Digidexo.com

Pasient Forflytning Teknikk fra seng til stol

Teknikken for å overføre en pasient fra en seng til en stol avhenger av pasientens tilstand og sin evne til å bære vekten og hjelpe til med overføringen. Spesielle hensyn må gis til pasienter som er lamme eller har skader i ekstremiteter. Til tider ved bruk av en kran eller annet maskineri, vil være å foretrekke.

Grunnleggende metode

Pasienter skal kun flyttes med OK av sin lege. På grunn av fare for skade på både pasient og omsorgsperson, har noen organisasjoner anlegges en "No Lift" -politikk, der pasienter ikke kan overføres manuelt, men heller bare ved hjelp av mekaniske løftestoler eller apparater.

Hvis du har bestemt det er OK å overføre pasienten manuelt, forklare pasienten hva du har tenkt å gjøre. Plasser stolen som vender mot sengen, eller i en 45 graders vinkel i forhold til sengen. Hvis pasienten sitter i rullestol, låse hjulene på stolen. Sørg for at rullestolens fotstøtter er flyttet ut av veien.

Sørg for at sengen er i laveste stilling og eventuelle siderekkverk er senket. Hev hodet av sengen til den høyeste posisjonen pasienten vil tolerere.

Hjelpe pasienten roll på hans side, vendt mot stolen. Posisjon en arm under brukerens skuldre og den andre over lårene. Svinge bena over på siden av sengen og hjelpe ham opp i sittende stilling.

Legger armene rundt pasientens overkropp og hjelpe ham til å flytte til kanten av senga. Hvis det er mulig, har han plasserer begge føttene flatt på gulvet. Plasser den ene foten foran pasientens tær og spenne kneet foran beinet hans. Hvis han er i stand til, be ham om å sette en hånd over skulderen.

Be pasienten om å legge hendene på kanten av senga og dytte bort. Hold knærne litt bøyd. Som han presser, rette knær og hofter, løfte pasienten. Pivot mot stolen. Hold ryggen så rett som mulig.

Be pasienten om å ta tak i armene på rullestolen når han føler stolen mot baksiden av bena. Hold ryggen rett og bøy knærne som du senker ham i stolen.

Hjelp posisjonere pasienten komfortabelt i stolen. I rullestol, riktig posisjon fotplatene.

Alternative metoder

Du kan bruke et overføringsbelte (også kalt en gangart belte) rundt pasientens overkropp for å bistå med overføringen. For større pasienter eller for ekstra stabilitet, kan to personer bistå med overføringen. I dette tilfellet, hjelper en person pasienten svinge bena over på siden av sengen mens den andre bidrar til å heve ham opp i sittende stilling. De to omsorgspersoner støtter pasienten mellom dem som de løfte og svinge ham inntil ryggen er til stolen, så både hjelpe ham til å senke ned i stolen.