Digidexo.com

avhending av kanyler

Sikker Avhending av kanyler og sprøyter

Sikker Avhending av kanyler og sprøyter


Nåler og sprøyter anses medisinsk avfall. Følgelig må det tas spesielle forholdsregler når du kaster disse elementene. Å vite hvordan du skal kvitte seg med brukte kanyler og sprøyter er viktig hvis du, et medlem av husstanden, eller et kjæledyr krever medisinsk behandling som innebærer bruk av nåler. Riktig avhending av nåler og sprøyter ikke bare beskytter din husstand, den beskytter også andre som kan komme i kontakt med elementene.

Bruksanvisning

•  Umiddelbart plassere brukte kanyler og sprøyter i beholderen. Godt på plass lokket på beholderen etter innlegging av elementet. Du kan bruke en hard, plastbeholder, hvis du ikke har tilgang til en beholder for skarpe gjenstander. Velg en beholder som har en liten åpning på toppen med et lokk og punktering motstandsdyktig og ugjennomsiktig. Plast blekemiddel eller vaskemiddel containere er gode eksempler.

Bruk duct tape til tett forsegle beholderen, når den er full. Bruk markøren til å skrive "Ikke Recycle" på emballasjen eller bruke et farlig materiale etikett.

Oppbevar beholderen i et område barn og dyr kan ikke komme, til du kan kvitte deg med den. Plasser beholderen i søppelkassen på søppel dag, eller ta det til et deponi. Ikke plasser beholderen inn med resirkulering. Videre unngå å bruke resirkulerbare beholdere hvis det er mulig.

Ta kontakt med din lokale helsestasjon eller fast avfall avdeling og be om anbefalte deponier før du kaster nåler i søpla. Noen områder har spesifikke steder for gjenvinning av medisinsk avfall.

Måter å avhende Sanitær Servietter

Sanitære servietter er designet for å brukes i en kvinnes undertøy til å absorbere sin menstruasjonsblødning. Det er viktig å avhende sanitære servietter, som de inneholder kroppsvæske som kan utgjøre en helsefare for andre. Metoder for avhending kan variere etter hvor du er og hva du har tilgjengelig.

Pakk den opp

Etter å ha fjernet en brukt sanitetsbind fra undertøyet ditt, er det viktig å rulle den og deretter vikle den med hva du har tilgjengelig. Ofte er dette toalettpapir, men hvis man har et omslag fra en ny pute tilgjengelig, som kan anvendes i tillegg. Uten å berøre toppen av servietten, rull den opp helt. Så ruller det igjen i hva materialet du bruker. Bruk nok toalettpapir at det ikke vil rulle helt. Hvis du bruker en wrapper fra en ny serviett, sjekk for å se om den har et stykke lim på toppen. Mål å vikle på en slik måte at limet vil holde pakken lukket.

I sjeldne tilfeller kan du finne avhendings poser i toalettene for enkelhets skyld. Det er likevel viktig å vikle serviett, men å bruke disse engangsposer legger et lag av beskyttelse. Bare plassere rullet og pakket serviett i posen og legg posen i søppelbeholdere.

Trash Beholdere

Velge en passende søppel mottaket er viktig. Hvis du er i et offentlig toalett, vil det trolig være en beholder i båsen spesielt for brukte bind. Ved hjelp av disse beholderne vil bidra til å beskytte andre brukere av toalettet og arbeiderne som tømmer søppelet. Kontroller at det er en pose eller annen liner i beholderen før du bruker den. Hvis det ikke er noen beholdere som er spesielt utformet for sanitetsbind, kan du bruke vanlig søppel. Hjemme, kaste innpakket puten bort i vanlig søppel, være sikker på å tømme den regelmessig. Pass på å vaske grundig hendene etter avhending av sanitetsbindet.

Hvordan endre en portex Indre Kanyle

Hvordan endre en portex Indre Kanyle


En portex trakeostomirøret, som er anbrakt i et kirurgisk åpning, eller trakeostomi, i fronten av nakken, har en avtagbar indre hylse kalt en indre kanyle. Indre kanyler er tilgjengelige i en rekke størrelser for å matche størrelsen på trakeostomi rør. De kan være engangs eller gjenbrukes. Lære å endre en portex trakeostomirøret indre kanyle kan redusere en pasients slim buildup, øke hygiene henne og lette pusten hennes.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og vann. Tørke rene hender med et rent håndkle, og deretter sette på ikke-sterile engangshansker.

Hold nakken plate av trakeostomirøret med tommelen og pekefingeren på ikke-dominant hånd. Dette bidrar til å holde den ytre del av trakeostomirøret stødig under prosedyren.

Fjern den indre kanylen ved å gripe tak i ringen på det ende med dominerende hånd. Trekk forsiktig frem ved hjelp av en nedadgående bevegelse. Ikke vri den indre kanylen under fjerning sin.

Kast den indre kanylen i en plastpose hvis den indre kanylen er disponibel. Hvis den indre kanylen er gjenbrukbare, rense den ved å følge portex instruksjoner.

Fjern de ikke-sterile engangshansker, og vask hendene med såpe og vann. Tørke hendene grundig med et rent håndkle. Åpne pakken av din nye portex indre kanyle, forsiktig for ikke å berøre den indre kanylen med bare hendene. Ta på sterile hansker.

Hold den nye indre kanylen ved sin endering. Med din ikke-dominant hånd, holder halsen plate av trakeostomirøret stødig. Skyv den nye indre kanylen rett inn til du kjenner at den klikker på plass.

