Digidexo.com

Tegn og symptomer på hypertensjon hos kvinner

Tegn og symptomer på hypertensjon hos kvinner


Hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk, er en tilstand hvor blodstrømmen i kroppen utøver en stor mengde trykk mot veggene av blodkarene i arteriene. Kvinner som har nådd overgangsalderen er spesielt utsatt for høyt blodtrykk, og leger diagnostisere omtrent én av fire kvinner med tilstanden hvert år. Likevel kan symptomene være vanskelig å få øye på.

Ingen symptomer

Mange kvinner har høyt blodtrykk uten å vite det, så er det ofte ingen merkbare symptomer. Dermed kan de ikke bli diagnostisert med tilstanden før det fører til hjerteinfarkt, slag eller andre helse komplikasjon.

High Blood Pressure Reading

En av de beste måter å oppdage hypertensjon er å få blodtrykket tatt. Leger kan gjøre dette enkelt med en sphygmomanometer (blodtrykksmansjett) og et stetoskop. Sphygmomanometer kollapser de store arteriene i armen; da legen langsomt frigjør trykket inntil han hører pulsen i armen CV. Dette er det systoliske blodtrykket, eller kraften fra blodet renner fra hjertet. Når legen ikke lenger kan høre pulsen, måleren på blodtrykksmåler indikerer det diastoliske blodtrykk, eller kraften fra blod som strømmer tilbake.

Neseblod

Kvinner med alvorlig hypertensjon kan oppleve hyppige neseblod, ifølge Mayo Clinic. Neseblod er et resultat av det økte trykket, noe som fører til å bryte eller spratt blodkar, som deretter flykte fra nesehulen.

Generelt ubehag

Ifølge Mayo Clinic, kvinner med avanserte stadier av hypertensjon er utsatt for svimmelhet, tretthet, forvirring og / eller kvalme.

Brystsmerter

Kvinner som lider av alvorlig hypertensjon kan oppleve brystsmerter, som kan også være ledsaget av pustevansker. Forhøyet blodtrykk forårsaker små koronararteriene i hjertet til å kollapse, noe som resulterer i brystsmerter.

Synsproblemer

Hypertensjon kan også påvirke synet, ifølge Web MD. Mer spesifikt, kan det føre til hypertensive retinopati hvor blodårene i netthinnen, med ansvar for å fokusere, bli skadet.

Uregelmessig hjerterytme

Ifølge Web MD, hvis venstre ubehandlet, høyt blodtrykk kan også produsere arytmi, en tilstand der hjertet slår i en unormal eller uregelmessig mønster.

Hematuria

Alvorlig hypertensjon har vært kjent for å produsere hematuri, dvs. blodig eller skyet urin. Dette er sannsynligvis på grunn av økt press på kroppens glomeruli, som er kapillære klynger i nyrene som er ansvarlige for å filtrere avfallsvæsker (urin) fra blodet.

Pounding Sensation

Ifølge Web MD, kan høyt blodtrykk også produsere pounding opplevelser, som vil oppstå primært i ørene, halsen eller brystet.

Hodepine

Kvinner med høyt blodtrykk kan lider av hodepine, både kjedelig og alvorlig.