Digidexo.com

Hva er Tretinoin krem ​​0.025?

Tretinoin 0.025 er en av flere sterke sider av en aktuell gel eller krem ​​som behandler acne vulgaris. Tretinoin kommer i en gel eller krem ​​form og er brukt til ansikt i kveld. Merkenavn for Tretinoin er Retin-A, Atralin, Renova, Avita og Altinac. Tretinoin er tilgjengelig på resept bare.

Hva den gjør

Tretinoin er en form for vitamin A som behandler akne og hud som har blitt skadet av eksponering for solen. Det irriterer huden og i det vesentlige fører til at cellene til å vokse og dør hurtigere, noe som reduserer lagene av hudceller. Dette hindrer kviser fra forming og erstatter hudcellene i eksisterende kviser hos pasienter med akne, og reduserer også rynker og brune flekker i huden som har vært sol skadet.

Hvordan bruke

Rengjør huden å bli behandlet med såpe og vann i 30 minutter før påføring tretinoin. Gni forsiktig tretinoin i det berørte området og vask hendene umiddelbart. Gjenta dette en gang hver kveld.

Interaksjoner

Ikke kombiner tretinoin med andre akne kremer og medisiner siden det kan føre til overdreven hudirritasjon. Du bør også unngå å bruke sterke såper og hud rensemidler som astringents og produkter som voks og andre ansikts hår fjernere. Tretinoin forårsaker allerede hudirritasjon og en reduksjon av hudens cellelagene, så flere hudpleieprodukter kan føre til negative effekter på huden, spesielt hvis det blir utsatt for ekstrem sollys.

Bivirkninger

Etter påføring, kan du oppleve noen betennelse. Det vil også være noen stikkende og brennende der det har blitt brukt. Hyppig tørrhet, skalering og rødhet vil også forekomme, noe som er grunnen til at det skal påføres om kvelden.

Noen tretinoin brukere vil opplevd økt følsomhet for sollys og er mer utsatt for solbrenthet. Dreven sollys bør unngås hvis mulig.

Disse bivirkningene bør være mild og utholdelig. Hvis disse bivirkningene blir alvorlige og uutholdelig, stopp tretinoin bruk og varsle legen din umiddelbart.

Ha tålmodighet

Ubehag av å bruke tretinoin er midlertidige, vanligvis avtar innen to til fire uker. Ubehag og irritasjon vil ikke minske hvis du bruker mer av gel eller krem ​​enn foreskrevet; Faktisk kan det irritere huden mer.

Det tar vanligvis seks til 12 ukers bruk for å se alle fordelene med tretinoin, så før du utelukke denne medisinen som en løsning, må du huske å være tålmodig før du slutter produktet. Du bør også fortsette å bruke produktet for hele seks til 12 uker, selv om du ser tegn til bedring, og føler at det ikke lenger er nødvendig.