Digidexo.com

hvorfor forstuer noen oftere enn amdre

Hvorfor er noen mennesker mer utsatt for alkoholavhengighet enn andre?

Selv om alkohol avhengighet generelt utvikler seg i ungdomsårene eller enda barndommen, kan det manifestere seg når som helst i en persons liv. Alkohol avhengighet, eller alkoholisme, er definert av "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders," 4th Edition (American Psychiatric Association) som utviklings sykdom karakterisert ved misbruk av og avhengighet av etanol (finnes i alkoholholdige drikkevarer og andre produkter). Som mange sykdommer, vil sårbarhet for alkohol avhengighet varierer fra person til person. Det finnes imidlertid en rekke risikofaktorer som bidrar til en økt sårbarhet av alkohol-avhengighet.

Tidlig bruk

Selv om avhengighet til alkohol kan begynne når som helst alder, viser vitenskapelig forskning at tendensen mot misbruk eller avhengighet øker med tidligere en person begynner å konsumere alkohol. Som publisert i "Journal of American Medical Association" (2003), kan motivet bak tidlig alkoholbruk varierer: det kan være på grunn av genetisk predisposisjon, familiemiljø, barnemishandling eller mange andre biologiske og sosiale faktorer. Uansett grunn, studier viser at tidlig bruk av alkohol og andre illegale stoffer er en sterk prediktor for utvikling av misbruk og avhengighet problemer senere i livet.

Hjem Miljø

Miljøet som en person blir utsatt har særlig innflytelse på oppførselen han vil vedta i løpet av hans levetid. Dette er spesielt tilfelle med barndommen eksponering for avhengighet så barn er spesielt påvirkelig i disse årene. Statens institutt for rusmiddelforskning understreker at hjemmemiljøet --- spesielt relasjoner og samhandling med foreldre --- er den viktigste påvirkningen til et barn: familiemedlemmer med alkohol eller rusproblemer øke barnas sjanse for å utvikle tilsvarende avhengighetsproblemer.

Sosialt miljø

Utenfor hjemmet en person kan bli kraftig påvirket av venner og skolekamerater. Faktisk, ifølge Statens institutt for rusmiddelforskning, en ungdom sosiale kolleger og faglige bekjente utøve den største mengden av innflytelse på hennes oppførsel. Alkohol krevende jevnaldrende kan overtale andre til å prøve alkohol og oppmuntre drikkevaner uavhengig av hvorvidt at ungdommen har en predisposisjon mot avhengighet. NIDA rapporterer også at dårlige akademiske prestasjoner og mangelfulle sosiale ferdigheter kan øke risikoen for alkoholmisbruk.

Biologisk Work

Den biologiske rammen av en person vil alltid sette ham i større fare for alkoholavhengighet. En betydelig mengde forskning eksisterer for å opprettholde forestillingen om at alkoholisme går i familier. "Alkohol Helse & Research World" (1978), "Journal of American Psychology" (1988) og "Journal of American Medical Association" (1992) alle nåværende vitenskapelige data som støtter den rollen at genetikk spiller i en persons sårbarhet for alkohol avhengighet: En anslagsvis 40 til 60 prosent av en persons mottakelighet for avhengighet bestemmes av genetiske faktorer, inkludert ekspresjonen av gener, og effekten av det ytre miljø på en slik genekspresjon. Andre biologiske hensyn inkluderer kjønn, etnisitet og psykisk helse, som har vist seg å plassere noen mennesker har større risiko for alkoholmisbruk enn den generelle befolkningen.

Expert Insight

Enkeltpersoner kan uavhengig av om de er påvirket av genetikk, miljø eller tidlig eksponering for drikking øke sin egen risiko for alkoholavhengighet. Mange studier drøfte konsekvenser som følge av en persons opprinnelige beslutning om å konsumere alkohol, særlig de studier som omfatter avbildning av hjernen sånn publisert i "Science & Practice Perspectives" (2007). Beslutningen om å bruke alkohol eller narkotika, studiet forklarer, er vanligvis en frivillig en. Likevel når slike valg er gjort, kan slik bruk og misbruk svekke personens evne til selvkontroll. Dette skyldes det faktum at alkohol og medikamenter produsere fysiske forandringer i de deler av hjernen som er ansvarlig for beslutningstaking, dom, hukommelse, læring og atferd. Denne endring av hjernens biokjemiske funksjon antas å bidra til tvangsmessig og skadelig atferd som kommer med avhengighet.

Hvorfor er noen mennesker Left Handed & Others Høyre?

Hvorfor er noen mennesker Left Handed & Others Høyre?


Om lag 85 prosent av verden er høyrehendt. Av de resterende 15 prosent, de fleste er venstrehendt med et lite antall, om lag én av 100, å være ambidextrous eller i stand til å bruke begge hender til en viss grad. De ledende teorier om hvorfor håndtere kroppen og genetikk, men det er ikke nok bevis ennå å svare på spørsmålet definitivt.

Gamle Teorier

Venstre-handedness pleide å være en sett på som en forbannelse, et tegn på ondskap eller hjerneskade. Selv i tidlig til midten av det 20. århundre, ble naturlige venstrehendte lært opp til å bruke sin høyre hånd uansett. Slike teorier har siden blitt avvist av det vitenskapelige samfunn.

Genetikk

De ledende teorier om hvorfor noen mennesker er rett eller venstrehendt har å gjøre med genetikk. Genetikere mener at naturlig utvalg og menneskelige aktiviteter over tid har favorisert genet for riktig handedness. De tilskriver forskjellen til to ulike manifestasjoner av et gen. D-genet produserer høyrehendte, og C-genet produserer begge. C står for "sjanse". Noen mennesker med C-genet er høyrehendte, noen er venstrehendte og noen er ambidextrous.

