Digidexo.com

lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre


Lavt blodtrykk (hypotensjon) er et vanlig problem for mange mennesker. The Mayo Clinic definerer lavt blodtrykk som å være på eller under 90/60. Det kan føre til en hel rekke symptomer, men kan være spesielt vanskelig for eldre fordi det setter dem på en økt risiko for fall. Det kan også ta en fysisk toll på en eldre person som allerede er i dårlig helse.

Svimmelhet / Svimmelhet

Svimmelhet er et vanlig tegn på lavt blodtrykk hos eldre. Mange eldre mennesker ofte får ør når de står opp fra sittende eller liggende stilling. Faktisk The Mayo Clinic rapporterer at blodtrykksfall etter stående skjer først og fremst hos personer i alderen 65 år og eldre. Dette kan være svært farlig, spesielt hvis personen ikke har noe å bidra stødig dem eller noen til å ta dem hvis de faller.

Kvalme

Kvalme oppstår ofte under episoder med lavt blodtrykk og vanligvis skjer i tillegg til svimmelhet eller hotheadedness. Mange ganger kvalme forårsaket av den plutselige fall i blodtrykket, men det kan også være forårsaket av svimmelhet. Kvalme og oppkast kan også føre til dehydrering som er kjent for å forårsake lavt blodtrykk. For en eldre person, kan kvalme føre til ytterligere problemer slik som redusert appetitt og vekttap.

Besvimelse

Besvimelse eller synkope er et vanlig problem i aldrende mennesker. Faktisk, en tilstand som kalles ortostatisk hypotensjon, som er forårsaket av en blodtrykksfall når du står opp, er en problematisk hendelse for noen eldre. Nettsiden for AGS Foundation rapporterer at besvimelse er sett dobbelt så ofte hos voksne 70 år og eldre og tre til fire ganger så ofte hos voksne 80 og eldre enn i noen yngre voksne. Plutselig besvimelse er farlig for alle. Imidlertid, på grunn av den eldre ha skrøpelig hud og ben, kan det resultere i en alvorlig, ødeleggende skade eller død for en eldre person.

Mangel på konsentrasjon

Når en persons blodtrykket er i stadig synker, er det et tap av blod til hjernen. Dette kan føre til at en eldre person til å ikke være i stand til å fokusere eller har problemer med å konsentrere seg om noe. De kan også bli stadig glemsom og kan selv ha problemer med å huske enkle daglige oppgaver. Familiemedlemmer kan tro at roten årsaken til denne oppførselen er demens når det kan være noe helt annet.

Depresjon

Det antas at depresjon kan være et symptom på lavt blodtrykk. Studier har vist at mange depresjon lider har også problemer med lavt blodtrykk. Det er foreslått av noen i det medisinske fellesskapet som lavt blodtrykk fører til apati og manglende ønske om å gjøre noe. Dette kan igjen skape en følelse av depresjon. Imidlertid er forskning på det nøyaktige forhold mellom lavt blodtrykk og depresjon fortsatt i dets tidlige stadier.

Grunner for høyt blodtrykk hos eldre

Over 75 prosent av personer 80 år gamle eller eldre har høyt blodtrykk og høyt blodtrykk hos eldre er forårsaket av en rekke faktorer. På grunn av høyt blodtrykk er en viktig årsak til hjerteanfall og slag, er det viktig at alle eldre mennesker arbeide med legen å overvåke og opprettholde blodtrykket.

Mangel på Medikamentell behandling

Det er anslått at bare 24 prosent av eldre menn, og bare 38 prosent av eldre kvinner ble foreskrevet diuretika for å opprettholde blodtrykket, til tross for at dagens medisinske studier viser diuretika er den mest effektive stoffet som brukes til å behandle høyt blodtrykk hos eldre pasienter. Mens diuretika er billig og antas å være svært effektive, leger ofte fore dyrere stoffer som ikke har vist seg å være mer effektive enn diuretika.
Mange legemidler er effektive i behandlingen av høyt blodtrykk:
Diuretika: Diuretika, eller vann piller, arbeid av spylevann gjennom nyrene og ut av legemet, og dermed redusere mengden av vann i kroppen og å senke blodtrykket.
Betablokkere: Betablokkere treg hjertets ned, som igjen senker blodtrykket.
Angiotensin converting enzyme (ACE-hemmere): ACE-hemmere føre til at blodårene til å slappe av som senker blodtrykket.
Kalsiumkanalblokkere (CCBS): CCB oss holde kalsium kommer inn i hjertet, som slapper blodårene og senker blodtrykket.
Alfablokkere: alfablokkere tillate blod å passere mer fritt, noe som reduserer blodtrykket.
Alpha-betablokkere: Alpha-betablokkere fungerer på samme måte som alfablokkere, men også sakte hjerterytme, som betablokkere gjør. Som et resultat av dette er mindre blod pumpes gjennom fartøyene og blodtrykket går ned.
Det er best å ta kontakt med legen din for å sikre at du er på den beste medisinen for din spesifikke tilstand.

Alder

Dessverre, som du alder, blodårene dine herde, noe som øker blodtrykket. Selv om dette ikke kan forebygges, kan du gjøre de endringer i livsstil som vil minimere effekten at alder har på blodtrykket.

Fedme

Overvektige mennesker er minst dobbelt så stor risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Å spise et fornuftig kosthold er det viktigste du kan gjøre for å forebygge høyt blodtrykk, og å senke den når den er høy.

Ikke bare er kroppsvekt viktig, men det er også relevant der kroppen din bærer den ekstra vekten. Folk som bærer ekstra vekt rundt magen er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk som følge av sin overvekt enn folk som legger på seg rundt sine hofter og lår.

Natrium

Redusere natrium reduserer blodtrykket. De fleste mennesker konsumerer 10 til 15 ganger mer natrium enn de trenger i et balansert kosthold. Mange bearbeidet mat er ekstremt høy i natrium. Å spise mer naturlig mat, som frukt, korn og grønnsaker, vil bidra til å redusere inntak av natrium og i sin tur redusere blodtrykket.

Alkohol

Å drikke store mengder alkohol kan øke blodtrykket. Det er viktig å begrense inntak av alkohol til ikke mer enn ett femtinitti heter per dag, for å redusere risikoen for utvikling av høyt blodtrykk.

Stillesittende livsstil

Som du alder, har du en tendens til å bli mindre aktiv. Imidlertid er inaktivitet en ledende årsak til høyt blodtrykk, så det er viktig å være i bevegelse som du alder. Imidlertid er det viktig å begrense treningen til aktiviteter som er hensiktsmessige og trygt for deg å engasjere seg i, og du bør kontakte legen din før du begynner på et nytt fysisk trening.

Uberegnelig Medical Care

Til slutt er det viktig å gå til regelmessige undersøkelser. Folk som ikke får regelmessig medisinsk pleie er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk. Det er viktig å sørge for at blodtrykket og alle andre aspekter av din helse følges nøye av legen din, slik at eventuelle endringer kan tas opp raskt før de utvikler seg til store problemer.

Hypertensjon Behandling hos eldre

Om lag 65 prosent av amerikanerne 65 år og eldre lider av høyt blodtrykk, ifølge Dr. Christopher Ndubuka-Irobunda av New York-Presbyterian Hospital. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, øker noens risiko for hjerneslag, nyresvikt og hjertesykdom. Fordi folk er mer utsatt for komplikasjoner fra denne tilstanden med alderen, er det spesielt viktig å forebygge høyt blodtrykk hos eldre.

