Digidexo.com

svelgeproblemer ved brokk

Er en hiatal brokk tilstede ved fødselen?

Er en hiatal brokk tilstede ved fødselen?


Spiserøret bærer mat fra munnen til magen, passerer gjennom en åpning, kalt hiatus, i mellomgulvet. Med en hiatushernie, en del av eller hele magen rager opp gjennom hiatus.

Nyfødte

En hiatal brokk kan være tilstede ved fødselen som følge av problemet babyen utviklet i utero, for eksempel en unormalt stor hiatus.

Andre årsaker

Vanlige årsaker til hiatal brokk inkluderer skade, svekkelse av muskler på grunn av alderdom, eller en plutselig og intens økning av trykket inne i magen, ifølge Mayo Clinic.

Betydning

Ifølge eMedicine, om lag 70 prosent av personer over 70 år har en hiatal brokk. For personer under 40 år, er satsen mindre enn 10 prosent, og nyfødte har sjelden en hiatal brokk ved fødselen.

Symptomer

Symptomer til stede med denne tilstanden inkluderer kvalme, halsbrann, brystsmerter og fordøyelsesbesvær, ifølge eMedicine. De fleste hiatal brokk er små og forårsake ingen symptomer, men går udiagnostisert inntil oppdaget under tester for en annen medisinsk problem.

Behandling

The Mayo Clinic sier behandling omfatter endringer i kostholdet og medisiner som minimerer eller nøytraliserer magesyre. Sjelden, store hiatal brokk er livstruende og kirurgi er nødvendig.

Paraesophageal brokk symptomer

Paraesophageal brokk symptomer


Selv om de fleste er kjent med abdominal brokk, kan brokk oppstå andre steder. En hiatal brokk skjer når magen presser gjennom en åpning i mellomgulvet, kalt esophageal hiatus eller diafragma hiatus, og inn i brystet. En paraesophageal brokk er en type hiatal brokk der gastro-esophageal krysset er fortsatt på plass, men en del av magen er presset opp i brystet ved siden av spiserøret.

Komplikasjoner

Problemet som kan skje med en paraesophageal hiatal brokk er at det kan bli Innelåst eller sitter fast i mellomgulvet åpningen. Hvis dette skjer kan det bli Strangulated, noe som betyr at blodtilførselen kuttes bort. Dette kan resultere i vev død i så lite som seks timer.

Symptomer

I motsetning til mage brokk som kunngjør sin tilstedeværelse med buler i kroppen, paraesophageal hiatal brokk må ikke medføre symptomer. Hvis brokk produserer symptomer, kan de inneholde alvorlige brystsmerter, utstrålende smerter i brystet som antacids ikke kan hjelpe, svelgeproblemer, magesmerter, fordøyelsesbesvær, kvalme og oppkast.

Å leve med brokk

Du kan ikke trenger kirurgi for brokk, men du trenger å gjøre noen endringer i livsstil for å redusere smertene. Hvis du har reflux problemer, må du spise mindre, mer hyppige måltider i stedet for de typiske tre store måltider om dagen. Antacida kan også hjelpe. Hvis problemene vedvarer eller blir verre, kan du trenger kirurgi.

Diagnose

Legen vil spørre deg om halsbrann og ubehag i brystet. Disse kan være indikatorer på en brokk spesielt hvis de kommer etter å ha spist en tung bety eller løfte tunge gjenstander. Andre risikofaktorer er overvekt og røyking. Legen din vil trolig kjøre tester, for eksempel en kiste x-ray eller en barium svelge, for å hjelpe ham ut at du faktisk har et brokk. De samme symptomene kan også forekomme hos personer med koronarsykdom slik at legen vil ønske å kontrollere at hjertesykdom er ikke problemet.

Behandling

Hvis brokk er blitt innsnevret eller strangulated, vil kirurgi være nødvendig å reparere brokk. Operasjonen er generelt laparoscope. Tre små snitt er gjort. En laparoskop er satt inn i en, kirurgens verktøy i den andre. Laparoscope fungerer som et øye eller kameraet slik at kirurgen kan se hvor problemet er, og reparere det ved å flytte på magen og deretter forsterke hiatus.

Symptomer på hiatal brokk

Symptomer på hiatal brokk


Også kalt en hiatus brokk, er en hiatal brokk en anatomisk abnormitet som oppstår når den øvre delen av magen stikker fra bukhulen inn i brysthulen. Dette utstikket skjer gjennom en ventil åpning i mellomgulvet kalles lavere esophageal sphincter (LES). Den delen av den øvre del av magen som stikker inn i brysthulen kalles en hiatushernie. Skissert nedenfor er noen symptomer på denne tilstanden.

Acid Reflux

En av de mest vanlige symptomer på hiatushernie er sure oppstøt, en tilstand karakterisert ved en tilbakespyling av mat og mage-syrer fra magen i spiserøret. Hiatal brokk forårsaker denne tilstanden ved å svekke den nedre esophageal sphincter og forårsaker den til å svikte. Den LES er en ring av muskler som tjener som en ventil for å holde mageinnholdet i magen.

Halsbrann

Når mage væsker er tilbakestrømmet, den sure innholdet i disse væskene irriterer eller inflames ubeskyttet cellevev som linjer i spiserøret. Dette fører til en varm, brennende følelse og smerte i brystet som stråler oppover fra magen inn mot munnen. Dette skjer vanligvis i løpet av eller etter å ha spist et måltid.

Oppstøt

Oppstøt også resultater fra svekkelsen av LES av en hiatal brokk. Dette tillater ufordøyd mat i magen for å bli evakuert opp og inn i spiserøret. Disse mageinnholdet kan regurgitated helt opp i halsen, og til og med inn i munnen.

Raping og kvalme

Et annet symptom på hiatal brokk er raping. Raping resultater når gass som samler seg i magen frigjøres gjennom svekket LES. Denne gass som ellers ville være inneholdt i magen mesteparten av tiden.

Komplikasjoner

I alvorlige tilfeller av hiatal brokk, kan komplikasjoner utvikle. For eksempel, hvis en hiatal brokk er vridd eller strangulated den kutter av blodtilførsel. En strangulated hiatal brokk forårsaker vanskeligheter med å svelge (dysfagi) og sterke brystsmerter.

Betraktninger

Symptomer på en hiatal brokk utløses eller forverres når du legger deg ned, len deg forover eller belastning fra å løfte en tung gjenstand. Disse symptomene kan også utvikle eller forverre seg i tredje trimester av svangerskapet. Dette er fordi utvide livmoren kan presse magen oppover mot mellomgulvet, som påvirker LES og skjerpende symptomene på hiatal brokk.

Athletic Pubalgia & Sports Brokk

Athletic Pubalgia & Sports Brokk


Sport brokk er faktisk bare en mindre formell navn for atletisk pubalgia. Denne tilstanden fører til smerte i lysken og nedre mageområdet. Det er et problem som er vanskelig å behandle, og til og med lengre perioder med hvile synes ikke å bidra til å lindre symptomene. Det er først og fremst en bekymring for profesjonell, seriøs eller eliteutøver.

