Digidexo.com

hvitt belegg på tunga

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen


En rekke mulige årsaker finnes for hvit film som kan forekomme på tungen. Den hvite belegg består generelt av millioner av små bakterier som lever i tungen. Selv om dette er en godartet tilstand, er det skjemmende og sjenerende. Det er relativt lett å fjerne denne hvite film fra tungen; imidlertid er forebygging nøkkel. Tar de nødvendige skritt for å fjerne filmen krever endre noen daglige vaner og å være proaktiv. Finne årsaken til den hvite filmen er et viktig skritt i å fjerne den fra tungen.

Hvordan fjerne hvitt belegg på tungen

•  Besøk din helsepersonell for å utelukke eventuelle underliggende sykdommer som kan være årsaken til hvitt belegg på tungen, som for eksempel soppinfeksjon kalt trost.

Kjøp en tunge renere å skrape belegget ut av tungen. Bruk renere hver gang du pusser tennene.

Fukt tungen renere. Stikke tungen ut så langt det går. Plasser renere på baksiden av tungen og forsiktig dra den frem, skraping filmen frem som du går.

Skyll tungen renere i varmt vann og gjenta flere ganger til det hvite belegget har gått ned eller forsvunnet. Skyll munnen med varmt vann når du er ferdig.

Drikk rikelig med væske i løpet av dagen for å unngå dehydrering, som kan resultere i utvikling av en klebrig, hvitt belegg på tungen.

Bruk en saltvannsnesespray for å fjerne blokkerte nesegangene, som kan føre til ytterligere akkumulering av bakterier i munnen og på tungen.

Bruk en neti pott, en form for nasal vanning, tilgjengelig på apotek og helsekostbutikker, for å rense nesegangene og sinus hulrom. Dette vil bidra til å eliminere bakterier som dannes i nese og bihuler slimete, som renner inn i munnen og legger seg på tungen.

Avstå fra røyking, noe som fører til at overflaten av tungen til å bli betent. Betennelsen gjør at rusk og bakterier å bli fanget i tungen overflate, forårsaker filmen å utvikle.

Spis mye frisk frukt og grønnsaker, som vil bidra til å skrape rusk fra tungen, eliminerer den hvite filmen.

Hvordan bli kvitt av hvitt belegg på tungen

Hvordan bli kvitt av hvitt belegg på tungen


Tungen er et komplekst organ, bestående av flere muskler som utfører en rekke funksjoner. En hvit belegg på tungen kan ofte være lett løses ved å utføre god tannhygiene og reexamining tannhygieneprodukter. En hvit tungen belegg kan også være forårsaket av dårlig kosthold og dehydrering, så før du utfører tiltak for å fjerne belegget, kan det være lurt å være sikker på at du drikker nok vann og spise sunn mat.

Bruksanvisning

•  Sjekk dine tannhygieneprodukter for sterke kjemikalier. Noen ganger kjemikalier i munnvann og tannkrem kan skade huden på tungen og få den til å danne et belegg. Prøv å bruke et munnvann uten alkohol og en tannkrem uten natriumlaurylsulfat, et skumningsmiddel.

forsiktig skrape tungen med en tunge skraper. Å gjøre dette regelmessig kan bidra til å redusere hvitt belegg på tungen og kan også hjelpe med dårlig ånde.

Ta en acidophilus supplement. En hvit tungen belegg kan være et symptom på trøske, en gjær infeksjon i munnen. En måte å bekjempe en mild gjær infeksjon er å ta acidophilus kosttilskudd. Acidophilus kan også bli funnet i noen yoghurt, men du bør sjekke etikettene for å være sikker.

Ta grapefruktkjerneekstrakt. Hvis hvitt belegg er forårsaket av trost, bidrar dette også til å avhjelpe situasjonen.

Hvis belegget vedvarer eller forverres, snakk med din lege eller tannlege som det kunne være et tegn på en mer alvorlig helseproblem.

Hva er hvitt belegg på huden forårsaket av?

Calcinosis er dannelsen av harde kalkavleiringer på huden og andre myke vev. Denne tilstanden er vanligvis ikke smertefullt, bortsett fra når store kalsium lesjoner dannes rundt organer. Det finnes fire typer calcinosis.

Dystrofe kalsinose

Den vanligste typen av calcinosis, er dystrofiske calcinosis forårsaket av mykt vev skader på grunn av artritt, et sår eller kirurgi. Imidlertid kan akne eller mindre kutt også føre til denne tilstanden.

Metastatisk kalsinose

Metastatisk calcinosis er forårsaket av et overskudd av kalsium og / eller fosfat i blod, ofte på grunn av nyresvikt.

Iatrogen kalsinose

Iatrogen calcinosis innebærer kalkavleiringer på steder der vevet har blitt skadet gjennom kirurgi eller gjentatte medisinske prosedyrer, for eksempel hyppige nålestikk på hælen for å trekke blod.

Idiopatisk kalsinose

Idiopatisk calcinosis oppstår hos barn født med misdannelser i bløtvev og er mest vanlig på pungen, vagina og ansikt. Personer med Downs syndrom er mer sårbare for disse kalsium lesjoner.

Kalsinose Behandlinger

Calcinosis er vanskelig å behandle. Oral antikoagulerende terapi har tidvis vært effektiv i å forebygge og reversere tilstanden. Anti-inflammatoriske legemidler har vært nyttig for å redusere bløtvev betennelse rundt kalkavleiringer. Kirurgi for å fjerne store kalsium massene er noen ganger nødvendig.

