Digidexo.com

polyartritt leddgikt

Hva er Polyartritt?

I lekmann vilkår, er polyartritt brukt for å beskrive leddgikt som involverer mer enn én joint. Teknisk sett er begrepet oligoarticular leddgikt som brukes til å beskrive tilstanden når det gjelder to, tre eller fire ledd, så vi vil vurdere polyartritt å referere til fem eller flere rammede leddene.

Identifikasjon

Polyartritt er ikke en bestemt type artritt, men blir bare brukt for å referere til involvering av et visst antall skjøter.

Typer

Mange tilfeller av polyartritt er forårsaket av immunlidelser så som revmatoid artritt, psoriatisk artritt, systemisk lupus, og som selv kan påvirke indre organer.

Funksjoner

Polyartritt er preget av smerter og betennelser i mer enn ett ledd.

Symptomer

Bevis for å se etter at du kanskje har polyartritt inkluderer smerte, rødhet, begrenset bevegelse, hevelse eller en deformasjon av en joint.

Oppløsning

Det finnes ingen kur for polyartritt, men nylige fremskritt i medisiner tillate pasienter å opprettholde en høy livskvalitet hvis behandles tidlig i prosessen.

Sedimente priser & Polyartritt

Sedimentasjonsratene hjelpe leger å identifisere årsaker til polyartritt, definert av Dorland legebok som "leddgikt som involverer mer enn én joint." Sedimentasjonsratene kan også bidra til å fastslå effektiviteten av behandlinger allerede i gang for potensielt ødeleggende forhold som revmatoid artritt.

Senkningsreaksjon

Etter å ha tegnet pasientens blod, laboratorietekniker plasserer blodet inn i et forberedt reagensglass og skjermer hvor langt de røde blodceller (erytrocytter) faller i røret i løpet av en time. Mens ofte kalt en senkningsreaksjon, er det mer nøyaktig en senkning eller ESR.

Betydning

Ifølge Mayo Clinic, endrer betennelse proteiner i blodet, noe som fører til røde blodlegemer til å klumpe seg sammen og bli tyngre. Således, jo lenger eller raskere de røde blodcellene faller i røret kan bestemme nivåer av inflammasjon i kroppen.

Betennelse og Polyartritt

Immunologiske forhold som forårsaker polyartritt, som revmatoid artritt, kan resultere i betydelig betennelse som de angriper felles vev. Når en pasient presenterer med symptomer på polyartritt, bemerker WebMD at legene ofte velger å måle ESR å identifisere om en immunologisk lidelse er på jobb.

Overvåking Behandling og Progresjon

Noen medisiner som brukes til å behandle polyartritt, som kortikosteroider, handle ved å redusere betennelse. Legen din kan bestille rutinemessig overvåking av ESR å sjekke svar på medisiner eller hvis sykdommen utvikler seg, noe som gjenspeiles av stigende ESR.

Begrensninger

The Mayo Clinic bemerker at ESR testing er ikke så spesifikk i å måle betennelse som andre diagnostiske verktøy tilgjengelig for leger og så brukes ikke så ofte i 2010 som i fortiden for å måle betennelse.

Polyartritt Symptomer

Polyartritt Symptomer


Polyartritt påvirker hver pasient annerledes og er svært vanskelig å diagnostisere. Akkurat hvor alvorlig eller invalidiserende polyarthritis symptomene vil bli er alle avhengige av den underliggende sykdom som har forårsaket tilstanden å utvikle seg i første omgang. Fysioterapi er ofte brukt til å behandle polyarthritis symptomer sammen med hvile og varme kompresjoner. De medisiner som brukes for polyarthritis varierer, men målet med behandlingen er den samme: å behandle symptomene og lindre smerten.

Hva er Polyartritt?

The John Hopkins leddgikt Senter forklarer at polyarthritis er ikke en faktisk form for leddgikt, men i stedet en beskrivelse av flere arthritic forhold som involverer to eller flere ledd. I motsetning til slitasjegikt (som involverer bare én joint), er polyartritt ikke er forårsaket av en overbruk av ledd eller skade. Det er vanligvis forårsaket av en autoimmun lidelse som fører til hevelse og inflammasjon i leddene som resulterer i smerte.

Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en polyartritt som ofte påvirker fingrene og ryggraden. Ifølge Mayo Clinic, er psoriasisartritt merket med vev betennelse som påvirker ledd og bein. Denne formen for leddgikt tendens til å påvirke folk som allerede lider med psoriasis, som er en alvorlig hudsykdom. Asymmetrisk psoriatric artritt forårsaker smerte i ledd på en side av kroppen, og artritt symmetrisk psoriatric frembringer smerte i ledd på begge sider av kroppen. Hver form for psoriasis artritt kan føre til misdannelser i fingrene og de små bein innenfor hender.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt påvirker om lag 2 millioner mennesker i USA og er mer utbredt hos kvinner enn hos menn. Denne formen for polyartritt innebærer leddene i hele kroppen og det amerikanske National Library of Medicine rapporterer at tilstanden ofte utvikler seg i mennesker mellom 25 og 55. Bortsett fra smerten som er forbundet med revmatoid artritt, symptomer inkluderer vanligvis vekt tap, tretthet, lungeskade, synsproblemer og hjertesykdommer.

Lupus Relatert Artritt

Systemisk lupus erythematosus (SLE) polyartritt forårsaker smertefulle ledd, men ikke forårsaker varige skader eller misdannelser. Ifølge Entrepenaur.com polyartritt påvirker 80 prosent av pasienter som er diagnostisert med SLE og betennelser og smerte som utvikler er symmetrisk, påvirker knær, skuldre, hender og håndledd likt. Betennelse kan være mild til alvorlig og påvirker bløtvev som er i mellom leddene.

Alfavirus

Når polyartritt skyldes en alphavirus kalles det "alfavirus polyartritt syndrom". Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC) en alphavirus er ofte overføres til mennesker gjennom bitt av en mygg og ofte forårsaker feber, utslett og encefalitt. Hodepine og svimmelhet kan også utvikle samt sterke smerter i ledd (artralgi).

Migrere Leddgikt

Migrering artritt er en betennelse i leddene som er relativt flyktig. I stedet for kronisk smerte i samme område av kroppen, kan migrere artritt påvirke en skjøt for en kort tid, fortsetter så til et annet felles gruppe, og så videre. Den bevegelige natur denne formen av sykdommen kan gjøre diagnostisering vanskelig; i henhold til American Academy of Family Physicians diagnosen er ofte stående åpent under symptomene behandles. Behandling kan inkludere bruk av standard smertestillende midler.

