Digidexo.com

prosedyre dna farskapstest

DNA Extraction Prosedyrer

DNA er oppskriften for livet; innenfor sine milliarder av koder legge grunnlaget for organismer. Studier og analyser av DNA - i alt fra slektsforskning til kriminelle etterforskninger - har blitt svært vanlig. Å undersøke DNA, men det må først tas ut fra en prøve. Enten det er en hårlokk eller en bit av blod, kan DNA finnes i nesten alt som utgjør en organisme og dens utvinning prosedyrer har blitt perfeksjonert over flere tiår.

Cellelysis

Lyse er handlingen der cellene er bokstavelig talt ødelagt, forårsaker innholdet å søle ut for analyse. De celler som inneholder DNA-prøven som skal ekstraheres må åpnes, og dermed tillater oss å få tilgang til lysatet, eller fluidet på innsiden. Dette oppnås ved hjelp av flere metoder, den mest vanlige av disse er sonikering. Sonicating er den prosessen som kondenseres lyden tilføres til cellene, og dermed å røre dem og bryte deres intermolekylære reaksjoner. Andre metoder for å indusere lyse inkluderer innføre et virus, som bryter den åpen fra innsiden; enzymer som spiser bort på overflaten; og osmose, som innebærer å plassere cellene i vann, slik at fluidet på innsiden av dem å gjøre sin bort til utsiden, hvor den kan trekkes ut.

Membran Removal

Deretter må lipidene rundt cellens membran fjernes. Lipider er typer fett, voks, monoglycerider, fosfolipider og andre naturlig forekommende molekylære stoffer som brukes som strukturelle komponenter til cellemembraner, noe som gir dem en viss stivhet. Disse blir fjernet ved vasking av cellene 'lysat i en vaskemiddeloppløsning, vanligvis en form for kromsyre.

Protein Fjerning

Etter lipidene er fjernet fra lysatet, er det nå viktig å fjerne eventuelle gjenværende proteiner. Dette oppnås gjennom tilførsel av det som kalles en protease. En protease er et enzym som spesielt er utformet for å bryte ned de angitte proteiner. Denne handlingen kalles proteolyse, mens protease forårsaker hydrolyse (bryte ned) av de båndene som holder aminosyrer sammen. Aminosyrer utgjør proteiner, og uten deres konfigurasjon, bryter ned proteiner.

Utløsende

Det er endelig tid for å vise den rene DNA. Dette kan gjøres ved å dyppe lysatet i iskald alkohol, vanligvis etanol. Siden DNA er uoppløselig i alkohol, det vil klumpe seg sammen. Når blandingen er omrørt med en metallskje, vil DNA synlig vikle rundt metallet, likner hvit bomull. Dette er kjent som utfelling, med DNA kjent som DNA-bunnfall.

Isopropanol

Sammen med etanol, isopropanol også brukes noen ganger gjør trekke ut DNA bunnfall. På den positive siden, er det mer effektivt enn etanol, hvilket gav en høyere konsentrasjon av DNA ved bruk. Men det er også langt mindre flyktig og krever mer tid for å tørke. Det kan også bemerkes at DNA ikke kan følge så vel på skjeen eller et rør ved bruk av isopropanol.

Hvordan utføre en DNA Prøvetaking for DNA-testing

Hvordan utføre en DNA Prøvetaking for DNA-testing


DNA er den arvelige genetiske materiale eller instruksjoner i mennesker og andre organismer. Nesten alle celler i kroppen har den samme DNA. DNA er plassert hovedsakelig i cellekjernen, men en liten mengde ligger i mitokondriene. DNA-ekstraksjon er fra hud, muskler, benmarg, spytt og kinnceller. DNA blir brukt til å løse kriminalitet, og for farskapstesting.

Bruksanvisning

•  Identifiser de fire funnet inni gratis kit for innsamling av DNA for testing elementer. Detaljerte instruksjoner som forklarer innsamlingsprosessen sammen med 4 buccale vattpinner, 4 buccale pensel konvolutter holde prøvene og en svarkonvolutt for forsendelse prøvene.

Label kinnpinne konvolutt der det er angitt med den nødvendige informasjonen.

Rens innsiden av kinnet med kinn vattpinne i settet. Bruk en av vattpinner til å gni mot innsiden av kinnet fôr, rotere penselen mens dekker så mye av kinnet området som mulig.