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Grunner for et belegg på tungen

Grunner for et belegg på tungen


A "hårete" eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom. Tungen øverste lag har et belegg, av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Keratin sin fibrøse strukturelle proteiner tjene som beskyttende døde celler, sikring nye celler som de er dannet. En viktig komponent av hår, hud, negler og tenner, er keratin det samme materialet som dannes på hendene når du utvikle hard hud. Selv om en belegg på tungen er vanligvis ufarlig, kan den ville rekke mikroorganismer som lever på det være potensielle patogener, forårsaker infeksjon og halitosis (dårlig ånde).

Årsaker

Forekomsten av furry, hårete, hvit, gul, brun eller svart tunge er direkte relatert til mengden av keratin samlet seg på en persons tungen. Når du spiser, er keratin vanligvis slått av og svelget, og like mye er gjengitt. Når nok keratin ikke er fjernet ved å spise, akkumuleres det, å forstyrre balansen og resulterer i en farge eller belegg tungen. Ifølge American Academy of Oral & Maxillofacial Pathology (AAOMP), kan drikke varm drikke, røyking og andre irritasjoner forårsake økt keratin produksjonen. Et belegg på tungen kan vises hvit, gul, brun eller svart; fargen er et resultat av ulike bakterier som skaper pigmenter under oppveksten. En hvit tunge, noen ganger kalt trøske, kan være forårsaket av en overvekst av gjær (Candida) i munnen, ofte assosiert med astma, diabetes eller medisiner. Betennelse i papiller (smaksreseptorer) på grunn av dårlig oral hygiene, dehydrering eller røyking kan også skape et hvitt belegg på tungen. Gult tungen er resultatet av en bakteriell inflammasjon som frigjør et gult kjemikalie inn i papiller. Svart eller brun tungen er forårsaket av en overvekst av bakterier, noe som gir tungen en mørk, furry utseende. Hårete tunge er en mer alvorlig form for belegg på tungen fordi det skaper langstrakte, hår-lignende keratin anslag på smaksløkene.

Behandling

God munnhygiene er den beste måten å kontrollere belegg tungen. Vanlig fjerning av akkumulerte keratin, organismer og bakterier i betydelig grad redusere belegget. En tunge skraper, kan slikkepott eller bomullspinner brukes daglig for å holde tungen frisk og rosa. Fysisk fjerning av misfarget, øverste laget av tungen reduserer sykdomsfremkallende bakterier og graden av halitosis. Eliminere vaner som irriterer tungen (som å spise tortilla chips eller drikker varme drikker) hjelper også. Kort pusse tungen med en svak kombinasjon av natron, 3 prosent hydrogen peroxide og vann kan også utrydde belegg på tungen; Men for å forhindre irritasjon, ikke la løsningen på tungen i mer enn 15 sekunder. Tongue skraping løsner døde, stinky, keratinized celler, noe som gjør mer rom for vekst av nye celler.

Advarsler

Selv om det er vanligvis ufarlig, noen ganger en belagt tunge indikerer tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk problem. Hvis du har hvite flekker, striper eller prikker på tungen, er det viktig å rådføre seg med en lege eller tannlege. Hvite flekker eller lesjoner på tungen, kinn eller tannkjøtt kan være et tegn på leukoplakia, en forløper til kreft i munnhulen. Leukoplaki er vanlig blant vanlige røykere og tobakksbrukere. Hårete leukoplakia-- smertefri, fuzzy, hvite flekker på sidene av en tunge - kan være et tidlig varsel tegn på HIV-infeksjon. Leukoplakia kan også oppstå etter en benmargstransplantasjon eller i en person med et svekket immunsystem. Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Kanadiske leger som arbeider i Bolivia rapportert en sammenheng mellom belagt tunge og tyfoidfeber. Etter å ha praktisert tungen skraping og god munnhygiene, søke medisinsk hjelp dersom en belagt tunge varer i mer enn to uker, eller hvis det er ledsaget av smerte eller hevelse.

Årsaker til et belegg på tungen hos barn

En hvit belegg eller hvite prikker kan vises på et barns tunge av ulike grunner. Hver av de angitte betingelser kan bli alvorlig hvis riktig behandling ikke oppnås. Foreldre og foresatte bør oppsøke lege om noen uvanlige utseende i munnen, sammen med noen andre symptomer som oppleves på samme tid.

Strep Throat

Strep hals er en bakteriell infeksjon som ofte forekommer i barn. Denne infeksjonen fører til at mandlene å vises lyse rødt med hvite prikker. Hvite flekker kan også vises på tungen. Andre symptomer er høy feber, hodepine, magesmerter og eventuelt oppkast. Strep hals må behandles med antibiotika for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Skarlagensfeber

Skarlagensfeber kan også bli referert til som scarlatina. Ifølge baby Center, er skarlagensfeber en type streptokokker som også fører til en kropp utslett. Det begynner vanligvis med en sår hals, høy feber og hodepine. Babyens hals og mandlene kan være belagt med en gul eller hvit film. Dessuten kan den tunge humper virke større enn normalt. Skarlagensfeber produserer et utslett på den andre dagen av infeksjonen. Skarlagensfeber er diagnostisert med en halsprøve test og behandles med antibiotika.

Thrush

Thrush er en gjær infeksjon i halsen som noen ganger oppstår hos babyer. Det fører til et hvitt belegg som skal vises på tungen, på sidene av munnen og taket av munnen. En baby med trost kan gråte mens de spiser, fordi tilstanden er ofte smertefullt. Thrush noen ganger blir bedre uten behandling. Men hvis infeksjonen er spesielt bekymringsfull, en lege bør konsulteres. Mest sannsynlig vil legen foreskrive en oral anti-fungal medisiner kalt Nystatin.

Antibiotika

Noen ganger, babyer og barn utvikler et hvitt belegg eller hvite flekker på tungen når de tar antibiotika som Amoxicillin. Dette skjer fordi det antibiotiske dreper av noen av de gode bakterier i munnen, slik at sopp å gro på tungen. Dette går ofte seg selv kort tid etter kurs av antibiotika er ferdig.