Biologi

Den biologiske teori er avhengig av de forskjellige egenskaper i forskjellige områder av hjernen. Det fremgår at på grunn tale og språk begge krever motoriske ferdigheter som hjernen kan dele seg selv på en slik måte at en side av hjernen håndteres begge. Fordi venstre side av hjernen håndterer språket i de fleste mennesker de fleste ville være høyrehendt. Andre hevder at fordi noen mennesker bruker den høyre hjernehalvdelen for språket denne teorien ville ikke forklare hvorfor det er så få venstrehendte.

The Shield

Noen har lagt frem ideen om at venstre-handedness gjelder hvor en kriger holder skjoldet sitt. Fordi hjertet er på venstre side av kroppen en kriger som holdt skjoldet med sin venstre hånd ville være bedre beskyttet. Andre påpeker selv at i henhold til hulemalerier, høyrehendte var dominerende før menneskene begynte å bruke skjold.

Skader og læring

For mange år, var folk som var venstrehendte opplært til å være høyrehendt uansett. Dette gjøres ikke lenger i det meste av verden; men folk som lider av noen form for skade eller har en funksjonshemming i den ene hånden ofte lære å bruke den andre like effektivt.

Kreativitet

Noen har hevdet at venstrehendte er mer kreative enn høyrehendte, og pekte på en lang liste over kjente venstrehendte inkludert Leonardo Da Vinci og Albert Einstein som eksempler. Hvis dette var sant kan det hjelpe føre til svar. Kritikere har imidlertid påpeke at det er det også mange høyrehendte kreative mennesker og at det er mange bilder som viser Einstein tegne på en tavle med sin høyre hånd.

Hvorfor er noen Traits Bare på X-kromosomet?

Hvorfor er noen Traits Bare på X-kromosomet?


Traits finnes på både X og Y-kromosomer er klassifisert som sex-bundne egenskaper. Hver av disse kromosomene bærer ulike egenskaper, med X bærer mer, fordi det er den største av de to, og finnes i begge kjønn, noe som gjør både menn og kvinner og i stand til å arve disse trekkene fra sine foreldre. Det er om lag 1.100 egenskaper som kan knyttes til X-kromosomet.

Fargeblindhet

Menn er mer sannsynlig å bli fargeblinde enn kvinner. De bare arve ett X-kromosom, mens kvinner arve to. Den andre X-kromosomet en kvinne arver kan utfylle den ene bærer fargeblindhet trekk, og derfor gjør den egenskap recessive. X-kromosomet en mannlig bærer som kan inneholde den egenskap for fargeblindhet vil være dominerende fordi det er ingen andre X-kromosomet å avbryte den ut.

Skallethet

Av samme grunn menn er mer sannsynlig å være fargeblinde, de er også mer sannsynlig å bli skallet, da dette trekket er funnet på X-kromosomet, og den andre sex kromosom den mannlige mottar, Y-kromosomet, er ute av stand til å kansellere ut X-er egenskap for skallethet. Noen kvinner også vise mønster skallethet og håravfall, men i langt færre antall enn menn.

Toeggede tvillinger

Når eneggede tvillinger oppstår, deler ett befruktet egg i to separate embryoer og det synes å være noen arvelige faktorer for dette. Når toeggede tvillinger, eller andre broderlig multipler kommer, er det fordi mer enn ett egg ble utgitt under eggløsning og gjødslet. Denne egenskap er funnet på X-kromosomet, som er grunnen toeggede flere fødsler er sagt å kjøre på morens side av familien heller enn fars, siden hunn kan bare passere på X-kromosomer.

Hemofili

Hemofili er en alvorlig sykdom ansvarlig for ulike blod-clotting lidelser. Englands dronning Victoria var en bærer av denne X-bundet egenskap. Hun passerte den på en sønn og to døtre. Sønnen hadde sykdommen, men døtrene var bare bærere, fordi de hadde en annen X-kromosom som gjorde den egenskap recessive. Men de var i stand til å passere den egenskap til mannlige avkom som ble infisert med sykdommen og ikke operatører som sine mødre.

Hvorfor Ikke noen steder har rent, trygt drikkevann?

Mange steder mangel drikkevann som er trygt for forskjellige grunner. Utrygt drikkevann kan ha mange negative effekter, som for eksempel underernæring og sykdom. Personlige filtre kan være effektive i å eliminere mange av de forurensninger i drikkevann.

Betydning

Utrygt drikkevann kan føre til sykdommer, underernæring og dehydrering. Selv i velstående land, har urenheter i drikkevann blitt funnet å ha uønskede effekter som mannlig sterilitet.

Årsaker

Tredje verden nasjoner mangler teknologi for å opprettholde rent drikkevann, spesielt når motstridende med forurensning. Rikere nasjoner kan også bli offer for forurensning, men kan også ha kompromittert vannkilder fra regelverksbrudd.

Forebygging / løsning

Ved hjelp av en standard vannfilter kan redusere mengden av urenheter som finnes i vann fra springen. Når du bruker en drikkefontene, la vannet renne i noen sekunder før du drikker det.

Misforståelse

En vanlig misforståelse er at flaskevann er tryggere enn vann fra springen. Skyldes først og fremst smutthull i forskriften, ikke kan anses som flaskevann noe tryggere enn vann fra springen. Flaskevann også tar en toll på miljøet.

Fun Fact

Mange land har begynt prosjekter for å etablere trygt drikkevann, enten gjennom underjordiske brønner eller ved å distribuere personlige filtre.

Hvorfor er noen Drugs OTC & Others er reseptbelagte?

Hvorfor er noen Drugs OTC & Others er reseptbelagte?


Rusmidler, både reseptbelagte og over disk (OTC), er stoffer som brukes til å behandle sykdom fra de tidlige stadiene av diagnose gjennom behandling og strekker seg til sykdom forebygging. Ikke alle medisiner, men er regulert det samme, og heller ikke er de like tilgjengelig.

Identifikasjon

Reseptbelagte legemidler må være foreskrevet av en lege, mens OTC rettsmidler har ikke noe slikt krav. Begge er tilgjengelig på apotek; kan imidlertid kun OTC narkotika kjøpes av butikkhyllene.

