Digidexo.com

Hvordan å behandle diabetes

Hvordan å behandle diabetes


Behandling av diabetes har økt betydelig i løpet av de siste tiårene, spesielt i form av selvglukosemåling. Ifølge National Institutes of Health (NIH), reduserer god blodsukkerkontroll komplikasjoner av diabetes med om lag 60 prosent.

Hvordan å behandle diabetes

overvåke blodsukkeret ditt regelmessig. Justeringer i kosthold, medisiner og mosjon kan gjøres tilsvarende.

•  Hold deg til overvåking protokollen foreskrevet av legen din. Vanligvis blir blodet overvåkes før måltider og ved sengetid.

Utnytte blod testing. I det siste, var urin testing mer vanlig, men blod er mer nøyaktig. Nye og forbedrede måter å teste blod blir utviklet hele tiden. Sjekk med legen din, apoteket eller selskapet som produserer overvåkingsutstyr.

Ta medisinen som foreskrevet, enten det er insulin eller en muntlig stoff.

Utvikle en personlig måltid plan som du vil feste med. Snakk med en ernæringsfysiolog eller en diabetiker pedagog og være ærlig om dine mat liker og misliker.

Hold deg på din måltidsplan. Utforske nye matvarer, men holde styr på hvordan de påvirker deg.

Spis karbohydrater som leverer massevis av fiber, vitaminer og mineraler, som ferske grønnsaker og frukt. Lagre sukkerholdige matvarer for spesielle anledninger.

Gå ned i vekt hvis du er overvektig. Å miste vekt kan gjøre en stor forskjell i behandlingsplanen. Mange mennesker er i stand til å eliminere eller redusere mengden av medisiner som trengs - eller unngå trenger det i første omgang - når de tar vekten av.

Snakk med legen din hvis programmet ser ikke ut til å holde blodsukkeret under kontroll. Modifikasjoner kan være nødvendig.

Hint

  • På dette tidspunkt er den eneste virkelige vaksinen for diabetes, er å ha en bukspyttkjertel transplantasjon. Men dette er en prosedyre som er bare gjort for insulinavhengige diabetikere som lider av komplikasjoner. For de fleste diabetikere, kan tilstanden bare styres gjennom medisinering, diett og mosjon.
  • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.