Tips og advarsler

 • Følg portex produsentens retningslinjer for hvor lenge du kan bruke en gjenbrukbar indre kanyle.
 • Disponibel indre kanyler er fargekodet etter størrelse.
 • Gjenbruk indre kanyler er hvit med en blå spiss.
 • Ved hjelp av et lite speil kan være nyttig når du endrer din egen trakeostomirøret.
 • Ring legen din dersom du har problemer med å omsorg for din trakeostomirøret.
 • Hold et ekstra indre kanyle på hånden.
 • La aldri en indre kanyle ut for en lengre periode.

Slik fjerner en kanyle som er blitt festet med en gjennomsiktig dressing

Slik fjerner en kanyle som er blitt festet med en gjennomsiktig dressing


Ifølge Royal College of Nursing, er en ukomplisert perifer intravenøs kanyle som regel fjernet og erstattet med en ny en på et annet webområde hver 72 til 96 timer for å hindre infeksjon eller irritasjon av venen. IV kanyler er også avviklet tidligere hvis de viser tegn til komplikasjoner, hvis de har løsnet fra blodåre eller hvis IV behandlingen opphører. Bruken av gjennomsiktige bandasjer, som Tegaderm ™, har gjort vedlikehold og seponering av IVs enklere. Området kan bli vurdert for komplikasjoner lettere gjennom den gjennomsiktige dressing. Disse bandasjer har også ikke bindes sterkt til huden, slik at en forsiktig fjerning.

Bruksanvisning

•  Forklar prosessen til pasienten eller pasientens familie, hvis det er aktuelt.

Vask hendene og ta på hansker.

Slå av infusjonspumpe eller lukke IV tubing.

Løsne og fjern tapen holder IV slangen på plass.

Ta tak ene kanten av gjennomsiktig dressing, og sakte skrelle den tilbake fra og ut av huden i retning av hårveksten. Hold kanylen på plass med tommelen på den andre hånden.

Place 2 x 2 gasbind over innstikkstedet som du jevnt fjerne kanylen. Holder trykket i ett minutt.

Løft gasbind kort for å bekrefte at blødningen har stoppet. Fest gasbind på plass med tape.

Tips og advarsler

 • Som foreslått av 3M, husk å skrelle den gjennomsiktige bandasjen tilbake fra huden i motsetning til å trekke den opp.
 • I mange tilfeller kan kanylen avbrytes samtidig som bandasjen er fjernet. Har 2 x 2 gasbind klar til å bli plassert over innføringsstedet.
 • Velg en mild tape til å holde gasbind på plass. Området kan være ubehagelig og huden allerede irritert.

Hvordan vite om en Trach kanyle Engangs eller ikke

En trakeostomirøret er et buet rør som er satt inn i en kirurgisk laget hull i halsen, kjent som en stoma. Røret består av tre separate deler som må fastidiously renset og overvåkes for å redusere sjansen for infeksjon. Delene inkluderer den ytre kanylen, indre kanyle og oberator. Det finnes mange forskjellige typer av rørene er tilgjengelig, og den type som velges avhenger av pasientens behov. De indre kanyle låses i den ytre kanylen og virker som en ledning for slangen. Indre kanyler kan være disponibel eller gjenbrukes avhengig av pasientens behov.

Bruksanvisning

•  Snakk med din primære omsorg lege. Legen vil direkte omsorg og behandling av alle trakeostomi nettsteder.

Inspiser røret emballasje. Slå opp produsenten og rør type på Internett. Kontakt produsenten for ytterligere tiltenkte bruksveiledning.

Kontroller utsiden av trakeostomi kanyle. Hvis kanylen har bokstavene DIC trykt på siden av kanylen eller leppen røret er beregnet for engangs bruk. DIC står for disponibel indre kanyle.

Hvordan koble en Lever Lock Kanyle til PICC linje

Hvordan koble en Lever Lock Kanyle til PICC linje


En periferisk innsatt sentralt kateter, eller PISK linje er en tynn, plastrør som er satt inn i en stor perifer vene og tredd gjennom en vene like over hjertet. Dette kateteret er plassert ved langtidsvenetilgang er nødvendig, slik som i tilfellet med kjemoterapi eller andre langvarige behandlinger. PICC linje kan plasseres i opptil 30 dager, og har mindre risiko for smitte enn andre langsiktige venøs tilgang alternativer. En spak lås kanyle er en bevinget tilkobling port som kan låses inn for medisinering administrasjon injeksjonsstedet.

Bruksanvisning

•  Vask hendene grundig med såpe og varmt vann. Det er svært viktig å opprettholde riktig håndhygiene når du arbeider med alle typer venøs tilgang enhet.

Sett på par engangshansker. Hanskene opprette en ekstra barriere mellom huden og portene på PICC linje.

Rull rulleklemmen til lukket posisjon for å stenge av strømmen av IV bag når du fester en spak lås kanyle til en infusjon som allerede har startet. Når du starter en ny infusjon åpne den, slik at luften for å fjerne fra linjen.

Tørk alle injeksjons caps av IV tubing og PICC linje med en alkoholserviett. Injeksjons caps er plast tips plassert ved enden av hver linje hvor medisiner eller andre linjer kan settes inn.

Legg låsearmen enden av kanylen på enden av IV-røret. Holde linjen og kanylen på sidene for å unngå å berøre den øverste delen av slusene som forbinder. Feste låsearmen kanyle til enden av slangen IV ved å påføre et lett trykk og vridning av slangen.

Fjern den beskyttende plastlokket fra slutten av kanylen. Ikke berør enden av kanylen som vil bli satt inn i linje.