Hva er en sport brokk eller Atheletic Pubalgia

Sport brokk har blitt en catch-all setning relatert til smerter i lysken, nedre del av magen, området av pubis symfyse (skambenet), lår adduktorer (musklene som presser lårene sammen) og hip flexors (musklene som beveger hoftene). En brokk oppstår når et organ buler gjennom beskyttelses muskel rundt den. Det er en skade som ikke ble anerkjent før på 1990-tallet, og selv i dag er det noen tvetydighet om hva det er.

En historie av Term

Siden 1960-tallet, har idrettsutøvere klaget over disse symptomene, og flere måtte avslutte lovende karriere på grunn av dem. Rundt 1990 begynte idrettsmedisin spesialister for å definere symptomene på atletisk pubalgia. De foretrakk dette begrepet til idrett brokk siden symptomene var til tider ikke de av en brokk. Som et spørsmål om faktum, var det flere ulike klager som falt under paraplyen av begrepet sport brokk. Ved begynnelsen av 2000-tallet, leger som bruker ultralyd og MRI var bedre å forstå tilstanden.

Som lider Atheletic Pubalgia

Athletic pubalgia eller sport brokk kan påvirke enhver idrettsutøver, men er særlig utbredt i idretter som krever raske svinger og retningsendringer. Fotball, basketball, fotball og hockey alle har forårsaket denne tilstanden i sine seriøse spillere.

Symptomer og Diagnose

Symptomer omfatter smerter i lysken, hippe området og øvre del av låret, og kan bevege seg rundt for å forårsake en brennende følelse i anal området. Hoste og nysing kan forverre smertene. Disse symptomene vil ikke gå bort selv med lengre perioder med hvile. Leger i 2010 bruk ultralyd og MRI for å prøve å analysere problemet. Det finnes tilfeller, men ,, når utforskende kirurgi er nødvendig for å finne problemet.

Behandling

Den minst invasiv behandling er en diett av fysioterapi. Dessverre har det ikke vært mye suksess med denne ikke-invasiv behandling. Hvis dette er tilfelle, vil du trenger kirurgi for å rette problemet. Siden en rekke ting kan være årsaken til problemet, har hver operasjon for å være skreddersydd for den enkelte sak. Men generelt, vil kirurgen åpne nedre mageområdet og sett på rectus abdominis mucscle til pubis. Fra dette punktet, må han avgjøre om du har andre problemer med lårene eller hoftene og behandle dem på riktig måte.

Recovery og Rehabilitering

Recovery bør begynne med en fire ukers periode med hvile uten sportslige aktiviteter. Etter denne perioden, bør du begynne en periode med rehabilitering under tilsyn av din trener eller fysioterapeut.

Prognoser og Advarsel

De fleste idrettsutøvere kan gå tilbake til sin idrett innen åtte til ti uker etter operasjonen. Likevel, i ca 15 til 20 prosent av tilfellene kan det være varige effekter som vil hemme ytelsen. Laproscopic kirurgi har vært prøvd og er sikkert mindre inngrep enn åpen kirurgi. Ortopediske kirurger i 2010 råde deg til ikke å akseptere dette alternativet som de har hatt til å gjenta denne prosedyren med åpen kirurgi.

Hvordan avlaste Brokk Pain

Hvordan avlaste Brokk Pain


Hernias oppstå når tårer i et bestemt kroppsvev tillate et annet organ for delvis å presse gjennom, forårsaker smerte og ubehag, så vel som alvorlige helserisiko. Det finnes to hovedtyper av brokk: hiatal og inguinal. Hiatal brokk oppstår når magen trenger gjennom membranen, og inguinal brokk oppstår når en del av tarmen som trenger gjennom den nedre bukveggen.

Hvordan avlaste Brokk Pain

Lindrende Brokk Pain

•  Gå til legen. Hvis legen din er enig i at din brokk er liten nok til å ta en vente-og-se-tilnærming, fortsetter deretter til flittig overvåke dine symptomer. Enhver endring i størrelsen av brokk eller intensiteten av smerten kan kreve en ytterligere medisinsk vurdering.

slappe av og finne en behagelig stilling. For de typer ur-og-vente av brokk, kan du velge å ta en over disk smertestillende medikamenter i fem til syv dager. Dette kan hjelpe kjedelig den første smerten av brokk.

Brew og drikke kamille te. Ifølge hjem rettsmidler, har denne urten vært kjent for å bidra til å berolige noen av smerte forbundet med brokk. Det har også vært kjent for å hjelpe til avkobling, og brukes som et smertestillende for mange forskjellige typer av smerte.

Bruk is til det berørte området. La isen å bo i posisjon 20 minutter. Ta isen ut i 20 minutter, og på nytt i ytterligere 20 minutter. Gjenta denne syklusen to til tre ganger per dag.

Svelg den anbefalte dosen av rupturewort med vann. Ta hensyn til anvisningene på pakken. Rupturewort er en valgfri hjemme bøte ofte anbefalt å avlaste brokk smerter. Du kan også legge til en dash av cayenne pepper til maten eller til 7:56 gram vann, som Cayenne har også blitt kjent for brokk lettelse. Alle naturmidler bør tas med forsiktighet og under tilsyn av en lege eller erfaren herbalist. Urter er ikke regulert av FDA.

Hint

  • The Mayo Clinic anbefaler inntak av høy-fiber mat og opprettholde en sunn vekt som to av de beste måtene å forebygge brokk. Røykeslutt og unngå å løfte tunge gjenstander vil også bidra til å forhindre brokk. Smerten av hiatial brokk kan bli løst ved å heve hodet mens du sover og spiser mindre, hyppigere måltider.
  • Hvis brokk blir forstørret eller mer smertefullt, vil du mest sannsynlig trenger å ha det fjernet kirurgisk. Hernioplasty og herniorrhaphy er de to mest vanlige prosedyrer for å korrigere brokk. Hernioplasty er ofte foretrukket; på grunn av dens bruk av et fiberoptisk rør med et lite kamera, er korrigert brokk laparoskopisk. Brokk kan være farlig hvis de ikke blir overvåket av helsepersonell. Ikke la brokk ubehandlet.

Hvor å Sjekk for en brokk

Et brokk er et brudd eller svakt punkt i vevet som holder et organ på plass. Avanserte brokk kan resultere i et organ som arbeider seg gjennom hullet. De kan ta lang tid å utvikle, eller kan skje umiddelbart etter en slags traume. Uansett må brokk bli identifisert og pasienter bør ha en lege engasjert til å fikse dem.

Hvor å Sjekk for en brokk

•  Undersøk din torso for buler eller hevelse. Dersom et organ har trengt muskel, kan du være i stand til å se den lille bump at resultatene fra dette. Ha noen sjekke ryggen og andre steder du ikke kan se på egen hånd.

Trykk mykt inn i kroppen din til å prøve å føle for en brokk. Noe utenom det vanlige kan være manifestasjonen av et brokk. Eventuelle støt eller myke anomalier kan være et organ svulmende gjennom musklene. Akkurat som tilfellet er med en visuell kontroll, har en venn sjekke hard å nå deler. Vanligste stedene for brokk er inni magen knapper og i lysken.

•  Vurdere smerten du føler, hvis du har noen i det hele tatt. Brokk kan forårsake skarpe og sløve typer smerte. Fordi du kunne ha vridd organer, hvis smertene blir verre når du står, kan smerten være et resultat av din brokk. Hvis du har ekstra vondt når du trykker på en mistenkt brokk, kan dette være ytterligere bekreftelse.

