Digidexo.com

Hva er årsaken til forstoppelse hos kvinner?

Mangel på Fluids

Noen ganger er alt som trengs for en kvinne å bli forstoppet er en mangel på væske. I noens fordøyelsessystemet, det være seg en kvinne eller en mann, en viss mengde vann er nødvendig for bestått av avfall. Når det ikke er nok, kan muskelen fortsatt trekke seg sammen for å kvitte kroppen av dette avfall, men den faktiske bevegelse av avføring, som er blitt hardere og tørrere enn vanlig, kan avta eller bli mer vanskelig å passere på grunn av den manglende vann (eller væsker), som fører til forstoppelse.

Mangel på Fiber

Ifølge Mayo Clinic, kan en mangel på fiber også føre til forstoppelse hos kvinner. Hva som skjer er at avføringen etter hvert vil begynne å endre i sin konsistens når det ikke er nok fiber i kosten, blir mer og mer solid og i hovedsak ikke så smidig som før. Som tiden går, vil dette solid og stiv avføring blitt stadig vanskeligere å passere før forstoppelse uunngåelig setter inn.

Mangel på fysisk aktivitet

Kondisjon av en kvinne faktisk kan ha en effekt på hennes avføring. Mens de fleste anser fysisk form til å være avgjørende i vektkontroll, er det også en viktig fasett av å holde en person "vanlig". Når en kvinne er i stand til å holde seg fysisk aktiv, vil hun egentlig holde henne tarmene beveger seg i et sunt tempo. Det er ikke bare musklene som holder seg i form av trening, det er også alle dine indre organer, inkludert de store tarmen.

Graviditet

Mange kvinner som er gravide til slutt vil gå gjennom episoder av forstoppelse. Dette er delvis på grunn av hormonelle endringer i kroppen hennes, noe som gjør kroppen som en helhet (så vel som de store tarmen) utføre annerledes enn før graviditeten. Det er også på grunn av en generell endring i livsstil; hun skal spise annerledes, opplever en endring i ernæring og ikke være så fysisk aktiv som før.

Medisinering

Noen kvinner, ifølge Mayo Clinic, har vært kjent for å lide av forstoppelse på grunn av en endring i medikament eller en innføring av ny type medisin. De mest vanlige medisiner kan forårsake forstoppelse hos kvinner (og menn) vil være at av blodtrykkssenkende, antidepressiva og smertestillende midler. I hovedsak er forstoppelse en reaksjon på medisiner og kan minske som en kvinnes kroppen blir vant til stoffet.

Medisinske tilstander

En kvinnes medisinsk tilstand, bortsett fra graviditet, kan også spille en rolle i årsaken til hennes forstoppelse. Dette kan virkelig kjøre gamut. Fra en skade eller et slag for en sykdom eller lidelse, kan nesten alle typer medisinsk tilstand resultere i mangel på produksjon eller obstruksjon av avføring, forårsaker en kvinne å bli forstoppet.

Avføringsmiddel Bruk

Bruk av avføringsmidler, nemlig deres overgrep, kan føre til en kvinne å begynne å lide av forstoppelse. Dette er på grunn av kroppen blir brukt til å ha stoffet i systemet at det i hovedsak blir avhengig av den til å produsere en faktisk avføring.