Trening

Det er svært viktig at eldre pasienter med hypertensjon holde sine hjerter fungerer sunt, redusere stress og senke blodtrykket. For å oppnå dette, er tilstrekkelig mosjon et must. De fleste eldre mennesker bør ikke delta i high-impact aerobic trening. Dr. Ndubuka-Irobunda anbefaler moderat trening tre til fem ganger i uken i en halv time om gangen. Dans, svømming, turgåing og bowling er gode moderate øvelser for eldre mennesker som trenger å senke blodtrykket.

Diet

Opprettholde et sunt kosthold er viktig for eldre mennesker når det gjelder å kontrollere høyt blodtrykk. En diett høy i frukt, grønnsaker, kalium og fiber kan bidra til å senke blodtrykket betydelig. Mat som er høy i natrium og fett, særlig mettet fett, bør unngås så mye som mulig. Hele korn korn, ris og pasta gi nødvendig fiber og bør brukes hver dag av eldre. Dr. Ndubuka-Irobunda anbefaler at hans eldre hypertensjon pasienter spise fisk som har et høyt innhold av omega-3 fettsyrer, som laks og makrell.

Tobakk og alkohol

Røyking og bruk av andre tobakksprodukter kan forårsake alvorlig skade på lungene og hjertet, sammen med å øke blodtrykket. Tobakksbruk bør unngås helt, spesielt hos eldre pasienter med høyt blodtrykk. Alkoholbruk bør overvåkes nøye. Studier har vist at én drink om dagen kan bidra til å forebygge hjertesykdom hos menn over 45 og kvinner over 55. Dr. Ndubuka-Irobunda råder sine eldre hypertensjon pasienter å begrense alkoholinntaket til ikke mer enn 24 gram av øl, 2 gram av whisky eller 1 unse vin om dagen.

Medikamentell behandling

Hvis endringer i livsstil ikke tilstrekkelig lavere høyt blodtrykk, medikamenter for å kontrollere høyt blodtrykk kan være foreskrevet. Low-dose diuretika brukes vanligvis først i eldre hypertensjon pasienter uten andre risikofaktorer for hjertesykdom. Pasienter som har hatt en tidligere hjerteinfarkt eller uregelmessige hjerteslag kan gjøre det bedre på en betablokker, noe som senker pulsen i tillegg til å senke blodtrykket. Eldre pasienter med diabetes eller kronisk lungesykdom kan være foreskrevet andre medisiner for å senke blodtrykket som også redusere forverring av nyrefunksjonen.

Overvåke blodtrykk

Eldre hypertensjon pasienter bør overvåke deres blodtrykk så ofte som mulig. Pasienter med blodtrykks maskinene hjemme eller som er lett tilgjengelig bør måle det en gang eller to ganger daglig. Holde orden på blodtrykket opplesninger vil hjelpe pasientens lege diagnostisere og overvåke hypertensjon og anbefale en behandlingsplan. Nøye overvåkning er også spesielt viktig fordi de eldre er større sannsynlighet for å utvikle lavt blodtrykk og problemer fra interaksjoner og reaksjoner som et resultat av behandlingen.

Høyt blodtrykk symptomer hos eldre

Høyt blodtrykk symptomer hos eldre


Blodtrykket henviser til mengden av blod som hjertet pumper og motstanden av blodstrømmen i den arterielle blodkar. Når hjertet prøver å pumpe blod gjennom trange arterier, det er mer motstand. Dette gjør en persons blodtrykket høyere. Mennesker - særlig eldre - med høyt blodtrykk har økt risiko for å utvikle svært alvorlige problemer som hjerneslag og hjerteinfarkt. Men når det har blitt oppdaget, kan du arbeide med en lege for å kontrollere den.

Advarsel

Høyt blodtrykk er vanligvis oppdaget av en lege fordi det er egentlig ingen spesifikke symptomer for å varsle en person om det. Symptomene at folk med høyt blodtrykk gjøre opplevelsen er vanligvis milde og avskrevet som noe annet.

Svimmelhet

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve redusert blodtilførsel til hjernen og erfaring svimmelhet. Svimmelhet blir ofte betraktet som en bivirkning av medikamenter, eller som en svakhet hos eldre og oversett som et høyt blodtrykk symptom.

Hodepine

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve hodepine. Dette er på grunn av trykket i blodårene som går gjennom hodet. Dette presset kan irritere nerver. Fordi eldre mennesker er ofte på medisiner, er hodepine ofte sett på som et medikament bivirkning stedet for et tegn på høyt blodtrykk.

Visjon

Personer med høyt blodtrykk kan oppleve dobbeltsyn eller tåkesyn. Synsproblemer blir ofte betraktet som et tegn på aldring og kan bli oversett som et symptom på høyt blodtrykk.

Neseblod

Små blodkar i slimhinnene kan sprekke når det er økt blodtrykk. Hyppige neseblod hos eldre bør ikke overses som et tegn på allergi eller en tørr, tett nese, noe som kan være et tegn på høyt blodtrykk.

Puls

En person med høyt blodtrykk kan ha svingninger i hennes hjerte rate, noe som skjer ofte med eldre mennesker. Dette er på grunn av den økte arbeids hjertet har å gjøre. Dette kan også produsere brystsmerter.

Kortpustethet

Personer med høyt blodtrykk kan ha kortpustethet når du ligger nede. De kan våkne plutselig fra dvale og foretrekker å sove med hodet hevet. Kortpustethet er et tegn på høyt blodtrykk.

Blodtrykk behandling hos eldre

Med hjertesykdom og slag oppført blant de mest dødelige helsemessige forhold, mange mennesker er opptatt av å holde et sunt blodtrykk for å forsvare seg mot disse potensielt katastrofale forhold. Imidlertid, i henhold til MedicineNet.com, eldre ofte ikke behandlet for høyt blodtrykk (hypertensjon) av forskjellige grunner. Dette kan være misforstått, ettersom det er dokumentert at de bør behandles på svært spesifikke måter.

Misforståelse

To av tre personer over 75 år lider av høyt blodtrykk, ifølge MedicineNet.com. Imidlertid er ideen at en normal systolisk blodtrykk er "100 pluss alder" holder disse betingelser fra å bli behandlet i det hele tatt. Den 100-plus-your-age regelen er en vanlig misforståelse, særlig for eldre mennesker, som det ville bety at en normal systolisk blodtrykk for en 75-åring er 175 - og dette er rett og slett ikke sant.

Ifølge MedicineNet.com, behandling av disse tilstandene med blodtrykkssenkende medisiner reduserer risikoen for hjertesvikt og slag med 35 prosent, og andre indikasjoner med 20 prosent.

Redusere blodtrykket Sakte

Ifølge American Heart Association (AHA), bør blodtrykket hos eldre reduseres langsomt og forsiktig. Livsstilsendringer som vektreduksjon, trening og hjerte-sunn slanking bør gjennomføres først før medikamenter administreres.

Når vedtaket er gjort for å begynne dosering av anti-hypertensjon narkotika, anbefaler AHA bruke mindre enn normalt doser for å begynne behandlingen så endringen i blodtrykket vil skje gradvis.

Salt og alkohol

AHA anbefaler at eldre mennesker med høyt blodtrykk bør forbruker ikke mer enn 2,3 g natrium per dag for å kontrollere blodtrykket. Sjekk med en lege før du gjør en drastisk kutt i saltinntaket, som andre medisinske tilstander kan gjøre denne endringen mindre ønskelig.

Alkoholinntak bør også være begrenset til ikke mer enn to glass vin, to øl eller to skudd av whiskey per dag.

Spesielle hensyn

Det er viktig å merke seg at bivirkninger av reseptbelagte legemidler hos eldre har en tendens til å skje to til tre ganger oftere enn hos yngre pasienter, ifølge AHA. Også, vel vitende om en fullstendig medisinsk historie er viktig er vellykket behandling.