4 Sett inn den fryktede slags brokk sjekk. Mens det ikke kan være hyggelig, diagnostisere en brokk i lysken er noe som bør gjøres. Du kan se etter en brokk i lysken ved å få i oppreist stilling. Trykker fingrene ned i pungen huden og trykker fingeren mot skam tubercule. Du bør være i stand til å føle inguinal ring. Påfør stress, som om du skulle bruke badet. Hvis du føler noe malplassert, kan dette være et brokk.

ser under overflaten ved bruk av medisinske røntgenstråler. Leger kan bruke røntgen for å diagnostisere en brokk for deg.

Lyske brokk Tegn og symptomer

Lyske brokk Tegn og symptomer


Noen mennesker er ikke engang klar over at de har en lyske brokk, eller lyskebrokk, før de besøker sin lege for en rutinemessig eksamen. Mange ganger, ikke brokk viser ikke noen tegn eller symptomer som det enda eksisterer. En person kan oppleve en bule i hans lysken når du står opp. Dette bule er forårsaket av en utstående tarmen og en person trenger for å søke medisinsk behandling for det. Her er informasjon knyttet til symptomer, tegn, årsaker og behandlinger for en brokk i lysken.

Symptomer hos voksne

Noen ganger kan en lyske brokk viser ingen tegn på at den er der før du står opp og legger merke til en bule, ellers hoste eller belastning. En person som lider en lyske brokk vil mer enn sannsynlig varsel denne bule på hver side av deres skambeinet. Du kan også legge merke smerter i området i lysken når du hoster, løfter eller bøyd over. Det er vanligvis en dregging eller følelse av tyngde i lysken. Menn er mer sannsynlig å utvikle denne type brokk enn kvinner. Noen ganger kan den utstikkende tarmen faller inn i pungen. Hvis dette skjer, er brokk kalles en lyske-scrotal brokk. Noen ganger vil det være smerte og hevelse i pungen og testiklene. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle en brokk i femoral kanalen på grunn av en svakhet der. De vil som regel merke bule, samt andre smertefulle symptomer mens du gjør små oppgaver.

Symptomer hos barn

De fleste lyske brokk hos barn skyldes en svakhet i bukveggen. Faktisk er det anslått at fem av hver 100 barn vil lide av en brokk i lysken. I et lite barn, kan brokk gjøre sin tilstedeværelse kjent når barnet hoster, gråter, eller er straining under en normal avføring. Hos eldre barn, brokk vil fremgå mens barnet står under hoste eller anstrengende, så vel som i løpet av en normal avføring.

Årsaker

De fleste lyske brokk er forårsaket på grunn av en svekkelse og økt trykk i bukveggen. Selv om noen lyske brokk synes å ha noen åpenbar årsak i det hele tatt, de fleste brokk som utvikler hos barn skyldes at mageslimhinnen ikke lukker ordentlig ved fødselen. Brokk som utvikler senere i livet antas å være forårsaket av en svekkelse i bukveggen på grunn av aldring, mageoperasjoner, intens og kronisk hoste, eller gjør intens fysisk aktivitet som forårsaker anstreng i området.

Risiko

Lyske brokk kan vokse seg større over tid hvis den forblir ubehandlet. Disse brokk kan føre til press og bli smertefullt i områdene rundt den. Hvis den forblir ubehandlet i et menneske, vil disse brokk strekker seg inn i pungen, og testikler, forårsaker svelling og smerte. Et brokk venstre ubehandlet kan føre til en løkke av tarmen for å bli fanget i bukveggen var brokk begynte. Dette kan føre til smerter og hindrer avføring til det punktet du ikke kan ha ett eller passere gass. Det kan også gi kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand, fordi den innfangede tarmen vil ha sitt blodstrøm avskåret, forårsaker at en del av vevet på å dø. Når dette skjer, er det som kalles en kvelning av tarmen og er livstruende. Kirurgi er nødvendig så snart som mulig.

Forebygging / løsning

Hvis du er født med en svekkelse i bukveggen, er det ikke mye du kan gjøre for å hindre en lyske brokk skjer. Det er ting du kan gjøre for å redusere belaste magemusklene. Prøv å opprettholde en sunn vekt å legge mindre belastning på dette området. Legge fiber til kosthold vil redusere behovet for å stamme under en avføring. Vær forsiktig og vær forsiktig når du slipper å løfte noe tungt; husk å bøye fra knærne når du løfter. Siden røyking kan føre til kronisk hoste, stopp. Iført en truss vil ikke fikse brokk. Det kan bringe komfort for en kort periode, men skaden vil fremdeles være der.

Diagnose / behandling

Mesteparten av tiden vil legen finne brokk ved å gjøre en enkel legeundersøkelse. Hvis brokk ikke forårsaker du ubehag og er relativt lite, kan legen bare vente og se på brokk. Hvis brokk er forstørret og skaper ekstreme smerter, er kirurgi det eneste alternativet tilgjengelig i å fikse det. De to operasjoner som er tilgjengelige for å reparere en lyske brokk er herniorrhaphy og hernioplasty.

Symptomer på en brokk

En brokk er et fremspring av noe slag, hvor en del av enten magen (hiatal) eller i tarmene (inguinale) obtrude inn i et annet område av kroppen. Dette utstikket kan være et resultat av en skade eller en svekkelse av vev, men vil vanligvis føre med seg et sett av symptomer.

Fordøyelsesbesvær

Mange mennesker som har en mer uttalt brokk involverer magen vil ofte oppleve en viss grad av halsbrann eller fordøyelsesbesvær. Dette er på grunn av en endring i funksjonen av dette organ, ved at syrene og maten kan "tilbakestrømning" inn i spiserøret.

Gass

Hvis du noen gang har opplevd noen form for fordøyelsesbesvær, vet du at det vil som regel føre med seg noe gass. Dårlig fra en brokk er ikke annerledes.

Kvalme

Når brokk stammer fra magen, vil folk flest også begynne å føle seg kvalm eller kvalm. Igjen, dette har en mye å gjøre med endringen i magen.

Pain

Uansett hvor brokk befinner seg, vil en person vanligvis føler noen form for smerte, spesielt når brokk er stor. Med en hiatal brokk, vil denne smerten vanligvis isoleres til brystet. Med en inguinal brokk, vil den være plassert i området ved skrittet.

Hevelse

Noen menn som lider av brokk beskjæring av testiklene kan også legge merke noe hevelse i pungen. Dette vil bare skje hvis utstikket presser inn i testiklene.

Testikkel brokk symptomer

Testikkel brokk symptomer


Odd buler rundt testiklene betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt med testiklene. Det kan være et brokk. Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Den mest vanlige organ for at dette skal skje med er når tarmen presse gjennom svake punkter i bukveggen og gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen. De brokk som gjør seg merkbar rundt testiklene er lyskebrokk, som også er de mest vanlige mage-vegg brokk.