•  Push låsearmen kanylen inn i sprøytehette i enden av PISK linje.

Åpne rulleklemmen på IV rør og begynne infusjons flyt på den foreskrevne hastighet.

Den Avhending of Clinical Avfall

Den Avhending of Clinical Avfall


Klinisk avfall, ofte referert til som biologisk avfall, krever forsiktig håndtering og riktig avhending. Feil kan koste liv og skape smittsomme epidemier. Sykehus, klinikker, pleietjenester, polikliniske kirurgi sentre, medisinske laboratorier og biomedisinske forskningsfasiliteter må alle ta ekstrem forsiktighet ved håndtering av klinisk avfall. Dette inkluderer skarpe gjenstander slik som sprøyter og medisinske instrumenter, kroppsvæsker, vev, organer og celle og bakteriekulturer. Klinikere, teknikere og medisinsk anlegget ansatte på alle nivåer må forstå riktig håndtering og avfallsdisponering å avhende biprodukter av behandling og forskning trygt.

Bruksanvisning

Plasser brukte sprøytespisser og andre skarpe instrumenter umiddelbart i harde plast Sharps beholdere. Medisinske fasiliteter har vanligvis forsterket, punkteringssikre Sharps avhendings binger i hver undersøkelse og pasientrom. Disse vanligvis har spesialdesignet lokk som sikrer elementer gå i, men kommer ikke ut igjen. Vær forsiktig bare å sette instrumenter i beholderne, ikke dine fingre eller hender. Når du transportere Sharps containere enten til institusjonens autoklav eller å overlate til en utenfor biohazard disposisjon service, plasserer beholder for skarpe gjenstander i annen hard beholder for eksempel en bøtte eller større bin som en ekstra beskyttelse mot lekkasjer og søl.

Hell alle kroppsvæsker i spesialdesignede harde plastbeholdere merket "Biohazard". De fleste fasiliteter gi slike beholdere lyse farger, som oransje eller rød, for å trekke oppmerksomhet til dem og vanligvis påføre biohazard symbol for dem. Når du bærer biohazard containere til institusjonens laboratorium for kjemisk dekontaminering eller avhending via en kloakk linje, plassere dem inne bøtter eller større binger som en ekstra lekkasje forebyggende tiltak.

Gi alle kirurgiske verktøy og instrumenter som brukes i en operasjon til operasjonsstuen eller kirurgisk tekniker som vil telle dem og sikre riktig nummer er til stede. Hun skal deretter bringe dem alle umiddelbart til operasjonsstuen sterile tekniker med autoklav for sanitær.

Sett eventuelle faste kroppslige vev eller organer ikke kommer til en patologi lab i en allerede autoklaveres plast biohazard avfallsposen. Hver drifts- og prosedyre rom bør ha disse lett tilgjengelig. Vanligvis er de lyse farger og merket. Når vevet er i posen, forsegle den og sjekke at posen kan trygt bære vekten. Plasser posen i en hard plast biohazard bin eller bøtte som en ekstra sikkerhetsforanstaltning før bærer det til institusjonens forbrenningsovn. De fleste sykehus brennes på stedet selv om noen laboratorier uten en forbrenningsovn forsegle plastbeholdere og gi dem til utenfor disposisjon tjenester.

Autoclave alle laboratorie elementer som Petrie retter, ampuller, kolber og tang som kommer i kontakt med biologisk materiale. Eksemplarer av menneskelig vev eller avføring bør tas til en forbrenningsovn, det være seg på eller utenfor området. Se institusjonens retningslinjer på forbrenning.

Bruk Biohazard poser og beholdere for alle animalske vev, væsker og avfall, i nøyaktig samme måte som mennesker. Med mindre anlegget avtaler bare med dyreforsøk, bør dyret klinisk avfall være forseglet og gitt til en hensiktsmessig utenfor renovasjonsvesenet. Den beste praksis er aldri å blande dyr og human klinisk biologisk avfall.

Tips og advarsler

 • Hvert anlegg har en biologisk risikoavfallsplan. Yours vil inkludere bestemte steder å ta avfall, og vil også angi hvem som er ansvarlig for forbrenning og andre disponerings oppgaver.

Den Avhending av høreapparat

Batterier inneholder kjemikalier og tungmetaller som kan forårsake miljøfarer, så det er viktig å avhende dem. Høreapparat wearers har ulike alternativer for trygg avhending av sine høreapparater batterier.

Komponenter

Høreapparat batterier vanligvis er sammensatt av kvikksølv, sølv eller sink. Kontroller emballasjen for å finne ut hva metall er i batteriene. Avhendingsinstruks kan trykt på baksiden av pakken.

Husholdningenes farlig avfall

En av de beste måtene å kvitte seg med høreapparat batterier tar dem til din lokale husholdning farlig avfall samling nettstedet. Spør fylket regjeringen, en gjenvinningsstasjon, eller søppel selskapet om nærmeste området.

Sølvoksidbatterier

Ifølge helse, miljø og sikkerhet Online, kan du kvitte deg med sølv oksid høreapparat batterier i vanlig søppel, under en forbruker fritak i den føderale Resource Conservation and Recovery Act.

Husholdningenes samling programmer

Høreapparat batterier kan tas til en husholdning innsamlingsprogram. Men helse, miljø og sikkerhet Online sier mange batterier som samles inn gjennom disse programmene ende opp på søppelfyllinger for farlig avfall.

