Digidexo.com

Cirrosis av leveren Treatment

Cirrhose i leveren er en alvorlig tilstand der sunt levervev er skadet og erstattes av arrvev. Dette fører til at leveren til å ikke være i stand til å fungere skikkelig. Årsakene til levercirrhose er varierte og inkluderer alkohol-og medikament-indusert leversykdom, hepatitt-infeksjon, og autoimmune tilstander. Skrumplever kan utvikle seg til leverkreft. Behandling av levercirrhose, avhenger av den primære årsaken til tilstanden, progresjon av skaden, og fasen av sykdommen.

Diet

En av de første anbefalte livsstilsendringer er å redusere mengden av natrium i dietten. Dette bidrar til å redusere mengden av væske oppbygning i magen.

Andre livsstil endringer

Hvis en skrumplever pasienten drikker alkoholholdige drikkevarer, legen vil råde ham til å stoppe. Alkoholmisbruk vil gi sykdommen å gå videre på en mye raskere hastighet.

Antihypertensiva

Utviklingen av arrvev hindrer strømmen av blod gjennom leveren, og som et resultat av blodtrykket i leveren øker, forårsaker portal hypertensjon. Denne komplikasjonen av skrumplever er behandlet med blodtrykkssenkende medisiner som betablokkere og nitrater.

Diuretika

Sammen med et kosttilskudd begrensning av natrium, kan legen foreskriver et diuretikum for å bidra til å fjerne overflødig væske fra kroppen. Den type diuretikum som anvendes vil avhenge av alvorlighetsgraden av cirrhose og eksistensen av andre forhold.

Kirurgi

I noen tilfeller kan legen bestemme at operasjonen er den beste måten å behandle obstruksjon av hepatisk eller leveren, blodkarene. Dette kan gjøres enten ved en ablasjon eller dekompresjon prosedyre.

Liver Transplant

Når konvensjonelle behandlinger mislykkes å bremse utviklingen av skrumplever relaterte komplikasjoner, kan en levertransplantasjon bli foreslått. Når omfattende kvalifiseringsprosessen er fullført, er levertransplantasjon da begrenset av tilgjengeligheten av en matchende, sunn organ.