Siden eldre mennesker har en tendens til å ha flere pre-eksisterende forhold, kan det bety de foreskrevne legemidler har en høyere sannsynlighet for å blande seg med tilstanden eller medisiner foreskrevet for dem.

Typer av effektive medisiner

Den gode nyheten er at nesten alle blodtrykkssenkende medisiner virker i utgangspunktet det samme på de eldre som det gjør på yngre pasienter.

En studie av Department of Veterans Affairs viste at diltiazem og hydroklortiazid var de mest effektive hypertensjon legemidler som brukes av en gruppe afroamerikanske pasienter over 60, mens atenolol og diltiazem viste seg å være mest effektive i hvite pasienter over 60, ifølge AHA .

Normal blodtrykk for eldre

Normal blodtrykk for eldre


Blodtrykk mål og fakta endres etter hvert som vi blir eldre. Hva er sunt for en 20-åring er ikke så sunt for en 80-åring. Administrere blodtrykket i henhold til din sesong av livet og referer alltid til legen din hvis du har spørsmål eller bekymringer.

Normal blodtrykk

Normalt blodtrykk for en sunn eldre person er mellom 90/65 mmHg og 130/90 mmHg.

Variasjoner

Endringer i blodtrykket i løpet av dagen i respons på aktiviteten anses normalt. Høyt blodtrykk kan være forårsaket av fedme, åreforkalkning eller nyresykdom. Lavt blodtrykk kan være forårsaket av dehydrering, hypothalmic dysfunksjon og hjertesykdom.

High Blood Pressure

Kronisk høyt blodtrykk (eller hypertensjon) kan føre til åreforkalkning, hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt. Ifølge American Heart Association, 69,5 prosent av mennene og 83,8 prosent av kvinner over 75 år har hypertensjon.

Lavt blodtrykk

Ifølge en studie utgitt av British Medical Journal og skrevet av Hendriek C Boshuizen, kan lavt blodtrykk (eller hypotensjon) øker risikoen for død hos dem over en alder av 85. Hypotensjon regnes som et tegn på sykdom hos eldre.

Forsiktig

Planlegge en avtale med legen din dersom blodtrykket holder seg over 130 systolisk (øverst nummer) eller 90 diastolisk (nederst nummer) for mer enn tre avlesninger eller hvis den faller under 90 systolisk eller 65 diastolisk for mer enn én lesing.

Tidlig demens hos eldre

Tidlig demens er ikke en sykdom, men en gruppe av symptomer. Disse symptomene er i stand til å i stor grad påvirker en persons sosiale og intellektuelle evner. Når tidlig demens oppstår, kan endringene være subtile først. En person kan bare tenke at deres kjære er rett og slett aldring når det er egentlig symptomene på tidlig demens innstilling i. Tidlig demens påvirker hjernen og fører til at hjernen til å endre. Alle mennesker vil oppleve tidlig demens annerledes.

Symptomer

Når tidlig demens oppstår, vil et visst sett av symptomene begynner å presentere seg selv. Symptomet som oppstår først i de fleste mennesker er kortsiktig hukommelsestap. Dette symptomet kan føre folk til å glemme hvor de satte sine nøkler eller sko. Det kan også føre til at folk rett og slett glemmer hva de gjør. Mange beskriver dette symptomet som glemsel. En redusert konsentrasjonsnivået er typisk neste symptom. Dette kan føre til at folk stadig bla gjennom TV-stasjoner eller ikke være i stand til å sitte i mer enn noen få minutter av gangen. Andre symptomer på tidlig demens kan være humørsvingninger, depresjon, irritasjon, mistenksomhet, paranoia, problemer med å utføre dagligdagse oppgaver, sløret tale, problemer med å snakke og tap av tarm eller blære kontroll.

Risikofaktorer

Noen risikofaktorer for tidlig demens hos eldre kan ikke styres, men andre kan. De som ikke kan kontrolleres inkludere en familie historie av sykdommen og alder. De som kan styres inkludere alkoholmisbruk, åreforkalkning på grunn av dårlig kosthold og stillesittende livsstil, blodtrykk som er for høyt eller for lavt, høyt kolesterol, diabetes, depresjon, høye nivåer av østrogen i kroppen, problemer metabolizing B-vitaminer og røyking.

Diagnose

Diagnostisering tidlig demens er avhengig tungt på å vurdere pasientens symptomer. En fullstendig fysisk eksamen, pasientens historie og pasientens familiehistorie er også viktig. For å få en endelig diagnose, vil leger også utføre tester, for eksempel psykiatriske evalueringer, blodprøver og MR-tallet, for å utelukke andre tilstander med lignende symptomer. Intervjue nær familie og venner er også et viktig skritt fordi de kan fortelle legen om symptomer og atferd av pasienten.

Behandling

Behandling tidlig demens hos eldre som mål å redusere uførhet og bedre pasientens livskvalitet. Behandlingen kombinerer typisk medisiner med kognitive, atferdsmessige og fysioterapi. Medisiner som brukes er sagt å hjelpe bremse ned hjernen og hjerne kjemisk nedbryting. Kognitiv terapi hjelper pasienter å beholde tale og andre lignende funksjoner. Atferdsterapi hjelper pasienter å kontrollere humørsvingninger og andre psykiske problemer. Fysioterapi hjelper pasienter opprettholde mobilitet og kan også hjelpe dem til å opprettholde evnen til å utføre daglige oppgaver.

Komplikasjoner

Eldre mennesker som har tidlig demens står overfor en rekke komplikasjoner. Mange av disse komplikasjoner kan unngås hvis de blir regelmessig tatt vare på av en familie eller venn. Disse komplikasjoner inkluderer redusert hygiene, emosjonell helse forverring, problemer med å ta nødvendige medisiner, underernæring, delirium, problemer med å kommunisere, søvnproblemer og utfordringer med personlig sikkerhet.

Hukommelsestap hos eldre

Hukommelsestap hos eldre


Som du alder, ikke bare vil du begynne å miste hjerneceller, vil kroppen produsere mindre av kjemikaliene som trengs for å gjøre gjenværende hjernecellene fungerer. Som et resultat kan du begynne å miste hukommelsen. Flere ulike faktorer fremskynde denne prosessen i senior. Noen forhold har en medisinsk behandling, mens andre vil uunngåelig gjøre minnet stadig verre. Gjenkjenne symptomene på hukommelsestap og dens årsak.

Alzheimers sykdom

Alzheimers ødelegger hjerneceller, forårsaker hukommelsestap. Den forstyrrelse i hjernen utvikler seg over en periode på flere år. Selv om symptomene kan synes å oppstå fra normal aldring, kan lider også begynne å vise endringer i atferd og personlighet. Sykdommen har ingen behandling, som i 2010, men en lege kan anbefale behandlinger for å hjelpe et lidende avtale med symptomer. Stoffet kan hemme nedbrytningen av kjemisk budbringer i de nervene som fremmer læring og hukommelse.

Mild Cognitive Impairment

En senior med mild kognitiv svikt kan merke at hans minne eller mental funksjon er sviktende. En person med nedskrivnings kan glemme avtaler og sosiale arrangementer, begynne å ha problemer med å navigere kjente miljøer, kan bli mer impulsive eller utviser dårlig dømmekraft. I tillegg til hukommelsestap, kan en person med MCI også oppleve depresjon, irritabilitet og aggresjon, angst og apati. Selv om verdifall kan øke en senior risiko for å utvikle andre typer demens, kan noen mennesker ikke fortsette å oppleve en nedgang i deres minne og i noen tilfeller minne kan forbedre. En lege kan av og til foreskrive Alzheimers medisiner for å hjelpe til med hukommelsestap.