Plasser den brukte pinnen i pre-merket konvolutt. Ikke bruk plast wrapper som vedlagte pinnen; Dette kan føre til økende støpeformer som vil ødelegge DNA-prøven.

Gjenta trinn 3 og 4 med en annen vattpinne for samme kinnet. Følge samme prosedyre bruke de gjenværende to vattpinner for det andre kinnet til og forsegle konvolutt med alle 4 brukt vattpinner.

Plasser den forseglede konvolutten i kit, satt hele samlingen kit i svarkonvolutt levert og sende denne pakken tilbake til laboratoriet for testing.

Resultater fra farskapstest bør være tilgjengelig innen fem virkedager.

Tips og advarsler

  • Ring (800) 798-3810 for gratis DNA samling kit. De kit innen 24 timer av din forespørsel.

Hvordan få en DNA-test mens du er gravid

Hvordan få en DNA-test mens du er gravid


Bestemme far til en baby kan bistå i å gi både følelsesmessig og økonomisk støtte til babyen. DNA-testing for farskap kan gjøres før babyen er født, eller etter at barnet er født. Det er mer risiko involvert i å gjennomføre DNA-testing under svangerskapet.

Bruksanvisning

•  Bestem en liste over mulige fedre til barnet. DNA vil være nødvendig fra hver potensiell far til å sammenligne det med DNA fra fosteret, og finne ut om det er en kamp.

Ta kontakt med din fødselslege for å lære om DNA-testing tilgjengelig på kontoret. Det er to prosedyrer tilgjengelig. Snakk med legen din for å bestemme test som er best for deg og mest passende for din stadium av svangerskapet. Begge testene er tilgjengelige under svangerskapet kan brukes for andre prosedyrer slik som å bestemme eventuelle kromosomale abnormiteter. En Doctora € ™ s samtykke er nødvendig for å utføre testene utelukkende for å etablere farskap.

Gjør en avtale for Chorionic Villus Sampling (CVS). Denne testen kan bli utført av legen mellom den 10. og 13. svangerskapsuke. I denne test legen setter en nål eller rør under veiledning av ultralyd gjennom vagina og inn i livmorhalsen. En prøve av chorion villi vil bli tatt fra veggene av livmoren. Dette inneholder DNA av fosteret, og kan brukes til farskapstesting.

Forbered fostervannsprøve dersom CVS er ikke et alternativ. Denne testen er gjort mellom 14. og 20. svangerskapsuke i legens kontor for å fastslå farskap. Testen innebærer en lang nål som blir satt inn i womanâ € ™ s magen og trenge inn i placenta å trekke ut en liten mengde av fostervann. En ultralyd blir anvendt i løpet av testen for å hjelpe legen i riktig føring av nålen. Denne væsken kan bli testet for å bestemme DNA av babyen. Ifølge American Association Pregnancy, er det en liten fare for spontanabort eller skade på barnet med denne fremgangsmåten.

Tips og advarsler

  • Snakk med legen din om de potensielle risikoene som er involvert i DNA-testing under svangerskapet. Risikoen etter at barnet er født er ikke-eksisterende.

Hvorfor DNA-testing er viktig

Fra grensen av genteknologi til frontlinjene av rettssystemet, har DNA-testing blitt et viktig verktøy i medisinsk forskning, pasienthelsevesen, politi og andre områder av vitenskap og industri. På grunn av betydningen av DNA-testing, er det verdt å utforske sin bruk i disse forskjellige arenaer, samt dens samlede sosiale konsekvensene.

DNA Basics

Hver celle i alle levende organismer inneholder en viktig kjemisk komponent kalt deoksyribonukleinsyre (DNA). DNA som inneholder den genetiske kode til cellen og organismens utforming, funksjon og utvikling. Oversettelse av denne koden har resultert i fenomenale fremskritt i diagnostikk og behandling av sykdommer og fysiske lidelser og i studiet av arv og genealogi, i tillegg til å bidra til den økte effektiviteten av rettshåndhevelse.

Helsestell og genetikk

Med "cracking" av den genetiske koden i 1950, genetikere og medisinske spesialister var i stand til å begynne å identifisere de genetiske egenskapene til arvelighet relaterte sykdommer som var gått fra foreldre til barn. Genetiske DNA-tester har blitt utført på allmennheten siden 1960-tallet. Nyfødte screeningtester for Phenylketonuria (PKU) var den første av disse genetiske DNA-tester administrert til den generelle befolkningen. PKU er en stoffskiftesykdom som fører til mental retardasjon uten tidlig behandling. Fordi symptomene er ikke klart før de senere stadier av spedbarns utvikling, må behandlingen startes de første dagene etter fødselen for optimal suksess.