Funksjoner

Reseptbelagte legemidler er foreskrevet til en individuell mens reseptfrie legemidler er tilgjengelig for massene. Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) regulerer reseptbelagte legemidler gjennom et nytt legemiddel søknadsprosessen. Det samme tilsynsorgan kontrollerer også reseptfrie legemidler ved å tilordne parametere for dosering, ingredienser, formler og merking.

Risiko

Selv OTC narkotika er godkjent av FDA, er det fortsatt risiko forbundet med ikke-reseptbelagte medisiner, som slike legemidler kan samhandle harm med andre legemidler, kosttilskudd, mat eller drikke, ifølge US National Library of Medicine. En lege eller apotek bør konsulteres dersom du har noen bekymringer.

Betraktninger

FDA kan omklassifisere reseptbelagte legemidler som å ha OTC status dersom visse kriterier er oppfylt. For eksempel ble nikotintyggegummi og patcher overført i 1996 fra reseptbelagte produkter til å ha mainstream tilgjengeligheten som OTC narkotika.

Pris

Forbrukerne bruker hundrevis av milliarder av dollar på reseptbelagte medisiner årlig, og bare en brøkdel av dette beløpet - ca $ 20 milliard som i 2005 - på OTC narkotika. Ifølge National Center på Policy Analysis, reseptbelagte legemidler er i gjennomsnitt 13 ganger dyrere enn OTC-produkter.

Hvorfor ikke noen mennesker har øyevipper?

Hvorfor ikke noen mennesker har øyevipper?


Det er mange grunner til at noen mennesker ikke har øyevipper. Visse mennesker er født uten evne til å vokse øyevipper. Andre gjennomgå kreft behandlinger som forårsaker vippene til midlertidig faller ut. Likevel andre folk lider av sykdommer som forårsaker dem til å miste sine øyevipper.

Alopecia Universalis

Personer med alopecia universalis er født med tomme hårsekker. De kan ikke vokse hår på noen del av kroppen sin. Tilstanden er forårsaket av en arvelig, muterte genet.

Alopecia areata

Alopecia areata er en tilstand vanligvis preget av hårtap i hodebunnen, men folk som lider av det kan også miste sine øyenbryn og øyenvipper. Alopecia areata er en autoimmun sykdom av ukjent årsak.

Blefaritt

Blefaritt er en betennelse på øyelokkene som forårsaker en persons øyevipper faller ut. Ifølge Mayo Clinic, kan blefaritt være skjemmende og vanskelig å behandle, men det vil ikke skade synet.

Lupus

Lupus, en alvorlig autoimmun sykdom, kan forårsake lider å miste sine øyevipper. Hårtap oppstår vanligvis i løpet av flare-up perioder.

Kreftbehandling

Noen kjemoterapi narkotika kan føre til omfattende hårtap, inkludert øyevipper. Imidlertid vil stråling behandlinger føre til hårtap bare i nærheten av stedet av strålebehandling.

Hvorfor er noen Svulster Ondartet & Noen Benign?

Som kreftceller vokser og deler ut av kontroll, kan de påvirke nærliggende organer. Hvis en svulst påvirker nærliggende vev ved å invadere og ødelegge dem, er svulsten sies å være ondartet. Svulster som ikke ødelegger omkringliggende vev anses å være godartet, selv om de kan fortrenge og påvirke riktig funksjon av nærliggende organer.

Kreft Spread

Kreft oppstår når cellene er i stand til å kontrollere sin vekst og divisjon. Som kreftcellemasse, kjent som en svulst, vokser, kan det ha en innvirkning på nærliggende vev eller organer. Hvis kreftcellene reise til andre deler av kroppen, en handling som er kjent som metastasering, kan en ny tumor vokse på et annet sted fra den opprinnelige.

Godartede svulster

Godartede tumorer er de tumorer som ikke truer livet til pasienten. Disse svulster ikke vokse utover deres plassering, og deres celler ikke reise til andre deler av kroppen. Imidlertid kan godartede svulster føre til at noen sykdom når de blande seg inn i normal funksjon av nærliggende organer ved å vokse i størrelse.

Typer av godartede svulster

Mol på huden er en type godartet svulst. Andre godartede svulster, som livmor fibroids, kan føre til smerter og ubehag. Fremdeles andre godartede svulster kan fortrenge viktige organer, som hjernen. Og så er svulster i kjertler som kan føre til en økning i utslipp av hormoner i blodet. Selv med disse komplikasjonene, vil de godartede svulster bo på plassen hvor de stammer fra.

Maligne svulster

Ondartede svulster er de svulster som cellene kan spre seg utenfor grensene av svulsten. Kreftcellene spre seg til nærliggende vev og fortsetter å multiplisere det, forårsaker ødeleggelse av vev og organer de invaderer. I motsetning til godartede svulster, celler av ondartede svulster skape nye ondartede svulster andre steder.

Typer av ondartede svulster

Vanlige ondartede svulster inkluderer svulster i både vitale og ikke-vitale organer. For eksempel er brystvev ikke avgjørende, men likevel maligne tumorer i bryst metastasere og forårsake ondartede svulster i vitale organer som lunger eller hjernen. Uten riktig behandling, vil ondartede svulster mest sannsynlig bli dødelig.

Hvorfor skulle noen Fail en psykologisk test?

Hvorfor skulle noen Fail en psykologisk test?


Psykologiske tester eller psykologiske vurderinger er gitt av mange grunner, for eksempel for å måle intelligens, hjernens funksjon, og personlighet eller å finne en passende karriere. Ingenting er perfekt, og det er grunner til at folk ikke klarer disse testene. Mens begrunnelsen for sviktende en psykologisk test er mange, det er egentlig bare én grunn: menneskelig feil.

Dårlig Tolkning av resultater

Psykologiske tester er anmeldt av en lisensiert psykolog. Rådgivere må ta spesialiserte kurs, bør være under oppsyn og er vanligvis bare kvalifisert til å gi yrkes tester eller prestasjon og forutsetninger tester.

