Digidexo.com

suturer typer

Typer kirurgiske Suturer og Needles

Typer kirurgiske Suturer og Needles


Kirurgiske suturer og nåler kommer i en rekke størrelser, former og materialer for å møte de spesielle behovene til et sår. Noen ganger er spesialiserte sting og nåler tilpasset utviklet for å behandle en bestemt type sår eller kirurgisk tilstand.

Monofiliment Sutur

Monofiliment suturer er laget av en enkelt streng av materiale og er mest motstandsdyktig mot vekst av mikroorganismer. De har også en lav friksjon nivå på vev, noe som åpner for enkel innsetting.

Multi Stingene

Multifila suturer, sammensatt av flere tråder av materiale flettet sammen er ikke så resistent mot mikroorganismer, og har en høyere friksjonsnivå på vev enn monofilament suturer. Multi sting har høyere strekkstyrke, smidighet og fleksibilitet enn monofilament sting.

Absorberbare og ikke-absorberbare suturer

Absorberbare suturer forårsake minimal vevsskade når den er påført, og ofte ikke trenger å bli fjernet. De kan være laget av naturlige eller syntetiske materialer.

Nål poeng

De fleste kirurgiske nåler er laget av høykvalitets rustfritt stål. Typer nål poeng inkludere en skjære nål for trengende tykke vev; en taper poeng eller rund nål å trenge gjennom vev ved å strekke stedet for å kutte; eller en butt-punkt nål til å sy leveren, nyrene eller andre myke vev.

Nål Body Typer

Noen kirurgiske nåler er rett, for å nå lett tilgjengelig vev. De halv buet ski og buet-ski nåler varierer fra 1.4 til 5.8 inches og er ideell for suturering i vanskeligere å nå steder.

Typer Kirurgisk Glue

Typer Kirurgisk Glue


Kirurgiske lim (også kalt kirurgiske tetningsmidler eller lim) brukes etter en operasjon eller traumatisk skade å binde sammen ekstern eller intern vev. Kirurgiske klebemidler kan brukes i forbindelse med eller som et alternativ til suturer og stifter; de bruker en kjemisk binding til å holde vevet sammen for helbredelse eller tjene som en barriere for å stoppe strømmen av kroppsfluider. De fem hovedtyper av kirurgiske lim er fibrinvevslim, cyanoakrylater, kollagen-baserte forbindelser, glutaraldehyd lim og hydrogeler.

Fibrinvevslim

Fibrinvevslim er en type kirurgisk lim avledet fra både mennesker og dyr (storfe) blodprodukter. Ingredienser i fibrintetningsmidlet samvirke under påføringen for å danne en blodpropp laget fra blod protein kalt fibrin. Fibrinforseglingsmaterialer er effektive for anvendelse i kardiovaskulær kirurgi, lungekirurgi og lukking av dural (en fibrøs membran som dekker hjernen og ryggmargen) og kan brukes til å lukke milt og lever flenger.

Cyanoakrylater

Cyanoakrylater er kirurgiske klebeforbindelser som brukes for å lukke topiske eller mindre alvorlige sår. De er ofte brukt for å lukke laparoskopiske inngrep og er mye sterkere enn fibrinvevslim og sting. Cyanoakrylater er vanntett, fleksibel og krever ingen dressing på såret. Dessverre er de ikke er bio-absorberbare og må begrenses til eksterne og midlertidige anvendelser.

Kollagen-baserte forbindelser

Kollagen-baserte forbindelser er kirurgiske klebemidler fremstilt fra bovint kollagen, bovint trombin eller human plasma. Kollagen-baserte forbindelser bistå med koagulering ved å levere fibrinogen til såret området, som bidrar til å kontrollere blødning. Kollagen-baserte lim er bio-absorberbare og egnet for kardiovaskulær kirurgi, men videre studier er nødvendig for å vurdere langsiktige risikoen.

Glutaraldehyd Lim

Glutaraldehyd lim er forbindelser bestående av bovint serumalbumin og et sterkt vevlim. De kan brukes i reparasjon av aorta disseksjoner å fylle i disseksjon området. Dette gir en sterk arterieveggen som bistår i aorta reparasjon. Glutaraldehyd obligasjoner raskt, tåler høye trykk og brukes primært for interne operasjoner. De langsiktige effekter fra eksponering til glutaraldehyd lim er ukjent.

Hydrogeler

Hydrogeler er syntetiske polyetylenglykol (PEG) polymerer som vanligvis anvendes i lungekirurgi og thorax på grunn av deres evne til å tette luftlekkasjer. Hydrogelene er bio-absorberbare og sterkere enn fibrinvevslim. De er også photoactivated, noe som betyr at silikonet sett med eksponering for lys, som kan være en ulempe i situasjoner der en pasient hemorrhaging.

Forskjellige typer sår

Forskjellige typer sår


Sårene er skader påført under slips, faller og andre ulykker, samt kirurgiske snitt. Det finnes flere typer sår. Forstå typer sår forenkler forsvarlig omsorg og healing. Noen sår krever spesialisert omsorg og oppmerksomhet. De kan klassifiseres i henhold til deres utseende i fire grupper.

Skrubbsår

Skrubbsår er sår som er ofte referert til som skraper. Disse sårene er vanligvis ikke veldig alvorlig, og ikke krever kirurgi eller masker. Sårene skje når noen faller. Huden er slipes mot en hard overflate, for eksempel betong eller tre. Overflaten lag av huden er skrapt. Blødninger og blodtap er minimal.

Siden toppsjiktet hud blir fjernet i slitasje sår, infeksjon er en bekymring. Såret bør renses forsiktig for å fjerne eventuelle rester og skitt. Anvende en antibakteriell salve over sårflaten holder såret klar av infeksjonsfremkallende bakterier.

Snittene

Et snitt er et sår ofte skapt av kuttene er gjort under operasjonen. Disse sårene vises med pene og jevne kanter. De er laget av en skalpell eller annen kirurgisk skjæreinstrument. Snittene er dypere enn overflatenivået av huden. Dette skaper en risiko for infeksjon.

Den første bestilling av virksomheten for snittene er å lukke kantene på såret. Sår kan lukkes ved hjelp av flere teknikker. Stingene lukke såret ved hjelp av tråden. Dette kan være laget av absorberbare eller ikke-absorberbare materiale. Absorberbare suturer oppløses, mens ikke-absorberbare suturer må til slutt bli fjernet. Hensyn må tas for å holde såret rent.

