Digidexo.com

Overgangsalder og epilepsi

Menopause kan være vanskelig for en frisk kvinne, men for de med epilepsi situasjonen kan bli enda verre på grunn av den forandring i hormonnivåene.

Sparsomt med forskning

De fleste studier har vært gjort på epileptikere som er i deres fertil år, men mer fokus blir satt på kvinner i overgangsalderen som er epileptisk eller som opplever sitt første anfall i løpet av overgangsalderen, ifølge Epilepsy.com.

The Role of hormoner

Hormoner, inkludert østrogen og progesteron, har betydning for anfall. Progesteron, som er produsert når en kvinne ovulates, kan redusere forekomsten av anfall mens østrogen, den andre kvinnelige kjønnshormonet, kan øke anfall aktivitet. Siden hormoner svinger sterkt i løpet av peri-menopause og overgangsalder er det ingen overraskelse at forekomsten av anfall kan øke på dette tidspunktet. Progesteron slutter blir produsert når en kvinne slutter eggløsning og er derfor ikke lenger til stede i tilstrekkelige mengder i en kvinnes kropp kan sikre mot anfall.

Hyppigheten av Siezures

Det er også bevis, ifølge Epilepsy.com, at noen kvinner har færre anfall når de blir menopausal så det ser ut til at dette er en svært komplisert situasjon og utfallet er forskjellig for hver kvinne. Det er også dokumentert at kvinner som har epilepsi, kan gå inn i overgangsalderen et tiår tidligere enn kvinner som ikke er rammet. Mest epileptiske kvinner går gjennom menopause omtrent samme tid som andre kvinner, men det er de unntak. Dette gjelder særlig kvinner som har menstruasjons anfall, noe som betyr at deres anfall bli verre nær tidspunktet for menstruasjonen. Kvinner som opplever menstruasjons anfall har rapportert å ha færre anfall etter overgangsalderen, men opplever flere beslag enn normalt i løpet av peri-menopause, som er den tiden frem til overgangsalderen.

Type HRT

Noen epileptikere finne lindring ved å gjennomgå hormonbehandling (HRT), i henhold til Epilepsyfoundation.org, selv om det er kjent risiko for å gjøre dette, inkludert en økt risiko for brystkreft og hjertesykdom. Den type HRT at du tar er svært viktig. Progestin (progesteron) og østrogen HRT synes å produsere et bedre resultat enn å ta østrogen alene HRT. Østrogen-eneste typen kan øke anfallsfrekvens.

Bone Protection

Et epileptisk kan falle under et anfall, noe som kan resultere i brudd og beinbrudd. HRT ser ut til å hindre utvikling av porøse bein sykdom (osteoporose) så tar HRT kan ivareta et epileptisk kvinnens bein, generelt sett, og sikkert i tilfelle hvis hun faller under et anfall.

Medisiner

Videre kan noen av de medisiner som gis til epileptikere forverre bentap. Disse stoffene inkluderer Tegretol eller Carbatrol, Dilantin eller Phenytek og fenobarbital. Hvis du tar disse stoffene, er det svært viktig at du får nok vitamin D og kalsium i systemet for å holde skjelettet sterkt. Øvelsen vil også bidra til å opprettholde bein styrke.

Aldring og medisin

Etter hvert som du blir eldre, kan det hende at beslaget medisiner dosering må justeres. Kroppene våre endres og vi har en tendens til å absorbere stoffer annerledes samt distribuere dem gjennom organer på en annen måte når vi blir eldre. Diskuter dette med legen din.