Lyskebrokk

Lyskebrokk oppstå i lyske-området hvor låret møter kroppen, og er funnet i mennesker med en hastighet 25 ganger større enn kvinner. Selvfølgelig vil kvinner ikke opplever brokk i testiklene, men det er to typer lyskebrokk: direkte og indirekte. Mens begge typer kan forårsake buler rundt testiklene, det skjer nesten alltid med indirekte lyskebrokk og sjelden med direkte lyskebrokk.
.

Indirekte lyskebrokk

Indirekte lyskebrokk begynne når tarmen presse gjennom bukveggen ved å følge stien av testiklene når de ned i pungen under fosterutviklingen. Selv om denne veien stenger vanligvis før fødselen, etterlater det et svakt område i magen. Denne typen brokk viser seg vanligvis etter en kul rundt testiklene.

Direkte lyskebrokk

Direkte lyskebrokk begynne nærheten av stedet for en indirekte lyskebrokk, men ikke langs testikkel banen. I stedet presser det gjennom en nærliggende sted hvor bukveggen er naturlig tynnere. Denne typen brokk sjelden viser seg rundt testiklene, men det skjer.

Tegn og symptomer

Mange ganger brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule rundt testiklene fra en lyskebrokk er vanligvis den mest merkbare tegn på at du har et problem. Brokk bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er at det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Faresignalene

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Best Brokk Treatment

Et brokk er en ruptur ofte funnet i magen eller lysken regionen. Det er ofte først lagt merke til som en klump som vises når en del av vev lining bukhulen pauser gjennom et svakt bukveggen. Dette kan være ubehagelig når brokk blir forstørret og kan være livstruende dersom en del av tarmen blir fanget inni. Den beste brokk behandling er kirurgi. Den type kirurgi er avhengig av plasseringen av brokk.

Lyske (lyske) Brokk

Lyskebrokk utvikle seg når vev fra tarmen bryter gjennom en tåre eller svakt område i nedre bukvegg. Bule at resultatene kan være smertefullt, spesielt når du løfter noe tungt eller når du hoster. En lyskebrokk i seg selv er ikke farlig, men det kan føre til farlige komplikasjoner. Kirurgisk reparasjon av brokk er vanligvis anbefales. Dette kan oppnås med en av to operasjoner.

Med en herniorrhaphy, gjør kirurgen et snitt i lysken og presser tarmen tilbake i magen. Han reparerer revet eller svekket muskel ved å sy det sammen.

Med en hernioplasty, setter kirurgen et stykke syntetisk mesh over hele lyskeområdet. Lappen er sikret med masker, stifter eller klipp. Hernioplasty er ofte utført med én lang innsnitt kuttet over brokk. Oftere det utføres laparoskopisk med et par små snitt i stedet for én stor en.

Umbilical (navlen) Brokk

En umbilical brokk oppstår når en del av tarmen stikker ut i et svakt område av abdominal-musklene. En vanlig navlebrokk er en baby utstående navlen. De finnes oftest hos spedbarn, men voksne kan utvikle dem også. Umbilical brokk gjerne i nærheten av seg selv etter den tid et spedbarn er 1 år gammel. Umbilical brokk som ikke har forsvunnet etter alder 4 eller voksen angrep navlebrokk, kan kreve kirurgi.

Med en navlestreng brokk, gjør kirurgen et lite innsnitt på undersiden av navlen. Den utstikkende vev blir satt tilbake i bukhulen og bukhuleveggen åpningen sutureres lukket.

Hiatal brokk

En hiatushernie utvikles ved åpning av mellomgulvet, hvor det slutter seg til spiserøret magen. En del av magesekken bryter gjennom åpningen. En liten hiatal brokk vanligvis ikke vil føre til problemer og kan ikke engang bli oppdaget. En større hiatal brokk kan tillate mat og syre til å skli tilbake opp i spiserøret, noe som kan føre til brystsmerter og halsbrann. Svært store brokk må kanskje repareres kirurgisk.

Med en hiatal brokk, gjør kirurgen et snitt i midten av abdominal delen. Han strammer esophageal hiatus med masker for å hindre prolaps. Han trekker deretter den øvre delen av magen i spiserøret bak og brytes den rundt den nedre delen av spiserøret for å skape en ventil som vil forhindre en hvilken som helst magesyre fra å være i stand til tilbakeløp i spiserøret.

Abdominal brokk Rehab Øvelser

Gjenopprette fra en brokk reparasjon er alltid en smertefull og lang erfaring. Mens ved første pasienten kan gjøre litt mer for å forsøke å gjenvinne normale bevegelsesmønstre uten smerter i det berørte området, til slutt må de utvikle seg til en rekke øvelser for å styrke og forsterke mageområdet for å hindre muligheten for tilbakefall. En tre-trinns progresjon av øvelser er tilgjengelig for de som ønsker å rehab sitt brokk.

"No sitter opp" situps

Målet med brokk rehab er å styrke musklene i magen i en slik grad at de trygt kan tåle påkjenningene ved daglig aktivitet uten igjen å bli skadet. Således begynner vårt Rehab programmet med de mest grunnleggende variant av sit-up mulig. Den sit-up er valgt for rehab på grunn av sin lave læringskurve og bred rekke alternative varianter.

Den første sit-up du skal utføre er egentlig ikke en "sit-up" i det hele tatt. Ligg på bakken på ryggen med føttene på gulvet og knærne bøyd i en 90-graders vinkel. Hold hendene i kontakt med gulvet eller over brystet. Nå initiere bevegelsen for en tradisjonell situp (kontrakt abs og begynner å løfte overkroppen opp fra gulvet), men stopp når du først begynner å føle spenningen i abs, før skulderbladene selv forlate gulvet. Dette er alt du skal gjøre i fase én av rehab.

Husk å holde puste naturlig gjennom hele denne øvelsen. Holder pusten og øke buktrykket etter brokk kirurgi er en god måte å gjenåpne din skade. Start forsiktig (med kanskje ett sett med mindre enn fem reps), og gradvis arbeide opp til tre sett med 15 reps. Når du kan fullføre alle tre settene, flytte til fase to.

Mage Crunches

Fase to av programmet vil bruke den nylig gjenvant abdominal styrke til å ta utfordringen nivå ett skritt videre. Anta samme posisjon som i den første øvelsen (liggende på gulvet med knærne bøyd i en 90-graders vinkel). I stedet for bare å øke fram til noen belastning føles, her vi skal bringe våre skulderbladene fullt opp fra gulvet. Fortsett sit-up til begge skulderbladene har fullt ryddet overflaten av gulvet, men stopper der. Tilbake til startposisjon, og dette fullfører en rep. Igjen begynner sakte og gradvis legge til flere reps og sett. Når du kan fullføre tre sett av 15 reps, er du klarert til å flytte til fase tre.

Full Crunches og mer

Fase tre av programmet er laget for å ta deg tilbake til nivået av styrke besatt før brokk. Anta det samme generelle stilling som i de to første faser. I stedet for å stoppe med bare skulderbladene opp fra bakken, fortsette bevegelsen inntil overkroppen din er i en 45-graders vinkel mot bakken. Dette er den grunnleggende "crunch", og siste etappe av din rehab reise. Trene med disse 45-graders crunches til du kan utføre en annen tre sett av 15.