Dehydrering

Tungen kan synes å ha et hvitt belegg når en baby eller barnet er dehydrert. Dersom barnet har nylig hatt diaré eller hvis hun har vært oppkast, er det mulig at hun er dehydrert. Dehydrering bør behandles med Pedialyte og ekstra væske. Ved mistanke om alvorlig dehydrering, bør barnet bli tatt med til en lege umiddelbart, da IV væsker kan være nødvendig.

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?


Hvis du har lagt merke til et hvitt belegg på barnets tunge, kan du være bekymret - og med rette. Selv om de fleste hvite belegg skyldes ufarlige tilstander, kan andre årsaker til hvit tungen være farlig, men kan behandles. Utseendet av belegget er nøkkelen til å identifisere årsaken.

Oral Thrush

Kanskje den vanligste årsaken til et hvitt belegg tungen i barna er trøske, eller candida. Det vises som hvite flekker, som ofte vises ostemasse-liknende, som ligner teksturen og utseendet av cottage cheese. Babyer og småbarn har ofte denne tilstand, som er forårsaket av en opphoping av gjærorganismer i munnen.

Dehydrering og feber

Dehydrering og feber kan tørke ut spytt som bader barnets tunge. Når tungen er tørr, mange celler nær overflaten dør og blir avleiret mellom papiller. Det er viktig å sørge for at barnet ditt er å drikke rikelig med væske, enten det hvite belegget er på grunn av dehydrering eller feber.

Inflammatorisk sykdom

Oral lichen planus er en autoimmun lidelse, som vanligvis er kronisk. Det fører til hvite flekker vises på kinnene, og noen ganger på tungen og andre områder av munnen. Selv om det kan være smertefull eller ubehagelig, oral lichen planus vanligvis kan styres med medisiner eller hjemme rettsmidler.

Harmløse betingelser

En hvit tungen belegg kan også skyldes godartede, eller relativt harmløse, forhold. Geografisk tunge er en tilstand som fremstår som glatte røde flekker ispedd et hvitt belegg. Selv om dette er relativt ufarlig, kan det føre til noe ubehag. Leukoplakia, en tilstand der hvite flekker på innsiden av barnets munn, er vanligvis godartet, så vel, men i sjeldne tilfeller kan merke et tidlig stadium av kreft. I tillegg, hvis barnet ditt tar visse medisiner eller puster overdrevet gjennom munnen, kan enten føre til et hvitt belegg som skal vises på tungen.

Botemidler for et belegg på tungen

Belagt tungen er en vanlig tilstand i hvilken et hvitt belegg dannes på den øvre overflate av tungen. Det er mange årsaker til denne tilstanden, inkludert soppinfeksjon, betennelse, immunsvikt og visse underliggende forhold. Folk mest sårbare for bestrøket tungen inkluderer nyfødte barn, diabetikere og gebiss wearers. Det finnes en rekke naturlige og kommersielle botemidler for bestrøket tungen.

Yoghurt

Legge vanlig yoghurt til kosthold vil bidra til å kurere røket tungen. Yoghurt inneholder gunstige bakterier som kalles acidophilus, som bidrar til å korrigere den mikrobielle ubalanse i kroppen som forårsaker røket tungen. Alternativt kan et kosttilskudd som inneholder acidophilus bakterier tas for å kurere røket tungen. En ammende mor kan sette litt yoghurt på hennes brystvorter når du ammer å bidra til å kurere henne babyens røket tungen.

Anti-sopp

En anti-sopp medisiner, noe som er vanlig foreskrevet av en lege, kan kurere røket tungen. Denne medisinen er vanligvis tilgjengelig i en aktuell form som må suges, eller i flytende form som må holdes i munnen før den svelges. To av de mest allment foreskrevet anti-sopp behandlinger for herding røket tungen er Nystatin (Mycostatin) og Diflucan. Gentian fiolett er en naturlig soppdrepende behandling som kan brukes til å behandle og kurere belagt tungen.

Underliggende betingelser

Når belegg på tungen er forårsaket av en underliggende tilstand, vil behandle den tilstanden kurere det. Noen av de medisinske tilstander som forårsaker røket tungen inkluderer diabetes mellitus og kreft.

Dental Hygiene

Børsting tungen regelmessig kan bidra til å kurere belagt tungen av løsner døde celler, matrester og bakterier som bygger opp mellom papiller på tungen. (Papiller er de små fingeraktige utvekster på overflaten av tungen.) Proteser må rengjøres grundig for å drepe sopp.

Kvitte seg med Irritanter

Fjerne irritasjon kilden som forårsaker belagt tunge vil bidra til å kurere denne tilstanden. Alkohol og snus, for eksempel, er irriterende at noen ganger føre røket tungen, og rett og slett stoppe deres bruk vil kurere det.

Se og vent

Når belagt tungen er forårsaket av pasienten som gjennomgår behandling med antibiotika eller et kjemoterapiregime, er det ikke behov for medisinsk behandling. Pasienten bør vente det ut og la det bli kurert på egen hånd etter å stoppe medisinering. Men hvis det fortsetter mer enn en uke etter at behandlingen er fullført, må pasienten søke legehjelp.

Symptomer på et belegg på tungen

En i det vesentlige ufarlig tilstand, belagt tungen, kan være forårsaket av skader på overflaten av huden med varme drikker eller mat, eller kan utløses ved bruk av tobakkprodukter. Symptomene på en belagt tunge er ikke smertefullt eller farlig.