Ukvalifisert Administrator

Psykologiske tester er gitt og tolket av en psykolog eller rådgiver som har tatt seg tid til å bli skikkelig trent. Uriktig trening kan påvirke både test og tolkningen av resultatene.

Test ikke var korrekt

Standardiserte psykologiske kartleggingsprøver er opphavsrettslig beskyttet av test utgivere og beskyttet for å hindre svindel. Tester funnet på nettet, for eksempel, ikke er standardiserte og resultatene bør ikke anses nøyaktig.

Untruthfulness

Det er indikator spørsmål bygget inn nesten hver psykologisk test for å bringe oppmerksomhet til bedrag. Når nok av disse indikatorene er utløst, kan søkeren ikke klarer å bestå testen.

Parametre for tolkning er for alminnelige

Med noen tester, som for eksempel Rorschach eller "blekkflekker" test for eksempel, det er litt for mye rom for tolkning. To forskjellige psykologer kunne tolke forskjellige ting fra samme person tar testen.

Hvorfor er noen Minerals Chelated?

Hvorfor er noen Minerals Chelated?


Produsenter av mineral kosttilskudd og til "chelat", eller fester, til de mineraler til organiske forbindelser som forbedrer absorpsjon i kroppen. Mineraler er uorganiske og kan ikke absorberes godt uten tilsatt chelatert forbindelse.

Hvordan Chelation Works

Chelation binder et proteinmolekyl til uorganisk mineral. Slimhinnen i tarmen gjenkjenner den organiske proteinmolekyl og transporterer den inn i blodbanen gjennom slimhinnen i tarmveggen.

Typer

Chelation vil bli angitt på flasken av mineraltilskudd med en følgende vilkår: ". -chelatet" Askorbat, aspartat, citrate, glukonat-, glycinat, laktat, orotat og eventuelle stoffer som slutter med ordet Eksempler på mineraltilskudd som kan chelaterte omfatter natrium, kalium, magnesium, kalsium, fosfor, krom, kobber, fluor, jern, jod, mangan, molybden, selen, vanadium og sink.

Pris

Det chelatert form av et mineral kosttilskudd er vanligvis dyrere enn uorganisk form. Imidlertid er denne formen anses å være mer kostnadseffektivt på grunn av den forbedrede absorpsjon.

Medisinske studier

Mineral chelation er fornuftig å helseeksperter fordi en organisk form av et mineral vil alltid absorbere lettere inn i fordøyelsessystemet sammenlignet med en uorganisk form. Men ingen kjente studier eksisterer for å bevise at chelated kosttilskudd er lettere absorbert, ifølge WebMD. Kosttilskudd er ikke regulert av FDA, og det er lite midler tilgjengelig for disse typer studier.

Advarsel

Mineraltilskudd bør ikke inntas sammen med reseptbelagte medisiner som de kan "-chelat" sammen i fordøyelsessystemet og gjensidig svekke deres effektivitet.

Hvorfor er noen baser Beskrevet som Surt?

Hvorfor er noen baser Beskrevet som Surt?


Den samlede effekten av mat på urin pH er forskjellig fra pH-verdien i selve matvarer selv, informerer CTDS. Et eksempel på denne falske / positive alkalisk / sure pH kan bli funnet med appelsinjuice. Selv appelsinjuice anses svært sure - på grunn av sin høye sitrussyreinnhold - post-metabolisme, vil det faktisk omdanne urin til alkalisk.

Alkaline Vs Acid

Ifølge Trans4Mind, er en stor del av maten vår naturlig alkalisk-produserende. Imidlertid, når produsert i prosessert mat, konverterer det til syre-produserende. Det er foreslått, at den gjennomsnittlige kostholdet bør bestå av minst 60 prosent alkaliske produserende næringsmidler for opprettholdelse av god helse; som svært sure matvarer har ofte blitt assosiert med kreft. Forbruket av frisk frukt og grønnsaker (alkaliske-produserende) kan balansere vår protein inntak, som også forbrenner til syre.

Acid / Cancer Link

Oksekjøtt, svinekjøtt, tunfisk, skalldyr, nøtter, kunstige søtningsmidler, bearbeidet mat, syltet mat, kaffe, svart te og sprit er blant de mange matvarer som finnes på uttømmende liste over svært sure matvarer, som ofte er forbundet med kreft. Ifølge Omsorg 4 Cancer, "Det er sant at kreftceller kan lage syre. Dette kan gjøre det lille området i og rundt kreftceller surere. Men dette gjør ikke hele kroppen mer syrlig." Ekstra syre i kroppen betyr ikke nødvendigvis føre til kreft, tar for gitt C4C.

The Balancing Act

En vanlig definisjon av pH-balansen er et mål på surheten versus alkaliteten av en bestemt oppløsning, eller forholdet mellom en positivt ladet ion (syredannende) og en negativt ladet ion (alkalisk-forming), fremgår Trans4Mind. I essens, «pH i en hvilken som helst løsning er et mål på dens hydrogen-ion-konsentrasjon."

Hvorfor skulle noen trenge blodoverføring?

En blodoverføring er prosessen med å overføre blod eller blodbaserte komponenter fra én person til en annen. Blodet går fra plastpose hvori det er lagret inn i blodårene gjennom en IV.

Kreft Symptomer

Kreftpasienter krever ofte blodoverføringer fra å miste mye blod fra indre blødninger eller mangel på blod for å lage celler.

Kreftbehandling

Kreft behandlinger stråling og / eller kjemoterapi kan også føre til en betydelig reduksjon i antall blod lage celler, som krever blodoverføring for å holde antallet på et normalt nivå.

Anemi

Folk som har anemi har under det normale nivåer av jern-rik protein i blodet, noe som fører til svakhet og tretthet. Blodtransfusjoner øke mengden av den jernrike protein.

Blood Loss

Blodoverføringer administreres til pasienter som har mistet en stor mengde blod på grunn av en alvorlig ulykke, skade eller kirurgi.

Sykdom

Autoimmun sykdom og visse milt lidelser kan kreve blodoverføring fordi de ofte ødelegger blodceller samt benmargen.

