Digidexo.com

Hva er årsakene til Sperm Agglutinasjon?

Ifølge National Fertility Association, omfatter mannlig infertilitet 50% prosent av barnløse ekteskap i USA. Det er mange grunner til at sperm funksjonalitet kan bli hindret og sperm agglutinasjon viser seg ofte en av dem.

Hva er Sperm Agglutinasjon?

Sperm agglutinasjon refererer til sperm "klumper" på grunn av infeksjon eller tilstedeværelse av sperm antistoffer. Klumper hemmer sperm mobilitet og evne til å befrukte en kvinnes egg.

Årsaker til Sperm Agglutinasjon

Sperm agglutinasjon oppstår når kroppens immunsystem gjenkjenner sin egen sperm som fremmed og distribuerer sperm antistoffer for å bekjempe den. Antistoffene fester seg til sperm tvinge dem til å klumpe seg sammen. Når sperm er belagt med antistoffene, deres mobilitet blir redusert og deres reseptorer, som tillater sperm og egget å gjenkjenne hverandre, er dekket.

Diagnose

Mange par har problemer med å bli gravid gjennomgå testing ved fruktbarhetsklinikker. Menn gjennomgå sædanalyse tester som måler faktorer av sædvolum sperm konsentrasjon, sperm motilitet, sperm morfologi, hvite blodlegemer (for å utelukke infeksjon) og tilstedeværelsen av sperm antistoffer.

Prevalens

Ifølge en studie utført av UNC-Chapel Hill School of Medicine nevnt i Georgia Reproductive Spesialister nettsted, sperm antistoffer påvirke 3 til 7% prosent av infertile menn.

Behandling

Mange leger anbefaler at menn berørt av sperm agglutinasjon trenger å innlemme mer vitamin C og sink i sine dietter. I tillegg prosedyren for "sperm vask" i fertilitetsklinikker renser sperm av antistoff belegg, øker sjansene for inseminert sin partner gjennom in vitro fertilisering.