Digidexo.com

Hva er en vert inne i kroppen?

Hva er en vert inne i kroppen?


En vert inne i kroppen fungerer som et hjem og yngleplass for virus og parasitter. En menneskekroppen kan i seg selv bli en vert, men så kan de enkelte celler og organer, slik som hjerne, mage eller leveren.

Funksjon

En vert inne i en kropp gir næringsstoffer - vev, blodrester - som en parasitt trenger for å leve og formere seg. For eksempel kan en full mage vert en bendelorm ved å gi det med delvis fordøyd mat. Humane leverceller og røde blodceller vert for Plasmodium parasitt som det vokser og multipliserer å forårsake malaria. Hjernen spiller vertskap for en vev spisende amøbe kalt Naegleria fowleri, som fører til en kritisk infeksjon.

Symptomer

Hvis parasitter har funnet en vert inne i en kropp, kan de manifestere seg i langvarig flulike symptomer, som feber, frysninger, hodepine og diaré. De kan også lage utslett, forårsaker uskarpt syn eller avslutte en kroppen gjennom avføring.

Forebygging / løsning

Parasitter kan angi en vert gjennom innsjøer, myggstikk, hotell sengetøy og med luften vi puster. Den beste måten å unngå å bli en vert til disse vanskelige å se creepers er å utdanne deg selv på de vanligste parasitter og sykdommer i nærheten av der du bor. The Centers for Disease Control and Prevention anbefaler å kontakte din lege for å få up-to-date helseinformasjon og eventuelle nødvendige vaksiner før noen utenlandsreiser.