Mini Strokes

Mini slag kan føre til reduksjon av blodstrømmen til hjernen. Hvis blodstrømmen stopper i mer enn et par sekunder, kan hjernecellene dør, forårsaker skade på cortex av hjernen, noe som resulterer i hukommelsestap. Den tilstand, kalt vaskulær demens, kan skje gradvis eller brått, avhengig av alvorlighetsgraden av slag eller mengden av slag senior har. Nettstedet, Help Guide, sier at nesten 50 prosent av tilfellene av vaskulær demens skyldes hypertensjon (høyt blodtrykk). Se en lege hvis du tror du eller noen du elsker har hatt slag. For å redusere risikoen for denne type demens, bør seniorer arbeide for å kontrollere blodtrykket, kolesterolnivået, og unngå å røyke sigaretter og overindulging i alkohol.

Vitaminmangel

Mangel absorpsjon av vitamin B12 kan føre til symptomer på demens, som inkluderer hukommelsestap hos eldre. Dr. Majid Fotuhi ved Johns Hopkins University School of Medicine konkluderer med at vitamin B12-mangel utgjør opptil 10 prosent av ikke-Alzheimers hukommelsestap. En senior som forbruker en diett med sunne mengder B12 kan ikke produsere nok av proteinet som trengs for å absorbere det. Dr. Fotuhi anbefaler en person som har lave nivåer av vitamin take kosttilskudd. Noen eldre kan trenge injeksjoner av vitamin.

Lavt blodtrykk Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er ikke så vanlig et helseproblem i befolkningen generelt som høyt blodtrykk, men kan være en alvorlig tilstand. Mens mange friske mennesker, spesielt idrettsutøvere, kan ha en lavere blodtrykk lesing enn en mindre sunn person, er noen ganger lavere blodtrykk indikasjon på et helseproblem som må tas opp. Lavt blodtrykk som presenterer med symptomer er mer sannsynlig å være problematisk og alvorlig.

Fakta

Lav blodtrykket, eller hypotensjon, er definert som en blodtrykksmåling på mindre enn 90/60. Normalt blodtrykk er rundt 120/80. Det første tallet i lesing, det systoliske, måler trykket når hjertet slår og fyller arteriene med blod. Det andre tallet, det diastoliske, måler trykket mellom beats. For en diagnose av lavt blodtrykk, kan enten nummer være lavere enn normalt. Du kan ha en normal systolisk lesing og et lavere diastolisk og likevel bli diagnostisert som har lavt blodtrykk.

Typer

En type av hypotensjon er postural hypotensjon. Denne typen lavt blodtrykk er spesielt egnet til å påvirke de eldre. Ca 10-20% av personer over 65 antas å ha denne typen. Dette fører til hypotensjon svimmelhet ved henstand, og er på grunn av et plutselig fall i blodtrykket med endringen av stilling. En annen type hypotensjon er postprandial, og er et plutselig fall i blodtrykket etter å ha spist. Det er vanligvis funnet i forbindelse med andre forhold.

Årsaker til kronisk Hypotensjon

Noen av årsakene til en kronisk lavt blodtrykk lesing inkluderer graviditet, skjoldbrusk problemer, diabetes, hjerteproblemer, problemer med blodårene, heteslag eller utmattelse, leveren forhold, og overdoser på høyt blodtrykk medisiner.

Årsaker til Sudden Hypotensjon

Noen årsaker til et plutselig fall i blodtrykket inkluderer en høy feber, eller omvendt lav kroppstemperatur, hjertesykdom, blodtap, alvorlig dehydrering, og alvorlige allergiske reaksjoner som en alvorlig reaksjon på en bie stikk.

Symptomer

Symptomer på hypotensjon omfatter svimmelhet, besvimelse, synsproblemer (spesielt tåkesyn), kvalme, hud som er blek og kjølig eller fuktig, lav energi, uvanlig tørste, nedstemthet, manglende evne til å konsentrere seg, og puste som er grunt eller rask.

Advarsel

Lavt blodtrykk som forårsaker symptomer er mye mer sannsynlig å være alvorlige, og kan skyldes en annen alvorlig medisinsk problem. Alle som opplever symptomer på hypotensjon bør søke en lege omsorg. Lavt blodtrykk symptomer kan bety at blodet ikke flyter som det skal på hjertet eller andre vitale organer.

Årsaker til lavt testosteronnivå hos menn

Testosteron er et hormon som produseres naturlig i mennesker, og dets mangel er karakterisert ved en rekke fysiologiske og psykologiske bivirkninger. Mens noen medfødte tilstander forårsake lavt testosteron, kan det også skyldes skade, sykdom, infeksjon, og aldringsprosessen. Leger kan behandle denne tilstanden ved å administrere farmasøytiske testosteron.

Hva er Testosteron?

Testosteron er et naturlig forekommende steroid hormon som produseres i testiklene til menn (hvor den produserer sædceller), i små mengder i kvinnelige eggstokkene, og i binyrene av begge kjønn. Det binder seg til androgen-reseptorer i muskelvevet for å stimulere vekst ved å øke muskelproteinsyntese på innsiden av muskelceller. Testosteron fremmer også bentetthet og produksjonen av røde blodceller. Under puberteten, testosteron fører maskuline egenskaper som for eksempel en dypere stemme og økt ansikts-og kroppshår.

Symptomer på mangel

Fravær eller nedgang av naturlig testosteron produksjon kan produsere en rekke skadelige bivirkninger, inkludert redusert skjelettmuskelmasse, lav bentetthet (osteoporose), lavt antall røde blodceller (mild anemi). Menn kan også oppleve en høyere prosentandel av kroppen fett eller omfordeling av fettvev. Sviktende libido, erektil dysfunksjon, gynekomasti (utvikling av mannlige bryster), tretthet, depresjon og dårlig hukommelse og konsentrasjon kan også forekomme.

Menn med testosteronmangel kan også lider av høyt blodtrykk, økt risiko for hjerteinfarkt, åreforkalkning (oppbygging av plakk i, og åreforkalkning), og endringer i blod serum kolesterol.

Medfødte årsaker

To genetiske avvik kan føre til lavt testosteron hos menn. Klinefelters syndrom oppstår når den mannlige besitter en ekstra X-kromosom; menn med denne tilstanden mangler ofte mannlige egenskaper. Kallman syndrom resultater når hypotalamus produserer lave nivåer av gonadotropin-frigjørende hormon, som er en forløper som er nødvendig for testosteronproduksjon. Menn født uten testikler kan også lider av lave nivåer av testosteron.

Alkohol og Stress

Alkohol kan indusere så mye som en 20 prosent reduksjon i serumtestosteron (mengden som finnes i blodet). Over tid, kan leverskade påløpt av alkoholikere redusere dette til 50 prosent. Perioder med intens stress kan også resultere i lavt testosteron.

Skade og sykdom

Menn kan også oppleve en nedgang i testosteron forårsaket av levercirrhose, nyresvikt, hypertensjon (høyt blodtrykk), AIDS, sarkoidose (en sykdom som forårsaker betennelse i lungene og orgel vev), og skader på testiklene, hypothalamus, eller hypofysen.

Syfilis, hjernehinnebetennelse, og kusma er alle infeksjoner som kan føre til lavt testosteron. I tillegg kan noen medisiner, kjemoterapi og stråling behandlinger også føre testosteronnivå til å slippe.

Fedme, og både type I og type II diabetes kan også føre til lavt testosteron.