Kirurgiske stifter er også brukt med innsnitt. De kan være laget av et medisinsk kvalitet metall. I henhold til kirurgi leksikon, blir de fjernet etter en periode på syv til ti dager og ikke forårsake infeksjoner så ofte som suturer.

Flenger

Flenger er sår skapt av et kutt eller revet hud. Såret skaper en pause i huden. Blødning er en vanlig symptom, som er smerte. Ring for akutt hjelp hvis blødningen er rask og alvorlig. Hvis kuttet ikke er alvorlig, kan egenomsorg berettiget.

Før du berører såret, vaske hendene med såpe og vann reduserer risikoen for infeksjon. Rens såret med vann. Trykket bør brukes hvis såret fortsetter å blø. Påfør en lofri bandasje for å dekke såret.

Punkteringer

Punkteringer er gjennomtrengende sår. De involverer flere lag av huden, og kan være forårsaket av skarpkantede elementer, for eksempel kniver eller negler. Såret kan forårsake blødninger og smerter.

Disse typer sår kan være alvorlige. Selv om såret kan se mindre, er indre blødninger en fare. Søke hjelp av et presserende omsorgssenter eller helsevesenet team. Hvis en rusten element forårsaket såret, kan behandling for stivkrampe bestilles.

Typer av leddene i Human Skeleton

Typer av leddene i Human Skeleton


Menneskekroppen består av 206 bein, som består av fire typer: korte, lange, uregelmessige og flate. Benene kobles til hverandre på forskjellige steder gjennom leddene som, i de fleste tilfeller, tillater bevegelse. Sener, leddbånd og muskler som er involvert i disse sammenhengene holder bein og ledd på plass som kroppen beveger seg.

Urokkelig eller sutur

Skjelett platene i den øvre del av hodeskallen - såkalte sutur eller fast ledd - ikke beveger seg. Ved fødselen inneholder en baby skallen myke og fleksible bein bundet sammen som bein i en voksen skalle. Denne mykhet gjør at babyens hode for å passe gjennom fødselskanalen lett. Som de blir eldre, bein blir hardere.

Hengsel

Som hengslene på en dør, hengsel ledd i menneskekroppen bare bevege seg i en retning. Albuen fungerer som et godt eksempel, samt fingre, tær og knær. Kneet er rangert som det mest fleksible for hengselledd - det kan svinges litt på grunn av antallet leddbånd og muskler som holder den på plass. En annen forskjell i kneet: The kneskål, som dekker området der låret og leggen bein møtes, ikke er koblet til noen andre bein. Det flyter ganske enkelt på plass.

Ball og Socket

Hofte, der beinet bein møter bekkenet, er en ball-and-socket joint. Disse leddene tillate deg størst fleksibilitet, beveger seg i en sirkulær bevegelse, samt en hengsel-lignende bevegelse. Skulderen gir også et godt eksempel på denne type skjøt. Faktisk skulderen, hvor armen møter toppen av torso, rangerer som den mest fleksibelt ledd i menneskekroppen. Dessverre gjør denne fleksibiliteten også det mest sannsynlig å bli forstuet.

Brusk

En brusk joint tilbyr begrenset fleksibilitet, med bein sluttet med pads av brusk, som det har ingen hengsel. Ryggvirvlene i ryggen - holdt sammen av brusk ledd - inneholde 33 bein i ryggraden, som omgir ryggmargen. Hvert ryggvirvler forblir klemt ved en plate av brusk på toppen og bunnen, og ved hjelp av tau av leddbånd som løper på hver sin side ned lengden av ryggen. Denne konfigurasjonen gir beskyttelse og støtte, men ikke bevegelse.

Semi-Mobile

Ribbeina holder til sternum ved semi-mobile ledd, som har svært liten fleksibilitet, og tilbyr ingen av bevegelsen tillatte av hengslene eller ball-and-socket ledd. Ribbeina må flytte litt - ellers puste ville være umulig - å gi nærliggende organer med plass til å ekspandere.

Typer av ACL kirurgi

ACL-operasjonen er utført på den fremre korsbånd, som ligger i kneet. ACL er en av de mest skadde leddbånd, skadet av anslagsvis 200.000 pasienter hvert år. Av de 200.000 årlige fremre korsbåndskader, er kirurgi utført i omtrent 100.000 tilfeller.

Hvem bør ha kirurgi

ACL skader kan behandles uten kirurgi, men mange pasienter som ikke velger det alternativet. Kirurgi er oftest ansett for å være riktig behandlingsmetode for pasienter som er unge eller aktiv som ikke kan eller ikke vil endre sine sportslige aktiviteter; for pasienter hvis skaden er alvorlig nok til å påvirke resultatene deres daglige non-anstrengende aktiviteter; eller for pasienter med flere skadede leddbånd. Det er en god del av postoperativ omsorg som kreves etter ACL kirurgi, slik at pasienter bør være forpliktet til å følge de riktige prosedyrene for utvinning.

Direkte Repair

Den direkte reparasjonsmetode er en metode for ACL kirurgi. Den direkte reparasjonsmetode involverer bruk av suturer til å feste de avrevne ender av ACL ligament til hverandre, slik at de kan helbrede seg selv. Denne fremgangsmåten er ikke mye brukt fordi den ikke har de beste resultatene. Ifølge Emory Healthcare, ofte ligament ikke leges helt eller pålitelig å følge denne prosedyren.

Extra-Artikulære Prosedyrer

Extra-ledd kirurgi innebærer å forsøke å reparere ligament uten egentlig å rekonstruere revet ACL. Navnet på operasjonen betyr "utenfor den felles" og beskriver prosedyren, som forekommer utsiden av kneet. En porsjon av en sene, vanligvis Iliotibial båndet, er festet på tvers av kneet utenfor skjøten for å foreta kneet mer stabil. Men fordi dette sene er utenfor felles, fungerer det ikke så bra på å stabilisere kneet som ACL, så ofte sene forstyrrer normal knefunksjon eller ikke virkelig stabilisere kneet. Selv om denne prosedyren brukes oftere enn direkte reparasjon, er det fortsatt ikke er effektive for disse ovennevnte grunner, så det blir ikke brukt så ofte som en ACL rekonstruksjon.

ACL Rekonstruksjon

En ACL rekonstruksjon er den vanligste typen av ACL skader utført, i henhold til Emory Healthcare, fordi den oppnår de mest pålitelige langsiktige resultater. Dette kirurgi bruker en pode (vev hentet fra andre steder på kroppen) for å erstatte revet ACL. Pode deretter helbreder fullt og fungerer som ACL gjorde, etter en periode med hvile og behandling.