For de som ønsker å videreskuddsikre sine Mage mot fremtidig skade, er neste skritt å utføre crunches på en 45-graders stigning. Arbeid deg oppover til tre sett av 15 med disse. Hvis du har gjort det så langt, gratulerer. Sjansene er gode for at ingenting du gjør i dag til dag liv vil føre til brokk til tilbakefall.

Symptomer på en ventral brokk

Symptomer på en ventral brokk


En ventral brokk er en tilstand der musklene i bukveggen har skilt nok til at deler av abdominal organer eller tarmene til å stikke gjennom. En rekke betingelser kan sette tilstrekkelig belastning på bukveggen for å forårsake en brokk, og personer som lider av dem oppstår et antall karakteristiske symptomer.

Årsaker

Ventral brokk kan oppstå for en rekke årsaker; de fleste av disse innebærer en aktivitet eller tilstand som gir magemusklene ved langvarig eller ekstreme påkjenninger, som for eksempel graviditet, fedme, eller løfte tunge gjenstander. Kronisk, voldelig hoste eller oppkast kan også stamme disse musklene. Det er også vanlig for ventral brokk å oppstå der et kirurgisk snitt i bukveggen ble en gang gjort.

Buksymptomer

Karakteristiske symptomer assosiert med ventral brokk inkluderer ofte sterke magesmerter når du hoster eller løfte; en del av magen og mage som ser ut til å bule seg ut fra legemet og kan skyves tilbake igjen; forstoppelse; og en oppblåst, oppsvulmet utseende magen.

Fordøyelsessymptomer

Symptomene kan være mer alvorlig når et segment av tarmen er fanget innenfor den plass i bukveggen. I disse tilfellene kan den enkelte lider av ekstrem magesmerter ledsaget av kvalme, oppkast, feber og frysninger.

Behandling

Ventral brokk er reparert gjennom kirurgi. Det finnes to hovedtyper av kirurgisk brokk reparasjon. Minimal invasiv brokk reparasjon bruker en laparoscope; åpen brokk reparasjon innebærer et snitt i buken. Mens den minimalt invasiv brokk tillater pasienten å komme seg raskere, kan bare mindre og mindre alvorlige typer av ventral brokk bli behandlet på denne måten.

Advarsel

Hvis du tror du kan ha en ventral brokk og opplever brokk symptomer, bør du kontakte lege så snart som mulig. Mens brokk er ikke alltid smertefullt og er sjelden alvorlig, kan en ubehandlet brokk blitt større over tid og øke sjansen for deler av tarmen blir fanget innenfor plass i bukveggen, og skaper det som er kjent som en kvelning brokk. Kvelning brokk er et medisinsk nødstilfelle.

Reduserbar ventral brokk

En ventral brokk kan oppstå når abdominal vev eller et organ del buler gjennom en åpning eller svekket del av bukveggen. En operasjonssåret brokk er en vanlig type ventral brokk. Når klassifisert som reduseres, kan en brokk bli skjøvet tilbake inn i bukhulen. I de fleste tilfeller kan en reduserbar ventral brokk ikke tilstede umiddelbare problemer; imidlertid over tid, kan det vokse i størrelse, føre til smerter og til slutt krever kirurgi.

Fakta

Ventral brokk oppstår vanligvis når innholdet som finnes i bukhulen stikker gjennom et svakt område av bukveggen som resulterer i en sekk, eller bule. Innholdet i denne sekk kan være abdominal vev eller deler av tarmen. Brokk kan klassifiseres som enten reduseres eller irreducible / soning avhengig av om de kan plasseres tilbake i magen. Irreducible eller soning brokk kan ikke plasseres tilbake i bukhulen og kan bli strangulated (blodtilførselen til området er cutoff). En strangulated brokk kan kreve umiddelbar operasjon.

Ventral brokk er bare én type av de mange abdominal brokk som kan påvirke folk. Likeledes er det også forskjellige typer ventral brokk.

Typer

Operasjonssåret brokk er de vanligste typene som vanligvis forbindes med denne medisinske tilstanden. En operasjonssåret brokk oppstår ved plassering av et kirurgisk innsnitt. Ifølge Dartmouth-Hitchcock Medical Center, kan om lag en tredjedel av pasienter som har åpen abdominal kirurgi utvikle en ventral brokk på disse stedene.

Noen andre typer ventral brokk inkluderer umbilical, epigastrisk og spigelian brokk.

Årsaker

Fordi brokk kan utvikle seg i svekket regioner i magen, kan noen stor økning i trykket opplevd i disse områdene være medvirkende faktorer i utviklingen av en ventral brokk. Noen vanlige faktorer er anstrengende fysisk aktivitet, løfte tunge gjenstander, kronisk hoste og anstreng. Andre årsaker som kan øke en persons sjanse for å utvikle denne tilstanden er fedme, gamle kirurgisk arr, aldring, infeksjon på et snitt område eller en skade.

Symptomer

I de fleste tilfeller kan det eneste tegn på en reduserbar ventral brokk være merk bule uten ubehag eller smerte. Dette bule kan være store eller små. Imidlertid kan noen mennesker opplever smerte eller ubehag mens løfte tunge gjenstander, hoste eller stående i lange perioder. Når en person opplever symptomer som oppkast, kvalme eller rødhet i det berørte området, kan dette være tegn på en strangulated brokk. Strangulated brokk er irreducible brokk og krever øyeblikkelig legehjelp.

Hensynet

Fordi de fleste brokk har en tendens til å øke i størrelse med progresjon av tid og kan føre til komplikasjoner, er kirurgi ofte lurt. Imidlertid må legene vurdere hver pasient for å finne det beste alternativet. I noen tilfeller kan pasienter som har visse medisinske tilstander eller har en ventral brokk i en vanskelig posisjon ikke være kandidater for kirurgi.

Ifølge Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurgi, er det rundt 90.000 ventral brokk reparasjon operasjoner utført årlig i USA.

Behandling

Reduserbar ventral brokk som er små kan bli presset tilbake i riktig plass i bukhulen og krever ingen ekstra behandlinger. Leger kan råde en pasient med en reduserbar ventral brokk å bære en truss eller støttende belte. Men dette kan ikke være en effektiv behandling, som brokk har en tendens til å øke i størrelse med tiden. Leger kan også velge å overvåke pasienter som ikke kan ha kirurgi på grunn av alvorlige medisinske problemer.

Etter en grundig undersøkelse av en pasient, kan leger anbefale operasjon når det er det beste alternativet for å korrigere denne medisinske tilstanden. Det finnes to typer kirurgiske reparasjoner mulige: tradisjonell åpen brokk reparasjon og laparoskopisk reparasjon. I et åpent brokk reparasjon for en ventral brokk, leger gjør et snitt og skyve innholdet tilbake på plass. Laparoskopisk operasjon innebærer å bruke et teleskop og kamera. Ikke alle mennesker er gode kandidater for denne prosedyren.

Brokk kirurgi Informasjon

Når du utvikler en brokk, utvikler en åpning innen muskel strukturen i magen. Som et resultat, vil en utbuling opprettes innenfor bukveggen. En komplikasjon kan skyldes en brokk hvis vevet blir fanget av brokk. Denne komplikasjonen er kjent som fengsling. Hvis vevet blir fanget eller innesperret, kan kirurgi være nødvendig for å forhindre død av vevet eller skade selv. Avhengig av type brokk, ulike kirurgiske alternativer er tilgjengelige.