Aldring

En mann naturlige produksjon av testosteron begynner å avta etter 25 med en hastighet på om lag to prosent per år. Etter alder 80, produserer en mann bare rundt 20 prosent av sin topp testosteronnivå.

Behandling

Leger kan administrere humant choriongonadotropin (HCG) eller gonadotropin frigjørende hormon å behandle Kallman syndrom. Alle andre årsaker lavt testosteron blir behandlet av endogen (eksternt produsert) syntetisk testosteron. Når behandling brukes til å reversere eller lindre lave testosteron symptomer forårsaket av aldringsprosessen, er denne behandlingen kalles hormonbehandling.

Årsaker til høyt blodtrykk hos ungdom

Hver gang hjertet slår, det pumper blod inn i arteriene. Høyt blodtrykk vil si at trykket inne i blodårene er høyere enn normalt. En normal blodtrykket for en ungdom vil variere avhengig av kjønn, alder, høyde og vekt. Mange faktorer kan påvirke blodtrykket. Flere målinger tatt på ulike intervaller for å få en nøyaktig lesing.

High Blood Pressure

Som regel er blodtrykket lavt i babyer og sakte øker som barn aldre. The National High Blood Pressure Education Program har utarbeidet diagrammer som styrer en lege avgjøre om en tenårings blodtrykket er høyere enn sine jevnaldrende. En avlesning som er høyere enn 90 til 95 prosent av andre ungdom i en samme kategori, kan signalisere høyt blodtrykk.

Blodtrykket opplesninger

En blodtrykksmåling i unge er basert på flere verdier, som for eksempel alder og høyde. Det er separate verdier for menn og kvinner.

Årsaker

Flere faktorer kan føre til en variasjon i blodtrykket, noe som resulterer i en høy avlesning. Blodtrykket er vanligvis høyere om dagen enn om natten og hvile. Exercise føre til en økning i blodtrykket også.

Stress og følelser

Ungdom opplever ofte en daglig rollercoaster ride av følelser. Frykt, glede, sinne og tristhet kan ha en innvirkning på blodtrykket. Stress er ikke bare en voksen bekymring. Emosjonelle og fysiske påkjenninger vil resultere i blodtrykkssvingninger. Selv å være i et legekontor kan forårsake blodtrykket til å stige.

Sykdom

Sykdommer er en annen årsak til høyt blodtrykk hos ungdom. Nyre-og hjertesykdom påvirke blodtrykket. Overvektige og overvektige ungdom har en tendens til å ha høyere blodtrykk opplesninger. En hodeskade vil også påvirke blodtrykket.

Røyking

Røyking er direkte relatert til blodtrykket. Ungdommer bør aldri begynne å røyke, og avslutte i ung alder er en veldig sunn beslutning.

Behandling

Behandling for høyt blodtrykk hos ungdom inkluderer vektkontroll, mosjon og et sunt kosthold. Bare 1 prosent av ungdom krever medisinering.

Årsaker til høyt blodtrykk hos barn

Selv babyer og små barn kan ha høyt blodtrykk. Barn som er 3 år og oppover bør ha en blodtrykksmåling. Oppdager høyt blodtrykk er viktig å forbedre helse og forebygge livslang problemer. Bare en liten prosentandel av barna har en høyere blodtrykksmåling enn andre.

Faktorer

Blodtrykk normalt øker som barn aldre. Mer spesifikt, er kjønn, alder, høyde og vekt brukes til å bestemme et høyt blodtrykk lesing i små barn.

Årsaker

Høyt blodtrykk hos barn er for det meste forårsaket av nyresykdom. En liten prosentandel skyldes hormonelle forstyrrelser eller svulster. Et enda mindre antall er knyttet til sjeldne tilfeller av hjernehinnebetennelse, hjernebetennelse eller hjernesvulster.

Symptomer

Det kan være vanskelig å oppdage høyt blodtrykk hos barn på grunn av den vanlige art av symptomene. Dreven gråt, irritabilitet, manglende vektøkning og lav feber er noen symptomer hos barn 1-2 år. Hodepine, kvalme, hjertebank og over-spenning vises hos eldre barn. I alvorlige tilfeller kan kramper og hevelse oppstår.

Oppdager High Blood Pressure

En blodtrykksmåling er den eneste måten å oppdage høyt blodtrykk hos barn med uklare symptomer.

Behandling

Rask behandling er viktig. Mildt høyt blodtrykk er svært vellykket behandlet gjennom vektreduksjon, trening, redusert stress og kosthold. En lav-salt, høy kalsium, høy kalium, høy-magnesium og lav-fett diett er foreskrevet. Moderate eller alvorlige tilfeller blir ofte behandlet med orale medisiner.

Kommer snart

En rekke høyt blodtrykk tilfeller hos barn gå ubemerket og mange er svært komplisert å diagnostisere. Forskere har utviklet et dataprogram som vil oppdage høyt blodtrykk hos barn. Dette programmet kan brukes i en hvilken som helst medisinsk praksis som har elektronisk pasientjournal (se Ressurser).

Tegn på høyt blodtrykk hos menn

Høyt blodtrykk er en vanlig tilstand som rammer store prosenter av den mannlige befolkningen. Selv om symptomer på høyt blodtrykk hos menn kan ofte være mild eller ikke-eksisterende i mange tilfeller, er det visse fysiske symptomer som ofte er et tegn på høyt blodtrykk nivåer hos menn. Det følgende er en kort liste over de vanligste tegnene på høyt blodtrykk hos menn.

Hodepine

En bankende eller pulserende hodepine er ofte forbundet med høyt blodtrykk hos menn, spesielt blodtrykk som er forhøyet til det ekstreme. Blodårene i hodet og ansiktet området, som er normalt fartøyene som produserer bankende, pulserende hodepine, er svært følsomme for blodtrykkssvingninger og kan ofte føre til moderat til alvorlig hodepine når blodtrykket er hevet betraktelig. Hodepine relatert til blodtrykket normalt avta så snart blodtrykket falle til normale nivåer. Hos menn med kronisk høyt blodtrykk, pågående hodepine er en vanlig foreteelse, og er ofte den eneste åpenbare fysiske symptom på forhøyet blodtrykk nivåer.

Kvalme

Kvalme ofte utvikler hos menn med høyt blodtrykk. Når blodtrykket nivåer er forhøyet, spesielt for lange perioder av tid, tallrike indre kroppslige systemer har en tendens til å bli irritert og / eller overdrevet stimulert, inkludert kroppens naturlige eliminasjons og sekresjon sentre. I magen og tarm områder, kan høyt blodtrykk føre til forstyrrelser av normale fordøyelsesprosesser, som ofte oversettes til følelser av kvalme. Selv om mange menn med høyt blodtrykk opplever få om noen fysiske symptomer, er kvalme en ganske vanlig symptom på høyt blodtrykk.

Svimmelhet

Svimmelhet er et annet tegn på høyt blodtrykk hos menn. Selv om svimmelhet kan forekomme hos menn som har stabile høyt blodtrykk nivåer som sjelden svinger, er symptomer som svimmelhet oftere oppleves av menn som har raskt svingende høyt blodtrykk nivåer, spesielt hos menn som har blodtrykket som svinger vilt innenfor en kort periode tid. Disse typer drastiske blodtrykksendringer, som kan skje når en person er å eksperimentere med forskjellige typer blodtrykket medisiner, er beryktet for å produsere svimmelhet.