Synonymer

Migrering leddgikt er mer vanlig kalt vandrende leddgikt. Betegnelsene polyartritt eller polyarticular kan anvendes for å indikere flere enn ett ledd påvirkes. Infeksiøs artritt er et annet uttrykk for å indikere migrere leddsmerter dersom underliggende sykdom er kilden.

Årsaker

Revmatisk feber, gonoré, lupus og Lyme sykdom er alle vanlige årsaker til trekkende leddgikt, ifølge National Institutes of Health og American Academy of Family Physicians.

Karakterisering

Rødhet, smerte og hevelse i leddene er symptomer som er karakteristiske for trekkende leddgikt, selv om smertene kan bare vare i et par dager i en gitt felles gruppe. Når smerten fortsetter i et annet felles, er det ofte et asymmetrisk felles, for eksempel ikke i den motsatte side, f.eks. Betennelsen kan påvirke både store og små ledd.

Varighet av symptomer

Varigheten av symptomer kan avhenge av omfanget av den underliggende infeksjon. Gonococcal leddgikt, en ettervirkning av å ha gonoré, er en form for trekkende leddgikt som kan vare i noen dager. Leddgikt som er resultatet av revmatisk feber kan reise i hele kroppen i flere uker, ifølge den britiske allmennmedisin Notebook.

Demografi

Yngre mennesker er mer sannsynlig å utvikle migrere leddgikt, ifølge American Academy of Family Physicians. Lupus, revmatisk feber og strep infeksjoner som ber denne formen for leddsmerter kan jevne effekt barn.

Hva er årsakene til Polyartritt?

I motsetning til utbredt verkende og andre årsaker til ytterpunkt smerter, leddgikt er preget av betennelse, stivhet, hevelse, ømhet og varme. Monoarthritis er definert som betennelse i ett ledd, og kan tyde på septisk artritt, gikt eller svulster. På den andre enden av spekteret, påvirker polyartritt fem eller flere ledd. Revmatoid artritt (RA), systemisk lupus erythematosus (lupus), psoriasisartritt, artrose (OA) og andre sykdommer kan alle tilstede som polyarthritis. Noen av disse sykdommer har utbredt og systemiske effekter, som krever tidlig diagnose og behandling.

Revmatoid Artritt

RA er en autoimmun sykdom som påvirker vanligvis fem eller flere ledd i en symmetrisk måte. Symptomer er svært variabel, men felles er kjennetegnet ved involvering fluid i leddene, smertefull felles bevegelse og erosjon av ben, brusk og ligamenter. Forstørrede leddene føler svampete og varm. Systemiske symptomer inkluderer lavgradig feber, vekttap og tretthet. I senere stadier, dominerer stivhet. RA er bekreftet av røntgen, blodprøver og spesielt blodprøve for revmatoid faktor, auto-antistoff som forårsaker sykdommen.

Systemisk lupus erythematosus

Lupus er en autoimmun sykdom som påvirker flere organsystemer på grunn av opphoping av proteiner i det vaskulære system. Polyartritt er nesten alltid en av de første symptomer og artritt kan oppstå i alle ledd. Den leddgikt smerte er vanligvis ikke forbundet med spesifikke radiologiske funn, felles knuter eller benete misdannelse, men andre misdannelser kan oppstå, for eksempel ulnar avvik og svanehals misdannelser i fingrene. Polyartritt, i kombinasjon med malar utslett, fotosensitivitet og flere organer er involvert, er nyttig i diagnostisering lupus.

Psoriasis artritt

Psoriasis artritt er en form for leddgikt påvirker noen mennesker med psoriasis, en autoimmun lidelse preget av hevet flekker eller lesjoner av døde hudceller. Psoriasis er vanligvis diagnostisert først, etterfulgt senere av psoriasisartritt. Symptomer på psoriasis artritt er lik RA, bortsett fra at revmatoid faktor ikke er tilstede. Leddgikt er vanligvis symmetrisk og rammer de små leddene i hender, håndledd, albuer, ankler og føtter. Diagnosen er basert på tilstedeværelsen av psoriasis og artrittisk smerte og en negativ reumatoid faktor blodprøve.

Artrose

OA, også kalt degenerative joint sykdom, fører polyartritt og er lett differensiert fra andre typer leddgikt fordi leddskader er mekanisk (forårsaket av traumer eller overforbruk), er betennelse minimal og leddene er kult snarere enn varm. Symptomer inkluderer benete utvidelse, låste ledd, felles ømhet, stivhet og nedsatt felles mobilitet. OA har ikke systemiske effekter og er diagnostisert av kliniske symptomer og røntgenstråler.

Diverse årsaker

Polyartritt har også mange andre mindre vanlige årsaker som har inflammatorisk, smittsomme, metabolske og andre opprinnelse. For eksempel, er fortsatt sykdom, sklerodermi, sarkoidose, reaktiv artritt, gikt, kreft, kan Whipple sykdom og hemokromatose forårsake polyartritt.

De beste putene for en leddgikt Neck

De beste putene for en leddgikt Neck


Dårlig hals holdning fører ofte en leddgikt halsen, noe som resulterer i tilbakegang leddene i nakken. Hvordan en person holder hodet fra dag til dag kan føre til dårlig hals holdning, som kan puten han bruker. Dårlig nakkestøtte fra puter kan ikke bare føre til en stiv, sår hals og leddgikt over tid, men det kan også forstyrre sove på grunn av hodepine og snorking. Heldigvis kan flere typer nakke puter hjelpe med gikt i nakken.

Posture Pillow

Leger anbefaler holdning pute, eller PostureMed pute, for leddgikt nakker og andre typer nakkesmerter. Laget av en vesentlig høy kvalitet skum, puten støtter skikkelig nakke og ryggrad tilpasningen skal dine spesifikke hode og nakke funksjoner. De holdning pute konturene til ryggraden for å tillate umiddelbar og effektiv skuespill under søvn. Puten kommer med en støttebase.