Når bør kirurgi kan utføres

Uavhengig av type av ACL kirurgi utført, bør operasjonen ikke bli foretatt inntil den opprinnelige betennelse fra revet ACL har sunket. Dette innebærer at operasjonen må ikke utføres før kneet er ikke lenger hoven og en noe tilstrekkelig bevegelsesområdet er nådd. Således, før operasjonen, omfattende fysisk terapi kan være nødvendig for å få den inn i kneet og ACL tilstrekkelig formen til å gjennomgå prosedyren.

Typer Joints & deres bevegelse

Typer Joints & deres bevegelse


En felles er beskrevet som krysset der to bein kommer sammen. Det kan innebære brusk som i kneet eller enkel leddforbindelse som i tilfelle av kjeven hvor tennene passer inn i benet. De fleste leddene er bevegelige og hjelpe oss til å spille sport, trening og funksjon i dag-til-dag lever.

Leddbånd og fibrøst bindevev stabiliserer leddene. Det er synovialledd som har hulrom hvor beina møtes.

Leddene er beskrevet ved deres bevegelse; ikke-bevegelig, lett bevegelige og fritt bevegelig.

Non-Movable: Synarthrosis

Synarthrosis leddene er ikke bevegelig som skallen. Bindevev holder sutur linjer sammen. Når hodeskallen danner in utero, legger de to sammen før fødselen, forming sutur linjer.

Syndemosis beskriver sammenføyning av to bein med snor leddbånd eller ark av bindevev. Et eksempel er tibia og fibula skjøt av den nedre delen av benet. De to ben er forbundet med hverandre før de når kneleddet. Et annet eksempel er den radius og ulna av underarmen.

Gomephosis er navnet på den felles som beskriver hvor tennene delta i kjeven. Det er den periodontal ligament som holder tannen i stikkontakten.

Litt Movable: Amphiarthrosis

Det er 24 ribber i 12 par start der kravebenet og brystbenet møtes, og slutter rundt midjen. Ribbeina danner brystkassen. Ribbene er festet til brystbenet, med unntak av det nederste par. Registrert av brusk, er ribbeina beskrevet som amphiarthroses fordi de tillater liten bevegelse.

Et annet eksempel på brusk og liten bevegelse er de to skam bein.

Brusk i ryggraden gjør det mulig for liten bevegelse av ryggvirvlene. En svampaktig materiale ligger mellom hver ryggvirvel plass.

Fritt Movable: Diarthrosis

Fritt bevegelige ledd er ledd, som inneholder en væske som holder leddet beveger seg jevnt. Den felles hulrom tillater bevegelse av benene, som er forbundet ved brusk festet til periosteum belegging av benet.

Hender, føtter og kneskålen har synovialledd. De er gliding leddene som flytter fra side til side.

Fingre, tær, albuer og knær har heng ledd som er synovial og beveger seg i ett plan.

Den kuleledd i hofte er synovial og kan svinge med full bevegelse. Skulderen er lik i sin evne til å ha full, "sirkulære" omfanget av bevegelse.

Ellipsoidiske leddene funnet i håndleddet tillater fri bevegelse i form av rotasjon, men tillater ikke dreiing.

Noen mennesker har veldig løs brusk i disse typer ledd som tillater dem å bevege leddet utenfor sitt vanlige leie. Den løse brusk kan forårsake skade på skjøten og, i noen tilfeller, benet.

Typer av ledd

Artikulasjoner, mer kjent som ledd, er punkter i kroppen der to knokler møtes. Det er tre kategorier av leddene som er klassifisert som synarthrosis, amphiarthroses og diarthrosis.

Kategorier av ledd

Leddene som ikke beveger seg faller inn under kategorien synarthroses. Disse leddene er de i hvilke ben er i nær kontakt, adskilt av fibrøst bindevev bare, slik som ledd eller suturer som forbinder benene i skallen. Amphiarthroses er leddene som forbinder med hyaline eller fibro brusk og har svært lite bevegelse, for eksempel interkostalrom leddene i brystkasse. Flertallet av leddene i kroppen er diarthrosis, eller frie bevegelige ledd. Av disse skjøter, er det seks forskjellige typer.

Ball og socket ledd

Hofte og skulderledd er opplagte eksempler på ball og socket leddene. Kule- og muffeskjøter tillate størst bevegelsesområdet for alle skjøter. I disse typer av skjøter, den avrundede ende av et ben, eller "ball" ende av benet, passer inn i kontakten eller kopp dannelse av et annet ben som tillater rotasjon og fire-veis fleksjon.

Gliding Ledd

Når bein har flate overflater som glir mot hverandre, danner de gliding ledd. Disse leddene tillater ikke for sirkulær bevegelse, men kan tillate en viss vridning bevegelse. Eksempler på gliding ledd omfatter leddene av carpals (puls bein) og fotrotsbein (ankel bein) i hender og føtter.

Condyloid ledd

Metacarpals eller bein funnet i håndflaten, metatarsals eller beina i føttene, samt phalanges, eller finger og tå bein, koble til å danne condyloid ledd. Disse leddene dannes når en oval formet bein forbinder med elliptisk form av en annen for å tillate fleksjon og ekstensjon, men ingen rotasjon.

Hengselledd

Albue og kne ledd anses heng ledd, og bare tillate forlengelse og fleksjon. I disse artikulasjoner, vil man bein med en konveks, utad runde eller formede ende passer inn i den konkave eller deprimerte parti av en annen.

Saddle ledd

Salen felles er en svært viktig type ledd, som det er artikulasjonen som gir oss en tommel. Faktisk er den eneste tommelen sadelleddet i menneskekroppen. Disse leddene dannes når berøre bein har både konvekse og konkave deler, slik at et stort utvalg av bevegelse og fleksibilitet, inkludert rotasjon.

Pivot ledd

Endelig er dreieleddene dannes når en rund overflate av benet passer inn i en ringform av enten en sene eller ben. Det beste eksemplet på et dreieledd i kroppen er leddet som forbinder atlas og aksen av øvre ryggsøylen. Denne felles tillater full bevegelse av hodet og nakken.

Hvordan Tie en horisontal madrass Sutur

Hvordan Tie en horisontal madrass Sutur


Helsepersonell bruker masker for å lukke store eller dype sår hvor huden vil ikke lett å bo sammen og reparere seg selv. Leverandørene lære ulike typer masker og velge den teknikk som hjelper en bestemt såret å gro mest effektivt. Den horisontale madrass sutur gir effektiv lukking av sår for et sår under strekk ved å spre spenningen ut over lengden av såret. Din helsepersonell kan bruke den som en begynnelse og slutt sting for et stort sår som har en hud klaff, hvor huden er skjør, eller hvor huden vil rulle inn under.