Standard Repair

Med en standard reparasjon, er brokk skilles fra normalt vev. Et stykke av enten plast eller skjermlignende gitter er sydd inn i det omkringliggende hoppet området av brokk side. Nettet er permanent, og det gir mulighet for en normal helbredelsesprosessen. Hvis hullet av brokk området ble sutureres stengt uten en maske, ville kroppen til slutt opprette en ny brokk på grunn av kroppslig anstrengelse. Når brokk er blitt reparert, er kroppen lukket med suturer som er absorbert inn i kroppen.

Laparoskopisk Repair

Med laparoskopisk kirurgi, er et snitt gjort i magen. Legen deretter blåses opp magen med luft for å få en bedre oversikt over dine abdominal organer. En laparscope (a tent omfang) er satt inn i snittet. Ifølge Kaiser Permanente, er instrumentene plassert i mindre snitt innenfor magen. Disse instrumentene reparere brokk, og når reparasjonen er fullført, er en maske plassert over hoppet området. Som et resultat vil mesh forsterke hoppet område innenfor bukveggen.

Herniorrhaphy

Med denne fremgangsmåten, er et snitt gjort i lyskene. Ifølge Mayo Clinic, er tarmen som stikker frem presset tilbake inn i magen. Eventuelle svekket eller revet muskler blir så reparert og sydd. Denne type kirurgi utføres hvis du har en lyskebrokk. Med en lyskebrokk, kakker vev gjennom et svakt punkt i bukveggen. En herniorrhaphy er nødvendig for å forhindre undertrykkelsen av vev, noe som kan resultere i døden vev.

Faresignalene

Etter at du har hatt en brokk reparasjon, er det viktig å se etter tegn på en infeksjon. Hva er normalt er blåmerker, liten hevelse ved innsnitt området og svak drenering som er enten rosa eller rødlig. En klump kan være merkbar under eller nær snittet. Dette er også vanlig. Men hvis du begynner å utvikle en feber over 101 grader F, har overdreven drenering, rødhet på innsnitt området og mye kvalme og oppkast, oppsøke lege umiddelbart, da dette ikke er normalt.

Komplikasjoner fra Brokk

Det er viktig at hvis du har blitt diagnostisert med en brokk som trenger reparasjon på å raskt fikse brokk. Komplikasjoner fra en unfixed brokk kan føre til blødninger og anemi. Hvis brokk bli overmåte stor, ifølge Mayo Clinic, kan mer enn en tredjedel av magen presse seg inn i mellomgulvet. Som et resultat, kan trykket bli plassert på lungene og membranen. En annen komplikasjon som følge av magen fremspringende inn i brysthulen, er at en del av magesekken bli vridd. Blodstrøm kan deretter bli begrenset til resten av magen, noe som kan resultere i alvorlige komplikasjoner. Andre komplikasjoner kan inkludere gastroøsofageal reflukssykdom, som kan føre til sikkerhetskopierte magesyre i spiserøret, problemer med å spise og svelge og arrdannelse og betennelse i spiserøret.

Øvelser Etter brokk kirurgi

Brokk reparasjon er en smertefull operasjon etterfulgt av en ganske lang restitusjonsperiode på inntil seks måneder. Mens din umiddelbare trangen kan være å begynne å trene igjen så snart som mulig for å kompensere for styrke tapt under operasjonen, ikke vær så hissig. Anstrengelse før full helbredelse er en viktig årsak til tilbakefall, en klart uønsket løpet av handlingen. Hvis du, eller noen du kjenner, har nylig gjennomgått kirurgi for en brokk, her er noen øvelser som kan holde deg i form uten å sende deg tilbake til legen.

Generelle forholdsregler

Den første og viktigste regelen for å utøve følgende brokk kirurgi er kjent som "grynt" regelen. Hvis du er anstreng så hardt under en øvelse som du føler trang til å grynte, er du trene for hardt og stå å reinjure selv. Når kroppen er gryntende, er du ubevisst økende spenning på bukveggen. Dermed holde intensiteten til et rimelig nivå før du er helt frisk igjen, minimere muligheten for ytterligere hendelser.

Skade-Proof Yourself

Styrking av musklene i rectus abdominis kan bidra til å forsvare seg mot trusselen om fremtidige brokk. Å målrette denne muskelgruppe, komme i en typisk "sitte-up" posisjon - å ligge på ryggen med knærne bøyd rundt 90 grader. Stedet for å utføre en full sit-up, bare løfte overkroppen opp fra gulvet til skulderbladene heve litt opp fra bakken. Retur langsomt til startposisjon, og gjenta for tre sett med 10 til 15.

Tenk Lett Cardio

Avstå fra styrketrening før kroppen er fullt restituert er den smarteste tingen å gjøre. Dermed fokusere innsatsen rundt moderat cardio utøvende lav intensitet (rask gange) på tom mage første i morgen er en fin måte å miste fett og samtidig beholde muskelmassen Gå for 30 til 45 minutters turer 3-4 ganger i uken for optimale resultater.

Vær forsiktig med Resistance Training

Hvis du må få i gym og løfte noen vekter, være svært forsiktige. Ved første, unngå sammensatte heiser som sted unødig stress fra hard belastning på magemuskler. Dermed holde seg borte fra tunge knebøy, døde heiser, og maks innsats benkpress for de nye månedene. I stedet holde seg til det meste isolasjon, dumbbell, og kroppsvekt bevegelser som: dumbbell overhead og benkpress, lat pull-downs, krøller, kroppsvekt dips, pushups, dumbbell rader og ben eller kne høyninger.

Betraktninger

Utfør din motstandsarbeidet for lettere, høyere-repetisjons sett. Hold deg til stille / rep ordninger som 3x8, 3x10, 3x12, og 2x15 for å bedre sjansene dine for å bo i samsvar med "grynt regelen." Forebygge tilbakefall er bare en øvelse i stabling dekk til din fordel for å minimere muligheten for risiko. Hvis du holder deg til dette rådet, styrke din rectus abdominis, stikker til hovedsakelig cardio, og løfte lys, vil du sannsynligvis komme i rett tid uten ytterligere skade.

Spigelian Brokk Treatment

Et brokk kan oppstå i et individ i alle aldre. Dette fremspring av kroppsvevet er et resultat av en del av tarmen, blir mage vev eller annet organ tvinges ut av plass. En spigelian brokk, eller lateral ventral brokk, er den sjeldneste typen brokk. Ofte vanskelig å diagnostisere, en spigelian brokk kan ha alvorlige komplikasjoner hvis venstre ubehandlet.

Hva som forårsaker en Spigelian Brokk?

En spigelian brokk, som andre typer, kan skyldes en medfødt defekt koble vev, tunge løft, sportsaktiviteter, fedme, hoste, graviditet, post-kirurgi infeksjon, magevæske, og anstrengende ved vannlating eller avføring. Arvelighet er også en faktor i sannsynligheten for at en person vil utvikle en spigelian brokk. Den nedre kvadrant av bukveggen svekker som tilstanden skrider frem på grunn av passasjen av tiden og trykket av aktiviteter.