Fakta

En belagt eller en hårete tungen er en tilstand som rammer voksne menn og kvinner. For det meste, er det ufarlig, forårsaker mer forlegenhet enn noe annet. Alles tunge produserer keratin. Det virker som en form for beskyttelse for toppen av tungen. Når tungen produserer keratin raskere enn det er slitt bort, dette fører til en opphopning av keratin på toppen av tungen. Dette er årsaken til belagte tungen. Symptomer inkluderer en flott hvit frakk på toppen av tungen, en brun eller gul pels, dårlig ånde og hår på tungen.

Hvit Coating

Det første symptomet som varsler folk flest at de har belegg på tungen er et lyst hvitt belegg på toppen av tungen. Dette hvite belegg kan dekke hele tungen fra baksiden til spissen. Den hvite belegg er bygget opp keratin som samler seg på overflaten av tungen. Det er ikke smertefullt, men det er rart å se og kan alarm pasienten som ser den for første gang.

Mørkere Coating

En gang en person med et belegg på tungen ser i speilet og ser ikke et hvitt belegg. I stedet ser hun en gul eller brun belegg på tungen. Det er et symptom av belagt tungen hvori keratin bygge opp er blitt oversvømt av naturlig forekommende bakterier i munnen. Bakteriene har en gul eller brun pigment som farger keratin. Bakteriene er ikke skadelig, og det er heller ikke dette symptom på belagte tungen.

Bad Breath

Noen mennesker med belagt tungen oppleve dårlig ånde som et symptom. Dette er forårsaket av matrester og bakterier bli fanget i keratin bygge opp på tungen. Disse partikler og bakterier også kan føre til en stygg smak i munnen. Dette symptomet, men sosialt upraktisk, er også ufarlig.

Hair

Hvis noen som har belegg på tungen opplever en enda tyngre oppbygging av keratin, så han kan oppleve symptom på en hårete tunge. Keratin samler seg på smaksløkene på en måte som gjør at tungen ser ut som om det er dekket av pels eller hår. Hårete tunge er en mer alvorlig tilfelle av belagt tungen. Det kan være en mer oppskakende syn enn et belegg på tungen, men det er fortsatt en ufarlig tilstand.

Hvit tunge Sykdommer

Ifølge Mayo Clinic, mesteparten av tiden hvit tunge sykdommer er ufarlig. Din lege eller tannlege kan diagnostisere tilstanden, finne årsaken, og hjelpe deg å behandle problemet så effektivt som mulig.

Typer

Oral trost og lichen planus er to sykdommer som kan gjøre tungen hvitt. Trøske er en soppinfeksjon; Lichen planus er en inflammatorisk hudsykdom. Noen ganger kan folk utvikle en hvit tungen som en reaksjon på en betennelse i papiller, de små humper på tungen.

Symptomer

Den hvitt belegg på tungen kan være flat, hevet eller humpete, avhengig av årsaken. Du kan oppleve smerte og sårhet av tungen din, spesielt hvis du har lichen planus eller trøske.

Farene

Folk som utvikler noen former for hvit tungen kan ha risiko for å utvikle kreft i munnhulen, ifølge Netwellness, en online ressurs i forbindelse med The Ohio State University, Case Western Reserve University og University of Cincinnati.

Behandling

Avhengig av årsaken til hvit tunge, kan behandlingen ikke være nødvendig. Thrush er behandlet med anti-fungal medisiner. Drikkevann kan bidra til å fjerne og hindre noen former for hvitt belegg. Aktuelle medisiner kan lindre lichen planus smerte.

Forebygging

Noen sykdommer som manifesterer seg gjennom en hvit tungen kan forebygges. The American Academy of Dermatology slår fast at folk som bruker tobakk og alkoholprodukter er mer utsatt for lichen planus. The Mayo Clinic sier at røyking øker risikoen for papiller irritasjon. Kutte ned på sukkerholdige matvarer kan forhindre at enkelte tilfeller av trøske.

Årsaker til Oral Thrush

Årsaker til Oral Thrush


Oral trost er en infeksjon i munnen som kan påvirke folk i alle aldre. Kjenne symptomer og mottakelighet faktorer kan hjelpe deg i å være mer sannsynlig å gjenkjenne infeksjon i deg selv eller andre. Behandlinger varierer avhengig av helsetilstanden til personen som er involvert, med alder som en tilleggsfaktor.

Definisjon

Oral trost er en sopp infeksjon i fôr av munnen og på tungen. Uakseptable sopp organisme er Candida albicans.

Årsaker

Ulike sykdomstilstander eller helsemessige forhold kan påvirke kroppens motstand å bekjempe invaderende organismer. Noen forhold påvirker immunsystemet ditt, noe syre / base-balansen.

HIV / AIDS: HIV-viruset omfatter infeksjon-kampene evnen til kroppen din, noe som gjør trøske en opportunistisk infeksjon. Det vises vanligvis bare hvis nivåer av virus-bekjempelse celler som kalles CD4 falle under 300.

Diabetes Mellitus: For diabetikere hvis blodsukkerkontroll er dårlig, eller hos personer som har diabetes, men vet ikke det, gir det høye blodsukkeret Candida albicans organismer et perfekt miljø for å trives.

Kreft: Immunsystemet blir ofte undertrykt, enten fra selve sykdommen eller fra behandlinger som kjemoterapi og / eller stråling som hemmer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Organ Transplant: De immuno-undertrykkende medisiner som organtransplanterte pasienter er nødvendig å ta for å hindre organavstøting gjøre kroppen mer mottakelig for trøske.

Ta antibiotika eller steroider: Antibiotika kan noen ganger ødelegge de sunne organismer i kroppen som hindrer infeksjoner som trøske. Steroider forårsake immunsystemet til å være mindre effektive.

Å være svært unge eller svært gamle: Det er ikke uvanlig for spedbarn å ha en muntlig trost infeksjon, og heller ikke for eldre.