Neck Leddgikt Pillow

Halsen leddgikt pute er utformet spesielt for leddgikt smerte. Puten har en myk, dempet midtre delen som bidrar til å avlaste nakken spasmer, gjenopprette riktig hals holdning og lindre nakkesmerter. Den midterste delen, laget av mykt fiber og skum, stemmer overens med formen av halsen og baksiden av hodet for sikkert å opplagre dem under søvn. De faste ender av hver side av puten bidra til å holde halsen på plass og bidrar til å hindre blokkering av luftveiene, noe som kan føre til snorking.

Chiropractic Pillow

Kiropraktisk pute følger mange andre leddgikt pute modeller med minnet, terapeutisk skum design. I tillegg til minnet skum, har de chiropractic modellen myk fibersenteret og fire støtteavsnitt i hver ende. Mens du sover, skaper kiropraktisk pute en myk trekkraft mot bunnen av hodet og nakken til slutt korrigere justeringen av nakken og ryggraden.

Ortopedisk pute

Den ortopedisk pute er en effektiv pute for å redusere artrittisk smerte i nakke fordi det virker til å støtte ikke bare nakke og hode, men også på baksiden. Ortopedisk pute er effektiv for side-sviller også. Puten har tre integrerte seksjoner for komfort: minne skum overflaten, skumbasen og den terapeutiske skum nakkestøtte roll. Den terapeutiske og memory foam materialer skaper en myk pute for maksimal komfort og smertelindring.

Miracle 2 & leddgikt smerte

Miracle 2 & leddgikt smerte


Miracle II er en linje av helse og velvære produkter laget av naturlige mineraler, oljer og sjøsalter. Miracle II Pain Eteriske oljer er en naturlig smertestillende, og ifølge selskapet, kan brukes til å behandle symptomer på leddgikt, fibromyalgi og muskelsmerter.

Naturlige ingredienser

Miracle II Pain Eteriske oljer kombinerer flere naturlige ingredienser og eteriske oljer i sin formel. Produsenten hevder at alle naturlige ingredienser, inkludert nellik, eucalyptus, sypress, peppermynte, merian og svart pepper, kan bidra til å fremme raskere helbredelse og lindring av kroniske smerter.

Aktiv ingrediens

Miracle II Pain Essential Oil gir angivelig rask lindring fra leddgikt og muskelsmerter ved hjelp av eugenol, en aktiv ingrediens i formelen. Eugenol er funnet i fedd olje og har en lammende effekt, noe som bidrar til å lindre smerte.

Betennelse

Ekstrakter av ingefær, peppermynte og eucalyptus oljer i Miracle II bidra til å redusere betennelse. Den kombinerte effekten av disse ingrediensene, sammen med sort pepper og sypress oljer, hevdes å øke blodsirkulasjonen og gir en beroligende effekt,.

Veibeskrivelse

Selskapet sier at produktet kan brukes for å lindre artritt og muskelsmerter ved å anvende noen få dråper på plagede område og forsiktig å gni den inn. Tillegg kan en varmtvanns komprimere benyttes for ekstra smertelindring.

Sikkerhet

De som har sensitiv hud bør være forsiktig når du bruker Miracle II Pain essensielle oljer, selskapet sier, fordi det kan føre til irritasjon. Hvis produktet kommer i øynene påfør noen dråper vegetabilsk olje.

Migrene og Revmatoid leddgikt rette

Migrene er hodepine som ofte forårsaker kvalme, oppkast og ekstrem følsomhet for lys og lyd. Revmatoid artritt er en kronisk tilstand som forårsaker betennelse, smerte og hevelse i leddene. Ingen av disse forholdene kan kureres, men mange medisiner er tilgjengelig for deg til å administrere dem.

Medisiner for akutte anfall

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) er over-the-counter medisiner som kan behandle mild migrene. Produkter som excedrin Migrene er spesielt formulert for å behandle denne type hodepine. Disse produktene vil ikke behandle mer alvorlige migrene.

Triptaner, slik som medisiner Imitrex, er den primære behandling for alvorlig migrene. De tar smerter, kvalme og lysfølsomhet. Dette er ikke en passende behandling hvis du er i faresonen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Ergot (ergotamin) fungerer på en lignende måte som triptaner; det koster mindre, men er også mindre effektivt. Det fungerer best i folk hvis smertene varer mer enn to dager. Dihydroergotamin, avledet fra ergotamin, fungerer bedre og har færre bivirkninger.

Siden kvalme og oppkast forekommer ofte med migrene, kan anti-kvalme medisiner gis sammen med standard behandling for akutte anfall.

Butalbital kombinasjoner kombinere beroligende butalbital med aspirin. Noen ganger vil de også inkludere koffein eller kodein. Denne behandlingen har en høy risiko for tilbakefall av hodepine og tilbaketrekning, noe som gjør dem uegnet for primærbehandling.

Leger vanligvis foreskrive opiater når du ikke kan bruke triptaner eller ergot. Disse stoffene kan være svært vanedannende og brukes kun som en siste utvei.

Medisiner for Prevention

Forebyggende medisiner kan redusere angrep og gjøre legemidler som brukes for akutte angrep mer effektive.

Kardiovaskulære legemidler og anti-anfall medisiner redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av migrene. Forskerne vet ikke de eksakte mekanismene for hvordan dette skjer.

Antidepressiva forebygge migrene ved å endre nivået av serotonin og andre hjernen kjemikalier. Du trenger ikke å være lider av depresjon å dra nytte av disse stoffene.

Studier som ser på botox for kronisk migrene viste blandede resultater. Hvis du finner dette en effektiv behandling, vil du trenger for å få injeksjoner hver tredje måned.

Medisiner for Revmatoid Artritt

NSAIDs behandle smerter og betennelse av leddgikt. Disse inkluderer din vanlige over-the-counter medisiner som ibuprofen eller naproxen natrium. En lege kan også gi deg resept-styrke versjoner av disse medikamentene.

Steroider gir rask lindring av smerter og betennelser, samtidig reduserer leddskader. De er bra for å gi dramatisk lindring av akutte symptomer, men over tid vil miste sin effektivitet og forårsake alvorlige bivirkninger.

DMARDs (sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler) styrer leddskader og er mest effektiv på de tidlige stadier av sykdommen. Det tar flere uker til flere måneder for å se nytte og legen din vil sannsynligvis forskrive et annet medikament i tillegg til dette for denne perioden.

Immundempende handle på immunsystemet, som er feilaktig angripe sunt felles vev på dette tidspunktet.