Bruksanvisning

•  Rengjør såret helt med kirurgisk såpe på en bomullsdott. Skyll såret med sterilt vann og blot tørr med en steril 4-by-4 pad. Dekk ren såret med et sterilt felt, å skjære et hull over såret med et par kirurgiske sakser. Presse kantene av huden sammen med en behansket finger for å lukke såret og bestemme hvor kantene på huden må koble til å lukke såret.

•  Lås en nålholder mellom midtpunktet av nålen og enden hvor suturen går inn i nålen. Stikk nålen ca 6 millimeter fra kanten av såret enten øverst eller nederst på tåre. Skyve enden av nålen forbi punktet der kantene møtes i huden til et punkt omtrent 6 millimeter på den andre siden av såret. Ta tak i nålen med pinsett og låse dem rundt nålen bak nålen punkt. Slipp nålholderen og trekk nålen ut av vevet. Trekk sutur ut av utgangshullet, slik at ca en tomme av sutur halen ved inngangen til første punktering.

Lås nålholderen rundt nålen igjen og flytte poenget med nålen ned ca 4 millimeter. Sett nålen punktet inn i huden på samme side av såret, hvor man bare trekkes nålen ut. Skyv nålen punktet utenfor såret åpning til et punkt ca 6 millimeter utover såret og ca 4 millimeter under hvor din første masken begynte. Ta tak i nålen med pinsett og låse dem på plass. Fjern nålen holderen og trekk nålen ut av vevet.

Trekk suturen gjennom den tredje og fjerde nål hull inntil all slakk er fjernet fra den annen side av såret. Knyt en knute med sutur halen og sutur du bare trakk seg ut av utgangshullet. Ikke trekk knuten stramt nok til å rynke huden. Skjær sutur ca 2 millimeter bak knuten. Fortsett denne prosessen til du lukker hele lengden av såret.

Typer Madrass Stingene

Typer Madrass Stingene


Tenker mye om masker kan ikke være for svak til hjertet, men de er en uvurderlig prosedyre for å lukke opp sår. Madrassen sutur beskriver noen teknikker som sentrum rundt vrengingen av såret - med andre ord, presser med møtende kanter av huden litt utover fra kroppen. Dette bidrar til å holde arrdannelse mindre synlig arr som har en tendens til å trekke tilbake over en tidsperiode. Det er tre typer av madrass suturer.

Vertikal Madrass Sutur

Den vertikale madrass teknikk er primært brukt når leger frykte sårkantene vil invertere, ofte rundt den bakre hals eller på et konkavt parti av legemet. Ifølge American Academy of Family Physicians, mange anser den vertikale madrass sutur den beste teknikken for sår eversion.

Den vertikale madrass sutur påføres ved hjelp av en "langt-langt, nesten nær" teknikk. Suturen blir først plassert videre langs fra kanten av såret (rundt 4 til 8 mm) og dyp i såret under dermis. En annen plassering av suturen påføres, denne gang mye tettere og grunnere (ca. 1 til 2 mm) fra kanten viklet i de øvre dermis. Når det er fullført, blir begge ender av tråden bundet på den siden hvor suturen begynte.

Horisontal Madrass Sutur

Fordi den horisontale madrassen teknikk bidrar til å spre spenningen jevnt langs kantene av såret, er det ofte brukt i forankrings hud kanter for en andre suturering prosedyre. Det er også effektive i å holde sammen mer skjør eller tynn hud, og er en god løsning for eldre pasienter.

Den horisontale madrass teknikken er startet forholdsvis langt fra såret (omtrent 4 til 8 mm) og passerer gjennom til den motsatte kant. På denne samme kant, at suturtråden er satt inn en annen re-4 til 8 mm nedover, og føres deretter tilbake til den andre kanten. Tråden blir så bundet på den kanten, det samme det begynte på. Denne prosessen gjentas inntil den omfatter det ønskede området.

Denne teknikken skaper "loops" som komprimerer huden. Den aafp råder omsorg, men: hvis sting er knyttet for tett de "kan faktisk føre til kvelning, nekrose, og arrdannelse i huden." Det er også en risiko for arrdannelse så tidlig fjerning kan være ideelt.

Corner Stitch

Noen ganger sår ikke kommer i fine linjer. For sår som skaper hjørner i en omtrent 90 graders vinkel, gjør et hjørne sting ofte susen. Egentlig er en variant av den horisontale madrassen sutur, holder hjørnet søm ned begge kanter av en vinkel såret (og ofte også et X- eller Y-formet sår) uten å måtte legge til flere suturer til hver kant.

Utøvere vil starte hjørnet sting ved å faktisk tegne en loddsnor som en referanse. Linjen halverer hjørnet på motsatt side av vinkelen. Sutur tråden er satt ved siden av loddlinjen og går inn i såret i de dype dermis, 4-6 mm fra hjørnet. Pinsett vil løfte klaffen på huden slik at tråden kan passere fra den ene siden av hjørnet til den andre. Derfra går tråden er ført tilbake inn i såret, igjen 4 til 6 mm fra hjørnet og til slutt kommer ut av huden på den motsatte side av linjen fra der den startet. Forsiktig binde tråden sammen for å fullføre jobben.

Typer av kirurgisk utstyr

Typer av kirurgisk utstyr


Kirurgisk utstyr har en lang historie, og kan dateres tilbake mange tusen år. Den greske Hippokrates, den såkalte grunnlegger av moderne medisin, var også grunnleggeren av kirurgi i rundt år 300 f.Kr.. Metal kirurgiske instrumenter laget av jern, kobber og bronse ble i brukt i det gamle Egypt og Hellas, mens romerne fortsatte tradisjonen, noe som gjør kirurgiske instrumenter som ligner på de som fortsatt er i bruk i dag.

Saks

Det finnes mange forskjellige typer av sakser som brukes i kirurgi, fra de som brukes til å skjære bandasjer og materialer som sutur saks, med de som brukes til å skjære tunge muskel og fascia som Mayo saks. Mer raffinerte saks brukes til å kutte sart hud vev og disse kalles Metzenbaum saks.

Tang

Tang er formet som lange pinsett, eller som sakser, uten forkant. Tang brukes til å holde og ta vev eller dressing som er for vanskelig for den menneskelige hånd å holde, enten på grunn av plasseringen, eller på grunn av størrelsen. Vev tang har enten taggete eller glatte ender vanligvis med bred, blusset ender for grep, mens tarm tang er veldig lang og tynn. Tang som brukes til å levere babyer har avrundede ender, snarere som skjeer, for å passe rundt babyens hode.

