som omtalt ovenfor. Imidlertid, hvis cellene er bestemt til å være kreft, og legen vil ta skritt for å behandle bryst kreft i et tidlig stadium.

Østradiol og hårvekst

Østradiol og hårvekst


Østradiol er en form for det kvinnelige hormonet østrogen, en viktig regulator for mange prosesser i den menneskelige kroppen. Den kan brukes som behandling for en rekke medisinske tilstander, inkludert tørrhet og irritasjon vaginal, behandling av menopause symptomer eller forebyggelse av osteoporose. Estradiol kan også anvendes for å behandle visse typer kreft. Som de fleste medikamenter, kan estradiol føre til noen bivirkninger, inkludert uvanlig hårvekst.

Funksjon

Ifølge Endokrine Anmeldelser, østrogener påvirker frekvensen av huden celledeling hos mennesker og dyr. De kontrollerer også størrelsen og aktiviteten i talgkjertlene, oljeproduserende kjertler i hårsekken. Østrogener, slik som østradiol, er også ansvarlig for å kontrollere nivåene av andre hormoner som påvirker hårvekst, inkludert mengden av testosteron i hårsekken.

Typer

Østradiol-basert medisinsk behandling finnes i flere forskjellige typer, som kan påvirke hårvekst på forskjellige måter. For eksempel kan ifølge Drugs.com, østradiolvalerat, Østradiol Cypionate og Estradiol Acetate føre til at håret til å vokse på nye steder, eller det kan forårsake hår tynning eller tap. Extradiol / Norethindron kan føre til hårtap, men det pleier å være mild. Aktuelle programmer av østradiol kan føre til hårtap på og rundt stedet av behandlingen.

Betraktninger

Mens østradiol behandlinger kan føre til uønsket hårtap hos kvinner som tar dem for overgangsalder og lignende forhold, kan de faktisk stoppe hårtap hos andre kvinner. Ifølge den amerikanske Håravfall Association, er hormonbehandling en felles systemisk behandling for kvinner som lider av androgene eller male-hormonet, håravfall. Disse kvinnene har lave nivåer av progesteron og østrogen, eller for-høye nivåer av mannlige kjønnshormoner, og lider av tynning og skallethet på grunn av denne ubalansen.

Expert Insight

Ifølge AJP - Endocrinology and Metabolism, hemmer estradiol hårvekst hos mus når de påføres på huden, selv i meget lave doser. Hormonet hindrer hårsekken fra å bevege seg til hvilefase til vekstfasen. Andre steroider brukt i denne studien resulterte i mye lavere nivåer av veksthemming.

Advarsel

Håravfall eller uvanlig hårvekst er en irriterende, men i hovedsak ufarlig, bivirkning av østradiol. Kvinner som tar dette stoffet bør kontakte sin lege umiddelbart hvis deres bivirkninger inkluderer også hevelse i munn, tunge eller ansikt, klumper i brystet, tale eller synsforstyrrelser, alvorlig hodepine eller oppkast. Alvorlige reaksjoner på østradiol er sjeldne, men kan være svært farlig.

Kroniske Halsbrann Symptomer

Kronisk halsbrann er ikke sannsynlig å finne en kur fra antacida eller over-the-counter lettelse. Det kan være et resultat av GERD også kjent som acid reflux sykdom, magesår, graviditet, hiatal brokk, gastroparese eller laryngofaryngeal reflux. I alle disse formene for kronisk halsbrann, rygger syre opp og skaper smerte følte i kronisk halsbrann. Det er flere symptomer enn bare brystsmerter funnet i kronisk halsbrann. Mens årsaken kan være lettere å finne i noen tilfeller av kronisk halsbrann, er det sjelden en enkel syndrom å kurere.

Funksjon

Den fordøyelsessystemet har en ventil som åpner og lukker for å tillate mat å stige til magen for fordøyelsen. Denne ventil kobles spiserøret til magen og det av og til lekkasjer. Når dette skjer, gjør det magesyre strømmer tilbake til spiserøret. Mens mageslimhinnen er ugjennomtrengelig for syren, i spiserøret, og det fører ikke brennende smerte.

Identifikasjon

Det finnes en rekke grunner til denne ventilen svekkes. Årsakene kan omfatte typer mat spist, røyking, kroppens posisjon etter måltider eller medfødt svakhet i musklene i dette området. Noen årsaker inkluderer press fra forstørrede organer i området, for eksempel i svangerskapet.

Brystsmerter

En grunn folk søker akutt hjelp for halsbrann er at det ofte etterligner en koronar. Syren brenne slimhinnen i spiserøret forårsaker dramatiske brystsmerter og press. Det sender offeret umiddelbart for å få hjelp.

Kronisk bihulebetennelse

Selv om fordøyelsessystemet ikke fungerer, symptomer på kronisk halsbrann også omfatte øvre luftveisproblemer som kronisk bihulebetennelse, laryngitt og faryngitt, heshet, hoste og klager om halsen. En studie gjort ved Institutt for indremedisin, Universitetet i South Florida College of Medicine og James A. Haley Veterans 'Medical Center, Tampa, Florida fant ut at det var en sammenheng, og grunnen kan komme fra betennelse i de berørte områdene av magesaft .

Rap og Acid

En veldig tydelig symptom på kronisk halsbrann brenner i halsen med en varm syrlig, sur eller salt smak venstre på baksiden av halsen. Av og til den lidende spyr opp små munnfuller av syre. Ofte de som lider av kronisk halsbrann har unormalt store mengder gass.