Stiff Achy Joint Relief

Mange av oss lider av stive, verkende ledd, noen oftere enn andre. Enten leddsmerter er forårsaket av kaldt eller fuktig vær, leddgikt eller andre bein eller muskel forhold, lindring av smerte og økt bevegelsesutslag og mobilitet er fokus for de fleste behandlingsplaner. Lindring av stive, verkende ledd kan bli funnet gjennom reseptbelagte eller over-the-counter medisiner eller naturlig hjemme rettsmidler som har vært praktisert i tusenvis av år. Forstå rekke behandlingstilbud kan bidra til å gi de som lider av stive, verkende ledd noen sårt tiltrengte lettelse.

Movement

Bevegelse kan bidra til å lindre stive, vonde ledd for mange lider av en medisinsk tilstand som leddgikt. Trening hjelper til å opprettholde felles mobilitet og hindre hevelse. Prøv å utføre milde tøyningsøvelser på daglig basis for alle ledd i kroppen. Stretching bidrar til å holde leddene smøres og varme. Morgenstivhet kan lindres gjennom noen enkle yoga eller pilates trening trekk, som er lett på leddene mens økende styrke, fleksibilitet og omfanget av bevegelse. Turgåing og svømming er også utmerket lav effekt metoder for trening som gir smertelindring. Trikset er å holde i bevegelse.

Herbal rettsmidler

Rubbing urte kremer eller pastaer på verkende stive ledd har også lettelse for mange. Rubbing varm eple cider eddik i verkende ledd er en hevdvunnen tradisjon rundt om i verden. Masser verkende ledd med varmt (ikke skålding) eddik før sengetid, eller bland ca 2 tsps. av eple cider eddik med to tsps. honning i et glass med varmt vann for lettelse. Andre sverger til mentol, kamfer eller gni en blanding skapt ved å blande like mengder eucalyptus olje, mentol og kamfer på verkende, stive ledd.

Resepter

Over-the-counter medisiner som paracetamol (Paracet), ibuprofen (Advil) og naproxen (Aleve) tilbyr også lindring av hovne, smertefulle og stive ledd. Følg instruksjonene på pakken om dosering. Hvis smerten er alvorlig, diskutere alternativer for reseptbelagte smertestillende medikamenter som kan bidra til å redusere betennelser og tilby lettelse samt økt mobilitet. Reseptbelagte medisiner ofte ta form av NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), for eksempel Feire.

Store energikilder

Store energikilder


Det er flere kilder til energi mennesker bruker i dag, noen oftere enn andre, hovedsakelig på grunn av spørsmål om kostnader og tilgjengelighet. De fleste fornybare og ikke-forurensende energikilder er ikke mye brukt som de er vanskelige å utnytte og prosess i de nødvendige mengder som trengs for å møte verdens energibehov.

Olje

Olje er langt den mest populære formen for energi og brukes til drivstoff nesten hele transportsektoren. Den finnes i de fleste deler av verden, med de store produsentene blir Russland og Saudi-Arabia. Det bidrar vesentlig til luftforurensning og kan forårsake ødeleggende oljeutslipp i offshore bore ulykker.

Kull

Kull, som er minelagt under jorden, er den viktigste energikilden som brukes for elektrisitet i USA Det er også brukt til å produsere jern og stål. Selv om en av de mest populære energikilder, bidrar det vesentlig til luftforurensning. Kullreserver er anslått til å være i stand til å vare i ytterligere 250 år med dagens priser av forbruk.

Natural Gas

Naturgass kan være ganske vanskelig å kilde men fortsatt står for rundt 24 prosent av verdens energi. Naturgass er ikke-fornybare og forventes å løpe ut i ca 50 år, selv om metan utvinnes fra deponier anses fornybar.

Biomasse

Biomasse inneholder materialer som tre og nylig forfalt plante- og dyreavfall; dermed er det fornybar. Biomasse var en gang en stor energikilde, som tre ble brent for varme og matlaging. Biomasse kan brukes til å produsere elektrisitet når avfall blir brent. Brennende avfall er mindre forurensende enn olje eller kull, selv om lukten er ubehagelig. Biomasse kan selv produsere produkter opprinnelig generert fra ikke-fornybare energi, som for eksempel metan og bensin. Biodrivstoff avlinger kan gjæret å produsere etanol.

Solar Energy

The Sun er den desidert viktigste energikilden for planeten. Det er direkte involvert i alle energikilder for tiden benyttes, og det vil ikke bli tømt for ytterligere 4 milliarder år. Til tross for dette, er direkte solenergi ikke brukt så mye som andre energityper, som solens stråler er vanskelig å fange. Solcellepaneler har blitt utviklet for å fange solstrålene og forvandle dem til energi, som for eksempel varme og elektrisitet; derimot, er denne metoden ikke allment populær som solen ikke skinner jevnt på alle deler av verden på grunn av skyer og vinkelen på jordens tilt.

Vind

Vinden er i hovedsak brukes til å generere elektrisitet. Vindkraft kan bli fanget av turbiner. De fleste vindturbiner er funnet på land, men noen er lokalisert offshore. Vinden gjør det ennå ikke bidra mye til strømforsyningen som vinden blåser inkonsistent.

Hvorfor noen mennesker får migrene?

Hvorfor noen mennesker får migrene?


Forskere og leger er ikke sikker på hvorfor noen mennesker får migrene og noen ikke, men det er mange forskjellige teorier, fra arvelige faktorer til en hjernestammen feil. Legen din vil kunne fortelle ved å spørre deg spørsmål om du lider av migrene.

Arvelig

Migrene er arvelig; de har en tendens til å kjøre i familier. Forsker har nylig oppdaget et gen som predisponerer folk til utviklings migrene på grunn av unormalt i visse områder av hjernen.

Triggere

Noen ting kan utløse migrene, for eksempel mangel på søvn, trøtthet, kosthold, koffein, alkohol, hormonelle endringer, vær endringer, angst og stress.