Generelt dårlig helse: Ill helse påvirker alle systemene i kroppen din, inkludert dens evne til å bekjempe infeksjoner.

Symptomer

Den avslørende symptom er et hvitt belegg (lesjoner) på tungen eller andre deler av den indre munnen likner fløyel eller cottage cheese. Hvis dette belegg skrapes bort, vil det være liten blødning eller intens rødhet i det underliggende vev. Selv om det er mer vanlig at dette belegget for å være på den tunge og / eller indre kinn, kan det også være til stede i tannkjøttet, taket i munnen og mandlene.

Over tid kan lesjoner øke i antall og størrelse og kan strekke seg inn i halsen. Dette påvirker spiserøret, forårsaker en sår hals og kanskje vanskeligheter med å svelge.

Behandling

Hvis du eller barnet ditt utvikler smertefulle hvite lesjoner i munnen, se en lege eller tannlege.

Behandlinger varierer, avhengig av alder på personen som har trøske og hennes generelle fysiske tilstand.

Friske voksne: Eating usøtet yoghurt eller tar acidophilus kosttilskudd kan være alt som er nødvendig for kroppen å gjenopprette normale, friske organismer som bekjemper den muntlige trost infeksjon. Hvis dette ikke helbrede infeksjonen, kan legen forskrive soppdrepende medisiner.

Voksne med nedsatt immunforsvar: Sannsynlig, vil legen forskrive soppdrepende medisiner (e) å behandle trøske.

Barn: Hvis et barn i god helse utvikler trøske, kan en lege foreslå å ha barnet spise usøtet yoghurt til å gjenopprette den riktige sunn balanse i munnen. Hvis denne metoden ikke helbrede infeksjonen, kan en soppdrepende medisiner være foreskrevet.

Spedbarn: Din lege vil sannsynligvis foreskrive en soppdrepende medisiner.

Forebygging / løsning

Når du tar antibiotika eller steroider, herunder bruk av et kortikosteroid inhalator, spise usøtet yoghurt eller supplere din diett med acidophilus.

Etter å ha brukt et kortikosteroid inhalator, skyll munnen og / eller pusser tennene.

Se tannlegen regelmessig og følge hva tanntråd / børsting regime anbefales. Protese wearers må holde sine proteser rengjøres regelmessig.

Ansvarsfraskrivelse

Dette innholdet er ikke ment å erstatte eller være en erstatning for råd gitt av helsepersonell.

Medisinske forhold som påvirker Tongue

Medisinske forhold som påvirker Tongue


Ifølge MotherNature.com, er en normal og sunn tunge korall rosa i fargen og er like grov som et stykke sandpapir. Imidlertid er den normale tungen også en attraktor av alle typer bakterievekst, og kan indikere sykdomsmanifestasjoner av kroppen. Hvis en person opplever langvarig tungen misfarging som ikke går bort med vanlig oral hygiene, bør personen søke en medisinsk undersøkelse av en kvalifisert lege så snart som mulig.

Hvit Tongue

Ifølge WrongDiagnosis.com, kan et hvitt belegg, patch eller flekk på tungen være en indikasjon på flere forskjellige interne plager og sykdommer. Noen av de sykdommer som kan være forårsaket av en hvit tungen er keratosis pharyngis, hvite klumper stede på mandlene, candidiasis, meslinger, dehydrering, betennelse i mandlene eller munnen lidelse leukoplakia.

Gul Tongue

Ifølge Dr. Alan Carr fra Mayo Clinic, gule tunger er generelt ufarlige, midlertidige problemer. Forstørret støt eller papiller, på tungen overflate forårsaket av bakterier i munnen svinger tunger gul. Imidlertid, i henhold til WrongDiagnosis.com, kan et gult tungen være en indikator som gulsott er til stede i kroppen.

Black & Hairy Tongue

The Mayo Clinic sier at en svart og hårete tunge er en kort, ufarlig tilstand som etterlater en mørk, buskete utstilling som er rett og slett et overflødig bakteriell overvekst. Medisinsk behandling er vanligvis ikke nødvendig for en svart, hårete tungen.

Sår Tongue

Såre tunger kan resultere fra akutt trauma til tungen, slik som biter tungen, slipe tennene eller utvikle tunge sår, men kan også være en indikasjon på mer alvorlig sykdom lur i kroppen. Ifølge WebMD.com, noen mulige skjulte sykdommer som kan manifestere en sår tunge er diabetes, anemi og kreft i munnhulen.

Betraktninger

Når en person opplever en hvit tungen sammen med andre symptomer, bør han se en lege for å finne årsaken til den doble symptomer. Ifølge WrongDiagnosis.com, er det mange forskjellige medisinske tilstander som påvirker tungen og forskjellige områder av kroppen. For eksempel kan abdominal smerte ledsaget av en hvit tungen bety at lupus eller Epstein-Barr-viruset er tilstede. Et barns hvit tunge som er ledsaget av unormal hårvekst kunne indikere tilstedeværelse av HIV eller AIDS. Tilstedeværelsen av en hvit tungen sammen med unormalt redusert vannlating kan indikere dehydrering eller utvikling av lupus.

Hjemmelaget intern rensing Oppskrifter

Rensing er prosessen med inntak av rå naturlige matvarer for visse helsemessige fordeler. Rensing er også gjort for å gi kroppen en pause fra det harde arbeidet med å fordøye bearbeidet mat. Rensing er også ofte gjort for å øke ernæringsmessige nivåer, rense kroppen for giftstoffer og gir en generell følelse av velvære. Det er opp til deg å bestemme hvor lenge du ønsker å rense. De fleste rense for en dag til flere måneder. Rensing kan gjøres fra komfort til ditt hjem ved hjelp av ingredienser som du kanskje allerede har i ditt kjøkken.