Saker

Saker brukes til å holde snitt åpen, eller for å lirke vev bort fra bein eller organer under operasjonen. Vanligvis er håndholdte Saker formet som en tredelt gaffel som har tindene bøyd oppover i en kurve. Selvholde haker er formet som en saks med de samme gaffel-lignende ender for å holde vevet fra hverandre. Selvholde haker har en liten mekanisme på toppen av instrumentet som holder instrumentene åpen. Store haker, for eksempel Deaver Saker, blir brukt til å holde abdominal eller brysthulen åpen, og er håndholdte under operasjonen.

Skalp

Skalp er fine-blader kniver brukes for å lage snitt og fine skjære behov. Skalp er enten en støpt instrument, eller mer vanlig komme som et håndtak med utbyttbare blad, både for hygieniske grunner og for å opprettholde skarpheten i bladet.

Klemmer

Klemmer blir vanligvis brukt til å holde blodårer lukket, og kommer i varierende størrelser, avhengig av hvilke typer av blodkar de brukes til. Disse klemmer til å holde blodårene har tynne, spisse ender, som pinsett eller spisse ender som er bøyd sidelengs for enklere tilgang. Klemmene er også brukes til å feste suturene rundt blodkar eller bak dem.

Typer av Wound Nedleggelser

Typer av Wound Nedleggelser


Betydelige sår som for eksempel kirurgiske inngrep eller flenger forårsaket av skader, må stenges så raskt som mulig i sanitære miljøer ved hjelp av sterile materialer for å unngå smitte. Ulike typer sår nedleggelser har utviklet seg gjennom medisinsk forskning, og tilbyr nye muligheter for leger å løse spesifikke skader. Analytiker Sreevidhya Praveen bemerker at kirurger og akuttmottaket leger bør være informert om alle tilgjengelige såret nedleggelse metoder slik at deres pasienter kan ha nytte av disse medisinske fremskritt.

Sting

Sting, vanligvis kjent som "sting", er de mest brukte såret nedleggelser. Mika Sinanan, MD, forklarer at sting lukke et sår når en lege tråder dem inn i huden. Absorberbare suturer, som oppløses i kroppen, er ofte laget av katgut. Absorberbare suturer, som må fjernes når såret leges, kan være sammensatt av silke eller nylon.

Staples

Staples er ofte brukt for å lukke dype sår og kirurgiske inngrep. De kan være laget av titan eller rustfritt stål. Titan er vanligvis foretrukket, da det utgjør en lavere infeksjon trussel for pasienten. Dr. Sinanan bemerker at stifter har potensial til å forårsake skraverte arrdannelse, men de viser seg å være mer tidseffektive og praktisk enn suturer for leger og pasienter likt. Sreevidhya Praveen rapporterer at bruken av stifter kan redusere en pasients tid etter inngrep med 60 prosent, noe som reduserer pasientens ubehag og risiko for komplikasjoner under anestesi, og også å lagre operasjonskostnader.

Tape

Mikro tape kan brukes som nedleggelse «strenger» for mindre sår og overflate rifter som ikke trenge dypt inn i huden og kjøttet. Båndet holder kantene av huden sammen og egger vev helbredelse. Ifølge Dr. Sinanan, er mest effekt bånd laget av spunnet-bundet nylon, da de er mindre tilbøyelige til å løsne fra såret før helbredelse er fullført. En hypoallergenic lim bidrar til å hindre dannelse av blemmer nær såret.

Hudtransplantasjoner og stilken Flaps

Sår som er for bred for huden kantene som skal trekkes sammen kan lukkes med hudtransplantasjon. Nettstedet Lifescript forklarer at en pode innebærer å ta et stykke hud og transplantere det over såret. Den transplanterte hud kan komme fra en donor legeme eller fra et annet område av pasientens egen kropp. Pedicle flaps er tilsvarende transplantasjoner som inkluderer vevet sammen med huden. Dr. Sinanan bemerker at de er oftest brukt for å lukke sår som involverer brusk og bein.

Hvilken type plastisk kirurgi kan gjøres for slapp hud?

Hvilken type plastisk kirurgi kan gjøres for slapp hud?


Det finnes flere typer plastisk kirurgi som kan gjøres for slapp hud. Hud innstramming teknikker er vanligvis bestemt av en lege og hans pasient på et sak-til-sak basis. Med alle medisinske prosedyrer, er det risiko med fordelene av hver prosedyre. Sørg for å snakke med legen din om dine forventninger til å finne ut hvilke prosedyrer har fordeler som oppveier risikoen.

Dermal fyllstoffer

Dermal fyllstoffer er svært populær som en poliklinisk prosedyre. Pasienter har en tendens til å prøve fyllstoff først for å unngå invasiv kirurgi. Dermal fyllstoffer som Juvederm, Radiesse og Restylane kan mildne skygging og rynker i ansiktet ditt. De har muligheten til å gjøre kjever og kinn kaster mye mindre merkbar, men ikke reversere dem helt.

Dermal fyllstoffer arbeide for å gjenopprette volum til kinnene eller andre områder i ansiktet for å minske forekomsten av problemområder på huden. Prosedyren er heller ikke permanent, og må kanskje bli gjen gjøres hvert 3 til 5 år.

Skin Innstramming Enheter og maskiner

Noen pasienter foretrekker hud-innstramming enheter eller maskiner som strammer huden. Maskiner som TITAN, som bruker infrarødt lys til å stramme opp huden, eller Thermage, som bruker unipolar radio-frekvens, har svært positive resultater ved å stimulere kroppen til å produsere kollagen, som deretter jevner og strammer huden naturlig.

Det er ingen dødtid med denne metoden, men det er heller ikke en engangs skudd. Være forberedt på å gjøre en rekke behandlinger for optimale resultater.

Laser Skin Innstramming & Resurfacing

Laser hud innstramming og resurfacing er en svært effektiv måte å stramme huden og hjelpe med misfarging. Som TITAN og Thermage, bruker laser hud innstramming infrarød og radioaktivt varme for å utstråle dypt inn i lavere nivåer av dermis. Varmen fører mykt vev i de lavere nivåene av huden til å koagulere, noe som hjelper dem synes å være mer lubben og ungdommelig utseende. Det hjelper også å redusere fremkomsten av både dype rynker og fine linjer. Mens huden varmes opp, blir den avkjølt samtidig å sørge for at huden brenner ikke.