Symptomer

Noen symptomer på migrene er følsomhet for lys og / eller lyd, kvalme, oppkast, svimmelhet og svekkende smerte enten på én side eller på begge sider av hodet.

Migrenepasienter

Kvinner får migrene tre ganger oftere enn menn. Migrene kan påvirke barn, selv om de er mer sannsynlig å bli opplevd av dem som er 15 til 50 år.

Forebygging / løsning

Noen måter å forebygge migrene overvåker og regulerer kostholdet ditt, får nok hvile, trene regelmessig, og håndtere stress. Nikotin, alkohol, koffein og MSG bør unngås da de ofte utløse migrene.

Hvorfor er depresjon mer vanlig hos kvinner enn hos menn?

Hvorfor er depresjon mer vanlig hos kvinner enn hos menn?


Av de fleste kontoer, kvinner lider av depresjon dobbelt så ofte som menn. Mange ulike faktorer og forhold kan påvirke en kvinnes stemninger, inkludert hennes tendens til å gruble over uløste problemer i livet sitt.

Historie

Definisjonen og forståelsen av depresjon hos kvinner har endret seg gjennom årene i henhold til gjeldende moter, trender, vitenskapelige og medisinske fremskritt og samfunnsmessige forventninger.

Betydning

Forsker og forfatter Susan Nolen-Hoeksema mener noen kvinner opplever depresjon oftere enn menn på grunn av økt stress og samfunnsmessige forventninger i tillegg til hormonelle påvirkninger og troen på at de ikke har noen reell kontroll over sine liv.

Personlighet og andre påvirkninger

En kvinnes personlighet og historie kan bidra til henne større sårbarhet for depresjon, så vel som hennes tendens til å gruble mer over vanskelige og tidligere traumer mens du forsøker å sjonglere jobb, barnepass og andre oppgaver.

Misforståelse

Siden en mann finner ofte det er vanskelig å gjenkjenne eller innrømme å oppleve en deprimert humør, kan det se ut som om færre menn enn kvinner lider av sykdommen.

Betraktninger

Jed Diamond, rapporterte PhD resultatene av en 1990 studie hvor forskerne, Angst og Ernst, foreslo at depresjon forekommer sjeldnere hos menn fordi menns symptomer forskjellig fra kvinners symptomer og kan unnslippe diagnose.

Hvorfor menn ned i vekt mer enn kvinner

Forskjellen mellom de to kjønnene når det gjelder å miste vekt er ganske sjokkerende, spesielt siden kvinner synes slankere og veie mindre enn menn. Faktisk, til tross for hvordan det kan se, menn generelt mister mer vekt enn kvinner gjør.

Fysisk aktivitet

Men generelt er mer aktive når de ønsker å komme i form. Faktisk, en studie i American Journal of Physiology fant at kvinner brenne et gjennomsnitt på 16 prosent færre daglige kalorier enn menn gjør.

Metabolisme

Menn har en tendens til å ha høyere nivåer av lean body mass, eller muskel. På grunn av at deres metabolisme har også en tendens til å være høyere. Og menn har nivåer som er 5 prosent til 10 prosent høyere i gjennomsnitt enn kvinner på samme høyde og vekt.

Mer oksygen

Menn har også en tendens til å ha et høyere nivå av oksygen enn kvinner. Det hjelper menn mister vekt lettere enn kvinner gjør.

Skjoldbrusk problemer

Skjoldbrusk problemer forårsake langsom metabolisme, og kvinner har skjoldbrusk problemer oftere enn menn gjør. Én av åtte kvinner i alderen 35 til 65, og én av fem 65 år eller eldre, er anslått å ha skjoldbrusk problemer, ifølge en rapport på Suite101.com.

Mindre fett

Kvinner trenger ekstra fett å ha potensial for graviditet. Kvinner har større fettceller enn menn, med 20 prosent mer fett og flere enzymer.

Hvorfor Øyevipper Fall Out?

Øyevipper faller ut er en plage at nesten alle har måttet forholde seg til på ett punkt eller en annen. Dette er ikke annet enn hår fra andre deler av kroppen faller ut ved behov. Men hvis du føler at mengden av øyevipper du taper er overdreven, kan det være en medisinsk årsak til hvorfor dette skjer. Her er litt informasjon om hvorfor øyevipper faller ut.

Teorier / Spekulasjoner

Hvis øyevippene faller ut oftere enn du tror er normalt, kan det hende du har en tilstand som kalles madarose. Madarose har noen enkle, hverdagslige årsaker, blant annet tørke øynene med for mye kraft, slik du ta av deg øyesminke og iført tung mascara (mascara kan faktisk tynge øyevippene, og dermed forårsaker dem til å falle ut).

Expert Insight

En annen mulig grunn for øyevipper faller ut er et øyelokk infeksjon. Øyelokk infeksjoner fører ofte til øyevipper faller ut. Stye infeksjoner er forårsaket av infeksjoner av olje glands av øyelokkene som skjer etter kjertlene er blitt tett. En annen øyeinfeksjon som kan resultere i øyevipper faller ut er infeksjon av en midd som heter D. folliculorum, som inflames og sveller follicles av øyevippene.

Betraktninger

Hvis du merker at håret ser ut til å falle ut, ikke bare fra øyevippene, men fra andre deler av kroppen din, bør du vurdere å forske en tilstand som kalles alopecia areata. Alopecia areata universalis er en autoimmun tilstand der en person mister hår fra hele kroppen. Denne tilstanden er mest vanlig med barn og tenåringer, men kan skje med folk i alle aldre også.

Advarsel

Mange absentmindedly trekke ut sine egne øyevipper uten engang å tenke på det. Det er viktig å sørge for at du ikke er engasjert i dette problemet, fordi dette kan være kilden til resten av øyevippene falle ut. Også øyevipper ta mye lengre tid å vokse tilbake enn hår fra andre deler av kroppen, så det er aldri en god idé å trekke ut vippene.