De neste tiårene så en dramatisk reduksjon i tilfeller av psykisk utviklingshemning knyttet til PKU grunn av tidlig intervensjon. Uten DNA-screening-tester, er utsiktene for vellykket diagnose og behandling av PKU sterkt redusert. Nå med evnen til genetisk å identifisere enda flere sykdommer og medisinske tilstander, anvendelse av forskjellige typer av genetiske DNA-testing er rutinemessig i klinisk praksis. De ulike typer DNA-testing for medisinske formål er: diagnostisk testing, presymptomatic testing, carrier testing, prenatal testing og nyfødt screening.

Forensics

Den ekstraordinære effekten av DNA-testing på rettsmedisin har forvandlet rettshåndhevelse prosedyre, løst sivil farskaps dresser og endret oppfatningen av rettssystemet. DNA "fingerprinting" (også kalt "DNA profilering" og "DNA-typing") ble introdusert for den bevismessige prosessen på midten av 1980-tallet av Dr. Alec J. Jeffreys of Great Britain. Denne revolusjonerende teknikken gjorde det mulig å utføre menneskelige identitets tester og, til slutt, knytte gjerningsmenn med sine forbrytelser. Nøyaktigheten av denne prosessen har resultert i nedleggelse av tusenvis av straffesaker og veltet overbevisningen til hundrevis av urettmessig fengslede personer. Private farskapstesting fasiliteter gjennomføre hundretusener av tester årlig i USA. Antallet offentlige rettsmedisinske laboratorier i USA har vokst på en eksponentiell rate (nummerering mer enn 150) og påvirket fremme av rettsmedisinske DNA-programmer i Europa og Asia.

Slektsforskning

Slektsforskning er definert som studiet av familien nedstigningen. Kanskje den mest populære DNA test utført relatert til slektsforskning er farskapstest som bestemmer biologisk far til et barn. DNA-tester også spille en betydelig rolle i å avsløre andre aspekter av slektsforskning, som for eksempel etniske arv og bære mønstre for visse medisinske tilstander.

Viktige spørsmål

Til tross for fordelene fått fra DNA-testing, også reiser det mange kontroversielle spørsmål i privat sektor og de faglige og juridiske miljøer. Noen av disse spørsmålene er: mangelen på ensartet regulering for kvalitetskontroll, brudd på konstitusjonelle rettigheter til privatliv og diskriminering av forsikringsselskaper basert på en persons genetiske historie.

Steder å ta en farskapstest

Steder å ta en farskapstest


Flere seksualpartnere, menn donerer til sædbanker og spørsmål om biologisk opphav kommer fra adoptivbarn har gjort farskap testing nesten like vanlig som apotek graviditetstester. Enten en billig farskap test kit passer ditt formål eller du har fått så mye ridning på utfallet at du ikke vil betale for noe mindre enn state-of-the-art laboratoriearbeid, er det flere alternativer til hvordan du kan sette en slutt på spenningen.

Hjem

Kjøp et kit på apotek. En pioner innen detaljhandel testing kits, Identigene, etter Sorenson Genomics, selges i 4300 butikker i 30 stater. Identigene spår selge 52.000 kits årlig på ca $ 30 hver til forbrukerne nysgjerrige om deres farskap eller som av et barn. Men Johns Hopkins University Rick Borchelt, kommunikasjonsdirektør for universitetets Genetikk og Public Policy Center, advarer mot nedfall fra billige hjemme tester som kan unødvendig komplisere livene til mennesker som er avhengige av dem.

Online

Søk på Internett for en testing kit. Vær oppmerksom på at det finnes mange typer og priser på sett for salg på nettet, og du må vurdere deres pålitelighet basert på det du leser. Farskap testing nettsteder generelt hevder å være minst 99 prosent nøyaktig, og alle lover diskresjon, konfidensialitet og rask behandlingstid. Hvis du velger å gå denne ruten, se etter firmaer som er akkreditert og har eksistert i mange år. GeneSys, for eksempel, er en 15 år gammel laboratorium som belaster $ 119 per test og hvis nettstedet gir en liste over ting å se etter i en online testing selskap.