TNF-alfa inhibitorer blokkerer et bestemt protein som forårsaker inflammasjon, og dermed redusere mange symptomer på denne sykdommen. Det begynner som regel å jobbe en til to uker etter behandlingsstart.

En lege kan forskrive abatacept eller rituximab hvis TNF-alfa-hemmere ikke fungerer for deg. Disse medikamentene virker på visse immunsystem celler for å redusere betennelse.

Hva er årsakene til astma, bronkitt og leddgikt?

Astma er preget av betennelse og innsnevring av luftveiene. Bronkitt oppstår når slimhinnen i dine bronkiene (som tar luft til og fra lungene) er betent. Leddgikt er preget av leddbetennelse. Alle tre er inflammatoriske tilstander; Imidlertid har hver ulike årsaker og risikofaktorer.

Astma Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er den eksakte årsaken uklar; imidlertid forskere tror at det er forårsaket av en kombinasjon av faktorer som genetikk og miljø.

Bronkitt Årsaker

Bronkitt kan være forårsaket av viruset som forårsaker forkjølelse, GERD (gastroøsofageal reflukssykdom), eksponering for tobakksrøyk, eksponering for visse gasser og luftbårne giftstoffer.

Artritt

Leddgikt skader leddene, forårsaker ubehag og smerte. Revmatoid artritt er forårsaket av en autoimmun lidelse der ditt eget immunsystem angriper leddene og forårsaker betennelse. Artrose er vanligvis forårsaket av infeksjon, leddskade eller slitasje-og-tåre fra mange års bruk.

Astma Risikofaktorer

Risikofaktorer inkluderer bor i et område med et høyt nivå av luftforurensning, familiehistorie, vedvarende barndommen luftveisinfeksjoner, gjentatt eksponering for passiv røyking og fedme.

Bronkitt Risikofaktorer

Risikofaktorer er røyking, eksponering for passiv røyking, har en svekket immunsystem, GERD eller eksponering for kjemikalier / luftbårne lunge irritanter (som ammoniakk, klor, brom eller tekstiler) på jobb.

Leddgikt Risikofaktorer

Risikofaktorer inkluderer familiehistorie, alder (risikoen øker når du blir eldre), kjønn (revmatoid artritt rammer flere kvinner enn menn), felles skader og fedme.

Hva er årsaken til leddgikt hos barn?

De fleste anser leddgikt en tilstand som rammer bare eldre mennesker, men faktum er at barn kan bli rammet også. Når de er, dette kalles juvenil revmatoid artritt (JRA). JRA forårsaker svelling og felles maling, som kan være milde til alvorlige. Symptomer kan inkludere en høy feber, lymfeknuteforstørrelse og utslett, ifølge Cincinnatichildrens.org. I ekstreme tilfeller av JRA, kan et barns vekst bli hemmet. Hovne øyne kan forekomme, noe som kan skape problemer med synet.

Mystery

Legevitenskapen vet ikke hva som forårsaker JRA. Noen leger og forskere mener dens opprinnelse er både miljømessig og genetisk. Det kan være at noe i miljøet påvirker immunsystemet og ikke på en fordelaktig måte. Til tider er det tenkt at JRA er bedt av en virus-relatert infeksjon.

Nye legemidler

Selv om årsaken til JRA ikke er helt forstått, har leger forstå hva som forårsaker kronisk inflammasjon, som er grunnlaget for artritt. To molekyler kalt tumor nekrose faktor-alfa og interleukin-1 fremme leddbetennelse. Nye medikamenter har blitt utviklet som virker spesifikt og selektivt på betennelse. Anakinra og etanercept, henholdsvis, er eksempler på disse stoffene, og de anses relativt trygt, ifølge Cincinnatichildrens.org.

Systemisk

De tre undergrupper av barneleddgikt omfatter systemisk JRA, polyartikulær JRA og pauciarticular JRA. Systemisk eller Stills sykdom påvirker flere områder av barnets kropp, inkludert indre organer og ledd. Dette er ikke en vanlig form for JRA. Denne typen leddgikt kan forårsake brystsmerter og hevelse og kan påvirke hjertet og lungene. Symptomene inkluderer høy feber som pigg i ettermiddag eller kveld, og deretter forsvinne neste dag, et utslett som består av rosa flate flekker og frysninger. Denne typen leddgikt kan ha langsiktige konsekvenser, noe som resulterer i permanent leddskade. Men nesten 50 prosent av de barna som har det til slutt har en total utvinning. De resterende 50 prosent vil måtte forholde seg til felles stivhet og smerter i årevis.

Pauciarticular

Den vanligste typen barneleddgikt er Oligoartikulær eller pauciarticular leddgikt, som betyr "få ledd." Fire eller færre ledd er berørt, og disse leddene er vanligvis i håndleddet, legg, kne eller kjeve. Øynene kan bli påvirket. Iris vil bli betent, som kalles regnbuehinnebetennelse. Dette kan skade synet hvis den ikke behandles. Hvis en jente yngre enn sju år har Oligoartikulær JRA, er hun trolig ha øyeproblemer. Gutter som er eldre enn åtte år har ofte hofte og ryggrad problemer. Denne type JRA forårsaker typisk stivhet i leddene og er smertefullt. Denne versjonen av JRA vanligvis går unna på egen hånd i tid.

Polyartikulær

Polyartikulær JRA påvirker mange (poly) leddene. Det har en tendens til å fokusere på de minste leddene, slik som de som finnes i hendene og fingrene. Polyartikulær JRA er ledsaget av dårlig matlyst, tretthet, en lavgradig feber og en humpete utslett på barnets øvre armer og ben og underkropp. Noen ganger de indre organene svelle. Polyarticular JRA er egnet til å føre til varige skader på ledd; men i litt mindre enn halvparten av alle barn som har det, går det bort av seg selv.

Anbefalinger

Når et barn har revmatoid artritt, hun trenger å gjøre range-of-motion øvelser og strekninger, som vil hjelpe avverge stivhet og holde henne fleksibel. Ved hjelp av en kald eller varm pakken når du sover eller selv å ta et varmt bad vil bidra til å hindre stivhet og smerte. Hvis legen har foreskrevet medisiner, trenger barnet å ta dem hver dag som bestilt. Ifølge Arthritis.org, bør et barns behandling være omfattende og inkludere optiker samt trening, riktig ernæring, tannpleie og riktige medisiner. Målet er å lindre barnets smerter, kontrollere betennelse, maksimere barnets evne til å gjøre fysiske aktiviteter og hindre ytterligere leddskade. I sjeldne tilfeller, er kirurgi nødvendig hvis det viser seg at langsiktige problemer vil oppstå hvis operasjonen ikke er utført.

