Digidexo.com

Acid Reflux årsaker og risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, sure oppstøt, også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), skjer når magesyre sikkerhetskopierer (refluks) til spiserøret. Det kan påvirke alle i alle aldre. Mens det er ingen kur, medisinering og kosthold gjør det overkommelig.

Funksjoner

Acid tilbakeløp består av magesyre eller galle som strømmer bakover i spiserøret når lukkemuskelen, en liten klaff ved enden av spiserøret, slapper ved upassende tidspunkter. Lukkemuskelen gir mat i magen ved svelging. Når lukkemuskelen slapper av etter å spise eller drikke, er resultatet ofte en brennende eller tetthet i brystet området, som er halsbrann, et vanlig symptom på GERD.

Behandling

Den første løpet av handlingen i behandling av GERD er normalt en magesyre redusering eksempel Tums. Dette reduserer magesyre produsert. Den dette mislykkes, er det mer potente legemidler som er tilgjengelige for å nøytralisere magesyre, for eksempel Prilosec eller Nexium. Unngå visse matvarer som hvitløk, kullsyreholdige drikker, tomater, sitrus juice, krydret mat og kaffe hjelp i å kontrollere symptomene.

Betydning

Nesten 7 prosent av amerikanerne lider av GERD.

Betraktninger

Ifølge Journal of Gastroenterology, har en tendens GERD å være genetisk blant nære slektninger. Andre risikofaktorer er overvekt, graviditet, diabetes og røyking.

Advarsel

Kronisk GERD kan utvikle seg til en tilstand som kalles Barretts øsofagus som øker risikoen for spiserøret kreft. En lege bør jevnlig utføre endoskop tester for å utelukke dette.