Svelgevansker

Foruten de andre symptomer fra kronisk halsbrann, kan du finne at du har en vanskelig tid å svelge maten. Det føles nesten som om det stikker i midten av halsen eller skaper en klump i brystet. Dette kan komme fra endringer i spiserøret som forårsakes av svelling eller arrdannelse.

Grunner for smerter i bryst

Brystsmerter er ikke uvanlig. Mange kvinner opplever smerter i brystene-også referert til som mastalgia - enten midlertidig eller konstant. Det er mange årsaker til brystsmerter. Flertallet av tiden er det ikke en grunn til alarm. Brystkreft er vanligvis ikke en årsak til smerte, selv om sjansen for kreft, bør alltid sjekkes ut av en lege.

Klumper

Det finnes mange typer av klumper i brystet som kan være smertefull. Kreftbrystsvulster er sjelden smertefullt. Inflammatorisk brystkreft er en smertefull tilstand av brystene, men det er preget av en ekstremt smertefull, hoven, rød og selv varm bryst. Cyster, fibroadenomas og fibrocystic endringer er mer vanlig og ufarlig, men en lege må avgjøre om det er faktisk det de er. Hvis de blir ekstremt store eller smertefullt de kan fjernes.

Growing Pains

Brystsmerter gjennom puberteten er ikke uvanlig som brystene begynner å vokse. Selv unge gutter har vært kjent for å ha smerter i brystvevet. Ømhet og hevelse i brystet blir betraktet som en normal del av å utvikle for begge kjønn. Hvis det er overflødig smerte eller uvanlig hevelse, bør det nevnes til barnelegen.

Sykdom

Luftveissykdommer som bronkitt og lungebetennelse kan føre til brystsmerter. Smerten er ofte faktisk sprer seg fra brystsmerter. Overflødig hoste kan også bringe på smerter i musklene rundt brystene. Bryst infeksjoner, som vanligvis er ledsaget av rødhet og hevelse, er mulig. En lege behov for å diagnostisere en bryst infeksjon og foreskrive antibiotika.

Hormoner

Gjennom hele måneden, hormonelle nivåer i kvinner endres. Endringene i nivåer av østrogen kan føre til smerter i brystene. Denne smerten kan være ledsaget av hevelse. Noen kvinner vil føle smertefulle klumper i ett eller begge brystene rett før menstruasjon. Dette er normalt og disse typer cyster vil bli mindre og ofte forsvinner. Endringene i hormoner av gravide kvinner kan også føre dem til å ha brystsmerter, spesielt i første trimester.

Andre årsaker

Det finnes andre mindre vanlige årsaker til smerter i brystene. Skade på leveren (som er rett under brystet) kan forårsake smerte å stråle til dette området. En skade i brystet eller brystområdet kan føre til ømhet. Også, digitalis, diuretika, aldomet, Aldactone og klorpromazin er medisiner som kan føre til ømme bryster.

Hvordan å gjøre en selv eksamen for brystkreft

Hvordan å gjøre en selv eksamen for brystkreft


Mange kvinner er overveldet av tanken på å utføre et bryst selv-eksamen, men prosessen tar bare noen få minutter, og kan redde livet ditt. Ifølge National Breast Cancer Foundation, er nesten 70 prosent av brystkrefttilfeller funnet via en self-eksamen. Ved å oppdage brystkreft tidlig, er det en fem-års overlevelse på 98 prosent.

Bruksanvisning

Dusj Metode

•  I dusjen, ordne fire fingre, slik at de er flate og legg venstre hånd over hodet. Påfør lett trykk til din brystvev med flate fingre når du flytter dem over hver del av brystet ditt for å føle for noe unormalt. En mild, men fast hånd vil være nok.

Bruk høyre hånd når undersøke venstre bryst og vice versa. Sjekk for noen form for hard klump eller fortykket vev.

Gjenta denne prosessen på en jevnlig basis for å bli kjent med brystene dine. Når du gjør det selv-eksamen, sjekk for eventuelle uregelmessigheter.

Mirror Method

Stå foran et speil. Plasser armene slik at de er i en avslappet stilling av sidene. Med flate fingre, føler rundt hele brystet for noen klumper eller knuter. Igjen, bruk venstre hånd for høyre bryst og vice versa.

Løft hendene over hodet og gjenta den samme prosessen. Se etter eventuelle kontur endringer i brystene, slik som hevelse, små fordypninger eller brystvorte uregelmessigheter.

Plasser håndflatene på hoftene og bøy musklene i brystet. Se etter noe unormalt igjen.

Pute Method

Sett en pute under høyre skulder og strekk høyre arm bak hodet.

Ordne venstre hånd slik at fingrene er flat. Trykk forsiktig med små, sirkulære bevegelser rundt hele brystet. Deretter beveger seg i en vertikal retning fra topp til bunn. Noter eventuelle klumper eller ujevnheter og være sikker på å dekke hele brystet.

Klem brystvorten for å sjekke for utslipp som kan oppstå. Klumper kan også forekomme i brystvorten, så ikke glem å føle dem også.

Gjenta denne prosessen for din venstre bryst.

Tips og advarsler

  • Rapportere eventuelle klump i brystet med legen din, men husk at 80 prosent av klumper funnet er ikke-kreft, ifølge National Breast Cancer Foundation. Det er normalt for ett bryst til å være større enn den andre.