Lyme leddgikt symptomer

Lyme sykdom er en flåttbåren sykdom som først ble anerkjent i 1975 da barn i Lyme, Connecticut, opplevd en økning i juvenil revmatoid artritt priser. Etter år med forskning ble det funnet å være knyttet til biter fra flått infisert med bakterien Borrelia burgdorferi. Lyme sykdom symptomer etterligne andre vanlige sykdommer, som for eksempel influensa. Folk som er uvitende om symptomene kan gå ubehandlet i måneder og år. Lyme leddgikt oppstår i de sene stadier av sykdommen og dens symptomer kan se ut som andre typer inflammatorisk leddgikt.

Stadier av Lyme sykdom

The American Academy of Family Physicians (aafp) mener Lyme sykdom har flere stadier. Tidlige Lyme symptomer kan omfatte feber, frysninger, muskelsmerter, sterk hodepine og stiv nakke. Det er ukjent nøyaktig hvor lang tid dette tidlige stadiet varer.

Som Lyme sykdommen utvikler seg, begynner det å infisere andre kroppslige systemer. Ifølge aafp, i de senere stadier av sykdommen bakterier begynner å smertelig inflame leddene, en tilstand som kalles Lyme artritt. Vanligvis påvirker Lyme artritt bare en av de store ledd (kne, skulder). Andre symptomer på sent stadium Lyme kan inkludere affektive lidelser, angst, hodepine og i sjeldne tilfeller betennelse i hjertet.

Betydning

Ifølge Hopkins-arthritis.org ", omtrent 10 prosent av ubehandlede (Lyme) pasienter som kan utvikle kronisk artritt, definert som ett år eller mer av kontinuerlig leddbetennelse." Symptomer på kronisk Lyme artritt inkluderer episoder av hevelse, rødhet og væske buildup i ett eller flere ledd som varer opptil seks måneder av gangen.

Betraktninger

Lyme sykdom påvirker alle aldre, så det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer og forstå medvirkende risikofaktorer for sammentrekning. Barn har økt risiko fordi de spiller utenfor der flått levende. Foreldre bør kle barna sine i lange bukser, gjemt i sokker, og langermede skjorter hvis de vet at deres barn skal spille i et skogsområde.

Voksne som jobber primært utendørs, for eksempel landscapers, har en økt risiko i tillegg, og bør bruke lange bukser og langermede skjorter når det passer, så vel som å utføre vanlige flått sjekker. Pet eiere kan også kontrakt sykdommen fra flått båret av sine kjæledyr. De bør ta tiltak som Frontline og utføre rutinemessig børsting å kvitte pet av eventuelle flått.

Behandling

En gjennomgang på pubmed.com av behandlingstilbud for Lyme artritt viste at antibiotika, særlig intravenøs ceftriakson, var vellykket i å lindre leddgikt symptomer. Den IV ceftriaxone hadde en svarprosent på 94 prosent. Gjennomgangen har også uttalt at antibiotikabehandling er den foretrukne metoden for behandling av Lyme artritt. Anti-inflammatoriske medikamenter er også gitt, slik som ibuprofen. Tar ibuprofen vil redusere hevelse og også gi smertelindring.

Dessverre har noen pasienter med kronisk Lyme artritt ikke oppleve lettelse, selv etter behandling. I de sjeldne tilfeller, er det antatt Lyme bakterier ble resistente mot antibiotika.

Statistikk

Ifølge Centers for Disease Control (CDC), 1992-2004, 33 prosent av det totale antallet tilfeller av Lyme sykdom opplevd Lyme artritt som et symptom. CDC rapporterer også at Lyme sykdom er vanligst i alderen 5 og 9 år og hos personer eldre enn 30. Det er viktig å merke seg at denne statistikken er kun veiledende av disse tilfellene er rapportert til CDC. Mange flere blir kjent.

Spondylose Leddgikt hos barn

Spondylose Leddgikt hos barn


Spondylose artritt, referert til som bare spondylose, er en smerte som forekommer i den tilbake når en vertebra forskyves. Ifølge Spine Universe, påvirker spondylose meste personer over 40 år, men kan påvirke barn også.

Effekter

Barn med spondylose leddgikt vil ha nakke, rygg, arm og ben smerter. De vil ha muskelsvakhet og vanskeligheter med å bevege seg.

Årsaker

Spondylose artritt hos barn forårsaket av ryggen blir overstrukket. Barn som deltar i idrett der ryggen bøyer bakover, som for eksempel turn, er mest utsatt.

Identifikasjon

For å identifisere spondylose, vil en lege undersøke tilbake og utføre en røntgen for å kontrollere ryggraden for abnormaliteter.

Behandling

Behandling for spondylose leddgikt inkluderer bukseseler og fysioterapi. Medikamenter for å lindre smerte og hevelse, slik som ibuprofen, kan også bli administrert avhengig av omfanget av tilstanden.

Forebygging / løsning

For å hindre spondylose leddgikt hos barn, bør de ta forsiktighet når du deltar i aktiviteter der ryggen er overstrukket.

Hva er Lupus leddgikt?

Lupus (SLE) er en systemisk autoimmun lidelse som rammer ca 1,4 millioner mennesker i USA. Omtrent 90 prosent av personer som har lupus erfaring ledd-og muskelsmerter forbundet med sykdommen. Lupus leddgikt er den vanligste årsaken til leddsmerter i lupus lider; om lag 35 prosent av personene som har SLE har lupus leddgikt.

Effekter

Lupus leddgikt forårsaker smerte og hevelse i leddene, som kan være ledsaget av ømhet og en følelse av varme. All-over morgenstivhet inntreffer vanligvis med lupus leddgikt. Fluid kan også samle seg i leddene, som kan føre til press og ytterligere hevelse. Lupus leddgikt vanligvis ikke føre til varig misdannelse til ledd eller alvorlige leddskader, selv om det kan være en svært ubehagelig tilstand.

Funksjoner

Lupus leddgikt påvirker ikke nakke og ryggrad. Leddene lengst fra sentrum av kroppen er mest sannsynlig å bli påvirket. Noen vanlige nettsteder for lupus leddgikt inkluderer fingre, hender, håndledd, albuer, knær, ankler, føtter og tær. Lupus leddgikt oppstår vanligvis i et symmetrisk mønster. De samme leddene blir påvirket på begge sider av kroppen.