Symptomer og Diagnose

Omfanget av symptomer langs den nedre bukvegg kan omfatte ømhet, smerte og en utstående masse, eller vev. Oppkast og kvalme er sannsynlig hvis herniated vev som forårsaker en tarmobstruksjon. Vedvarende smerte med en tarmobstruksjon kan være et tegn på en strangulated brokk. Dette reduserer blodstrømmen til tarmen og trenger medisinsk hjelp for å hindre at tarmen fra å bli angrepet av koldbrann. Hvis tilstanden er medfødt, blir det mer tydelig når et barn er lei seg eller gråter. Diagnostisere en spigelian brokk er vanligvis vanskelig på grunn av den høye forekomsten av innesperring av den smertefulle masse. Den primære måten å diagnostisere er ved fysisk undersøkelse, som etterfølges av en ultralyd eller CT scan. Disse testene er nyttig for å unngå komplikasjoner.

Behandling

Kirurgi er nødvendig for å reparere en spigelian brokk, som det er utsatt for kvelning. Laparoskopisk eller konvensjonell kirurgi, ved innsnitt, kan utføres for å sette ford organer tilbake i posisjon når innholdet er fjernet fra brokk for suturering. Den skadde bukveggen er forsterket med et kirurgisk mesh for å hindre gjentakelse. Hvis nettet ikke er satt på plass, brokk vil mest sannsynlig gå tilbake. Mesh reparasjon er en grunnleggende prosedyren som er sterkt grunnlag. Pasientens gjenopprettingstiden er relativt kort - ca to uker - og er vanligvis begivenhetsløst etter enten kirurgisk fremgangsmåte. Den laparoskopisk metode er foretrukket for å minimere sjansene for infeksjon og redusere sykehusopphold. En post-kirurgi oppfølging undersøkelse med behandlende lege er vanlig å utelukke eventuelle komplikasjoner så normale aktiviteter kan gjenopptas.

Hiatal brokk Relief

En hiatushernie oppstår når et hull utvikles i mellomgulvet, noe som resulterer i en del av magen som stikker ut gjennom den. Hvis brokk er mindre, er behandling ofte unødvendig fordi det vanligvis ikke forårsaker symptomer og i noen tilfeller går uoppdaget. Hvis brokk er mer alvorlig, kan imidlertid mat og magesyre akkumulere og tilbake opp i spiserøret, noe som kan resultere i gastroøsofageal reflukssykdom og halsbrann. I tilfelle at dette skjer, kan lettelse bli funnet gjennom en kombinasjon av livsstil og at-home rettsmidler, og hvis disse ikke være gunstig, kirurgi.

Livsstil behandling og medisinering

Behandle en mindre hiatal brokk som forårsaker symptomene er like enkelt som å endre deler av din livsstil og dag-til-dag aktiviteter. Hvis du er overvektig, så å miste vekt kan redusere risikoen for sure oppstøt og halsbrann, samt holde deg frisk. Spise mindre måltider kan også bidra til å redusere mengden av press plassert på magen og redusere denne risikoen også. Hvis disse tiltakene gir liten lettelse, kan en rekke medisiner bidra til å bekjempe utvikling og frigjøring av magesyre.

Over-the-counter antacids, som tums og Maalox, gi en kortsiktig fix for uønsket acid reflux. De virker ved å kontrollere mengden av syre i magen, redusere risikoen for det spruter tilbake i spiserøret gjennom brokk.

H-2-blokkere, som er tilgjengelig via resept og over disken, blir brukt til å forhindre syren fra å bli sluppet inn i magen ved å hindre den normale funksjon av histaminreseptorer i kroppen. Eksempler inkluderer ranitidin og famotidin, som er de aktive ingrediensene i over-the-counter medisiner Zantac og Pepcid, henholdsvis. Selv gunstig, kan de forårsake bivirkninger, som svimmelhet, tretthet, tørr munn og endringer i normal tarmfunksjon.

De beste medisiner tilgjengelig for behandling av gastroøsofageal refluks kalles protonpumpehemmere, som inkluderer pantoprazol og esomeprazol. De er det dyreste alternativet, og de fungerer ved å blokkere produksjonen av syre, slik at tilstrekkelig tid til spiserøret for å helbrede. De kan gi magesmerter, og så det er best å ta den laveste dosen mulig.

Kirurgi

Når medisiner og livsstil behandlinger vise seg å være ineffektiv, eller hvis brokk er alvorlig nok til å forårsake indre blødninger eller andre symptomer, som for eksempel kortpustethet og pustevansker, kirurgi er anbefalt å gi langsiktig lettelse. En metode for å reparere en kirurgisk hiatushernie er gjennom fjerning av den utstikkende delen av magen fra hullet i membranen, plassere magen tilbake i magen og gjør hullet mindre. Andre muligheter er å ha esophageal sphincter rekonstruert og fjerne brokk sac. Legen din vil bestemme hvilket alternativ som er best for deg. Denne operasjonen kan gjøres gjennom magen (laparotomi) eller gjennom brystveggen (torakotomi). Den foretrukne fremgangsmåte er imidlertid laparascopic kirurgi, noe som innebærer et snitt i bukveggen, og en liten kamera for å oppsøke den brokk slik at det kan repareres samtidig som vises på en skjerm. Dette er langt mindre invasiv og etterlater minimal arrdannelse. Til slutt, men er metoden for kirurgi avhengig av alvorlighetsgraden av brokk og legens anbefaling.

Hva er behandlingen for hiatal brokk?

A hiatushernie former når en del av magen trenger gjennom inn i åpningen av membranen (hvor spiserøret forbinder med mage). Disse typer brokk kan forårsake halsbrann, sure oppstøt og brystsmerter. Behandlinger for hiatal brokk inkluderer egenomsorg strategier, medisiner for å behandle symptomer og i noen tilfeller kirurgi.

Antacida

Antacida motvirke syre i spiserøret og lindre halsbrann. Vanlige over-the-counter antacids inkluderer Maalox, Mylanta og Tums. De får ikke ved roten av halsbrann, men bare undertrykke symptomer så det vil gå tilbake når du slutter å ta dem.

H-2-stopper

H-2-blokkere forstyrre syresekresjon i magen. Vanlige over-the-counter merkevarer inkluderer Pepcid, Tagamet, Axid og Zantac. Hvis du har en mer alvorlig sak, kan legen gi deg resept-styrke versjoner av disse medikamentene. Ta dem før du spiser et måltid som kan forårsake halsbrann; du kan også bruke dem etter, men det vil ta ca 30 minutter å sparke i. Bivirkninger inkluderer tarmforandringer, munntørrhet, svimmelhet og tretthet. Sørg for å fortelle legen din om eventuelle andre medisiner du tar før du starter denne behandlingen.

Protonpumpehemmere (PPIs)

PPIs (Prevacid, Aciphex, Prilosec, Nexium) stoppe syreproduksjon og bidra skadet magen vev helbrede. Du trenger bare å ta dem en gang om dagen, men de er dyrere enn andre medisiner som brukes til å løse disse symptomene. For å omgå mulige bivirkninger som mage og magesmerter, vil legen gi deg den laveste dosen som er effektiv. Igjen, sørg for å la legen få vite om noen ekstra medisiner du er på å unngå interaksjoner.

