Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på hemofili

Hemofili er en arvelig blødersykdom som forårsaker overdreven blødning fra det som ellers kan anses som mindre kutt og skrammer. Hemofili oppstår i og påvirker ca 1 av hver 10.000 unge gutter. Mens hemofili ikke kan forebygges, lære hvordan å identifisere symptomer på hemofili kan initiere behandlinger og terapier som bidrar til å alleivate faren ukontrollert blødning. Familie utdanning er avgjørende for å fremme et trygt og sunt bomiljø for gutter som lider av hemofili. Med riktig behandling, kan de som lider av hemofili leve et relativt normalt liv, og det er derfor det er så viktig å identifisere symptomer på hemofili tidlig.

Bruksanvisning

Hovne ledd ofte vises på spedbarn eller småbarn plaget med hempphilia. Etter skrape eller kutte knær eller albuer, kan foreldre legge merke til overdreven blødning.

Blødning som er vanskelig å slutte å følge omskjæring fungerer også som et varsel til barneleger at en mannlig babyen kan ha hemofili.

Blåmerker etter minimal aktivitet, eller tilstedeværelse av store og dype blåmerker er også et tegn på en blodsykdom forårsaket av utilstrekkelig koagulasjonsfaktorer som normalt finnes i blodet.

Blødning intenst fra små kutt eller riper er et svært vanlig symptom på hemofili. Neseblødninger er også ganske vanlig, og ta en spesielt lang tid til å stoppe.

Discovering blod i urin eller avføring fører de fleste foreldre til å ta barnet til barnelege eller fastlegen. Mengden kan være liten eller stor, men alltid må overvåkes.

Tips og advarsler

  • Unngå aktiviteter som kan forårsake skade som kontaktsport. Oppmuntre guttene å svømme eller gå i stedet. Skaff en medisinsk varsle armbånd eller halskjede for barn å ha på til enhver tid.
  • Hemofili kan være mild, moderat eller alvorlig avhengig av koagulasjonsfaktorer som finnes i hver enkelt. Treffe tiltak for å tilpasse livsstilen til alvorlighetsgrad, og utdanne familie og venner på krisetiltak.