Laser hud innstramming har en ekstra bonus for å stimulere kroppen til å produsere kollagen i behandlede områdene, noe som gir pasienter umiddelbar tilfredsstillelse av å se mykere og mer ungdommelig hud.

Denne fremgangsmåten er også gjort i en serie.

Facelift / Rhytidectomy

Hvis du og legen din anser at huden din vil gjøre det bedre med noe utover en ikke-invasiv prosedyre, så mange alternativer vil være tilgjengelig for deg å velge fra. En ansiktsløftning, eller rhytidectomy, vil gi deg en fornyet og mer ungdommelig utseende både i ansiktet og på halsen.

I en tradisjonell ansiktsløftning, er snittet vanligvis gjøres i hårfestet ved templet, ned til øret, og ender i den nedre hodebunnen. Noen ganger fett kan videreformidles fra kjever og nakke. Underliggende vev er trukket tilbake og dypere lag av muskler er løftet.

Huden blir satt over løftet muskler. Det overskytende vil bli trimmet bort. Suturer og andre hud lim lukke snittene, som hvis de gro skikkelig, ikke vil være merkbar etter full gjenoppretting. Fullstendig gjenvinning kan forventes 3 til 4 uker etter inngrepet.

Panniculectomy

For slapp hud over hele kroppen, kan legen anbefale en panniculectomy, som fjerner overflødig hud og fett fra kroppen. Mange mennesker som har mistet en massiv mengde vekt foretrekker dette, fordi i løpet av prosessen, leger er i stand til å re-kontur kroppen, spesielt midtpartiet.

Gjør denne operasjonen, kan snittet bli gjort fra sternum til skambeinet eller horisontalt, rundt kjønnshår området hvor overflødig fett kan fjernes.

Gjennomsnittlig tid til å komme til denne fremgangsmåten er mellom 4 til 6 uker

Typer kirurgi saks

På grunn av sin fulle fingertuppkontroll, kirurgi saks gi en mer stabil kutte evne enn skalpeller og kniver. Dual-edged pivot design er høyt ansett for sin holdbarhet og allsidighet. En av nøklene til en operasjon suksess avhenger av hvilken type kirurgisk saks. Som sådan, mange typer av høyt spesialiserte kirurgiske saks er tilgjengelige for å utføre bestemte funksjoner under en operasjon. De vanligste typer kirurgiske saks er Mayo, Metzenbaum, Littauer, og Stevens.

Mayo saks

Mayo saks er tunge kirurgiske saks som brukes for å kutte store vev og konseptet. Disse saks er tung i vekt, og har smal, men sløv, spisse blader. Disse saks er tilgjengelige i vanlige og ekstra lange størrelser.
Bladene på Mayo saks kan være enten rett eller buet. Rett-blader Mayo saksen er utformet for å kutte kroppsvevet i nærheten av overflaten av såret. Bruk disse saks for å klippe sting, masker, bandasjer og kassetter. På den annen side er buet-blader Mayo saks tillate dypere penetrasjon inn i såret at dets straight-blader motstykker ikke kan nå. Den buede formen gjør den saks for å klippe tykke lag av vev som de finner i livmoren, muskler, bryst og fot.
I løpet av den kirurgiske prosedyren kan Mayo kirurgi sakse fungere som en dissekere instrument ved å trenge inn i vev med spissene lukket. Når den er satt, er saksen åpnes, slik at knivene spredt ut i vevet.

Metzenbaum Saks

Metzenbaum kirurgisk saks ligner utseendet på Mayo kirurgiske saks, bortsett fra at det er lettere og håndtakene er lengre. Også Metzenbaum sakseskiver og midtre delen er mer snever.
Metzenbaum saks har matchende ender og inkluderer korte bøyde eller lang butte design. Den tidligere er brukt for å kutte overfladiske, delikate vev, mens sistnevnte er bygget for å kutte dype, delikat vev.

Littauer Saks

Littauer saks er designet for å kutte hud sting og masker. En av dens blader er formet som en krok utpreget. Denne designen gjør at sakse å skli under en sutur enkelt og unngå sutur sklir av enden av bladet mens blir kuttet.

Stevens Saks

Denne sakse er et høyt spesialisert kirurgisk sakse som kan brukes for tenotomy eller oftalmiske kirurgiske operasjoner. Stevens saks er relativt små, måler bare 4 ½ inches lang, med smale blad, men store håndtak.

Betraktninger

Kirurgiske saks og andre instrumenter er ofte laget av rustfritt stål, fordi de er lett desinfiseres, vedlikeholdt, og er holdbare. De kan imidlertid ofte være laget med titan eller nitonil. Å vite materialene som brukes til å lage saksen hjelper i å vite hvordan du skal ta vare på dem for å øke holdbarhet og redusere slitasje.

Tips

Kirurgiske saks er ofte klassifisert i to kategorier basert på design av spissen. Det er spiss tupp, som kan gli under masker og sløv kirurgiske saks, som ofte brukes under operasjonen.

Typer kirurgiske Needles

Typer kirurgiske Needles


Drifts leger velge kirurgiske nåler ifølge flere faktorer, blant annet sutur plassering, vevstype, suturmateriale og prosedyrekrav. Kirurgiske nåler selges i ulike former, typer, tykkelser og lengder.

Cutting Needles

Skjære nåler er laget for å skjære gjennom tykke eller tette vev. Denne type av kirurgisk nål brukes vanligvis for suturer.

Taper-Point Needles

Taper-point nåler, ofte kalt runde nåler, er utformet for å trenge inn og passere gjennom vev ved å strekke vevet uten å kutte det.

Skrå, Vanlige Cutting-Edge Needles

Skrå, konvensjonelle cutting-edge nåler er Bøyningsresistent nåler laget av rustfritt stål som var varmebehandlet etter å ha blitt buet. Disse kirurgiske nåler brukes vanligvis for å lukke flenger.

Blunt-Point Needles

Blunt-punkts nåler dissekere vev heller enn klippe det. Disse kirurgiske nålene har avrundede punkter for å redusere risikoen for nålestikkskader.

Tarm Needles

Tarm nåler er spesielt utviklet for bruk i områder med fare for lekkasje, slik som gastrointestinal (GI) tarmkanalen, urogenitaltraktus og galleveier (for transport av galle). Nålen gjør et hull som er umiddelbart fylt med suturmateriale.

Hva er Suture saks brukes til?

Hva er Suture saks brukes til?


Sutur saks er en skjæring instrument oftest brukt i helseprogrammer. Saksen består av to motstridende blader, forbundet med en pivot, som glir over hverandre.

Funksjon

Sutur saks brukes til å kutte tråden lignende materiale som brukes til å sy animalsk vev sammen.