Kirurgi

Du må kanskje kirurgi hvis brokk er stor, ikke har respondert på annen behandling eller hvis du opplever problemer som blødning eller obstruksjon av spiserøret. Kirurgi innebærer å trekke magen inn i din mage og redusere størrelsen på mellomgulvet. Kirurgen kan gå inn gjennom brystveggen (Thoracotomi) eller magen (laparotomi). Din type kirurgi vil avhenge av din brokk og hvor erfaren kirurgen er i de ulike operasjoner.

Egenomsorg

Spis mindre måltider for å unngå distending magen, noe som presser det inn i brystet. Unngå mat som fremmer produksjonen av magesyre og irritere slimhinnen; de inkluderer alkohol, koffeinholdige drikker, sjokolade, løk, krydret mat, sitrusfrukter og tomat-baserte matvarer. Reduser forbruket av fet mat. De redusere hastigheten på hvilke matvarer forlate magen, slik at mer tid for syre for å sikkerhetskopiere i spiserøret. Ikke legg deg ned eller gå i dvale i minst tre timer etter å ha spist. Vent to til tre timer etter et måltid til trening.

Å være overvektig legger press på magen og forverrer symptomene. Slutte å røyke for å redusere acid reflux produksjon og forhindre at spytt fra å tørke opp; spytt bidrar til å beskytte spiserøret fra syre. Ikke ta kalsiumkanalblokkere, tetracyclin, aspirin, ibuprofen, naproxen natrium, kinidin, teofyllin, beroligende midler, beroligende midler eller alendronat. Ikke ha tettsittende klær. Håndtere stress som best du kan, siden det bremser fordøyelsen, noe som gir syre mer tid til å danne.

Hva er behandlingen for en paraesophageal hiatal brokk?

En paraesophageal hiatal brokk er en medisinsk tilstand som oppstår når magen presser gjennom en plass i mellomgulvet og vendinger for å ende opp ved siden av spiserøret. Fordi en paraesophageal hiatal brokk kan forårsake alvorlige symptomer, er det nødvendig å få behandling for tilstanden.

Årsaker

Mulige årsaker til paraesophageal hiatal brokk inkluderer skade til brystet, medfødt svakhet i mellomgulvet, alvorlig og gjentagende oppkast eller hoste, graviditet, løfte tunge gjenstander eller gjentatt anstreng mens avføring. I mange tilfeller er den nøyaktige årsak ikke fullt ut forstått.

Symptomer

Symptomer på paraesophageal hiatal brokk inkluderer halsbrann, vanskeligheter med å svelge, oppblåsthet, smerter etter å ha spist, blødning i spiserøret som fører til anemi og kortpustethet.

Diagnose

Leger vanligvis oppdage en paraesophageal hiatal brokk gjennom endoskopi eller en barium X-ray, også kjent som en øvre GI.

Behandling

Behandlingen begynner vanligvis med reseptbelagte medisiner som H-2-blokkere eller protonpumpehemmere i et forsøk på å begrense syre i magen din for å kontrollere smerte og skade på tarmen. Hvis dette er vellykket, eller din brokk er alvorlig, kan legen utføre kirurgi.

Typer kirurgi

I noen tilfeller, kirurger utfører brokk kirurgi gjennom å gjøre ett snitt i brystet eller magen. En mindre invasiv alternativ er laparoskopisk kirurgi, en prosedyre som sysselsetter flere svært små snitt og bruk av et lite kamera for å veilede kirurgen i retur magen til normal posisjon.

Hjelp for en hiatal brokk

Hiatal brokk er fremspring fra den øvre del av magesekken gjennom membranen forårsaket av ekstrem trykk mot underlivet. Dreven hoste, oppkast og anstreng kan føre til en hiatal brokk oppstår. Selv små hiatal brokk ikke krever øyeblikkelig legehjelp, kan større de forårsake ubehag inkludert halsbrann, oppstøt, brystsmerter og pustevansker. Heldigvis denne tilstanden kan lett bli behandlet ved å justere din diett, medisinering og i ekstreme tilfeller kirurgi.

Diet

Å ha en hiatal brokk kan sette deg på et høyere risiko for å ha acid reflux. En stor hiatal brokk kan føre til mat og syre til å sikkerhetskopiere i spiserøret med litt fortrenge den nedre esophageal sphincter, en ring av muskler som normalt holder seg stramt på grunn av press fra mellomgulvet og hindrer magesyre kommer inn i spiserøret. Når en brokk hever den nedre esophageal sphincter over membranen, kan det miste trykk og støtte, blir løsere og la magesyre å gå inn i spiserøret. Dette kan føre til halsbrann og brystsmerte, ifølge Mayo Clinic på mayoclinic.org.

Reduser størrelsen på måltidene dine til mindre porsjoner og spise mer utover dagen. Ifølge Jill Sklar, forfatter av "Spise for Acid Reflux", "jo større måltid, desto mer oppblåst mage og jo mer arbeid det har å gjøre for å fjerne seg av innholdet." Et stort måltid forårsaker magesekken til å produsere overskudd av syre, og kan føre til halsbrann og oppstøt.

Medisinering

Over-the-counter medisinen er en vanlig metode for behandling for å redusere gastrointestinale symptomer. Syrenøytraliserende redusere forekomsten av halsbrann ved å nøytralisere magesyre. Ifølge "The Doctor guide til gastrointestinal helse", bør du bare ta antacids etter behov. Hvis symptomene vedvarer kan det hende du trenger en sterkere medisiner som H-2-blokkere eller protonpumpehemmere. H-2-blokkere hindre syreproduksjon ved å blokkere histamin reseptorer i kroppen din. Protonpumpehemmere kontroller symptomer ved å hindre syreproduksjon, noe som gjør at esophageal vev til å helbrede. Et proton pump inhibitor medisiner bør tas en gang om dagen med mindre legen din forteller deg noe annet.

Kirurgi

Kirurgi er reservert for de som lider av blødninger, problemer med å puste eller svelge, eller brystsmerter på grunn av hiatal brokk. Alternativene for brokk reparasjon inkluderer Thoracotomi og laparoskopisk kirurgi, ifølge Mayo Clinic. Thoracotomi innebærer å lage et lite snitt i brystveggen, etterfulgt av å trekke magen ned i magen og sy mellomgulvet for å stramme det opp. Laparoskopisk kirurgi bruker en laparoscope, en tynn slange med et kamera på slutten, slik at kirurgen å se brokk. Etter å gjøre noen snitt på magen, vil legen sette verktøy inn i lite snitt å reparere membranen og fjern brokk.

Livsstilsendringer

Du kan også redusere forekomsten av acid reflux ved å gjøre små til store justeringer i livet ditt. Røyking fører til lavere esophageal sphincter å slappe av, noe som fører til brystsmerter og andre reflukssymptomer. Slutte å røyke for å forhindre dette og la kroppen din til å helbrede. Alkohol har samme effekt på denne kroppsdelen og forsinkelser magen tømming, noe som forverrer acid reflux, ifølge Sklar. Andre reflux redusere alternativene inkluderer iført løsere klær for å minske presset på magen, unngå trening etter å ha spist og sitter opp i minst tre timer etter et måltid, ifølge Mayo Clinic.