DNA Testing Laboratory

Ta en farskapstest på en lokal laboratorium for å være sikker på at resultatene er like pålitelig som mulig. Den amerikanske Graviditet Association talsmenn på vegne av laboratorier sertifisert av American Association of Blood Banks (se Ressurser), spesielt hvis anlegget fokuserer utelukkende på farskap identifikasjon i stedet for et bredt spekter av DNA-tester. Du vil få resultater innen fem virkedager, og bør forvente å betale alt fra $ 400 til $ 2000 avhengig av hvor du bor. Hvis du trenger resultater så solide at de vil stå opp i retten, vil du ha en mye større sjanse for et vellykket resultat hvis du velger en lab snarere enn en hjemmetest.

Lege

Spør legen din til å utføre farskapstest. Du må betale for både lab avgifter og lege besøk, men stress er involvert i å lære nyheten er sannsynlig å gjøre deg sårbar og overveldet - en sinnstilstand legen din vet hvordan å håndtere så vel som han vet du . Ikke bare kan du regne med nøyaktige resultater, men også legen din vil være i en posisjon til å få deg psykologisk hjelp hvis du trenger det.

Public Health eller juridisk bistand

Besøke eller ringe din offentlige helsemyndigheter å undersøke farskap testing. Med statlige og lokale myndigheter opplever økonomiske manglene, ikke forvente å bli møtt med et tilbud til shuttle du til en lab for en DNA-evaluering. Men kan du være kvalifisert for en retail kit som, mens ikke nødvendigvis så pålitelig, kan tilfredsstille dine farskaps spørsmål.
Court-mandat farskapstester kan bli plukket opp av det juridiske systemet i ditt område av landet skal etter pålegg fra en dommer, så sjekk med Legal Aide eller din Advokatforeningens pro bono arm for å finne ut om det er en måte å få de resultatene du søker.

Hvorfor er kaldt Alkohol brukes i DNA-tester?

Hvorfor er kaldt Alkohol brukes i DNA-tester?


Cold alkohol brukes for å separere DNA av vann-baserte løsninger. Dette gjør at DNA som skal renses for etterfølgende genetisk testing. Tilsette alkohol til en oppløsning inneholdende DNA-er en enkel måte for å oppnå den rene DNA som kreves, og kaldere temperaturer avta enzymer som kan bryte ned DNA, noe som gir bedre ekstraksjon resultater.

Bryte ned celleveggene

Utvinnings prosedyrer for å oppnå ren-DNA har til å kvitte seg med alle de molekylære og kjemiske komponenter av vev hvorfra DNA blir ekstrahert. Første trinn innebærer lyse eller ødelegge celleveggene. Dette kan gjøres med en rekke kjemiske midler som er kaustisk til cellemembraner, men ikke skader DNA. Celler kan også bli sonikert, homogenisert, eller malt opp for å ødelegge membranene.

Fjerne Lipids

Når celleveggene har blitt ødelagt, er et vaskemiddel lagt for å bli kvitt fett og oljer som utgjør cellemembranene. Vaskemidler føre de fettstoffer og oljer for å løse seg opp i løsningen.

Fjern Proteiner

Proteiner og enzymer kan fordøyes ved tilsetning av en protease til løsningen. Proteaser bryte ned proteinene i små peptider og aminosyrer.

Precipitate DNA

Legge kald alkohol til en løsning vil føre til DNA for å utfelle og tilslag. DNA kan samles ved sentrifugering av prøven, og helle ut det flytende sjikt. DNA bør foreligge som en liten pellet i bunnen av sentrifugerøret.

Rens DNA

DNA kan bli vasket ved re-suspende det i en kald alkohol-oppløsning og re-sentrifugering flere ganger for å oppnå et meget rent DNA-prøve. Typiske alkoholer som benyttes for å utfelle DNA omfatter etanol og isopropanol. Denne prosessen etterlater en veldig ren prøve for strenge DNA testing.

Kan du gjøre en DNA test Mens gravid?

Kan du gjøre en DNA test Mens gravid?


Bestemme farskap av en baby er viktig for å samle økonomisk og følelsesmessig støtte, samt gi en nøyaktig sykehistorie for barnet og trygghet for den vordende mor.

Fostervannsprøve

DNA-testing kan utføres før barnet er født gjennom en medisinsk prosedyre kalt amniocentesis, hvori en liten mengde av fostervannet trekkes ut gjennom en nål som settes inn i morens underliv.

