Digidexo.com

Slik praksis Anger Management Når en Pitta Ayurveda Mind-Body Type

Pitta er sinnet-body type identifisert med ild og vann i Ayurveda, en indisk medisinsk tilnærming som går 5000 år tilbake. Ayurveda gir oss informasjon om hvordan du spiser på en måte å støtte helse og hvordan å behandle sykdom og sykdom. Av de tre typene sinn-kropp, eller doshas, ​​er Pitta mest aktive i sommer. De fleste Pittas er av middels bygge, med god muskelmasse, har en tendens til å være atletisk, selvsikker og konkurransedyktig. Balansert, Pittas er produktiv, hardt arbeidende, er i stand til å lede en situasjon og har energi til å gjøre arbeidet sitt. Ubalansert, kan Pittas være dominerende, krevende, nedlatende, sjefete eller ufølsom for andre. Heat er et tema for Pittas - de kan også ha en rød eller spyles utseende til ansiktet og huden. Denne varmen kan uttrykkes i eksplosive sinne som er nedbrytende. Ayurveda gir praktiske råd for anger management for de "små vulkaner" kjent som ubalansert Pittas.

Bruksanvisning

•  Få regelmessig mosjon daglig. Athletic av natur vil dette ikke være et ork for de fleste Pittas. Kjører før arbeid eller sykling til det er en måte å kanalisere Pittas 'betydelig stasjonen. Styrketrening, yoga, svømming eller vandre åser og trapper vil alle bidra til å redusere spenningen og all trening er viktig for stress og sinne.

Redusere krydret mat og koffein. Ayurveda råder Pittas å spise mat som er snerpende, bitter og søt. Sterkt redusere eller unngå matvarer som er sure (som fermentert mat), salt (bruk tørket tang som dulse eller andre lav-salt alternativer) eller bitter.

Lær hvordan du mediterer hver dag i 10 minutter eller lenger. Sitt stille med øynene lukket, puste mens du teller til fire, pause og exhaling til et tall på 6 til 8. Fortsett i 10 minutter eller lenger. Sett en timer for å avslutte meditasjon økt for å spare deg bryet med sporing tid. Denne pusteøvelse og meditasjon vil hjelpe deg å lære hvordan puster når du føler deg stresset eller i en konfronterende situasjon.

Legg merke til dine fysiske og følelsesmessige symptomer før du mister besinnelsen. Pittas rapport de går fra null til 100 i sinne hvis de er på det punktet av opprørt. Føler du ansiktet ditt få spylt som sinne stiger? Eller har hendene begynner å svette? Hvis disse er dine signaler, bruk pusteøvelse: inhalerer for fire puster for 6 for flere runder. Gjør du det aktiverer det parasympatiske nervesystemet: avtagende fordøyelsen, hjertefrekvens og blodtrykk og beroligende flamme sint opprørt.

Lær hvordan å være lydhør snarere enn reaktiv. Pittas er hardt kjøring av natur. Sikkerhetskopier og tregere: svare på kriser på jobb og hjemme som om du i det mest faktisk måten du kan mønstre. Ikke la din vrede til å stige: gjøre hva som må gjøres og ikke la dine følelser rev deg opp. Bruk pusteøvelse som du jobber eller delegat.

6. Hold ut av varmen i sommer. Sommeren er prime Pitta sesongen når angers kan blusse. Hold ut av direkte sol fra kl 10 til 14:00 Hvis du må være ute, skygge ansiktet med en hatt og drikke rikelig med væske. Varme temperaturer og krydret mat teste temperament av flammende Pittas.

Planlegg uproduktiv nedetid. Pittas er høye achievers. Bestill en massasje, ansiktsbehandling, manikyr eller klippe håret hver måned - hviler mens noen andre velvære deg i en helse-støttende måte vil tillate Pittas 'ild til lavere. Eller unn tallsklassikere som spiser popcorn og ser gamle filmer eller forferdelig TV-programmer du ikke ville tør andre vet du liker. Forrykke med ikke-konkurrerende hobbyer.

Tips og advarsler

  • Forbruker koffein og røyking er svært Pitta-propaganderte. Hvis du ønsker å sparke enten vane, erstatte koffein med smakstilsatt vann eller koffeinfri te. Tygg tyggegummi eller suge på sukkerfri harde drops (for å minske tom kaloriinntak) i stedet for å røyke. Carry en beholder med filtrert vann og drikke det i stedet for kaffe eller belysning opp. Nikotinavhengighet er lite nedbrytbare og kan kreve en lege hjelp i form av nikotinplaster eller nikotintyggegummi.
  • Hvis du har høyt blodtrykk eller andre kroniske sykdommer og er ikke i stand til å kontrollere sinne til det punktet at det forstyrrer din evne til å fungere på jobb eller hjemme, se en lege.