Digidexo.com

Hvordan håndtere TMJ og iført seler

For mange mennesker, kan TMJ føre til store smerter og ubehag. Denne smerten fører til unødvendig stress, problemer tygge og svelge mat eller tap av appetitt. TMJ er vanligvis forårsaket av traumer, ekstrem stress som fører deg til å låse kjeven på ett sted i lange perioder om gangen, eller det kan oppstå over tid. De som har tannregulering kan også ha sporadiske smerter. Nedenfor finner du noen tips for å håndtere TMJ mens iført seler. Du kan fortsette å bruke disse tipsene hvis du fortsatt har smerter når tannregulering er fjernet.

Bruksanvisning

Hvordan man skal håndtere TMJ mens iført seler

Dype pusteøvelser kan bidra til å redusere stress og belastning på kjeven din. Begynn med å finne et rolig sted å sitte eller ligge. Dyp pusting oppstår når du puster inn og ut fra blender i stedet for brystet. Mellomgulvet ligger mellom abs og bryst. Plasser hånden forsiktig mellom brystet og magen til å sørge for at du puster riktig. Ta langsomme, dype åndedrag i minst fem minutter, to eller tre ganger om dagen.

Musikk eller kunst terapi kan også bidra til å avlaste stress. Lytt til ro, beroligende musikk etter jobb eller i løpet av dagen for å hjelpe deg å slappe av. Bare kruseduller på et ark er en enkel måte å redusere stress. Du kan også ta en kunst klasse eller kjøpe kunstbøker. Prøv å finne tid hver dag til å nyte musikk, kunst eller andre kreative hobbyer.

Øv meditasjon eller yoga minst tre ganger i uken. Du kan ta en yogatime eller kjøpe videoer, CD-er eller bøker til å øve på egen hånd. Fordi stress og dårlig holdning kan gjøre TMJ verre, lære å slappe av og øke styrken i nakke, rygg og skuldre gjennom stretching på riktig måte er en fin måte å omstille din kropp og sjel.

Ta deg tid til å slappe av musklene i ansiktet, kjeven og halsen hver dag. Sitt i en god stol og begynner å puste dypt. En muskelgruppe slappe av gangen. Dette vil bidra til å frigjøre musklene i kjeven og la tennene til å bosette seg i sin naturlige posisjon.

Consult en ortopedisk kirurg eller tannlege hvis smertene fortsetter. Det finnes medisiner og kirurgi alternativer som kan bidra til å lindre smerten du føler.

Hint

  • For de som har TMJ, kan iført seler bidra til å gjøre smerten gå bort. Dette er fordi tennene blir realigned å passe i en mer naturlig stilling som vil hjelpe din kjeve slappe av.
  • Kirurgi er en siste utvei. Du bør alltid få en ny mening når kirurgi er foreslått.