Statlige bestemmelser

Mange stater har resirkulering batteri lover. I California er alle batterier som farlig avfall og må resirkuleres eller tatt med til en husholdning farlig avfall eller en universell avfall handler, ifølge helse, miljø og sikkerhet Online.

Avhending av brukte sprøyter

Avhending av brukte sprøyter


Feilaktig avhending av brukte sprøyter truer andre mennesker, dyr og miljø. Renovasjonsarbeidere, for eksempel, er plassert i fare for sykdommer når løse nåler blir kastet bort. Trygg kaster brukte nåler holder hele samfunnet trygt.

Medisinsk avfall Regler

Kontakt din lokale Department of Public Health eller Renovasjonsetaten for å lære hva sprøyte avhending metoder har blitt godkjent for ditt område. Noen steder har strenge bestemmelser for avhending av medisinsk avfall. Maryland, for eksempel, krever at sprøyter pakkes inn i papir og forseglet i et hardt plastflaske før de blir plassert i papirkurven. Andre stater, som Arkansas, har ingen formelle krav.

Sted i Plastic Bottle

Plassere brukt recapped sprøyter inn en # 1 plastflaske som er tydelig merket "Ikke resirkulere." Ikke fyll beholderen. Hvis lokale lover tillater det, plasserer sikkert forseglet flaske inn i søppel.

Sharps Destruction Device

Noen skarpe gjenstander ødeleggelse enheter bruker varme til å smelte nålen inn en liten ball, som trygt kan kastes i husholdningsavfallet. Andre klippet nålen av og lagre den i en punktering tett beholder for senere avhending.

Fjerning Centers

Koalisjonen for Safe Community Needle Deponering gir mer informasjon om lokalsentre for å slippe av brukte sprøyter. Sin hjemmeside, safeneedledisposal.org, har en søkefunksjon som lokaliserer din nærmeste verket.

Exchange Programs

North American sprøyte Exchange Network lar deg utveksle brukte sprøyter for nye. Nasen.org gir mer informasjon.

Farlig avfall Behandling Storage & Avhending

Farlig avfall Behandling Storage & Avhending


Farlig avfall behandling, er lagring og deponering ikke bare en miljø bekymring, men en offentlig helsefarlig at selv kan eksistere i hjemmet i intetanende produkter. Selv riktig disponering og opprydding av farlig avfall kan likevel medføre fare. Den beste måten å håndtere farlig avfall hindrer det i første omgang.

Identifikasjon

Før du kan vurdere farlig avfall behandling, lagring og deponering må du først identifisere at et produkt er faktisk farlig avfall. Dette kan være vanskelig på grunn av den brede definisjonen av farlig avfall: ethvert avfall som kan føre til død eller skade hvis ikke avhendes på riktig måte. Generelt omfatter et farlig avfall, men er ikke begrenset til, noe som er korrosive, brennbare, giftige eller reaktive.

Funksjon

Hovedmålet ved behandling, lagring eller avhending av farlig avfall er å redusere eventuelle risikoer eller farer avfallet kan ha på miljøet eller offentlig helse, ifølge Environmental Protection Agency. Behandlingen er alltid ønskelig for farlig avfall; det kan redusere mengden av avfall eller gjøre det tryggere for lagring og deponering.

Behandling og avhending

Brenning av farlig avfall i en forbrenningsovn er en av de vanligste metoder for å behandle miljøfarlig avfall. Dette reduserer volumet av avfall og ødelegger skadelige komponenter. Men dette er bare bra for biologisk materiale, og kan fortsatt produsere farlige miljøgifter. Farlig avfall som ikke kan reduseres eller deaktiveres, slik som metaller, lagres ofte i deponier under streng overvåkning av EPA.

Lagring

Lagring er mellommann scenen mellom behandling og deponering, ifølge EPA forskrifter. En av de mest brukte lagringsanlegg for farlig avfall er en 55 gallon trommelen. Noen ganger farlig avfall blir ganske enkelt lagret i store hauger med foring på undersiden for å hindre at giftstoffer fra utlutning i bakken. Lagertanker, egentlig bare metall holder celler, er et annet populært alternativ.

Forebygging / løsning

Giftig avfall som produseres fra husholdninger er ikke regulert av EPA grunn av praktiske løsninger grunner. Du kan ta noen tiltak for å redusere farlig med noen vane endringer og tips fra EPA. Først lære om produkter rundt hjemmet som inneholder farlige kjemikalier. Lyspærer bruker ofte dødelig kvikksølv enn kan lekke hvis brutt i et deponi. Også vurdere å kjøpe produkter som vil vare lenge vs. engangs bruk produkter som Styrofoam kopper.

Asbest fjerning og avhending

Asbest fjerning og avhending


Asbest er et naturlig mineral fiber med egenskaper som legger styrke, isolasjon og brannmotstand til å bygge materialer som ytterkledning, taktekking, isolasjon og fliser. Det ble ofte brukt inntil det ble forbudt i 1977, og mange eldre boliger og bygninger har fortsatt asbest eller annet sted. Dette blir bare en fare dersom asbestmaterialet er skadet og begynner å frigi de pustende fibre som utgjør miljø- og helsefare.

Typer av asbest

Det er to typer asbest som brukes i konstruksjonen. Non-friable asbest kan ikke knuses for hånd og kan ikke bryte ned i farlige fibre. Noen eksempler på ikke-friable asbest er asbestsement, helvetesild, ytterkledning og gulvfliser. Venstre alene, ikke-bulk asbest materialer er generelt ansett lav risiko for miljø- og helsemessige bekymringer, selv om sliping en asbest flisegulv eller bruke tunge maskiner til å knuse sement kan utgjøre helserisiko. Produkter som inneholder asbest skal aldri knuses eller reduseres til støv på noen måte uten riktige forholdsregler.