Typer

De vanligste sutur saks er den rette Mayo-stil, som har rette blader med delvis blunted tips. Andre former er taggete blad sutur saks og lang oral kirurgi (bukk) saks, buede saks og side-vinklet saks.

Original Formål

Mayo straight-blader saks ble opprinnelig utviklet for å kutte nær overflaten av et sår.

Word Derivations

Ordet sutur kommer fra det latinske sutura, "en sømmen." På latin er verbet suere "å sy, sy, eller tråkle sammen." Ordet saks er avledet fra det sene latinske ordet cisorium, "skjærende verktøy."

Alternativt navn

Sting saks er også kjent som sting saks.

Type av kirurgiske instrumenter Brukes av en ortopedisk kirurg

Type av kirurgiske instrumenter Brukes av en ortopedisk kirurg


Ortopeder forsøker å gjenopprette funksjonen til skjelettsystemet. Dette kan inkludere en hofteoperasjon eller hånd kirurgi for å frigjøre sener for Carpal Tunnel Syndrome. Utvalget av dyktighet og instrumentering er bred. Det kan bety at kirurgen kan bruke strøm øvelser i én operasjon og delikat mikro-kirurgiske instrumenter i en annen. De fleste av de instrumenter som brukes i ortopedisk kirurgi er spesialisert og er klassifisert i henhold til deres funksjon.

Bein Instruments

Det er skjære instrumenter som brukes til å skjære gjennom eller fjerne bein, for eksempel en kuleledd fra hoften eller en lem. De fleste av skjæring er vektøy. Det er noen som blir brukt for hånd, slik som en rett håndsagen eller en som kalles en "Gigli sag." Gigli Sagen er en lang ledning med tenner som festes til håndtak. Den brukes til å skjære gjennom bein i leggen.
Det er også bein kutte instrumenter som ser ut som store avbitertang. I ryggoperasjon, instrumenter kalles en "rongeur" ​​brukes til å bite-bort på små bein.
Automatiske øvelser brukes til å installere pins, plater og skruer. Håndverktøy består av tang, skrutrekkere, treklubber og Curettes brukes for skimming bein av overflaten

Tissue Instruments

Noen instrumenter som brukes i en generell instrumentbrett kan brukes i ortopedisk kirurgi som klemmer, sakser Saker. Klemmene er brukt til å stoppe skip fra blødning. Saksen brukes til å skjære gjennom vev og wire. Saker brukes til å holde tilbake muskelvev slik at kirurgen kan arbeide fritt.

Mikro Instruments

På en mindre skala, omfatter mikrokirurgi samme type instrumenter. I hånd kirurgi, er instrumenter som brukes til å klemme og kutt. Tiny Saker brukes til å holde såret åpent. Sutur i mikro-kirurgi er noen ganger så tynn, er det neppe kan sees med det blotte øye.
En mikroskop for å kunne vise den kirurgiske området i full størrelse. Fartøyer og nerver er noen ganger plassert på en farget stripe av gummi for å identifisere dem mer presist.

Protese

Ortopedisk kirurgi bruker trolig protese mer enn noen annen tjeneste. Felles utskifting er blitt rutine. Under utskifting av en hofte, er storskala instrumenter som brukes. Elektroverktøy brukes til å skjære gjennom bein, er rømmere brukes til å rense ut beinet bein, er calipers brukes til å måle hodet av ledd, og meisler brukes til å jevne beinet. Lim blir brukt inne i benet ben for å holde protesen på plass. Kne og skulder kirurgi innebærer den samme type instrumenter, men forskjellig protese.

Grafts

Hudtransplantater benyttes ved å ta et snitt fra pasienten med et instrument som kalles en dermatom. Denne enheten skiver en liten del av overflaten hud. Transplantatet blir deretter plassert i en annen enhet som kalles en mesh transplantat. Dette instrumentet maskene i huden ved å lage små hull gjennom den. Den pode er så sutureres til det kirurgiske området i håp om at det vil bli akseptert av kroppen, og generere ny hud vekst samt dekke og beskytte området.

Typer Perifer vestibulær Disorders

Typer Perifer vestibulær Disorders


Ifølge den vestibulære Disorders Association (VEDA), er det perifere vestibulære system ansvarlig for videresending av informasjon om hodet posisjonering til hjernen og er en kritisk komponent i kroppens evne til å opprettholde balansen. Hvis det er en dysfunksjon i perifere vestibulære systemet, kan du utvikle svimmelhet, svimmelhet, en følelse av "slagside", klossethet, svimmelhet, hørselstap og synsproblemer. Det finnes flere typer perifere vestibulære lidelser --- som benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), Ménières sykdom og perilymph fistel --- som gjør det mer utfordrende å riktig diagnostisere pasienter som viser symptomer.

Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV)

Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er forårsaket av en opphopning av rusk, sammensatt av kalsiumkarbonat, i det indre øret. De ørsmå krystaller av kalsiumkarbonat kalles ocotonia, eller noen ganger "øre bergarter." Ifølge VEDA, fører BPPV om lag 20 prosent av alle tilfeller av svimmelhet. BPPV utløses eller forverres av å bevege hodet, for eksempel når rulle over i sengen. Mange ganger, er ingen grunn til BPPV oppdaget. Partikkel-reposisjonering manøvrer som løsne ocotonia er ofte en effektiv behandling, sammen med vestibular fysioterapi øvelser for å minne hjernen din hvordan å opprettholde balanse.

Ménières sykdom

Når det indre øret akkumuleres overdrevent store mengder fluid, kalt endolymph, kan det resultere i Menieres sykdom. Ménières årsaker mange av de samme symptomene som andre perifere vestibulære lidelser, inkludert kvalme, tinnitus og svimmelhet. Ekstrem svimmelhet er et felles trekk ved sykdommen, og angrep kan vare opp til 24 timer, ifølge VEDA. Hørselstap er også vanlig med Ménières, og alvorlighetsgraden øker etter hvert som sykdommen utvikler seg. Ifølge Dr. Gerald Gianoli, MD, har en tendens Ménières for å få kroniske stede etter 10 til 15 år med fakkel-ups. Behandlingen inkluderer å spise en lav-natrium diett, til medisiner for bivirkninger og diuretika bidra til å rydde bort overflødig væske. Opptil 40 prosent av pasientene ikke klarer å svare på kosthold og medisiner, og en kirurgisk eller kjemisk labyrinthectomy å ødelegge den berørte vestibular nerve er noen ganger berettiget.