Chorionic Villus Sampling

Chorion villus sampling (CVS) er en prenatal DNA-prøve som krever en nål for innføring i vagina og gjennom livmorhalsen for å oppnå en prøve av chorion villi. Disse fingerlignende vev er festet til livmoren og har den samme genetiske sammensetningen som det befruktede egg.

Time Frame

Fostervannsprøve utføres i andre trimester, vanligvis mellom 14. og 20. uke. CVS kan bli gjennomført tidligere, alt fra den 10. til 13. svangerskapsuke. Farskap resultatene er allment tilgjengelig innen 5 virkedager etter at testen er gjennomført.

Kostnad

Kostnaden for farskap testing er avhengig av de type testing som vil bli gjennomført, og det området av landet hvor testing vil bli fullført, men kan variere fra $ 400 til $ 2000.

Advarsel

Det er alvorlig risiko forbundet med prenatal DNA prosedyrer, inkludert skade på foster og abort. Kramper, kan vaginal blødning eller tap av fostervann oppstå også.

Laboratory Accreditation

Den amerikanske Graviditet Association anbefaler farskap testing være ferdig innen et laboratorium som er akkreditert av American Association of Blood Banks.

Babyen DNA Test Law

Hvis du har mer enn én partner og bli gravid, er det bare naturlig for deg å ønske å vite hvem faren er. De fleste mødre får en trygghet når vite sikkert.

Testing

Blodprøver er de mest vanlige opphav testing utført. En annen test innebærer å samle celler med en bomullspinne fra innsiden av munnen. Visse sikkerhetstiltak laboratoriet må ta inkludere strenge prosedyrer om vern av kjeden av varetekt av blod eller vevsprøver, identifikasjon av partene blir testet og riktig tilberedning av testresultater.

Konfidensialitet

De fleste DNA-laboratorier har å holde resultatene helt konfidensielt. Det er ett ansvar å snakke med hver lab individuelt om sin politikk om taushetsplikt.

Court

For de som må gå til retten for ulike grunner, blant annet barnebidrag, laboratorier tilbyr "nysgjerrighet tester" til en lavere kostnad. Hvis du ikke er sikker på at du vil trenge resultatene, er det bedre å bare gå videre og få domstol-godkjent test og betale ekstra penger.

Kostnad

Som i 2010, kostnaden for en kuriositet test gjennomsnitt rundt $ 175 for barnet, biologiske mor og påståtte far. De juridiske eller domstol-godkjent test gjennomsnitt $ 220. For den juridiske test, kan man måtte betale chain-of-custody avgifter, som varierer fra sted til sted.

AOP

De fleste stater har lover som krever en ugift par til å fylle ut en AOP, eller Erkjennelse av farskap, skjema for å lovfestes faren til barnet. Hvis paret er ugift og mor har ikke vært gift i de siste 300 dager, da ingen far vil bli oppført på fødselsattesten til dette juridisk bindende skjemaet er fylt ut.

Hvorfor Er DNA Extraction viktig?

Hvorfor Er DNA Extraction viktig?


DNA-ekstraksjon er en viktig molekylærbiologi prosedyre. Per definisjon er ekstraksjon tar DNA av en hvilken som helst type celle med henblikk på analyse. Blant de maskiner som brukes i DNA-ekstraksjon er de "Bead Beater", som bryter fra hverandre i cellen for å gjøre DNA tilgjengelig; av "Gel Box", som skiller DNA-sekvenser i en gel ved hjelp av en elektrisk ladning; og sentrifugering, som spinner en oppløsning av DNA og deretter utfelles (tegning det ut) ved hjelp av salter. Når DNA blir ekstrahert, sin betydning driver en rekke funksjoner.

Crime Identifikasjon

En grunn til DNA-ekstraksjon som er viktig er at den gjør DNA-testing er mulig i tilfelle av kriminelle undersøkelser. Mange ganger, er mistenkt dømt basert på DNA-prøver alene, spesielt når ingen andre bevis er tilgjengelig.

Historisk Identification

DNA har blitt brukt til å identifisere 11 september ofre og ofre for den jødiske Holocaust. Også DNA spilt en viktig rolle i identifisering av personer som ble kidnappet og drept i Argentina i 1970, år etter handlingene fant sted.

