Digidexo.com

Low Carb Diet Basics

Populariteten til low-carb dietter toppet seg i 2003, og krever en forpliktelse til en høy protein, lav karbohydrat måltid plan. I motsetning til andre dietter, gjør at en lav-karbo diett du å spise så mye som du trenger for å føle deg full. Men på grunn av de begrensede spise valg, det krever dedikasjon. Denne dietten plan har gitt raskt vekttap til overvektige.

Definisjon

Et low-carb diett er en metode som brukes for vekttap. Den krever at du drastisk redusere eller eliminere karbohydrater fra kosten. Når du spiser karbohydrater, noen er brukt til energi, mens resten blir fett og lagres i kroppen, som oftest resulterer i vektøkning. Denne dietten fungerer på premisset om at forbruker færre karbohydrater vil tvinge kroppen til å brenne lagret fett. Selv om Dr. Robert Atkins popularisert denne livsstilen, gjorde han ikke stammer konseptet av en lav-karbo diett. Dr. Richard Mackarness var en av de første til å foreslå den low-carb diett for vekttap i 1958.

Funksjon

Insulin i kroppen konverterer alle karbohydrater som ikke brukes til energi til fett. Når du begrenser deg karbohydratinntak kroppen din går inn i en tilstand som kalles ketose. Ketose er når insulinnivået synker, og derfor blir stabil og dine glukagon nivåene øker. Glukagon får kroppen til å forbrenne fett. Du trenger å redusere karbohydratinntaket til 30 gram eller mindre om dagen for å gå inn i denne tilstand av ketose. Folk som begrenser deres karbohydrat inntaket til dette nivået vanligvis miste vekt raskt.

Hvordan Begin

Du bør først ta kontakt med legen din før du starter noen vekttap diett. Deretter må du identifisere de egenskapene som kan gjøre deg til en god kandidat for denne type diett. Hvis du er overvektig og andre diett planer har vært mislykket selv om du var i samsvar med diett krav, ville du være en god kandidat. I tillegg, hvis du ønsker stivelse, som pasta og brød, og søtsaker, kan en lav-karbo diett gi livsstilsendring som kan gjøre deg til en sunn eater.

Mat du kan spise

På en lav-karbo diett, kan du mange matvarer fra alle matvaregrupper, selv om noen bare i moderate mengder. Du kan spise alle ubehandlet kjøtt. Egg, kylling og fisk er alle low-carb matvarer. Ubehandlet ost kan legges til måltider og gjør en god matbit. De fleste grønne grønnsaker, inkludert kålen, spinat og grønnkål, er sunt og lite karbohydrater. Noen frukter som har lite sukker teller kan inntas i moderate mengder, for eksempel kirsebær, jordbær og avokado. De fleste nøtter, smør, margarin og kremfløte er alle low-carb elementer som kan hjelpe deg å komme gjennom hver dag. Du kan også finne mange low-carb bearbeidet mat og snacks i kosten midtgangen i din lokale matbutikk.

Begrensede Foods

For å lykkes på en lav-karbo diett, er det også mange matvarer som du bør unngå. Ikke forbruke alt som inneholder sukker, for eksempel kaker og paier. Sørg for å lese ernæring etiketter, fordi mange matvarer inneholder skjult sukker. Hold deg unna pasta og alt som inneholder hvitt bearbeidet mel, for eksempel saus og hvitt brød. Ikke forbruke høy-sukker frukt, for eksempel bananer og appelsiner. Du vil vanligvis trenger å eliminere alle stivelsesholdige og sukkerholdige matvarer, fordi de alle har høye karbohydrater teller. Bli en ivrig etikett leser; du vil bli overrasket over hva slags mat er høy i karbohydrater.

Fordeler

En av de viktigste fordelene med low-carb diett er vekttap. Du kan miste 6 til 10 pounds en uke i de første to ukene. Selv som du avanserer på diett plan, kan du fortsette å tape 1-3 pounds en uke mens aldri opplever sult. Denne dietten fører også til stabilisering av blodsukkernivået og en nedgang i insulinnivået, som er både helsemessige fordeler. Du kan også kvitte deg med behovet for insulin hvis du er diabetiker. I tillegg kan du oppleve en reduksjon i kolesterolnivået og blodtrykket.
Low-carb diett har mange fordeler for din helse og velvære. Det fremmer også en livsstil som kan føre til endringer som vil forbedre din generelle velvære. Hvis du har prøvd hver diett der ute, kan det være på tide å prøve en mer.