Grunner til å rense

Intern rensing er en fremgangsmåte for å rense ut fordøyelseskanalen for å opprettholde god helse og hindre forstyrrelser fra å utvikle. Spise bearbeidet mat og mat som er kjemisk endret eller sprøytes med plantevernmidler kan føre til en opphopning av giftstoffer i kroppen. Mange tror det er på tide å rense når de oppdager et hvitt belegg på tungen sin, føler konstant sliten etter at de har fått nok hvile, begjærer junk food, føler ingen lyst på livet, finne deres sinn er uklar, oppleve tarmgass og oppblåsthet, eller føle seg tung og forstoppet.

Rensing Oppskrift

The Master Cleanse består av sitronsaft, cayennepepper og Grade B lønnesirup. For å gjøre denne rensing oppskriften du trenger 2 ss. sitronsaft, 2 ss. av Grade B lønnesirup, en halv teskje cayennepepper, og 10 oz. vann. Du kan også være lurt å konsumere en lakserende te om natten for å skylle ut fordøyelseskanalen. The Master Cleanse er ment å gjøres før tungen har ikke mer hvite rester. Hvis det er første gang du gjør det master rens, er det mer sannsynlig at de har lagret opp giftstoffer i kroppen og bør gjøre for rens for maksimalt 30 dager. Imidlertid er det viktig å snakke med legen din eller kostholdsekspert før du starter en diett program for å være sikker på at det er det riktige valget for deg.

Tegn på sykdom i menneske Tongue

Tegn på sykdom i menneske Tongue


Tungen kan være et nyttig organ når diagnostisere ulike plager. De fleste leger automatisk sjekke tunger under en generell kontor besøk, og du kan enkelt se på tungen for å holde orden på din helse. Noen tunge uregelmessigheter kan være forårsaket av allergiske reaksjoner, tunge røyking eller bivirkninger av medisiner, mens andre kan være et tegn på sykdom.

Sårhet og hevelse

En sår eller hoven tunge kan tyde på sykdom. Såre tunger er verk og følsom og ofte ledsages av en bitter smak, tørr eller manglende smak i munnen. Hovne tunger er de som er forstørret og klønete. En betent tunge og omkringliggende slimhinner kan være et tegn på stomatitt - betennelse av slimete foring av strukturer i munnen. Andre sykdommer ofte preget av en sår og hoven tunge er hjerte, hjerne eller tarm lidelser og de som angriper blodårer eller kroppsvev.

Utslett og kløe

En kløende tungen, eller en som er belagt med et utslett, kan tyde på sykdom. Ta hensyn til kløe eller utslett på tungen. Det kan være tegn på en infeksjon i kroppen din.

Misfarging

Misfarging av tungen kan indikere en hvilken som helst av et antall sykdommer. Tunger kan utvikle hvite flekker, hvite flekker eller et hvitt belegg, som kan være tegn på en autoimmun sykdom. Rød eller betent tunger kan være et tegn på blodmangel. Svart, hårete tunger kan være et tegn på klovsyke gingivostamitis. Tunger som er blå eller blek kan tyde lunge-eller hjertesykdom eller anemi. Tunger som er mørke, med gråsort-blå, brune eller svarte pigmenter, kan tyde melanom, eller hudkreft. Glossitt, eller en betent, rød tunge, kan være et tegn på HIV eller kroniske tilstander av hjertesykdom eller diabetes. Tunger som blir røde og humpete, som et jordbær, kan tyde på toksisk sjokksyndrom. Strawberry tungen kanskje også tegn på Kawasakis sykdom, som påvirker lymfeknuter. Furry tunger, som synes å ha et lag med pels eller hår på dem, kan tyde på gastrointestinal sykdom. Misfarging av tungen kan også være et tegn på kreft.

Sår og støt

Sår og humper på tungen er andre potensielle tegn på sykdom. Sår kan være et tegn på tuberkulose.

Andre symptomer

En hoven, smertefull og brennende tunge kan tyde glossodynia, også kjent som brennende munn syndrom. Det kan være et symptom på diabetes. En svak tungen også kan være et tegn på diabetes, så vel som alkoholisme og multippel sklerose. To flere symptomer som kan tyde på sykdom er en liten tunge tungen og en nummen eller kriblende tungen, kjent som parestesi.

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue


Hvitt belegg på tungen kan føre til tap av smak, sterke smerter og forlegenhet. Den hvite utseende av tungen er hideously skjemmende og kan også føre til dårlig ånde. En hvit tungen kan være forårsaket av mange forskjellige ting, men de vanligste årsakene til hvit tungen kan lett bli kurert. Dessverre, kan hvit tungen også indikere en alvorlig underliggende helseproblem.

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue

Bli kvitt Hvit film på Tongue

En praksis god munnhygiene. Puss tennene minst to ganger om dagen og tanntråd minst en gang per dag. Når du pusser tennene, sørg for å grundig børste alle områder på tennene samt tannkjøttet. Bruk også en tunge skraper for å fjerne all den gule gunk av tungen til den er normal farge. Hvis skraping tungen forårsaker alvorlig smerte eller blødning, stoppe umiddelbart. Hvis den hvite filmen på tungen er bare oppbygging av rusk eller svovel forbindelser fra bakterier, bare børsting og skraping bør kvitte seg med den. Også være sikker på ikke å bruke munnvann fordi den også dreper nyttige bakterier i munnen som hjelper balansere den "gode" og "dårlige" bakterier. En god bakteriebalanse vil hindre trøske (en svært vanlig årsak til hvitt belegg på tungen) fra utviklingsland.