Ørhet

Følelser av ørhet, eller ustabilitet, kan være tegn på høyt blodtrykk nivåer hos menn. Disse typer symptomer, som vanligvis er mer uttalt når en person først står opp etter at vi hadde satt for lengre perioder, typisk innebære betydelig forhøyet blodtrykk, men de kan også være symptomer på lavt blodtrykk nivå også. Ørhet vanligvis presenterer seg selv som en følelse av å være ustø eller ustø på ens føtter, i motsetning til svimmelhet som gjør en individuell følelse som om rommet er spinning. Begge typer symptomer ofte skyldes effekter som forhøyet blodtrykk har på følsomme områder i kroppens nevrologiske og limbiske system, to viktige områder som regulerer balanse og koordinasjon.

Blurred Vision

Selv om en mindre vanlig symptom enn svimmelhet eller kvalme, kan tåkesyn være et symptom på høyt blodtrykk hos enkelte menn. Selv om svært sjeldne, tåkesyn presenterer seg vanligvis hos menn med farlig høye blodtrykk nivåer. Dessuten er det svært vanlig for tåkesyn å være ledsaget av en følelse av ekstrem kvalme og svimmelhet i ekstreme høyt blodtrykk tilfeller. Som forhøyet blodtrykk nivåer påvirker kroppen som en helhet, kan synssentrene i øyet og i synsnerven bli negativt påvirket og stimulert av betydelig forhøyet blodtrykk nivåer.

Optometric Eksamen hos eldre

Optometric Eksamen hos eldre


Som mennesker alder, opplever de en stadig økende mulighet for en reduksjon i synet på grunn av øyesykdom. Dette gir behov for omfattende optometric undersøkelser. Mange årsaker finnes for avtagende syn hos eldre mennesker, men medisinske problemer som for eksempel katarakt og glaukom kan starte så tidlig som 65 år De tidlige stadier av Alzheimers sykdom kan også skape økt øyeproblemer som nødvendig optometrisk undersøkelse.

Stigende alder skaper problemer

Prognosen for redusert syn og øyeproblemer er sikkert når du blir eldre, og med mindre optometric undersøkelser forfølges, kvaliteten på din evne til å kjøre bil eller delta i levedyktige aktiviteter eller selv sysselsettingen vil lide. Omfattende øye og visjon omsorgstjenester er avgjørende, ifølge American Optometric Association.

Øyeproblemer eldre mennesker

Tilstedeværelsen av nedsatt syn problemer kan skyldes flere medisinske tilstander, inkludert grå stær, diabetisk retinopati, glaukom eller macula degenerasjon. Øyeundersøkelser bør begynne så tidlig som mulig for å forhindre vedvarende syn forverring. Snakk med din optiker om hverdagslige synsproblemer. Han eller hun kan diskutere forebyggende tiltak som du bør gjennomføre i ditt hjem til å forebygge ulykker som kan oppstå i dårlig opplyste områder.

Måle Eye Health

En av de viktigste årsakene til en senior statsborger for å få en optometrisk undersøkelse er å etablere en baseline for øye helse. Dette øyet helse måling er vanligvis kalles en okulær helse vurdering og systemisk helse screening. Denne omfattende undersøkelsen er å finne ut om det er noen systemisk sykdom prosesser som også påvirker synet. For eksempel kan øyesykdommer være sekundært til andre medisinske lidelser, av vaskulær eller nevrologisk opprinnelse, eller av "endokrine, immun, eller neoplastisk opprinnelse," ifølge American Optometric Association.

Visual Felt Test

En av de optometric testene gitt til eldre pasienter er en visuell felttest. Denne testen brukes for å avgjøre om det er noen tegn til skade på pasientens synsnerven på grunn av glaukom. Noen eldre er også utsatt for ptose, eller hengende øyelokk, noe som påvirker synsfeltet. Seniorer plaget med synsnervesykdom, sentral eller perifer retinal sykdom, eller sykdommer som påvirker synsbanene i hjernen er også gitt denne testen, ifølge Medicine Net.

Øyeundersøkelse Frequency

Eldre voksne bør følge øye og synsundersøkelser på årlig basis, hvis det er okulær sykdom i pasientens familie. Hvis du har andre risikofaktorer, som høyt blodtrykk, diabetes, eller har hatt et yrke som plasserte høye visuelle krav til syn, må du oftere planlagte synsundersøkelser. Hvis du tar reseptbelagte legemidler som påvirker øyne eller syn, eller hvis du bruker kontaktlinser, bør du også planlegge regelmessige synsundersøkelser.

Bivirkninger av lavt blodtrykkLavt blodtrykk, også kjent som hypotensjon, er diagnostisert når blodtrykket er så lav at den ikke leverer nok blod til kroppens organer og kan føre til symptomer og bivirkninger som er potensielt farlig.

Hode

Å være svimmel, ør og med besvimelse, kan alle være bivirkninger som dukker opp med lavt blodtrykk. Disse bivirkningene kan være mest merkbar når du står opp etter sittende eller liggende.

Hjerte

Lavt blodtrykk kan føre til hjerteinfarkt hos noen mennesker.

Hode

Å ha lavt blodtrykk kan øke risikoen for slag, noe som kan føre til hjerne og nerveskader.

Nyreproblemer

Lavt blodtrykk kan føre til nyrene til å unnlate å fjerne kroppslige avfall, noe som resulterer i en opphoping av giftstoffer.

Shock

Noen ganger mangel på blodstrømmen som oppstår med lavt blodtrykk kan føre en person til å gå inn i sjokk, en tilstand der organer raskt begynne å mislykkes.

Hva er årsakene til Sudden høyt blodtrykk hos barn?

Normale blodtrykkverdier hos barn avhenge av størrelsen og alderen på barnet. Det er blodtrykk gjennomsnitt for spedbarn gjennom ungdom, men tallene kan variere mye og fortsatt være i et godt utvalg. Men i alle tilfeller, kan gode blodtrykk føre til et sunnere liv, mens for lavt eller for høyt blodtrykk hos barn kan ha livs forandre effekter.

Fakta

Hva er egentlig blodtrykket? Når blodet går gjennom legemet i arteriene, bevirker sammentrekning av hjertet en kraft mot disse blodårene. Med hver beat av hjertet, trykket i arteriene går opp, og deretter går ned mellom beats.

Identifikasjon

Høyt blodtrykk for barn er definert som å ha et trykk som er høyere enn 90 til 95 prosent av barn på samme alder, kjønn og høyde, ifølge National Heart, Lung and Blood Institute. Med barn, kan flere ting føre til skarpe svinger i blodtrykk. Smerter fra en skade kan føre til en topp oppover. Narkotika- og alkoholbruk kan føre til blodtrykksnivåer hos ungdom til å gå opp, så vil røyke. Det er noen barn - og voksne - hvor blodtrykket går opp når rundt medisinske fagfolk, som er referert til som "white-coat hypertensjon", ifølge Mayo Clinic. Lengre sikt høyt blodtrykk hos barn er ofte knyttet til overvekt, ifølge Kidshealth.org. Andre helsemessige lidelser som nyreproblemer kan bidra til høyt blodtrykk.

Betraktninger

Men hva er høyt? Når blodtrykket måles, blir resultatene levert i to figurer. Den første, jo høyere tall, er det systoliske rate. Det systoliske rate er trykket i arteriene når venstre ventrikkel i hjertet kontrakter og sender blod rushing gjennom systemet. Diastolisk er det laveste tallet, og den måler minst mulig press når venstre ventrikkel er avslappende. Tallene er vist som en over den andre, for eksempel 120/80. Blodtrykket måles ved hjelp av en blodtrykksmåler med en mansjett plassert på bicepsen og et stetoskop. For barn, varierer blodtrykket mye avhengig av alder. En normal rekkevidde for et spedbarn opp til 2 år gamle ville være en lesning av 80 systolisk og omtrent to tredjedeler av dette nummeret for det diastoliske. For barn mellom 3 og 5 år, ville den gjennomsnittlige trykket være 99/65. For barn mellom 6 og 10, ville den gjennomsnittlige blodtrykket 105/69 og 11-14, ville den gjennomsnittlige bli 114/76.

