Digidexo.com

Hva er behandlingen for menneskelig Rabies?

Rabies er en virus mange er klar over. Men hvor godt gjør man egentlig vet rabies utover populære medie skildringer? Fakta om rabies kan overraske deg.

Årsaker

Den vanligste årsak til rabies hos mennesker er en bit fra en infisert dyr. Dyr som oftest overføre sykdommen i USA er flaggermus, stinkdyr, coyoter, rever og vaskebjørn, selv om noe pattedyr kan kontrakten og overføre sykdommen.

Symptomer

Symptomer bare skje i de avanserte stadier av infeksjon, vanligvis bare dager før døden, og kan omfatte hodepine, uro, angst, forvirring, problemer med å svelge, overflødig spytt, hallusinasjoner, søvnløshet og delvis lammelse. Når symptomene vises, er det for sent for behandling.

Dødeligheten

Rabies, når venstre ubehandlet, er nesten alltid dødelig hos mennesker. Rabies dreper 55.000 mennesker i året på verdensbasis.

Behandling

Behandling for rabies begynner med rask førstehjelp. Såret bør grundig renset med såpe og et virus drap cleanser. Etterpå, innebærer den vanligste behandlingen en engangs injeksjon av rabies-immunglobulin (HRIG), og en serie av rabies vaksiner, vanligvis seks injeksjoner over en periode på 28 dager.

Forebygging

Den beste måten å forebygge rabies er å vaksinere dine kjæledyr, så de kan ikke kontrakt sykdommen og gi det videre til deg. Også de med høy risiko for å bli bitt av en rabid dyr (for eksempel veterinærer) kan få en pre-eksponering vaksinasjon.