Prøv å gurgle saltvann. Trøske kan vanligvis kureres med denne teknikken. Løs opp ca 1/2 ts salt i en kopp (237 ml) med varmt vann, og deretter swish skylling i 30 sekunder. Når du er ferdig, spytte skylle ut og prøve ikke å svelge noen av løsningen.

Rydd opp noen dårlige vaner hvis du har noen. Både røyking og drikking overdrevet kan forårsake hvit tungen. Røyking er en vanskelig vane å bryte, men det er andre kilder til nikotin som nikotinplaster og tyggegummi som kan hjelpe deg å slutte uten å oppleve alvorlige uttak. Du kan drikke alkohol i moderate mengder, men bare ikke drikke det til et punkt der det dehydrerer kroppen din.

Tweak kostholdet litt. Unngå mat som har sukker og gjær i dem fordi de fremmer vekst av Candida albicans sopp (sopp som forårsaker trøske) i munnen. Også drikke rikelig med vann; dehydrering bidrar til å bringe om mange av de tingene som kan forårsake hvitt belegg på tungen. En annen måte å bekjempe trøske er å spise sukkerfri yoghurt. Sukkerfri yoghurt bidrar til å gjenopprette bakteriebalansen i munnen, noe som bidrar til å hindre trøske.

Finn den underliggende årsaken til den hvite filmen på tungen hvis ingen av de ovennevnte behandlinger som fungerer. Det er mange andre mulige årsaker til hvit tungen som Leukoplakia, oral lichen planus og syfilis. Legen din kan ha å kjøre en rekke tester på deg til å finne ut hva den eksakte årsaken er av hvit tunge, slik at du kan finne den riktige behandlingen. Dessverre, kan hvit tungen også være et tegn på noe så alvorlig som diabetes, AIDS eller kreft.

Hint

  • Jo tidligere problemer som AIDS, kreft og diabetes oppdages, jo mer effektiv behandling være. Hvis du har hvitt belegg på tungen og kan ikke bli kvitt det, ikke anta det er en ufarlig tilstand som ikke trenger medisinsk behandling.

Hva Hjelper Stopp Itch av en Scarlet Fever Rash?

Skarlagensfeber, også kjent som skarlagensfeber, er en tilstand forårsaket av Streptococcus pyogenes bakterier, de samme bakteriene som forårsaker strep hals. Det er mest vanlig hos barn i alderen 5 og 15, og selv om skarlagensfeber er svært smittsom og en gang betraktet utrolig farlig, er behandlingen enkel og innebærer en diett av antibiotika. Blant de utallige symptomer på skarlagensfeber er et kløende utslett, som kan behandles på en rekke måter.

Symptomer

I tillegg til et kløende utslett, symptomene på skarlagensfeber inkluderer et rødt utslett med konsistensen av sandpapir; røde linjer kjent som Pastia linjer som kan oppstå i hudfolder i lysken, albuer, knær, nakke og armhulene; en rød og humpete tunge, ofte ledsaget av et hvitt belegg; influensalignende symptomer som feber, frysninger, kvalme, sår hals, oppkast og hodepine; og forstørrede lymfeknuter på halsen. En lege bør konsulteres ved første tegn til utslett eller noen alvorlige influensalignende symptomer, og når diagnosen skarlagensfeber bekreftes, bør behandlingen starte umiddelbart.

Itch Relief

Selv om kløen vil mest sannsynlig avta etter hvert som du tar antibiotika, kan kortvarig lindring kommer i form av muntlige antihistaminer, som difenhydramin og klemastin fumarat, og aktuell over-the-counter Calamine lotion. Selv om sjeldne, kan en allergisk reaksjon på Calamine lotion oppstå, preget av lokal hevelse eller en forverret hudutslett, og så Calamine lotion bør bare brukes på små områder og bare etter behov.

Andre enkle måter å hjelpe lindre en kløe er å ta et varmt bad eller bruke en kald komprimere til det berørte området, og, viktigst, ikke klø den. Hvis du skraper kløe, du kjører risikoen for å gjøre det og utslett verre i det lange løp. Ytterligere hjelp kan bli funnet ved å unngå kløende stoffer, som ull, og unngå overdreven eksponering for solen.

Hva gjør en hvit tungen Mean?

Ifølge leger av tradisjonell kinesisk medisin (TCM), kan tungen fortelle mye om helsen din. Utøvere vanligvis observere form, farge, belegg og noen sprekker eller flekker på pasientens tunge. Du bør ikke forsøke å selv-diagnostisere din helse basert på tungen og bør søke en profesjonell mening. Det skal bemerkes at en normal tungen er en rosa farge, og har et tynt hvitt belegg som er ensartet.

Thrush

Thrush, også kjent som Candida eller gjær infeksjon, er en vanlig årsak til en hvit tungen.

Qi / Blood Deficiency

En blek, hvit tungen kan tyde på at en person har en Qi eller blodmangel. I TCM, er hvit farge av metall og refererer til lungene og kolon. Denne personen er trolig lite energi.

Leukoplaki

Leukoplakia kan oppstå på tungen, så vel som andre områder av munnen og er hvite flekker som kan vises "hårete". Leukoplakia kan klare seg på egen hånd og i sjeldne tilfeller kan føre til kreft. Leukoplaki er vanlig hos røykere.

Organ Helse og funksjon

Hvert område av tungen refererer til et spesifikt organ, og en hvit flekk på et område som kan tyde på at dysfunksjon i organet.

Mage

Hvit pels som ligner cottage cheese refererer til varme i magen.

Slim

Et tykt, hvitt belegg på tungen betegner retensjon av slim og fluid inne i kroppen.

Hvordan bli kvitt en hvit tungen

Mens det er mange årsaker til hvit tunge, de fleste årsaker til det er på grunn av mangel på skikkelig munnhygiene og kan lett korrigeres. Hvit tungen kan også manifestere seg som hvite flekker på tungen, en hårete hvit tungen, eller en hårete hvitt belegg på tungen.

