Digidexo.com

Hva er årsakene til UVI hos menn?

Urinveisinfeksjoner (UVI) er alltid forårsaket av en utenlandsk patogen, vanligvis bakterier, men noen ganger virus eller sopp. Det er faktorer som kan sette menn har høyere risiko for å utvikle en UTI.

Patogener

Ifølge Johns Hopkins University, er E. coli bakterien den hyppigste årsaken til UVI, og kan gå inn i urinveiene på grunn av et helseproblem eller dårlig hygiene. Mindre vanlige UTI patogener inkluderer P. aeruginosa, salmonella, adenovirus og andre. Noen UTI patogener, som klamydia, kan være seksuelt overført.

Prostatitt

Prostatitt er en betennelse i prostatakjertelen, som omgir urinrøret. Dette kan bremse strømmen av urin og forårsake infeksjon.

Nyre eller blære Stones

Mineral utfellinger ("steiner") i nyrene, urinlederne eller blære kan føre til UVI ved å forårsake en sikkerhetskopi av urin og fremme bakterievekst.

Kateterisering

Innsetting av en urinkateter, vanligvis under en operasjon eller sykehusinnleggelse, kan gi en vei som gjør at bakterier å gå inn i urinveiene fra utsiden.

Anatomiske Issues

Spesielt med residiverende UVI, kan legene undersøke muligheten for strukturelle avvik, for eksempel en passasje mellom de gastrointestinale og urinveiene, noe som fører til en UTI.

Hygiene

Dårlig hygiene, spesielt når du bruker toalettet, kan oppmuntre bakterievekst og UTI.