Friable asbest utgjør den største helserisikoen. Dette er materialer som inneholder asbest, som kan knuses til et pulver for hånd. Det er ofte funnet i isolasjon, og det var et vanlig tilsetningsstoff til teksturerte maling og patching forbindelser før forbudet.

Asbest forskriften

Statlige og føderale lover regulerer fjerning, håndtering, transport og deponering av asbest. Før asbest minking kan begynne, må en entreprenør utføre en visuell inspeksjon og sende prøver oa lab som skal analyseres.

I tillegg er papirene som kreves for å varsle staten hensikt å utføre asbestsanering. Selskaper som ikke overholder lovene kan finne seg store bøter, og i noen tilfeller av forsett, kan prinsippene i selskapet ansikt tid i fengsel.

Enkelte huseiere er ikke bundet av de samme standardene, men et hus som ignorerer en potensiell fare asbest under renoveringen risikerer å utsette sin familie til livstruende konsekvenser, samt en risiko for erstatningsansvar. Større eller mindre reparasjoner er best overlatt til fagfolk.

Asbestsanering

Arbeidere bør trenes i asbest minking teknikker og tilstrekkelig tilsyn. Alle i området er pålagt å bære tilstrekkelig beskyttende dekke, inkludert en støvmaske og hansker, og arbeiderne må passe på å minimere utslipp av asbeststøv og fiber i luften. Arbeidsområdet bør roped å hindre folk fra å komme inn uten verneutstyr. Møbler må fjernes fra området hvis det er mulig, eller dekkes sikkert hvis ikke.

Den mest effektive måten å redusere støv er å fukte området og bruke spesialutstyr for å fjerne rusk. Dette innebærer vanligvis sprøyter for å fukte området ned med en vanntåke, etterfulgt av mopping med våte mopper, svamper eller filler. Området kan også være nøye støvsugd å bruke et HEPA (høy effektivitet partikkelfilter luft) støvsuger med et spesielt filter.

Asbest rusk, sammen med arbeidernes yttertøy og alle engangsarbeids materialer, slik som svamper bør være forseglet i lufttette innpakninger, poser eller beholdere, og kastes på riktig måte. Når arbeidet er ferdig, bør ingen spor av støv forbli i området, og luften bør teste ren før folk får lov til å vende tilbake.

Asbest Avhending

Det finnes også lover som regulerer disponering av asbest. Etter vrakrestene er forseglet i en lufttett beholder, må det bli transportert til et etablert destruksjonsanlegg med en fører som har trent i farlig avfall. Hvert steg på veien, må man sørge for å sikre helse og sikkerhet for arbeiderne og miljøet rundt.

Alternativer til fjerning

Asbestsanering kan være kostbar, men det finnes alternativer. De fleste asbest produkter forbli stabil og utgjør ingen trussel med mindre de blir skadet. EPA anbefaler at i stedet for å erstatte gamle fliser, dekke det. De fleste gulvbelegg, for eksempel, kan installeres på eksisterende fliser, inkludert nye fliser. Dekker eksisterende asbest materialer bærer mye mindre risiko for toksisk eksponering enn å fjerne dem.

Riktig Avhending av smittefarlig

Riktig Avhending av smittefarlig


Biologisk farlig materiale er definert som enhver fast eller flytende avfall som utgjør alvorlig trussel overføre smitte til mennesker. Riktig disponering av biologisk materiale krever streng og tydelig merking, riktig lagring teknikker som skille avfallet fra alt annet avfall og til slutt, forbrenning. Heldigvis, røde biorisikoavfall poser og plastkasser er lett tilgjengelig og riktig avhending er relativt enkelt.

Bruksanvisning

Equip et par punktering resistente hansker, ansiktsmaske, vernebriller og et forkle for å beskytte deg mot skadelig materiale.

Samle alle væsker og forurensede elementer som ikke vil punktering gjennom en tykk plastpose inni den røde biologisk avfall bag. Merke posen ved å beskrive innholdet så nøyaktig, med så mange detaljer, som mulig på posen med en permanent markør.

Plasser alle skarpe biologisk skadelige objekter som en nål eller knust glass inne i en rød plast beholder for skarpe gjenstander merket med biologisk farlig symbol. Merk beholderen ved å beskrive innholdet så nøyaktig som mulig med en permanent trakter.

Desinfiser eventuelle forurensede overflater ved grundig skrubbe området med en disponibel scrub pad og flytende desinfeksjonsmiddel. Avhende hansker, ansiktsmaske, forkle og skrubb pad. Vask hendene grundig med antiseptisk såpe.

Ta innsamlet biologisk materiale til en lokal avfallshåndtering anlegget rustet til å brennes eller autoklaveres avfall på riktig måte.

Tips og advarsler

 • Hvis noe væske eller forurenset materiale gjør kontakt med klærne vaske det straks eller kast den på riktig måte for å unngå videre smitte.

Avhending av Needles Fra Tatoveringer

Avhending av Needles Fra Tatoveringer


Tatovering våpen bruke spesielle nåler for å injisere tatovering blekk i en persons hud. Disse nålene gjentatte ganger pierce huden, ofte tegning blod og gjør dem en bio fare. Helse sikkerhetsforskrifter krever tatovering nåler som skal avhendes på samme måte som vanlige sprøytespisser. Dette betyr at en tatovering nålen må kasseres hensiktsmessig etter hver bruk, selv om den samme nålen skal brukes på nytt på den samme personen. Riktig avhending av disse nålene er viktig i forebygging av smittsomme sykdommer.