Andre bruksområder

DNA er også viktig å identifisere visse opprinnelsen til vin ved å spore avstamning av ulike vinranker. Dessuten er molekylet nyttig i sporing synkende bestander av ulike arter, inkludert den Grizzly Bear.

DNA-teknologi i Forensics og Etikk

DNA-teknologi i Forensics og Etikk


DNA-teknologi er uvurderlig i rettsmedisin, der etterforskerne forsøker å finne ledetråder for å identifisere gjerningsmannen for en forbrytelse. DNA fingerprinting tilbyr detektiver muligheten til å sammenligne DNA fra prøvene på et mord scene til prøver fra mistenkte; I teorien er det mer nøyaktig og pålitelig enn mange andre metoder. DNA-teknologi har også skapt strid også, spesielt der politiet holde DNA-prøver på fil fra folk som har verken blitt belastet eller dømt.

Eldre Teknikker

Den første typen DNA fingerprinting var RFLP eller begrensning fragment lengde polymorfisme analyse. Etterforskerne ville skjære en DNA-prøve opp i mindre biter ved hjelp av restriksjonsenzymer, proteiner som kutter DNA, deretter skille fragmentene etter størrelse. Et radioaktivt DNA-probe blir tilsatt, og vil binde seg til et tilsvarende sekvens i prøven. RFLP er en langsom arbeidskrevende prosess og krever store mengder av prøve-DNA; Dessuten er det mindre nøyaktig enn mer moderne teknikker, så det er i stor grad blitt erstattet av STR analyse.

Moderne teknikker

DNA fingerprinting gjøres typisk gjennom en prosedyre som kalles STR eller korte tandem repetisjoner. Det er deler av genomet, hvor korte sekvenser av baser 2-5 blir gjentatt mange ganger. Antallet ganger disse sekvenser gjentas varierer mellom ubeslektede individer; én person kan ha en sekvens gjentatt 10 ganger, for eksempel, mens en annen har 50 gjentas. Ved hjelp av en teknikk som kalles polymerase chain reaction (PCR), etterforskere isolere spesifikke MT-rapporter fra en DNA-prøve deretter skille dem etter størrelse og sammenligne dem med størrelsen på MT-rapporter i en ny prøve for å se om de to prøvene er fra samme person. Takk til PCR, selv svært små prøver gi nok DNA for STR testing.

Pålitelighet

Jo større antall STR regioner analysert, desto mer nøyaktig blir DNA fingerprinting test. For en typisk test med 13 markører, de teoretiske sjanser for at to personer skal ha identiske DNA-profiler er antatt å være mellom 1 av 10 milliarder og en i flere billioner. Frekvensen av forskjellige MT kan variere fra en populasjon eller folkegruppe til en annen, men, og hvis prosedyren feilaktig utført påliteligheten vil naturligvis være langt mindre. En forurenset prøve kan også gi falske resultater; dette er oftest et problem i drapssaker der prøvene kan omfatte DNA fra både offer og gjerningsmann.

Controversy

DNA fingerprinting er ofte brukt for å avgjøre om en prøve fra et åsted samsvarer med en prøve fra en mistenkt. Enkelte kritikere har uttrykt bekymring for at jurymedlemmene ikke kan forstå vitenskapen involvert eller kan overvurdere påliteligheten av rettsmedisinske teknikker. TV-serien har popularisert noen aspekter av DNA fingerprinting i etterforskning og kan forlate jurymedlemmene med troen på at disse teknikkene er ufeilbarlig. Ifølge en 2008 undersøkelse sitert av The Economist, 62 prosent av forsvarsadvokater og 69 prosent av dommere som ble spurt mente jurymedlemmene hadde urealistiske forventninger til rettsmedisin.

Veltet Convictions

DNA fingerprinting har blitt brukt til å frikjenne en rekke personer som antas å ha blitt urettmessig dømt. I ett tilfelle ble en mann ved navn Earl Washington dømt til døden i 1984 for voldtekt og drap på Rebecca Williams. Etter 17 år i fengsel, DNA fingerprinting viste Washington var uskyldig. Han ble løslatt i 2001.