Potensial

Hvis øyevippene har falt ut, enten det skyldes alopecia eller en stye infeksjon, kan du være selvbevisst om din mangel på vippene for en stund. En god måte å bøte på dette problemet er ved å kjøpe falske øyevipper, som er tilgjengelig på apotek eller skjønnhet forsyning butikk. MAC Cosmetics gjøre en veldig god naturlig utseende False Lash kalt # 7, så prøve dem ut hvis du er bekymret for din øyevippene vises falsk (se Ressurser nedenfor).

Hvorfor Do Psykologer Study Barn som er adoptert?

Hvorfor Do Psykologer Study Barn som er adoptert?


Innen psykologi er avhengig tungt på forskningsstudier. Bare gjennom å presentere en hypotese og forfølge svarene er psykologer i stand til å forstå menneskelig atferd og mentale prosesser. Adopsjonsstudier har alltid vært en populær eksperimentell metode fordi de er i hjertet av den natur-næring debatt, og mens de er vanskeligere å etablere, resultatene er langvarig.

Hva Er Nature-Nurture Debatt?

I psykologi, er naturen kategorisert av biologi, mens næring er kategorisert av miljøet. Naturen er iboende og ofte ukontrollerbare, mens næring er utvendig og lett endres.

Hvorfor adopsjon?

På en måte er adopsjon et treffpunktet mellom natur og næring. Her er et barn, er produktet av to sett av gener, er hevet i et miljø som er forskjellig fra disse sett av gener.

Hva er adopsjon Studies?

Adopsjonsstudier tillate psykologer for å undersøke om visse mentale eller atferdsmessige fenomen er bedre tilskrives natur eller næring. Hvis et barn er biologisk disponert for visse trekk, men ikke legemliggjøre disse trekkene i sin nye omgivelser, kan psykologer konkludere med at disse trekkene er påvirket av miljøet, eller pleie.

Hvilke typer av hypoteser kan laget?

Fra homofili til alkoholisme, har mange atferd og lidelser er delegert enten til riket av naturen eller riket av næring, men oftere enn ikke de er en kombinasjon av begge.

Er Adopsjon Studier de beste studiene?

Tvillingstudier, spesielt to adopsjonsstudier, ta mange flere variabler ut av ligningen. Ved hjelp av identiske tvillinger, kan psykologer være garantert at deres testpersonene er genetiske likeverdige, og at eventuelle forskjeller i atferd er avhengig av miljø alene.

Hvorfor Sun Endre farger ved solnedgang?

Solnedganger har alltid fanget fantasien med sine flotte farger - enda mer så når folk oppdager at solnedganger varierer avhengig av beliggenhet, eller når de oppdager en uvanlig eller spesielt fargerik solnedgang. Solnedganger i ørkenen har en tendens til å være veldig oransje, mens solnedgangen i urbane områder har en tendens til å være dempet og kan ha andre farger som gult og rødt. Men, enten i ørkenen i Arizona eller skyskraperne i New York City, alle solnedganger har to ting felles: lys og atmosfære.

Lett

Lys er elektromagnetisk energi som beveger seg i bølger og har frekvenser både synlige og usynlige for det menneskelige øyet. Det synlige lys området er kjent som ultrafiolett (UV) spektrum. For det blotte øye, vises UV-lys hvit, men det er faktisk består av flere forskjellige bølgelengder av farge. Disse fargene er ordnet i rekkefølge fra kortest til lengst og blande fra den ene til den neste, som en regnbue. Rekkefølgen av bølgelengdene er fiolett, blått og grønt, gult, oransje og rød - noe som betyr fiolett har den korteste bølgelengden; og rød, den lengste.

Atmosfære

Atmosfæren er en blanding av gasser, vann, støv og andre materialer rundt Jorden. Jo nærmere stemningen er til Jorden, jo tykkere det er; og dette er på grunn av jordens gravitasjonskraft. Som vi reiser lenger vekk fra Jorden, blir gravitasjonskreftene svakere og atmosfæren blir tynnere før det forsvinner ut i verdensrommet. Jordens atmosfære er ikke akkurat det samme over alt. Det er variasjoner i komposisjon basert på plassering, værmønstre og menneskelige faktorer. For eksempel vil atmosfæren over havet har betydelig mer vann og salt enn atmosfæren over ørkenen. Og atmosfæren over en by kan ha mer av visse typer gasser, mens atmosfæren over en vulkansk øy vil ha mer aske og sot. Disse variasjonene i atmosfæriske partikler er det som bestemmer de hvordan lyset oppfører seg i atmosfæren.

Light & Atmosphere

Lyset reiser i en rett linje til den støter på partiklene i atmosfæren, noe som medførte at lyset reagerer, men reaksjonen er avhengig av de enkelte lys bølgelengder og type og størrelse på partiklene. Vannpartiklene er større enn lysbølger, så når lyset treffer et vannmolekyl, vannet fungerer som et speil og spretter (eller reflekterer) alle lys bølgelengder samtidig. Som et resultat, fortsetter lyset skal vises hvite for det blotte øyet. Når lys treffer mindre partikler, slik som støv og gass, de mindre partikler absorberer noe av lyset, mens andre lyset passerer gjennom. Når partiklene absorberer lyset, de begynner å utstråle i samme farge som ble absorbert. Så hvis en haug med gassmolekyler absorberer gult lys, vil de utstråle gul, og at fargen vil være synlig for det blotte øye. Alle farger av lys kan bli absorbert, men de kortere bølgelengder (som blå) er absorbert oftere enn de lengre bølgelengder. Fremgangsmåten til å absorbere og utstrålende (eller spredning) lys kalles Rayleigh-spredning.

The Sun i løpet av dagen

Posisjonen av solen har en direkte innflytelse på den måten lyset går inn i atmosfæren. I løpet av dagen, er sola plassert høyt på himmelen og sender ut lys på en relativt kort vinkel i forhold til jorden. På grunn av den kortere vinkel, de lengre lysbølger passere rett gjennom, mens de kortere bølger får "hengt opp" på partikler i atmosfæren. Som de kortere blå, grønne og fiolette bølger blir absorbert og spredt, vises himmelen blå for det blotte øye. I mellomtiden, fordi jo lenger gult og rødt lys gjør det gjennom, vises solen hvit eller gul mot spredt blått lys på himmelen.