Bruksanvisning

•  Fjern nålen fra tatovering pistol. Bruk nål for alle deler av tatoveringen som det er nødvendig, deretter fjerne det umiddelbart når du er ferdig.

Sett nålen inn i Sharps container. Mange av disse beholderne er utformet for å hindre kniver eller nåler fra å bli tatt ut når de er satt inn i beholderen, slik at du kan trenge å åpne en liten klinke til å plassere nålen inne.

Send Sharps container av for riktig avhending når den er full. Sjekk etiketten på emballasjen eller kontakt din lokale helsestasjon hvis du har spørsmål om hvordan eller hvor du skal sende din Sharps container.

Tips og advarsler

 • Ikke prøv å åpne din Sharps container eller prøve å hente eller gjenbruke nåler, da disse er bio farer.

Hvordan er giftig avfall avhendes?

Hvordan er giftig avfall avhendes?


Stoffer som er skadelig for mennesker og miljø er klassifisert som giftig. De farligste miljøgiftene blir behandlet kjemisk eller biologisk og avhendes på avsidesliggende steder. Mest giftig avfall er fra produksjon og kjemisk prosessindustri, men noen husholdningsavfall kan være giftige, også.

Innenriks giftig avfall inneholder plantevernmidler, lysstoffrør, asbest, elektrisk utstyr, som TV og dataskjermer, brukte kjøretøy oljer, noen maling, enkelte husholdning og bilbatterier, kjøleskap og frysere. Kjemikalier innsiden av disse elementene kan lekke inn i jorden og forurensningen grunnvannsspeilet når begravet i en dump.

Unnlatelse av å avhende giftig avfall på riktig måte utgjør betydelige farer for deg helse og miljø.

Identifikasjon

Det er en risiko å bli utsatt for små mengder giftig avfall hjemme og på jobb, som å ta gamle medisiner eller jobber med plantevernmidler.

Husholdningsprodukter som inneholder giftige og farlige stoffer skal merkes i sikre beholdere. Giftig stoff kan være eksplosive, etsende, giftige, arvestoffskadelige (skadelig for kromosomer), radioaktive, brannfarlig, bioakkumulerende (årsaker bygge opp i planter og dyr i næringskjeder).

Flushing anti-depressiva og p-piller ned i toalettet kan forurense avløpsvann og skade fisk, amfibier og andre vannlevende organismer. Forurensninger kan være kreftfremkallende (forårsaker kreft) og teratogene (forårsaker fødselsskader).

Giftig, eller giftig avfall er opprettet som et biprodukt av kjemiske, industriell og biologiske prosesser. De mest giftige typene inkluderer radioaktivt avfall fra kjernekraftverk.

Ugressmidler blir alvorlige forurensninger gjennom forbrenning, klor bleke og produksjonsprosesser. Tungmetaller, som kadmium, kvikksølv og bly, kan finnes i kasserte biler, batterier og datakomponenter.

Behandling

Skal kastes giftig avfall av umiddelbart i stedet lagret eller deponeres i et deponi. Noen giftige urban avfall kan være egnet for forbrenning (brenne). Industrielt avfall som forbrennes som tjære, maling, plantevernmidler og løsemidler må forbrennes ved høyere temperaturer enn husholdningsavfall.

Farlige materialer som ikke er egnet for forbrenning, slik som asbest, kan være permanent forseglet i beholdere belagt med betong, leire eller plast og begravd i et deponi. Forbrenning anses ikke egnet for alt avfall som kan gi opphav til skadelige eller støtende gasser og dioksiner, som anses som svært farlig.

En bedre behandlingsmetode innebærer å legge kjemiske eller biologiske midler før rådighet som gjør avfallet mindre giftig. En biologisk behandling ville stimulere bakterier til å "spise" avfallet, slik at det blir et mindre toksisk rest. Noen renseanlegg introdusere vannbårne mikroorganismer til fritt konsumere biologisk nedbrytbare organiske miljøgifter og avgir ufarlig avfall.

Internasjonal betydning

Svært giftig avfall er svært kostbart å avhende. En spesialisert internasjonal giftig avfall industrien har blitt opprettet på grunn av de høye kostnadene og begrenset lagringsplass for store mengder giftig avfall.

Bamenda og Yaounde, to byer i det afrikanske landet Kamerun, er spesialister i å håndtere overflødig avfall. Andre tredje verden ivrige for utenlandske investeringer ansette lignende programmer.

Forskrifter

Lokale og nasjonale myndigheter ta endelige ansvaret for avfallspolitikk. Regjeringer jobber stadig med miljøvernere og aktivister fra frivillige organisasjoner for å utvikle bedre helhetlige strategier for å håndtere giftig avfall.

Som et resultat, er avfalls regler og forskrifter stadig strengere. For eksempel, er medisinsk avfall nå mer vanlig forbrennes i stedet for dumping i et deponi. Naturvernere er lobbyvirksomhet regjeringer til å eliminere regulatoriske smutthull samt oppmuntre innbyggerne til å bedre bevare miljøet.

US Environmental Protection Agency re-adressert to farlig avfall regler i 2009 --- definisjonen av Solid Waste og utslippsSammenlign Fuels --- å oppmuntre bedre gjenvinning av visse materialer og bidra til å spare ressurser.

Fremtidige Betraktninger

Alternativer for industrivarer som er mindre forurensende er blitt populært. Klor, som vanligvis brukes til å bleke tre, men danner skadelige dioksiner, blir erstattet med oksygen. Men Klor har ennå å bli erstattet i mange av sine andre bruksområder.