DNA databanker

Enkelte kritikere hevder at politiet lagrer DNA-prøver fra folk som har verken blitt belastet eller dømt for en forbrytelse; de mener denne praksisen utgjør et potensielt brudd på borgerrettighetene. I 2007, for eksempel, en amerikansk grunnloven Society briefing sitert flere tilfeller av såkalte DNA dragnets, hvor politiet etater i USA eller Storbritannia hadde samlet DNA-prøver fra hundrevis eller kanskje tusenvis av mennesker i løpet av etterforske en forbrytelse. Den samme orienteringen bemerkes at gjeldende rett utdanner politiet å holde DNA-prøver på fil fra folk som er arrestert, selv om de er aldri belastet med kriminalitet.

DNA-testing Laws

DNA-testing Laws


DNA-testing er en av de mest nøyaktige vurderinger av identifisering av enkeltpersoner så vel som hva enkeltpersoner er relatert til hverandre. Dette har ført til mye mer nøyaktighet i farskap testing samt i å løse kriminalsaker.

DNA-testing

Er DNA deoksyribonukleinsyre og er funnet i cellene i kroppen. Det er oppskriften som bestemmer biologiske egenskaper og er avledet halvparten fra hver av foreldrene. Hver persons DNA er unikt for den enkelte. DNA-testing gir svar på spørsmål som for eksempel farskap til et barn, så vel som å identifisere hva den enkelte var i en bestemt lokalitet.

Hvordan DNA-tester er utført

Prøvene samles inn uavhengig av hverandre og sendt til et laboratorium som spesialiserer seg på DNA-testing. Prøver kan enten være hår, spytt, celler fra innsiden av kinnet, blod eller annet som kan inneholde DNA.
DNA blir deretter ekstrahert og renset fra andre komponenter i prøven. DNA blir deretter kjørt gjennom en prosess som kalles polymerase kjedereaksjon (PCR) for å amplifisere deler av DNA. Denne forsterkningen prosess kopierer mikro markører innenfor DNA millioner av ganger for å sikre at det er nok kopier til testing. Når markørene har blitt amplifisert, blir de plassert i en automatisk DNA-analysator som skiller dem etter størrelse.
Etter disse resultatene er samlet, er statistisk analyse utført på giverne for alle DNA-markører for hver enkelt test. Disse resultatene blir så gitt til den personen som ba om testen.

Lovligheten av DNA-tester

Så vel som å ha flere måter å utføre DNA-tester, er det også to forskjellige typer av tester: et hjem test og en test lovlig. En hjemme-baserte DNA test er vanligvis billigere på grunn av mangel på inkassosalærer og notarius signatur, og er privat og praktisk fordi testen kan utføres innenfor ditt eget hjem. Disse testene er ikke tillatelig i retten på grunn av manglende kjede av varetekt.
For en DNA-test for å være tillatelig i retten, prøvene må hentes av en upartisk tredjepart og kjede av varetekt regler for håndtering av prøvene må følges. Testen må utføres av et laboratorium som er akkreditert av et organ som er utpekt av den føderale Secretary of Health and Human Services.

DNA-testing for relasjoner

I varetekt og barnebidrag tilfeller er DNA-tester vanligvis kalt farskapstester og brukes til å avgjøre om en bestemt mann er biologisk far til et barn. Testing kan gjøres før babyen er født av chorionic villus sampling (CVS) så tidlig som den 10. uke av svangerskapet eller om den 15. uke med fostervannsprøve.

Andre anvendelser av en farskapstest kan inneholde identifikasjon av et adoptivbarn biologiske familie, bekreftelse av foreldre av barn unnfanget ved in vitro fertilisering, og samsvarer med de biologiske foreldrene til nyfødte som kan være slått ved fødselen ved et uhell.

I andre tilfeller er DNA forholdet tester utført for å vise et familieforhold mellom de to personene samplet. Eksempler på dette er å bestemme foreldreskap for forsikring eller arv krav, bekrefter relasjoner av gjenforente brødre og søstre og beviser en familiær relasjon til en borger av et bestemt land for å kvalifisere for innvandring status.

DNA-testing for Crime-Solving

Mens DNA-bevis er tatt i betraktning i nyere straffesaker, er det en bevegelse for DNA-testing i eldre saker, spesielt de som involverer dødsstraff.
Ifølge The Justice Project, "post-overbevisning DNA-testing har ført til fritatt for mer enn 200 urettmessig dømt enkeltpersoner i USA."