Sunrise, Sunset

Når solen står opp og går, er det i en lavere stilling, noe som øker vinkelen som lyset kommer inn i atmosfæren. På grunn av den lengre vinkel, de kortere lysbølger aldri nå de nedre områder av atmosfæren slik at bare den lengre gul, orange og rødt lys er synlig. Som en følge av dette synes sollys mørkere etter hvert som flere av de lengre lysbølger blir avdekket. Den store forskjellen mellom soloppgang og solnedgang er at solnedganger tendens til å være mer fargerikt. Dette er fordi de fleste Earth innbyggere er aktive i løpet av dagen og sparker støv og rusk i luften. På kvelden, disse økte støvpartikler fungere som et filter, noe som reflekterer flere farger inn i himmelen.

Hva er noen typer ADD medisiner?

Hva er noen typer ADD medisiner?


ADD, en forkortelse for ADHD, er en atferds tilstand karakterisert ved uoppmerksom, ufokusert og / eller impulsiv atferd. Foreskrevet medisiner kan bidra til å redusere problematiske ADD symptomer, slik lider å betale oppmerksomhet og kontroll impulser. Mens et flertall av ADD pasienter blir foreskrevet en slags sentralstimulerende, noen individer får bedre resultater med nonstimulant, antidepressive eller høyt blodtrykk medisiner. ADD medikamenter gi pasienter en rekke fordeler, men de har potensielle bivirkninger i tillegg.

Sentralstimulerende

Sentralstimulerende legemidler som inneholder metylfenidat er den hyppigst foreskrevet type ADD medisiner. Metylfenidat er et kjemikalie som øker nivået av dopamin og neropinephrine, som er nevrotransmittere i hjernen som påvirker oppmerksomhet og motivasjon. Noen av de mest vanlige merkene av metylfenidat medisiner er Concerta, Ritalin og Daytrana. Mens Concerta og Ritalin tilbys i pilleform, er Daytrana den eneste ADD medisiner som kommer i en hud patch. Disse stimulerende medisiner bidra til å forbedre fokus, hemme distraksjon og dempe impulsivitet av ADD individer. Vanlige sentralstimulerende bivirkninger er søvnløshet, nedsatt appetitt, irritabilitet, humørsvingninger, hodepine og svimmelhet.

Amfetamin

Amfetamin er en annen type ADD medisiner. Amfetamin også øke nivåene av dopamin, signalstoffet som påvirker kognitive funksjoner som fokus. Adderall og Adderall XR, som inneholder fire forskjellige typer amfetamin salter, er de hyppigst foreskrevet amfetamin medisiner. Dextroamphetamine, en av amfetamin salter i Adderall, tilbys også som monoterapi med kortsiktige effekter. Desoxyn, en vedvarende-release form av metamfetamin, er også tilgjengelig, men sjelden brukt på grunn av høy misbrukspotensial. Bivirkninger av amfetamin medisiner inkluderer gastrointestinale problemer, rastløshet, rask puls, irritabilitet og angst.

Nonstimulants

Strattera, som har det generiske navnet atomoksetin, er den eneste nonstimulant reseptbelagte medisiner for å bli godkjent av FDA. Strattera øker nivåene av noradrenalin, et kjemikalie i hjernen som påvirker konsentrasjon og oppmerksomhet. Straterra inneholder også noen antidepressent egenskaper og er ofte foreskrevet for ADD pasienter som også lider av mild depresjon eller angst. Straterra effekter vare lenger enn andre ADD medisiner, så det er ofte gitt til personer som har problemer med å få motivert i morgen. Vanlige bivirkninger av Strattera er tretthet, hodepine, magesmerter, kvalme og oppkast, erektil dysfunksjon, uro og suicidale tendenser.

Antidepressiva

Pasienter som lider av både ADD og en depressiv lidelse noen ganger få mer lettelse når de tar en foreskrevet antidepressiva som er rettet mot flere nevrotransmittere i hjernen. Wellbutrin, den mest foreskrevet antidepressiva for ADD pasienter, øker nivået av serotonin, noradrenalin og dopamin nevrotransmittere. Mens antidepressiva ofte øke pasientens evne til å ta hensyn, de er mindre effektive enn sentralstimulerende midler i å redusere impulsiv atferd. Mange leger anbefaler pasienter prøve kognitiv / atferdsterapi i tillegg til medisinering. Vanlige bivirkninger forbundet med antidepressiva inkluderer rastløshet, uro, søvnløshet, hodepine og gastrointestinale plager.

Høyt blodtrykk medisiner

Visse blodtrykket medisiner brukes til å behandle personer som lider av ADD samt ansikts tics, aggressive lidelser eller Tourettes syndrom. Høyt blodtrykk medisiner som catapres, som inneholder klonidin, og Tenex, som har guanfacin som sin primære ingrediensen, ser ut til å være spesielt nyttig når foreskrevet sammen med et sentralstimulerende stoff. Høyt blodtrykk medisiner er vanligvis effektiv i å hjelpe ADD pasienter kontrollere impulsivitet og aggresjon, men gjør lite for å hjelpe korrigere pasientens oppmerksomhet problemer. De vanligste bivirkningene av blodtrykket medisiner er sedasjon og langsom hjerterytme.

Betraktninger

Mens ADD medisiner kan forbedre et individs evne til å fokusere, kontroll impulser og ta hensyn, det er ingen magisk pille som vil "kurere" ADD. ADD lider ofte behov for å gjennomgå rådgivning for å håndtere de negative tanker og følelser som er felles for tilstanden. Videre ADD medisiner fungerer bedre for noen pasienter enn for andre. Mens mange mennesker opplever dramatiske lindring av ADD symptomer på medisiner, gjør andre ikke merke noen forskjell i det hele tatt. Å finne riktig medisinering og riktig dosering ofte tar tid og tålmodighet.