Mer effektive produksjonsprosesser bidrar til å redusere avfall. Datamaskiner brukes til å kontrollere sveise og bil selskaper bruker resirkulerte komponenter i nye biler.

Bedre vedlikehold av maskiner kutter giftig avfall. Resirkulering blir økonomisk levedyktig, slik at dyre og giftige tungmetaller vil bli gjenbrukt oftere.

Produksjon og avhending av avfall

Produksjon og avhending av avfall


Amerikanerne produsere nesten 208 millioner tonn avfall per år, og antallet er økende. Alt avfall som produseres er klassifisert i tre ulike kategorier: fysiske, kjemiske og biologiske. Avfallet kastes gjennom ulike metoder for å holde miljøet rent.

Produsenter

Alle produserer avfall i deres daglige liv. Hver amerikaner er anslått til å generere £ 4,3 avfall per dag. Næringsavfall er langt større: EPA rapporterer at 7,6 milliarder tonn næringsavfall produseres årlig i USA alene.

Kategorier

De to forskjellige kategorier av avfall er farlig og ikke-farlig. Farlig avfall er direkte farlige for offentlig helse og miljø, mens ikke-farlig er det ikke, men det kan ha negative langsiktige effekter.

Avhending

Den vanligste typen av avfallshåndtering er fyllplassen. Forbrenning er også en annen vanlig metode. Gjenvinning har vokst i popularitet, beviser effektiv i å håndtere fast, ikke-farlig avfall.

Forglemmelse

EPA er det offentlige organet som overvåker avfallsproduksjon og deponering i USA. Det er ansvarlig for regelverk som skal beskytte offentlig helse og sikkerhet.

Den Avhending av oljefat

Den Avhending av oljefat


Feil avhending av brukt olje forurenser bakken, elver og hav. Den olje forgifter fisk, fugler og andre dyr. Det bryter aldri ned, så effekten er pågående. Mange land krever at individer avhende brukt olje og oljetromme containere på en lisensiert gjenvinningsstasjon eller automatisk lagring. Dette kravet beskytter borgerne og miljøet fra de alvorlige problemene som oppstår fra feilaktig bruk. I tillegg til avhendingssentre, mange lokalsamfunn fremme curbside resirkuleringsprogrammer som lar enkeltpersoner til å forlate oljefat på sine fortauskanter for henting.

Bruksanvisning

Finn resirkulering olje anlegg i ditt område. Se på din stateâ € ™ s miljø eller resirkulering nettside for statlig støttet fasiliteter. Finn de auto butikker i ditt område. Mange butikker, som Advance Auto Parts og Jiffy Lube, tillate enkeltpersoner å avhende oljefat på sine steder. Noen har til og resirkuleringsprogrammer som oppmuntrer og fremmer riktig disponering av olje og farlige materialer.

Velge en overgangs plassering. Ring plasseringen før du går siden noen steder kan ha en maksimal daglig grense på olje at de kan akseptere. I tillegg er noen stater, som California, betaler du for oljen av gallon.

Ta oljefat til den sertifiserte miljøstasjonen eller butikken. De fleste vil ha noen der for å hjelpe deg å ta ut tøyet og fortelle deg det aktuelle området for å la den i.

Avhending av ACQ Behandlet Wood

Avhending av ACQ Behandlet Wood


ACQ (alkalisk kobber kvartær) behandlet trelast har fortrengt andre typer behandlet tre for bygging bruk og Private prosjekter siden det er mye tryggere enn tidligere typer behandlet trelast. Det har vokst i popularitet det siste tiåret som en mye tryggere alternativ til arsenbehandlet CCA (kromatert kobber arsenate) behandlet trelast, som er behandlet med svært giftige kjemikalier. Selv ACQ behandlet trelast ikke har arsen og krom fra CCA behandlet trevirke, bør det likevel kastes på tryggest mulig måte å eliminere eventuelle kjemikalier utlekking i jord eller vann.

Bruksanvisning

•  Unngå å avhende ACQ behandlet trevirke hvor det vil kontakte mat eller vannreserver for mennesker eller dyr. Holde den fra drikkevannskilder, hageområder og til og med bikuber.

Forhindre behandlet trelast fra å gå inn i en kompost. Selv sagflis, flis og små utklipp igjen fra et prosjekt bør holdes ute av kompost.

Beskytt deg hvis du trenger å kutte behandlet tre i mindre biter før du kaster den eller transporterer det til disposisjon. Bruk vernebriller og vask huden din og klær gratis av sagmugg. Separer klærne som har sagflis fra trevirke fra resten av tøyet.

Avstå fra å brenne behandlet trevirke for å kvitte seg med det. Store vedfyrte sentre kan ha spesielle fasiliteter som tillater dem å brenne behandlet trelast trygt.

Transport behandlet tre leftover fra Private prosjekter til deponi og satt i en seksjon utpekt for impregnert trevirke. Store mengder behandlet trevirke fra store prosjekter bør gå til en utstyrt for å håndtere store masse behandlet trelast deponi.

Riktig Storage & Avhending av malingstynner

Malingstynner er et løsemiddel som brukes til å tynne olje maling og lakk. Som oljemaling, avgir tynner giftig røyk og regnes som en farlig materiale. Lagring av maling tynnere reduserer ordentlig risikoen for utilsiktet inntak, innånding og brann. Avhending av maling tynnere riktig - i stedet for å helle den på bakken, ned i et avløp eller kloakk, eller kaste den i søpla - holder løsemiddel ut av miljøet og vannforsyning. Gjenvinning eller donere tynner er enda bedre for miljøet og samfunnet.

