Digidexo.com

HIV sykdomsprosess

Transmission

Det er tre viktigste rutene for overføring av HIV: ubeskyttet samleie; deling av sprøyter og brukerutstyr for bruk av injeksjon narkotika; og fra mor til barn, noe som kan skje gjennom svangerskap, fødsel eller levering og gjennom amming.

Seksuell overføring skjer først og fremst ved ubeskyttet vaginal og anal sex. HIV kan også overføres via oral sex utført på enten en mann eller kvinne (HIV er funnet i både sæd og vaginale sekresjoner), men bare hvis den partner utfører fellatio eller cunnilingus har et åpent snitt eller sår i munnen.

Akutt HIV-smitte

Akutt HIV-infeksjon er den første fasen av HIV og er også kjent som serokonversjon sykdom eller HIV akutt retroviral syndrom. Symptomene på første stadium av HIV er influensalignende og inkluderer feber, sår hals, hodepine sammen med andre smerter og plager, hovne lymfeknuter, problemer med fordøyelsen samt hudutslett. Symptomer på dette stadiet skje to til fire uker etter at en person blir smittet og disse symptomene rydde opp innen en måned.

Symptomene på serokonversjon sykdom er veldig mye som de av andre vanlige virusinfeksjoner. Dette betyr at videre testing er nødvendig for å komme til en diagnose av HIV, og folk som er bekymret for at de kan ha smittet med hiv bør oppsøke testing minst en måned etter eksponering, ettersom dette er den gjennomsnittlige tiden det tar å utvikle en nivå av antistoffer mot hiv som kan oppdages av en HIV-test. Se Resources nedenfor for å finne et testsenter.

Asymptomatisk HIV

HIV-sykdommen går inn i sitt andre fasen etter symptomer på akutt HIV-infeksjon har ryddet opp. Dette er den lengste fasen av HIV-sykdom, som varer i ti år i gjennomsnitt; det er ingen symptomer under denne tiden.

Asymptomatisk HIV er noen ganger beskrevet som latent, men dette er ikke nøyaktig. Til tross for fraværet av symptomer, HIV i dette trinn fortsatt langsomt svekket immunsystem ved å målrette immunceller som kalles CD4 T-celler.

Symptomatisk HIV

Symptomatisk HIV er tredje stadium HIV. Det skjer etter asymptomatisk HIV og før AIDS, og varer i ett til tre år (HIV-Symptoms.info). I tillegg til en kronisk influensalignende sykdom, fører symptomatisk HIV til nattesvette, diaré, vekttap, soppinfeksjoner, eksem og problemer med å puste. Tilstedeværelsen av symptomatisk HIV indikerer at immunsystemet har blitt skadet.

AIDS

AIDS er fjerde stadium HIV-sykdom, og er diagnostisert hos HIV-positive mennesker når virkningene av HIV har forårsaket antall CD4 celler å falle under 200 per kubikkmilliliter blod.

AIDS er et syndrom, noe som betyr at en rekke forskjellige tilstander oppstå under den. Disse inkluderer opportunistiske infeksjoner (infeksjoner med bakterier, virus, sopp og bakterier som vanligvis ikke påvirker friske mennesker), alvorlig vekttap, kreft (inkludert lymfomer og hudkreft kjent som Kaposis sarkom) og nevrologiske tilstander som AIDS demens kompleks.