Effekter

Høyt blodtrykk gir en ekstra belastning på sirkulasjonssystemet. Høyt blodtrykk kan føre til skade på veggene i blodårene, ifølge American Heart Association. På samme måte kan venstre ubehandlet, høyt blodtrykk føre til skader på vitale organer som hjerte og nyrer. Hvis det går ubehandlet, kan høyt blodtrykk føre til skade på hjertet, hjernen, nyrer og øyne.

Betraktninger

Den gode nyheten er høyt blodtrykk nivåer i de fleste barn, som er sjelden å starte, kan styres gjennom kosthold og mosjon. Leger kan foreslå vekttap, økt forbruk av frukt og grønnsaker, og redusert saltinntaket, ifølge Kidshealth.org. Holde seg i form, ifølge Kidshealth.org, er «nøkkelen til både vekt og blodtrykkskontroll."

Pain Relief hos eldre

Smertebehandling kan utgjøre særlige utfordringer for eldre, som mange geriatriske pasienter tar andre medisiner for å lindre høyt blodtrykk, høyt kolesterol, for å forebygge blodpropp eller behandle andre forhold. Medikamenter for smertelindring kan samhandle negativt med eksisterende medisiner, forårsaker ytterligere helsemessige komplikasjoner.

Hvis det er mulig, bør smerte styres ved hjelp av en tverrfaglig tilnærming, ved hjelp av en kombinasjon av trening, ernæring, fysioterapi, utdanning og medisinering.

Geriatriske Farmasøyter og leger

På grunn av antall medisiner som eldre pasienter kan ta, anbefaler kommisjonen for sertifisering i Geriatrisk Pharmacy at disse pasientene sikre at deres apotek har en forståelse av hvordan smertestillende medikamenter kan samhandle med andre medisiner de tar.

Pasientene bør også vurdere å bruke den amerikanske Geriatri Society hjemmeside for å finne en lege utdannet i geriatri. En geriatrician er opplært til å gjenkjenne og behandle de mange helsemessige bekymringer av eldre pasienter og vil ha spesiell kunnskap om effektive smerte management teknikker.

Erkjennelsen Pain

Identifisering av smerte hos eldre kan være vanskelig, ettersom kognitive funksjoner og evnen til å kommunisere presist kan ha dårligere med alderen. Som nevnt i september 2002 utgaven av The Journal of American Osteopathic Association, kan unnlatelse av å gi smertelindring hos eldre føre til sosial tilbaketrekning, depresjon og tap av fysiske ferdigheter.

Leger bør tett spørsmålet pasienter om tilstedeværelse, hyppighet og intensitet av smerte i et forsøk på å identifisere kilden. Tilsvarende pasienter eller deres familiemedlemmer, bør prøve å kommunisere klart og helt pasientens erfaringer med smerte. Forstå smerte kilder vil sikre at riktig behandling, inkludert ikke-farmakologisk behandling, er foreskrevet.

Tverrfaglig tilnærming

Målet med geriatrisk smertebehandling er å beholde følelsesmessig og fysisk uavhengighet og trivsel. Behandling av smerte med en kombinasjon av medisiner, ernæring, utdanning og trening kan gi større uavhengighet for eldre pasienter. For å minimere risikoen for legemiddelinteraksjoner, bør leger og pasienter utforske alternativer for behandling av smerte som ikke involverer smertestillende medikamenter.

I en 2007 artikkel i Journal of Pharmacy Practice, diskuterer Meri D. Hix behovet for en tverrfaglig tilnærming til å gi smertelindring hos eldre og anbefaler å bruke smertelindring narkotika konservativt og i små doser. En progresjon gjennom paracetamol, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) og opioider kan være nødvendig som smertene blir mer alvorlig. Hix anbefaler overvåking pasienter nøye for effektiviteten av narkotika og for forekomst av legemiddelinteraksjoner.

Fysisk utvikling hos eldre

Fysisk utvikling hos eldre


Som vi alder, er visse fysiske endringer som kan forventes, men med riktig ernæring og mosjon, mange alvorlige forhold kan unngås eller reduseres. Ifølge US Department of Health & Human Services, "fysisk aktivitet kan være en viktig del av styring problemer som kan allerede være til stede, for eksempel diabetes, høyt blodtrykk, eller forhøyet kolesterol. Det er få faktorer bidrar like mye til vellykket aldring som å ha en fysisk aktiv livsstil. " Din fysiske utvikling som du blir eldre er svært avhengig av livsstilsvalg.

Fordeler

Fysisk aktivitet er gunstig på mange måter som vi alder. Ifølge "Leisure senere i livet" forfattere Michael Leitner og Sara Leitner, "Eldre voksne kan reversere effekten av aldring ved tiår ved å starte en moderat men konsekvent treningsprogram senere i livet." Bentetthet er forbedret som styrke og balansetrening øker mobilitet og stabilitet. Risikoen for å falle reduseres gjennom trening som tai chi. Forbedret sirkulasjon og respirasjon er positive utviklings resultater fra fysisk trening. Forbedret blodtrykk, kolesterol, og generell helse er andre fordeler med regelmessig mosjon. Depresjon og ensomhet er betydelig redusert gjennom trening hos personer 65 år og over.

Betydning

Stadig eldre behøver ikke bety tap av selvstendighet og vitalitet. Vedta gode ernæringsmessige og mosjonsvaner bidrar til å redusere nedgangen forårsaket av aldring, men noen grenser er å bli anerkjent og forventet. Ifølge Leitner og Leitner, "Noen data tyder på at eldre blir sunnere og uføreratene synker ... Det er også forskning som tyder på at skrøpelighet er ikke en uunngåelig konsekvens av aldring og at kanskje det kan forebygges grundige sunnere livsstil . "

Betraktninger

Aldring bringer om endringer inkludert de av visjonen. bentetthet, cardio og lunge og andre systemer i kroppen. Et næringsrikt kosthold som sentre rundt friske, sunne frukt og grønnsaker, en nøye utvelgelse og balanse av fett fra kjøtt, fjærkre og meieriprodukter, og reduserte hvite sukker og mel produkter og regelmessig mosjon er viktig for å redusere virkningene av aldring. Alle er forskjellige, skjønt, så sørg for å følge legens råd om dine spesifikke diettbehov. Vektbærende trening som gåing og vektløfting / motstand programmer bidrar til å holde skjelettet sterkt og bygger muskler rundt leddene som beskytter bør et fall oppstå. Walking bidrar til å bygge utholdenhet og styrker cardio funksjoner, og ved gradvis å øke hastigheten og distansen til fots, er hjertet og lungefunksjoner også forbedret.

Forebygging / løsning

Falls er av stor bekymring for eldre voksne. Hvis synet ditt er dårlig, må du huske å bære korrigerende linser og ha øynene sjekket på en årlig basis. Falls er ofte forårsaket av iført gammel resept glasses.Have hørselskontroll og korrigeres ved behov. Bli en øvelse gruppe som tai-chi som hjelper med balanse. Sjekk ditt inntak av alkohol, for det bidrar ofte til ustøhet som kan føre til et fall.