Bruksanvisning

•  Finn ut om din type hvit tungen skyldes av dårlig hygiene eller noe mer alvorlig som trøske eller tungen kreft. Mens dårlig hygiene eller trøske kan rettes opp, må tungen kreft konsulteres gjennom en onkolog.

Bruk tungen skrape to ganger om dagen før du pusser tennene. Begynn i ryggen eller base av tungen din og gå videre. Gjenta denne prosessen opp til fire ganger for å frigjøre så mye rusk som mulig fra foldene av tungen.

Børst tennene som du regelmessig ville. Etter å pusse tennene prøve og børste tungen også. Ikke bruk for mye press som dette er unødvendig. Pensle så lenge du kan uten å skyve brekningsrefleksen for langt.

Skyll munnen med en alkoholbasert munnen vask. Alkohol vil bidra til å drepe bakterier bygge opp i foldene av tungen. Dette bygger opp av bakterier er den vanlige årsaken til hvit tunge.

Slutte å røyke. Røyking fører til smak knopp betennelse og fører også til dehydrering i munnen. At kombinasjonen gir spredning av bakterier som ellers ikke ville bli gitt en sjanse til å vokse i en ikke-røyker.

Spis sunn mat som ikke-sukker yoghurt og grønnsaker minst en gang om dagen. Yoghurt (helst usøtet) vil bidra til å gjenopprette balansen av bakterier og sopp i munnen som vil redusere mengden av hvit tungen stede. Å spise rå grønnsaker skrubber av mat akkumulering, bakterier og rusk på tungen.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege hvis hvit tungen ikke går bort etter gjentatte forsøk. Du kan ha en mer alvorlig tilstand.
  • Tongue sår, tunge flekker, hårete tunge, og andre farger på tungen kan være en annen tilstand som også kan kreve medisinsk konsultasjon.

Hvordan behandle menstruasjonssmerter Med Akupunktur

Tradisjonelle behandlinger for å lindre menstruasjonssmerter inkluderer over disk smertestillende og til og med reseptbelagte p-piller. For de som foretrekker en mer helhetlig tilnærming, kan akupunktur være et levedyktig alternativ. Akupunktører mener at utgivelsen av overflødig hormoner og stress på kroppen under menstruasjon forstyrrer flyten av energi.

Bruksanvisning

•  Beskriv din kramper til utøveren å bestemme det er årsak og behandling. Når kramper er på det verste, og du lider av alvorlige humørsvingninger, betyr det at Chi og blod er stillestående. Hvis smertene er kjedelig og varer før, under og etter menstruasjon, kan det være en mangel i LV / KD meridianer og blodmangel.

Unn symptomene på stagnere chi og blod, inkludert tunge oppblåsthet, abdominal oppblåsthet, ømme bryster, raping, humørsvingninger og smertefulle kramper. Din lege kan også se etter en lilla tungen med et hvitt belegg og en stri puls. For å løse stagnasjon, kan akupunktur brukes til LV 2 og 3, CV 6, CV 3, GB 34, SP 6 og 8 meridianer.

får en annen behandling hvis det er lite oppblåsthet, men dine kramper føles som en stikkende smerte, og det er ingen ømme bryster. Andre symptomer inkluderer blodpropp i menstruasjonsblod og magesmerter som forverres med press. Disse skiltene indikerer en Chi og blodmangel. Akupunktur blir ofte utført på ST 29, CV 6, SP 6, SP 10 og LV 3 meridian punkter.

Fortell din lege hvis du har født mer enn en gang, da dette kan påvirke mangler i LV og KD meridianene som kan forverre menstruasjonssmerter. Mangler i disse meridianene ofte føre kjedelig eller periodisk kramper i lav magen etter menstruasjon er avsluttet. Smerte er ofte lettet med trykk og ledsaget av en sår korsryggen, svimmelhet, kronisk tretthet og lys menstruasjon med lys, rødt blod. Å tonify LV og KD meridianer, er akupunktur utført på UB 18, UB 23, CV 4, KD 3, ST 36 og LV 3 og 8 meridian punkter

Hva gjør en Coated Tongue Mean?

Hva gjør en Coated Tongue Mean?


Som en generell tommelfingerregel, er tungen skulle være middels rosa i fargen, med lett til middels rosa smaksløkene. Hvis du har et belegg på tungen, og du har god munnhygiene praksis, kan det hende du har en helsetilstand som forårsaker dette.

Hvem får det?

Personer med en tilstand som kalles "geografisk tunge 'er mer utsatt for å utvikle problemer med tungen. Geografisk tunge har masse spor og sprekker i den, så det gjør for en flott sted for bakterier å leve.

Den vanligste årsaken

Den vanligste formen for bestrøket tungen ifølge Badbreathology.com er hvit tungen. Hvitt belegg på tungen er generelt fra dårlig munnhygiene, men kan også være forårsaket av forkjølelser og allergier.

Usammenhengende hvitt belegg

Usammenhengende hvitt belegg på tungen er forårsaket av trøske. Dette er en form av en muntlig gjær infeksjon. Den er forårsaket av medikamenter bivirkninger, diabetes og astma. Usammenhengende hvitt belegg kan også være forårsaket av leukoplaki.

Striped Coating

Hvis du har hvite striper på tungen du kan ha en tilstand som kalles lichen planus. Dette fører til at tungen til å være kløende eller kløe andre steder på kroppen.

Når å se en spesialist

Når som helst du utvikle en hvit-belegg på tungen som ikke ser ut til å gå bort med dagligdagse god munnhygiene praksis, må du se din lege eller tannlege.