Betraktninger

Mange ulike forhold, noen forårsaket av lupus og noen ikke, kan forårsake leddsmerter og hevelse hos pasienter som har lupus. Felles problemer i lupus pasienter er ofte antatt å være forårsaket av lupus leddgikt, selv om symptomene ikke passer. Personer som har lupus kan også ha revmatoid artritt, fibromyalgi, bennekrose, bursitt og senebetennelse. Felles infeksjoner kan også gi lignende plager i lupus pasienter. Å bestemme nøyaktig hvilken problem som forårsaker leddsmerter er viktig for at den beste behandlingen kan bli valgt.

Identifikasjon

Lupus leddgikt er vanskelig å diagnostisere fordi de fleste av testene for tilstanden vil ha positive resultater i alle som har lupus. Røntgen hos pasienter med lupus leddgikt er vanligvis normalt, og leddvæske tester viser bare liten betennelse. Lupus leddgikt er diagnostisert av fysisk undersøkelse, tester for å utelukke andre tilstander, og en detaljert historie av symptomer.

Forebygging / løsning

Behandling for lupus leddgikt består av de samme medisiner som vanligvis brukes til å behandle lupus. Doser kan måtte justeres for å kontrollere artrittiske symptomer hos lupus lider, men en kombinasjon av NSAID (for eksempel ibuprofen), er anti-malaria (for eksempel Plaquenil) og kortikosteroider (for eksempel prednison) normalt brukes. Fysioterapi og lav-effekt trening, som svømming eller vannaerobic, også kan være nyttig.

Hva er behandlingen for lupus Leddgikt?

Hva er behandlingen for lupus Leddgikt?


Sammenlignet med revmatoid artritt, er lupus leddgikt mindre invalidiserende. Likevel, fortsatt fører det smerte, stivhet, hevelse, ømhet og varme i felles områder. Hvis leddgikt er kronisk eller langvarig, kan musklene begynner å kaste bort bort. Behandlinger for denne sykdommen består av medisiner, hormoner, felles erstatning, felles injeksjoner og biologiske.

Kortikosteroider

Kortikosteroider som prednison eller hydrokortison blir ofte brukt til å behandle lupus leddgikt. Disse medikamentene bidra til å redusere leddbetennelse.

Biologiske

Biologics er en relativt ny behandling for lupus artritt. Ifølge nettstedet for The Lupus Foundation, biologiske er genmodifisert forbindelser som forstyrrer cellene påvirker immunsystemet. Medisiner som Abatacept fungere som antistoffer og bidra til å rense kroppen for skadelige stoffer. Abatacept bidrar til å hindre aktivering av T-celler og reduserer produksjonen av kjemikalier som ødelegger vev, noe som kan føre til symptomer på artritt.

Hormoner

Hormoner er også en behandlingstype som viser en god del av nytten. Mange leger har forsk hormoner som Prasertone, som er en form av hormonet DHEA. Ifølge nettstedet for Arthritis dag har DHEA nivåer blitt vist å bli redusert i pasienter som lider av lupus artritt. Økende disse nivåene ved å bruke hormon erstatning kan bidra til å øke kroppens immunsystem og hjelpe til å kontrollere betennelse.

Joint Replacement

Nettsiden for Lupus Foundation rapporterer at mindre enn 10% av mennesker vil utvikle deformiteter i sine hender og føtter forårsaket av lupus leddgikt. I disse tilfellene felles erstatning kan betraktes som en alternativ behandling. Når leddene har blitt alvorlig skadet, og det er ingen nytte av medisiner, er det nødvendig å vurdere andre behandlingstyper. Felles erstatning har vært brukt i andre saker om leddgikt og har vist mye løfte til lupus leddgikt pasienter.

Leddinjeksjoner

Injeksjoner av kortikosteroider er også en effektiv måte å behandle symptomene på sykdommen. En person kan ha injeksjoner gang hver noen uker eller måneder. Disse injeksjonene bistå med å forbedre mobilitet. Dette bidrar også til å redusere muligheten for permanent skade på betente ledd og vevet rundt dem.

Juvenile leddgikt Fritid

Juvenile leddgikt Fritid


Juvenile leddgikt stjeler evnen til å bevege hender, føtter og kroppen lett og uten smerter. Juvenile leddgikt kan også stjele en barndom som blir plaget med smerter i stedet for gleden av å lære og vokse fysisk sterk. Mange aktiviteter er kontraindisert for en ung person med leddgikt. Det er imidlertid mange fritidsaktiviteter der ungdom med leddgikt kan delta som ikke bare er hyggelig, men også gunstig.

Høy Impact Sports Warning

Krasjet og smash av idretter som fotball, basketball, høydehopp og hekk legger enorm belastning på ledd, bein og muskler av de som allerede lider av juvenile leddgikt. Fortsatt høy effekt sportsaktiviteter bidra til forverring av ledd og forbindelser smerter og stivhet. Smerte fører til leddgikt lidende å trekke seg, noe som gjør fortsatt noen aktivitet, selv fritids seg, vanskelige. Men selv de med juvenil leddgikt trenger en viss aktivitet for å holde dem fra å miste mobilitet helt.

Svømming

Aktiviteter som fører til ytterligere skade på land for yngel med leddgikt kan ofte gjøres trygt i vannet. Pool Sport spilte bare for moro, uten stasjonen av konkurranse, kan bidra til å holde juvenile med leddgikt flytte uten mye smerte. Svømming er en positiv aktivitet som strekker seg og forhold uten den høye effekten som fører til ytterligere skade på leddene. Den spesielle fritidsaktivitet velges, avhenger av hvor i syklusen av sykdommen den unge personen er til enhver tid. Når er fakling sykdommen, bør aktiviteter fokuserer på langsomme bevegelser med mer stretch enn stress, noe som gjør svømming optimal. Når leddgikt ikke er fakling, juvenile leddgikt fritidsaktiviteter kan, med forsiktighet og nøye overvåking, økes i hastighet, støt og omfanget av bevegelse.

