Digidexo.com

Hva er behandlingen for Pleuritt Etter hjerteinfarkt?

Hva er behandlingen for Pleuritt Etter hjerteinfarkt?


Enhver medisinsk tilstand, hendelse eller prosedyre utgjør risiko for mulige komplikasjoner. Et hjerteinfarkt er et stort medisinsk hendelse der hjertemuskelen er skadet. Komplikasjoner som følge av kan variere fra relativt ubetydelig til livstruende. Rapid gjenkjennelse og behandlingsmiddel i forebygging av langsiktige følger som et resultat av komplikasjonene. Pleuritt er en av de mange komplikasjoner som kan følge et hjerteinfarkt.

Pleuritt

Å effektivt behandle en komplikasjon, er det nødvendig å forstå årsaken. Pleuritt oppstår når slimhinnen som dekker lungene og brysthulen blir betent. Når et hjerteinfarkt oppstår, slipper den skadede hjertet kjemikalier at kroppens immunsystem ikke gjenkjenner. Derfor instruerer det kroppens "hær" for å bekjempe de stoffene den oppfatter som utenlandske. Den pleura er bare en av de strukturer som kan bli betente som et resultat av overfallet. Symptomer på pleuritt kan omfatte brystsmerter når inhaling og exhaling, kortpustethet, tørrhoste og frysninger og feber.

Betennelse

Siden pleuritt er forårsaket av betennelse, er behandlingen rettet mot å stoppe immunsystemets feilsendt angrep. Dette oppnås ved hjelp av midler som er kjent for å være anti-inflammatorisk. Anti-inflammatoriske legemidler som brukes til å behandle brysthinnebetennelse etter et hjerteinfarkt inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og kortikosteroider. Selv om hver klasse av anti-inflammatoriske medikamenter har en unik virkningsmekanisme, er resultatet det samme. Hver type av medikament har sine fordeler og ulemper.

NSAIDs

NSAID som kan bli anvendt for å behandle pleuritt etter et hjerteinfarkt inkluderer aspirin, ibuprofen og naproksen. NSAIDs er stoffer av valget for å redusere betennelsen ansvarlig for pleuritt. Bivirkningene de forårsaker er langt mindre alvorlige enn de som er forårsaket av andre anti-inflammatoriske medikamenter. I tillegg til å redusere betennelse, de også bidra til å redusere smertene som følger pleuritt. Langvarig bruk av NSAID kan forårsake gastrointestinale plager, magesår og, i noen tilfeller, mage perforering.

Kortikosteroider

Når NSAIDS vise seg å være ineffektive mot pleural betennelse, et kortikosteroid, vanligvis prednison, er foreskrevet. Effektiviteten av prednison som et anti-inflammatorisk er godt dokumentert. Dessverre, kan dens bivirkninger være alvorlige, slik at bruken er reservert for situasjoner der fordelene ved bruken oppveier risikoen. Bivirkninger forbundet med bruk av prednison inkluderer mage irritasjon, søvnløshet, humørsvingninger og hodepine. Langvarig bruk kan føre til vektøkning, væskeretensjon, osteoporose, tynn hud og grå stær. Kortikosteroider kan også forstyrre kroppens evne til å helbrede seg selv etter et hjerteinfarkt.

Colchicine

Colchicine er et stoff som utvinnes fra høsten krokus blomst. Opprinnelig godkjent av FDA for behandling av gikt, har kolkisin vist seg å redusere pleural betennelse som følger noen ganger med hjerteinfarkt. Som kortikosteroider, kolchicin kan gi alvorlige bivirkninger. Muligheten for lever-og nyreskader som et resultat av dette stoffet forbyr bruken med visse individer. Det kan også føre til en midlertidig reduksjon i antall hvite blodlegemer.