Perilymph Fistel

Perilymph fistel er forårsaket av en rift i den skjøre membran som skiller den midtre og indre øret. En "tung" følelse i øret, eller ringer, sammen med intermitterende hørselstap, er vanlige symptomer på perilymph fistel. Endringer i høyde ofte forverre symptomene. Ifølge VEDA, hodeskader forårsaker de fleste tilfeller av perilymph fistel, selv om dykking, vektløfting og fødsel kan også føre intrakranielt trykk som fører til en fistel. Typisk behandling er strengt sengeleie for å la fistel å helbrede. Hvis fistelen vedvarer, eller hvis det er progressive hørselstap, din lege kan anbefale operasjon for å lukke tåre.

Type of Management for Pediatric Beslag

Type of Management for Pediatric Beslag


Ifølge Epilepsy Foundation, 326 000 barn i skolealder har epilepsi, en tilstand som fører til beslag. Noen ganger leger administrere barndommen anfall med medisiner, men noen ganger mer kompliserte behandlinger er nødvendig.

Diagnose

Leger bruker magnetic resonance imaging (MRI) og elektroencefalografi (EEG) for å bestemme hvilken type anfall et barn har. Leger deretter utvikle en behandlingsplan.

Medisinering

Leger anbefaler å forsøke å kontrollere anfall med medisiner før du prøver mer invasive behandlinger. Ofte foreskrevet beslag medisiner for barn inkluderer Tegretol, Depakote og Dilantin.

Ketogen diett

Ketogen diett innebærer en høy-fett, lav-protein, lav-karbohydrat diett. Legene vet ikke nøyaktig hvorfor denne dietten forhindrer anfall, men det ofte gjør. Barn må overvåkes nøye av lege mens du er på en ketogen diett.

Vagus nerve stimulering

Hvis medisiner ikke hjelper, leger noen ganger anbefaler vagus nerve stimulering. De implantere en enhet under huden som stimulerer vagus nerve. Dette reduserer anfall hos opptil 50 prosent av barn, ifølge Mayo Clinic.

Kirurgi

Noen ganger kan leger kirurgisk fjerne den del av hjernen som forårsaker kramper, hvis området er liten nok. En annen kirurgisk prosedyre kalt hemispherectomy innebærer kirurgisk kobler de sunne og usunne deler av hjernen, uten egentlig å fjerne noe vev.

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter


Wrist splinter er nyttige når en person lider med carpal tunnel syndrom, nevropati i hender eller andre forhold. Splinten fungerer som en spenne for å hindre fleksjon av håndleddet og redusere hevelse. Ulike typer er tilgjengelig på apotek og medisinsk forsyne butikkene. De er tilgjengelige i forskjellige størrelser og typer å hjelpe alle typer håndleddet problem.

Hvordan søke Ulike typer håndleddet splinter

•  Kjøp riktig størrelse på håndleddet skinne. De kommer ofte i små, mellomstore og store størrelser. Små-boned mennesker eller barn vanligvis bære en liten størrelse, mens kvinner og mange menn trenger et medium. Hvis du har store håndledd, kan du kreve den største størrelsen. Det er viktig at håndleddet skinne passer perfekt, men ikke stramt nok til å redusere blodstrømmen. Medisinsk forsyne butikkene kan hjelpe deg med riktig størrelse, og splinter kan være skreddersydde i tillegg.

Hold håndleddet skinne slik at tommelen hullet er på samme side som tommelen. Noen håndleddet splinter ikke bare har et hull for tommelen, men de har også fingerhull også. De splinter er ofte hudfarget.

Skyv tommelen inn i tommelhull. Gjør dette med fingrene hvis det er noen fingerhull. Hvis det er en klut delen som glir over håndleddet, trekk den ligger tett over området. Noen håndleddet splinter forlenge noen inches utover bunnen av håndflaten, avhengig av hvilken type er mest behagelig for deg og anbefalt av legen din.

Pakk krok og loop stropp rundt håndleddet området slik at det sitter godt, men ikke for stramt. Juster om nødvendig, hvis du føler splint er for stram etter noen minutter. Mange mennesker opplever komfort og lessening av deres smerte med en gang.

Juster noen ekstra stropper opp til albuen hvis det er mer enn én. Mange håndleddet splinter er reversible, så hvis stroppen kommer til bunnen av håndleddet, og du vil ha den på den øverste delen, bare bytte de splinter.

Hint

  • Ikke ha håndleddet skinne under bading, svømming eller vaske hendene fordi du ønsker å hindre at splint fra å bli våt.
  • Bære håndleddet skinne som legen anbefaler. Noen mennesker sover med hendene under deres pute eller i en vanskelig posisjon. Håndleddet splint er en mild påminnelse om ikke å gjøre dette, og hindrer håndleddene fra bøye, og dermed hindre nummenhet, prikking og hevelse i natt. Personer med carpal tunnel syndrom kan ha behov for å bære pinnen mens du arbeider for å hindre at tilstanden forverres.

Typer av livmorhals Neck Pain

Typer av livmorhals Neck Pain


Selv om folk opplever nakkesmerter i en rekke måter, er det noen bestemte typer livmorhalsnakkesmerter. Denne spesifikke type smerte oppstår i en bestemt del av halsen, og kan være forårsaket av en rekke faktorer.

Identifikasjon

Cervicalcolumna inkluderer de første sju bein i halsen. De begynner ved bunnen av hjernen og ender like forbi skulderbladene. Smerter i dette området av nakken kalles "cervical nakkesmerter."

Herniated Disc

En herniated plate oppstår når en av skivene mellom ryggvirvlene bli misformet og bule ut av sted. Disse skivebrokk- deretter plassere press på ryggmargen og irritere nerver som fører til armene og overkroppen.

Spinal Cord Trykk

Noen ganger vil using ryggmarg føre til en kronisk tilstand av press plassert på ryggmargen. Interessant nok er denne type cervical smerte ikke følt som "smerte" i nakken. I stedet vil pasienten oppleve nummenhet i armer eller ben, dårlig balanse og stivhet i nakken.

Whiplash

Whiplash oppstår når det er skade på bløtvev av nakkesøylen. Whiplash oppstår ofte etter en plutselig bakover eller forover bevegelse av nakken, og resulterer i cervical nakkestivhet, hodepine, skuldersmerter, ryggsmerter og cervical nakkesmerter.

Leddgikt

Dessverre, selv om herniated plate eller ryggmarg trykket har blitt rettet, kan det ha varig effekt på halsen. Pasienter som har hatt disse typer livmorhalsnakkesmerter ofte opplever leddgikt i nakkesøylen, noe som resulterer i kroniske smerter og stivhet.