Condition

Når en ungdom lider smerte når aktiv, blir det lettere og lettere å eliminere alle former for stress, inkludert sosiale aktiviteter, sport og spill. Selv om noen aktiviteter er ikke lenger anbefales, er det viktig å opprettholde fleksibiliteten med fritidsaktiviteter som bidrar til redusere smerte. Veving, tegning og maling alle oppmuntre utvalg av bevegelse. Spillmaskiner som oppmuntrer til bevegelse uten high impact kan bidra til å redusere risikofaktor for osteoporose, mens hjerte-aktivitet forholdene musklene.

Gang

En annen fritidsaktivitet for de med juvenil artritt er gammeldags gang. Rusler rundt med venner på et kjøpesenter eller park kan være en hyggelig og produktiv fritidsaktivitet hvis tilstanden til juvenile med leddgikt gjør dette mye gåing gjennomførbart. Venner kan trenge påminnelser om å holde tempoet sakte nok slik at de ikke forårsaker sin venn med leddgikt stress fra å prøve å "holde tritt."

Sykling

Sykling er også en lav-effekt aktivitet, med mindre juvenile med leddgikt går opp og ned fjellet eller sykle som ikke passer størrelsen på rytteren. Sykling alene eller sammen med venner rundt i nabolaget eller park på et relativt flatt område kan hjelpe ben og armer holde betinget. Hvis dette er for mye til enhver tid, er en stasjonær sykkel et godt alternativ og en fritidsaktivitet som vilkår muskler samtidig opprettholde omfanget av bevegelse.

Hva er behandlingen for leddgikt grunn kolitt?

Kolitt eller ulcerøs kolitt, er en kronisk inflammatorisk sykdom som påvirker den indre slimhinnen i tykktarmen og endetarmen. I sitt verste form, kan det være ødeleggende eller livstruende. Ti til 25 prosent av kolitt lider opplever symptomer på leddgikt, som er betennelse i leddene, er direkte knyttet til deres tilstand. Til tross for likheten i symptomer skiller kolitt relatert artritt vesentlig fra klassisk leddgikt, og i løpet av behandlingen må skreddersys til de spesielle forhold knyttet til kolitt.

Diagnose

For å diagnostisere kolitt relaterte leddgikt, må legen din først eliminere mulig tilstedeværelse av revmatoid artritt (RA). Mens kolitt relaterte forhold kan delvis etterligner RA, de vanligvis ikke føre til deformering av ledd. I tillegg gjør kolitt relaterte artritt vanligvis ikke påvirker leddene symmetrisk på den måte som er karakteristisk for RA.

Hvis du er diagnostisert med kolitt relaterte leddgikt, må legen din finne ut hvilke av de tre grunnleggende former er til stede: perifer, aksial eller ankyloserende spondylitt

Behandling av perifer artritt

Perifer artritt kan oppstå i håndledd, albuer, ankler eller knær. En forbigående tilstand, speiler det stigende og fallende grad av betennelse i tykktarmen og endetarmen. Smerte kan også plage ulike leddene til forskjellige tider. Hvis du er diagnostisert med perifer artritt, vil symptomene sannsynlig forsvinner når dine anfall av kolitt slutten, og tilstanden ikke vanligvis forårsake langsiktige skader.

Behandling vil fokusere på å administrere kolitt symptomer, siden betennelser og leddgikt er direkte relatert. Legen din kan velge mellom en rekke medisiner, inkludert anti-inflammatoriske som sulfasalazin (Azulfidine), olsalazine (Dipentum), Mesalamine (Asacol) eller kortikosteroider. Alternativt kan han foreimmundempere som ciklosporin (Neoral), azatioprin (Imuran) eller infliksimab (Remicade). Ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter (NSAID) som aspirin og ibuprofen kan også brukes. Mens NSAIDs har en tendens til å forverre kolitt betennelse i mange pasienter, noen tåler dem godt nok for korttidsbehandling. Hvis diagnosen er av nyere dato, spør legen din for å forklare risiko og fordeler ved noen behandling hun kan foreskrive.

Behandling Axial Leddgikt

Aksial artritt, eller spondylitt, er preget av smerter og stivhet i korsryggen og sacroiliac. Mer alvorlig enn perifer artritt, hvis venstre ubehandlet det kan skape fusjon av ryggvirvlene og permanente restriksjoner på forflytning i korsryggen. Axial leddgikt ikke vanligvis svarer godt til direkte behandling av kolitt symptomer, og hvis du har denne tilstanden legen din vil trolig fokusere behandling på øvelser for å opprettholde omfanget av bevegelse. Ytterligere lindring kan oppnås fra resten og bruk av fuktig varme, eller NSAID hvis de er godt tolerert. Tilstanden vanligvis gjør sitt verste skade ved 40-årsalder.

Behandling av Bekhterevs sykdom

I noen sjeldne tilfeller kan ankyloserende spondylitt (AS) bli diagnostisert. Sammen med symptomer assosiert med aksial leddgikt, kan effekten fra denne tilstanden omfatter betennelse i hjerteklaffene, lunger og øyne. I tillegg til fysioterapi, kan AS behandles med immun suppressor infliksimab (Remicade). Dessverre er permanent deformasjon fortsatt en distinkt mulighet. Ta kontakt med din lege og fysioterapeut for en bred tilnærming for å bekjempe virkningene av AS.

Cushings sykdom og leddgikt

Cushings sykdom er en endokrin tilstand som kan resultere i mange forskjellige symptomer. Det mest vanlige er plutselig vektøkning, spesielt rundt stammen. Andre symptomer er lett blåmerker, overdreven vannlating, dannelsen av en "buffalo hump," uvanlig hårvekst, høyt blodtrykk og diabetes.

Cushings sykdom

Cushings sykdom er forårsaket av unormalt høye nivåer av hormonet kortisol i blodet.

Kilder av kortisol

Nivåene av kortisol kan få unormalt høy på grunn av en svulst som enten utskiller kortisol eller hormoner som forårsaker ekstra kortisol produksjon. Kortisolnivå kan også heves ved å ta for mange kortikosteroider.

Grunner til å ta Kortikosteroider

Kortikosteroider er en nyttig metode for behandling av mange tilstander, inkludert astma, organtransplantasjoner og revmatoid artritt.

Årsaker til leddgikt

Revmatoid artritt er en betennelsessykdom der immunsystemet angriper leddene og ødelegger brusk i leddene.

Virkningsmekanisme Kortikosteroider

Kortikosteroider arbeide for å undertrykke immunsystemet. Således kan ta kortikosteroider undertrykke immunreaksjon som forårsaker revmatoid artritt.