Bruksanvisning

Store maling tynnere på et kjølig, tørt og godt ventilert sted vekk fra antennelseskilder, kjæledyr og barn.

Recycle brukt maling tynnere ved å helle den i en glassbeholder og tetting det tett. Skal merkes godt container som "Paint Tynner: Toxic" og plassere den på et tørt, godt ventilert sted i flere måneder. Etter malingen slammet synker til bunns, helle det rene oppløsningsmiddel fra den øverste til det opprinnelige oppløsningsmiddel beholder og gjenbruk. Bruk kattesand eller avis for å absorbere og tørke maling slam før disposisjon.

donere uønsket tynner til en lokal teatergruppe, religiøs organisasjon, skole, hjem rehabiliteringsprogram, venn eller familiemedlem. Disse gruppene vanligvis godta ekstra maling, også.

Kast uønsket maling tynnere på et farlig materiale samling anlegget.

Hva er en kanyle?

Tanken på en kanyle kan gjøre deg vri seg, men uten denne enkle oppfinnelse, mye av dagens medisin ikke ville fungere så effektivt. Nålen har gått om ganske mange endringer siden den første dokumenterte bruk i det 17. århundre. Selv om sprøytespisser er vanligvis tenkt på som et instrument for å gi injeksjoner, kan den også brukes som en aspirator eller å gi injeksjoner under huden eller direkte inn i blodåren.

Definisjon

En kanyle er ganske enkelt en hul nål som er koblet til et rør med en sprøyte. Fra dette enkle design er dusinvis av varianter som brukes til ulike medisinske prosedyrer. Roten "hypo" er definert som "under" eller "under" og "dermiske" beskriver huden, så "sprøyte" betyr "under huden."

Historie

Injisere stoffer i kroppen kan gå tilbake tusenvis av år, men intravenøs, eller inn i venen, injeksjoner er en relativt moderne konsept. Selv om bruk av intravenøse injeksjoner ble registrert i 1600, det var ikke før i 1853 at den første moderne kanyle ble unnfanget. Disse første nålene var store og injeksjoner smertefull, men på begynnelsen av 1960-tallet den første engangsnål ble innført. Ikke i vanlig bruk før på 1970-tallet, disse engangsnåler var mindre og forårsaket mindre smerte.

Typer

Det finnes mange typer av sprøyter, som hver hensiktsmessig for en annen oppgave, og størrelsen av nålen måles i måleinstrumentene. Den mest vanlig kjent for ikke-medisinske mennesker er 23 eller 25 gauge engangsnål oftest brukt i injeksjoner. Diabetikere ofte bruker denne typen til å injisere insulin. Andre typer sprøyte nåler blir brukt i aspirasjon eller vanning og varierer i lengde og sporvidde.

Bruksområder

Sprøyte nåler brukes til injeksjoner både under huden og direkte inn i venen. De kan også benyttes til å suge væske fra kroppen. Hypodermics brukes også i grå stær og rengjøring av dype sår.
Den mest kontroversielle bruk av sprøyte nåler er i narkotikamisbruk. Fordi injeksjoner i venen er en effektiv måte å levere narkotika til blodsystemet, ble det raskt tilpasset for misbruk av opium. Men deling av en nål er også en effektiv måte å spre sykdom. Malaria var knyttneve kjent sykdom som spres ved sprøyte nåler og i dag spredningen av HIV er et stort problem blant narkotikabrukere.

Regulering

Statlig regulering av sprøyte nåler er styrt av hver stat og lovene varierer sterkt. Mest tilstand krever en resept fra lege for å skaffe seg nåler, men dette er svært omstridt av grupper som prøver å begrense spredningen av HIV ved sprøytedeling. Mange stater liste en unprescribed kanyle som ulovlig narkotika brukerutstyr og besittelse er straffbart.

Sikker bruk og avhending av Sharps

Sharps, slik som nåler, krever sikkerhets bruk og avhending standarder på grunn av de alvorlige farer de utgjør. Ifølge US Occupational Safety and Health Administration (OSHA), ca 5,6 millioner helsearbeidere står i fare for eksponering for blodbårne patogener.

Betydning

Blodbårne patogener, som for eksempel hepatitt C og HIV, er livstruende og kan infisere helsepersonell, pasienter eller besøkende hvis skarpe gjenstander ikke blir solgt i henhold til standarder. OSHA har regler på plass for å hindre stikk ulykker som fører til bloodborne patogen eksponering.

Funksjoner

OSHA sier at til bruk Sharps trygt, må de ansatte ta hensyn til hvordan de håndterer sorte. For eksempel bør arbeiderne ikke bøye, fjerne eller oppsummering forurensede nåler. Dessuten må forurenset skarpe gjenstander ikke skal kuttes eller ødelagt. For å unngå utilsiktet nål stikker, må kastes skarpe gjenstander av umiddelbart etter bruk. OSHA anbefaler å holde avfallscontainere i nærheten når de ansatte jobber med sorte.

Funksjon

Sharps beholdere til avhending er annerledes enn vanlige søppeldunker. Ifølge OSHA, Sharps beholdere er lukkbar, punkteringsbestandig og lekkasjesikker på bunnen, sidene og toppen. Disse beholderne er ikke lov til å bli overfylt, og må opprettholdes oppreist hele tiden. Merking og fargekoding Sharps containere er obligatorisk, slik at folk advares mot container innhold.