Digidexo.com

Nyresvikt som komplikasjon behandling av hypertensjon

Nyresvikt som komplikasjon behandling av hypertensjon


Ifølge National Kidney Foundation, renal dysfunksjon forårsaker høyt blodtrykk og hypertensjon forårsaker nedsatt nyrefunksjon. Behandling av hypertensjon er komplisert av den rollen som de nyre organer spille. Skadet eller sviktende nyrer hemme og med forhindre høyt blodtrykk fra å bli senket.

Nyresvikt og hypertensjon

Har blodet testet for å være sikker på at nyrene dine skiller ut avfallsstoffer i blodet effektivt. Testen viser om det er forhøyede nivåer av blodurinstoff, kreatinin og urinsyre. Når disse nivåene er høye, du lider av nedsatt nyrefunksjon (nyresykdom). Dysfunksjonelle nyrene føre til høyt blodtrykk. Hypertensjon kan ikke behandles uten hensyn til din nedsatt nyrefunksjon.

Høyt blodtrykk skader den lille blodkar i nyrene. Disse blodårene er en integrert del av hva nyrene gjør, filtrere avfall. Det vil si at behandling av hypertensjon er komplisert ved en nedsatt tilstand forverres fordi de svekkede nyrer også heve hypertensjon. Denne kombinasjonen kan øke blodtrykket til alarmerende priser ytterligere påvirker nyrene.

Approach

På grunn av den sirkulære forhold mellom blodtrykk og nyrefunksjon, er de to sykdommene behandlet i tandem for å bryte den ond sirkel. Hypertensjon vil ikke svare på behandling dersom nyrene er neglisjert og likeså nyrene vil ikke bedre hvis bare din nedsatt nyrefunksjon behandles.

Medisinering

Legen din vil foreskrive medisiner som behandler hypertensjon sammen med medisiner og vitaminer som beskytter nyrene. Hvis du lider av høyt blodtrykk, vil du trenger å gjøre er å senke blodtrykket og holde den stødig. Det finnes noen medisiner som kan hjelpe deg å gjøre dette. ACE-hemmer og angiotensin II reseptorblokker (ARB) legemidler vil hjelpe deg i å senke blodtrykket og dette vil beskytte nyrene fra å opprettholde noe mer skade.

ACE

Angiotensinkonverterende enzym (ACE) hemmere er en kategori av medisiner for høyt blodtrykk. Disse medisinene forstørre blodårene, slik at hjertet ditt til å pumpe mer blod enkelt. Dette senker blodtrykket; assistere nyrene og beskytte dem fra virkningene av høyt blodtrykk.

ARB

Angiotensin II-reseptorblokkere (ARB) redusere kjemikalier som begrense fartøy. Dette betyr at blodet kan strømme gjennom venene mer fritt, senke blåse trykk. ARB er gitt til pasienter som reagerer dårlig til ACE-hemmere.