Forbindelse mellom leddgikt og Cushings sykdom

Ved hjelp av kortikosteroider kan resultere i Cushings sykdom. Fordi kortikosteroider er en vanlig måte å behandle leddgikt, kan folk med leddgikt utvikler ofte Cushings sykdom som en bivirkning av behandlingen.

Slik Cure gikt leddgikt

Gikt er en smertefull tilstand som skyldes oppbygging av urinsyre i blodet og leddene. De fleste som lider av gikt medisinering bruk og aktuelle salver til å behandle sine symptomer, men få er klar over at sykdommen kan faktisk bli eliminert helt ved hjelp av naturlige kosttilskudd og kosttilskudd endringer. Mens det er lett å behandle symptomer på gikt med medisiner, eliminere gikt helt kan kreve store livsstil justeringer.

Slik Cure gikt leddgikt

Naturligvis Herding gikt leddgikt

En på din lokale helsekost butikk eller apotek, kjøpe ekstrakter av svart kirsebær og selleri frø. Disse kosttilskudd er både generelt ansett som trygt, og kan redusere opphoping av smertefulle urinsyrekrystaller.

Eliminer matvarer høy i puriner fra kostholdet ditt, da disse bidra til gikt symptomer. Begrense eller unngå fisk, fjærfe, rødt kjøtt, skalldyr, innmat og alkohol, da dette kan øke mengden av urinsyre i blodet.

Unngå alle produkter som inneholder høy fruktose mais sirup, spesielt godteri, brus, syltetøy og gelé, kan Fruktose bidra til dannelsen av urinsyre krystaller, den smertefulle underliggende årsaken til gikt.

Drikk rikelig med vann for å unngå dehydrering og for å aktivere kroppen til å skylle ut sure forbindelser og giftstoffer. Sikt i minst åtte glass om dagen, og unngå diuretika som kaffe, te og aspirin.

Hint

  • Ikke gi opp. Det kan ta uker eller måneder til helt strakt urinsyrekrystaller ut av kroppen.
  • Ikke ta selleri frø eller svart kirsebær ekstrakt hvis du er allergisk mot enten plante.

Botemidler for gikt leddgikt

Urinsyregikt er en type leddgikt som rammer leddene i kroppen, med de store tær tending å være de mest berørte ledd. Resultater er ofte smertefullt, og produsere hevelse og rødhet i områder berørt av gikt. Heldigvis finnes det løsninger - både naturlige og medisinsk - for gikt.

Medisinske rettsmidler

Hvis du tror du lider av gikt, gå til legen din, som vil være i stand til å riktig diagnostisere sykdom. Hun kan foreskrive medisiner for å avhjelpe gikt. Medisinen foreskrevet vil trolig redusere urinsyre produksjon eller øke beløpet som er spylt fra kroppen din, og dermed herding gikt.

Spise sunt og trene

En av de mest Surefire måter for å forhindre eller kurere gikt er å opprettholde en sunn diett. Under utbruddet av gikt, hvis du ta affære og forbedre din livsstil og kosthold, kan du avhjelpe situasjonen. Hvis ikke, kan gikt intensitet og forårsake smerte og hevelse. Prøv å spise mer frukt og grønnsaker, og færre fett og karbohydrater. Også drikke mye vann.

Opprettholde din idealvekt er avgjørende for å forebygge og helbrede gikt, så trener - kombinert med en kvalitet diett - vil hjelpe til å gi en skikkelig løsning.

Støttegrupper

Det er nok av online-støtte grupper tilgjengelig for gikt lider. Mens disse gruppene vil ikke direkte kurere gikt, de vil introdusere deg til folk som har hatt lignende opplevelser. Dette kan gi deg innsikt i naturlig rettsmidler for gikt.

Gikt leddgikt Fakta

Urinsyregikt er en form for leddgikt som forårsaker plutselig hevelse, rødhet og sterke smerter i en joint. Det vanligvis påvirker stortåen, ankler, knær, håndledd og hender. Det finnes en rekke ulike risikofaktorer og ting du kan gjøre for å forebygge eller behandle gikt.

Risikofaktorer

Middelaldrende menn er mer tilbøyelige til å være plaget av gikt. Fedme, nyresykdom, hypotyreose, diabetes, leukemi, medisiner som diuretika og warfarin, strålebehandlinger og høyt alkoholforbruk er risikofaktorer. Forbruket av purin-rik mat som innmat, hjerne, ansjos og sopp kan bidra til gikt angrep.

Årsaker

Gikt er forårsaket av overskudd av urinsyre i blodet. Urinsyre er et biprodukt av nedbryting av proteiner. Gikt oppstår når forbrenningen produserer dreven urinsyre eller nyrene ikke eliminere nok urinsyre i urinen. Overflødig urinsyre danner krystaller i leddene, som forårsaker smerter og betennelser.

Forebygging

For å hindre angrep av gikt, drikke seks til åtte glass vann hver dag for å fortynne urinsyre i kroppen din. Andre forebyggende metoder inkluderer ser på vekten slik at du ikke blir overvektige og unngå matvarer høy i puriner. Moderere inntaket av alkohol kan også bidra til å forhindre gikt.

Diagnose

Basert på symptomer og en fysisk undersøkelse, kan en lege avgjøre om du har gikt. Under eksamen, vil helsepersonellet se etter hevelse og en begrensning i den felles utvalg av bevegelse. En blodprøve kan avsløre urinsyre og hvite blodceller i blodet. Hvite blodceller er et tegn på en betennelse. Fluid kan også hentes på felles og analysert for tegn på krystaller. X-stråler benyttes til å lete etter eksisterende skade skjøtene.

Behandlinger

Det finnes ingen kur for gikt leddgikt. Gikt angrep og symptomer kan reduseres ved et godt kosthold. Unngå mat som inneholder høye nivåer av puriner og begrense inntaket av alkohol. Gå ned i vekt hvis du er overvektig. Ikke kutt tilbake alvorlig på kosten kalorier, siden dette kan øke urinsyre produksjon. Ta ibuprofen og paracetamol medisiner for å redusere smerte og hevelse. Colchicine kan redusere leddbetennelse. Urikosuriske medikamenter kan også brukes til å senke urinsyre i blodet. For alvorlige tilfeller av gikt, kan legen forskrive kortikosteroider for å redusere hevelse.