Digidexo.com

Farene ved å drikke alkohol

Alkohol er en stemning endre stoff som kan skape farlige konsekvenser når mishandlet eller brukt uansvarlig. Fysisk skade på lever, hjerte og mage-tarmkanalen og andre fysiske konsekvenser av å konsumere alkohol er alle kostnader til fornærmende drikking. De juridiske konsekvensene av uvøren forbruk må også vurderes.

Interaksjon

Alkohol trer inn i blodstrømmen, og sirkuleres gjennom legemet. Det fungerer som en depressant av sentralnervesystemet når det kommer til kontrollsenteret i hjernen, forårsaker en dulling av sansene. Hemninger, tankeprosesser, dømmekraft og fysisk koordinasjon er alle påvirket av å drikke alkohol.

Leverfunksjon

Skrumplever er en alvorlig effekt av tung, langsiktig drikking. Med skrumplever, vevet i leveren lider irreversible skader som hindrer orgelet fra å fungere ordentlig. Arrvev opprettholdes av leveren i tilfeller av alvorlig skrumplever fører til leversvikt, noe som betyr en levertransplantasjon er nødvendig for å holde seg i live.

Andre systemer i kroppen

Alkohol interagerer også med mage-tarmkanalen for å irritere slimhinnen i magen og forhindre produksjon av sunt metabolismeregulerende hormoner. Dette kan føre til fedme. Å drikke alkohol i overkant over en betydelig periode kan også bidra til høyt blodtrykk og andre helsemessige problemer som kan føre til hjerteinfarkt og slag.

Føtalt alkoholsyndrom

Når gravide konsumere alkohol, er deres fosteret utsatt for stoffet. Hjernen fra et foster er i rask utvikling, og en hvilken som helst alkohol konsumert av mor permanent skader den del av hjernen som utvikler seg ved tidspunktet for forbruk. Barn født med en fetal alkohol spektrum lidelse har varierende grad av hjerneskade, avhengig av mengden alkohol moren konsumert under hennes graviditet og til hvilken stadier av hjernens utvikling. Disse barna vanligvis sliter med årsak og virkning resonnement, retardasjon, sosial umodenhet, og andre fysiske komplikasjoner knyttet til mors drikking.

Juridiske konsekvenser

Mange lover regulerer salg og forbruk av alkohol, og konsekvensene for å bryte disse lovene kan være skadelig både personlig og profesjonelt. Mindreårige drikker oppstår vanligvis i miljøer hvor mengden alkohol konsumert ikke blir regulert av et ansvarlig parti, som dramatisk øker sannsynligheten for over forbruk og hensynsløshet. Leverer alkohol til mindreårige er straffbart. Drikking og kjøring er ikke bare potensielt dødelig for sjåføren og alle andre på veien, men også en straffbar handling. En person som har fått en fyllekjøring kostnad vil måtte betale bøter, kan tjene fengsel tid, og kan ha sin lisens suspendert eller permanent inndratt.

Tilbaketrekking

Når en person gående drikker store mengder alkohol for en betydelig lengre tid, reagerer på sentralnervesystemet til opphør av drikker ved å gå inn i en form for støt. Uttak er preget av skjelvinger, fysisk smerte og noen ganger også beslag. Hvis en person med en alvorlig, langvarig alkoholproblem planlegger å avgifte, bør hun gjøre det under oppsyn av en medisinsk faglig for å administrere symptomene på tilbaketrekning.