Digidexo.com

Hvordan bruke gotu kola

Hvordan bruke gotu kola


Mye som ginkgo biloba, gotu kola (Centella asiatica) kan være nyttig i å forbedre din hukommelse. Det kommer fra tropisk Asia og er nå et vanlig ugress i mange miljøer, fra tørre og solrike områder å fuktige, skyggefulle steder. Bladene er lys grønn og rund med kamskjell. Youâ € ™ ll sannsynligvis aldri se en blomst, som de er liten og uanselig. Gotu kola kan tas som en te eller et skjær, eller i kapselform, tilgjengelig på naturlige dagligvarebutikker. Selv om denne urten brukes til mange ulike formål rundt om i verden, er det primære og mest vanlige bruken for å hjelpe minnet. Vi vil fokusere på hvordan å lage te og tinktur fra dette anlegget.

Bruksanvisning

•  Du kan bruke enten friske gotu kola blader eller kjøpe dem tørket på naturlige matvarer butikker. Resultatene vil være den samme. For hver kopp te, plasserer 12 friske eller tørkede blader av gotu kola i en tekanne eller tekopp.

Kok opp vann i en teakettle eller panne og hell den over gotu kola blader.

La din te å bratt i ca 10 minutter, og deretter press den og nyte med sukker, honning, sitron, melk eller andre velsmakende tillegg. Du kan lage en større mengde te hvis du ønsker og deretter drikke leftover te for dosering senere på samme dag.

Tinctures er urteuttrekk laget med alkohol, cider eddik eller glyserin. De er enkle å lage og bærbar for folk på flukt eller mens du reiser. Først fyller en ren glasskrukke omtrent halvfull med enten friske eller tørkede gotu kola blader.

Fyll glasset med vodka, rom, brandy, eple cider eddik, eller vegetabilsk glyserin.

Rist glasset, merk innholdet (Husk å inkludere dato), og la den sitte på et kjølig, skyggefullt sted for en måned.

Rist brygging skjær minst en gang hver dag.

Etter en måned, stende skjær og flaske det i mindre glassflasker med dropper topper for brukervennlighet. Ta ikke mer enn tre fulle droppersful tre ganger hver dag. Slutte å bruke når symptomene dine bedre.

Tips og advarsler

  • Legens Desk Reference for Herbal Medicines rapporterer ingen uønskede bivirkninger forbundet med å ta enten ginkgo eller gotu kola.
  • Ta 2 til 4 fulle droppers av gotu kola skjær eller 2-3 kopper te laget av fersk eller tørket gotu kola, 2 til 3 ganger daglig. Du kan også sette noen friske blader i salaten din, men sørg for å gjøre det hver dag.
  • Prøv å utvikle vaner som vil redusere stress nivå, da dette kan føre til problemer med hukommelsen.
  • Fordi urter er generelt mildere enn reseptbelagte medisiner, og deres effekter er ofte mer subtile, er det viktig å være tålmodig og følge en streng diett når du begynner å ta noen urt for en bestemt symptom eller sykdom. Mange urter kan ta en eller flere måneder for å "sparke i", så etter at du begynner å ta en urt, holder den opp hver dag. Hvis du glemmer en dose, komme tilbake på sporet med din neste dose, og deretter prøve å huske å ta det regelmessig.
  • Negative reaksjoner kan oppstå hvis du kombinerer ginkgo med visse reseptbelagte medisiner, som for eksempel antikoagulantia, antiplatelets og aspirin: blødninger er rapportert for et svært lite antall pasienter som kombinert ginkgo med slike antikoagulerende legemidler.
  • hvis du begynner å få hodepine, redusere dosen av gotu kola te eller tinktur.