Advarsel

Ifølge Francis Sizer og Ellie Whitney i "Ernæring: Begreper og Kontroverser", "Fysisk aktivitet og kosthold motsette seg en destruktiv spiral av stillesittende atferd og mentale og fysiske tap hos eldre .... Noen folk i deres nittitallet har fått muskelmasse, gjenvunnet eller forbedret sin balanse ... og gjenvunnet noe edelt uavhengighet etter bare åtte uker med vekttrening. " En mangel på regelmessig og kraftig mosjon fører ofte til helseproblemer som diabetes, høyt blodtrykk og kolesterol, som kan føre til andre alvorlige forhold. Administrasjonen on Aging rapporter, "Det var ingen signifikant endring i andelen av eldre mennesker engasjert i fysisk aktivitet mellom 1997 og 2006." Dette fører til alvorlige helseproblemer som du blir eldre, men nyter fysisk aktivitet samtidig opprettholde et sunt kosthold er nøkkelen til en positiv utvikling i løpet av aldringsprosessen.

Hvit Matter sykdom hos eldre

Hvit Matter sykdom hos eldre


Hvit substans sykdom er svært vanlig hos eldre. Ifølge Dr. Timothy Hain, er det anslått at så mange som 80 prosent av MRI tatt hos personer over 65 år viser noen hvit substans endringer. Det er ikke antatt at endringer i en persons hvite substansen kan reverseres, men det er noe håp om at endring av hvit substans kan bli forsinket eller stoppe. Selv om det er uklart om hvit substans skade kan virkelig bli helbredet, er det mer sannsynlig at vi kan være i stand til å regenerere hvit substans enn grå materie.

Hvit Matter

Vi vanligvis refererer til hjernen som grå materie. Det er imidlertid deler av hjernen som er referert til som hvit substans. Hvit substans er funnet dypt inne i hjernen og deler av ryggmargen og består av celler som kobler forskjellige deler av hjernen til hverandre. Hvit substans fikk sitt navn danner de lyse hvite flekker som vises på MRI av personer med hvit substans lesjoner. I virkeligheten er hvit materie faktisk rosa i fargen.

Sykdommer i hvit substans

Begrepet "sykdommer i hvit substans" er egentlig et generisk navn som brukes for å beskrive hvite flekker, eller lesjoner, sett på en MR. Hvit substans faktisk er påvirket av en rekke forskjellige sykdommer og tilstander, så som multippel sklerose og Alzheimers sykdom. Hva legene refererer til som hvit substans sykdom er faktisk mer et symptom enn en sykdom. Noen sykdommer og problemer i kroppen forårsaker lesjoner dannes på hvit substans, mens andre kan faktisk føre til at hvit substans til å starte på seg unna.

Årsaker

Utvikling hvit substans lesjoner er en normal del av aldringsprosessen. Forandringene er svært vanlig hos eldre og er til stede hos eldre mennesker, selv om de ikke har noen helseproblemer. Høyt blodtrykk og slag har en tendens til å forårsake lesjoner på hvit substans. I tillegg kan en historie av migrene indikerer en økt sannsynlighet for å utvikle hvit substans lesjoner sent i livet. En tilkobling er også påvist mellom hvit substans lesjoner og diabetes. Selv ikke vanligvis forbindes med de eldre, multippel sklerose også skader hjernens hvite substans.

Symptomer

Hvit substans bidrar til å forenkle mange av våre hjerneprosesser, slik at symptomene på sykdommer i hvit substans er svært mange og varierte. Noen mennesker med hvit substans lesjoner har ingen problemer. Eldre mennesker med sykdommer i hvit substans tendens til å tenke og gå saktere enn vanlig. Hvit substans sykdom kan også føre til at noen eldre mennesker å ha balansering problemer, forårsaker dem til å gå med en ustø gange. Andre symptomer inkluderer tåkesyn, tap av øyenfarge, muskelsvakhet, svimmelhet, stamming, beslag og sure oppstøt.

Behandling

Personer med hvit mater sykdom er ofte gitt vitamintilskudd, spesielt vitamin B6, og må kanskje justere noen andre medisiner de tar. Kontrollere blodtrykket er en viktig måte å bidra til å stoppe hvit substans problemer blir verre. I tillegg har mange pasienter får migrene behandling siden disse behandlingene åpner blodårene for å redusere blodtrykket. Fysioterapi er også anbefalt.

Depresjon hos eldre Voksne og eldre

Depresjon blant eldre voksne er et betydelig helseproblem, med mer enn 2 millioner amerikanere 65 år og eldre som lider av tilstanden, ifølge Mental Helse Amerika. Mens den aldersgruppen utgjør bare 13 prosent av den amerikanske befolkningen, har aldersgruppen 20 prosent av alle selvmord dødsfall i dette landet. Når du ser på hvite menn over 85, statistikken er enda mer alarmerende, som selvmordsraten blant dem er seks ganger det nasjonale satsen. Foruten faren for selvmord, er depresjon kostbart. Eldre med depresjon bruke 50 prosent mer på helsetjenester enn sine ikke-deprimerte kolleger. Depresjon er ikke bare blues eller tristhet, det er en alvorlig, men behandles sykdom.

Identifikasjon

Depresjon hos eldre eller hos eldre voksne vanligvis manifesterer seg som tristhet; tretthet; tap av interesse for ting en gang viktige for den enkelte; isolasjon og tilbaketrekning fra venner, familie og aktiviteter; redusert appetitt; vekttap; sove problemer; rusmisbruk; skyldfølelse eller nedsatt egenverd; økende interesse for og snakke eller tanker om døden; og mulige selvmordsforsøk.

Årsaker

Depresjon hos eldre voksne kan oppstå fra en rekke situasjoner som er felles for de eldre for eksempel familieendringer, fysiske sykdommer eller problemer, frustrasjon med hukommelsestap, problemer med å være selvstendig spesielt med mobilitet, tap av en partner eller en nær venn, og overgangen til en omsorg anlegget fra familiens hjem.

Misforståelse

Mange ganger depresjon hos eldre viser seg annerledes enn i andre aldersgrupper. En deprimert eldre person kan nekte følelsen deprimert eller trist. I de eldre, andre ledetråder som uforklarlige smerter, redusert bevegelighet, irritabilitet, håpløshet; dreven angst eller bekymring; mangel på god egenomsorg som vist i et bortfall i personlig hygiene, ikke spise riktig, neglisjert medisinske behov som ikke tar reseptbelagte medisiner eller ikke søker behandling for åpenbare medisinske problemer, kan peke til depresjon.

Medisinske problemer

Mange ganger depresjon kan være knyttet til et medikament, sykdom eller tilstand. Bør depresjon symptomer til stede i en eldre voksen, bør screening gjøres for skjoldbrusk eller hormon ubalanser, ernæringsmessige mangler eller dehydrering. Medisinske tilstander som kan bringe på depresjon inkluderer hjertesykdom, Alzheimers, Parkinsons, hjerneslag, kreft, diabetes og multippel sklerose. Medikamenter som kan utløse depresjon blant annet leddgikt narkotika, hormoner, smertestillende, steroider, høyt blodtrykk medisiner, beroligende midler og kreft narkotika.

Behandling

Hvis knyttet til en medisinsk tilstand, behandling av tilstanden, kanskje med et annet legemiddel, kan lindre depresjonssymptomer. Hvis ikke medisinsk forårsaket kan depresjon behandles med terapi, og med mer alvorlig depresjon en kombinasjon av antidepressiva og terapi er den mest effektive behandling. Fysisk aktivitet kan være nyttig også. Medikamentell behandling må overvåkes nøye av lege som antidepressiva kan føre til alvorlige helseproblemer hos eldre, og pasienten må være i stand til å følge med på riktig å ta medisinen. Støttegrupper kan også være nyttig for en eldre voksen med depresjon. Behandling er potensielt like vellykket for eldre voksne som med yngre. Men prognosen er generelt bedre hvis personen har en sterk støtte nettverk av venner og familie.