Stråling Prosedyrer for prostatakreft

Ifølge informasjon fra medisinsk nettsted Medline Plus, trusselen om prostatakreft ruver større som en aldre, bli en levedyktig trussel for menn over en alder av 50. Oppdage prostatakreft er viktig for å maksimere overlevelse, så blir svekket til de tidlige symptomer , inklusive endringer i dine urin vaner, smerte mens ejaculating eller lokalisert smerte i prostata regionen eller nedre del av ryggen. Hvor prostatakreft vises, er strålebehandling en av de mer aksepterte hjelp av å kjempe mot sykdommen.

Stråling Theory

Forstå teorien bak strålebehandling for å forstå dens betydning i behandling av prostatakreft. Ifølge National Cancer Institute, består strålebehandling av utslipp av fokuserte stråler av stråling inn i kroppen gjennom interne eller eksterne kilder. Denne strålingen virker å ødelegge kreftceller på et genetisk nivå, ødelegge deres DNA og gjør dem ute av stand til å fortsette å dele seg. Dessverre er strålebehandling ikke en utrolig presis prosedyre, så noen sivile skader på friskt vev skjer under prosedyren også. Dette kan føre til bivirkninger som kvalme, tretthet, impotens og inkontinens problemer gjennom både blære og tarm.

Ekstern Stråling

Vet at ekstern strålebehandling er den foretrukne metode for å håndtere prostatakreft av alle faser. Ekstern strålebehandling består av stråling tilført fra en utvendig kilde, slik som en maskin som sender ut gamma- eller røntgenstråler. Ifølge American Cancer Society, er ekstern strålebehandling vanligvis brukes daglig (fem dager i uken) for en strekning på syv til ni uker av gangen før du gir kroppen en pause fra behandlingen. Mer avanserte metoder for ekstern strålebehandling er i stand til å minimere skade på omliggende vev ved å gi mer målrettet stråling. Disse metodene omfatter protonstråle terapi, intensitet modulert strålingsterapi (imrt) og 3D-konform strålebehandling.

Intern Stråling

Den andre primær fremgangsmåte for å påføre strålingsterapi for prostatakreft er intern stråling, eller brachyterapi. Ifølge ACS, er intern strålebehandling egentlig bare brukes for tilfeller av prostatakreft som oppdages tidlig og har ennå til å spre seg utenfor prostata. I løpet av denne form for behandling, vil små pellets inneholdende radioaktivt materiale injiseres inn i prostatakjertelen og venstre der permanent. Over tid vil det radioaktive materialet i disse pellets råtner, frigjør radioaktiv energi til å drepe kreftceller. Den store fordelen med denne formen for behandling er at det er mye mindre sannsynlig å påvirke omkringliggende vev. Ofte er intern strålebehandling kombinert med ekstern strålebehandling, noe som øker dine sjanser for å tvinge prostatakreft i remisjon.

Rekombinant DNA Teknologi og bakterier

Rekombinant DNA Teknologi og bakterier


Rekombinant DNA-teknologi er det middel som et DNA-molekyl som er kunstig konstruerte in vitro, eller i et kontrollert miljø utenfor cellen, ved å kombinere DNA-segmenter fra minst to kilder. Den nybygde DNA-molekylet inneholder spesifikke gener eller egenskaper som kan være gunstig i menneskers helse forskning.

Søknader

Rekombinante DNA-teknikker er blitt anvendt for genetisk modifisering, så som innføring av et gen i en organisme som vil endre eller lage spesifikke funksjoner. For eksempel: å legge en varmemotstand gen til jordbruksvekster. Rekombinant DNA blir også brukt til å lage terapeutiske produkter som vaksiner, proteiner og hormoner.

Gjennombrudd

Ifølge IS Johnson i en artikkel i Science, den første FDA godkjente kommersielle helsetjenester produkter derivert fra rekombinant DNA var biosyntetiske "menneskelige" insulin. Insulin er et relativt enkelt protein å kopiere så det var en ideell kandidat.

Prosedyre

Først blir det ønskede DNA-molekylet isolert ved kutting av DNA rundt genet av interesse ved hjelp av restriksjonsenzymer. Genet blir deretter satt inn i en vektor, eller en del av DNA er i stand til å spre seg og skaper et rekombinant DNA-tråd. Vektorer er vanligvis bakterielle plasmider eller virale fager. Vektoren blir deretter tatt opp i spesielt forberedt DNA i en vertscelle.

Bakterier som en vert

Den vanligste vert brukt til å lage rekombinant DNA er E. coli-bakterier. E. coli-celler ta opp vektoren inneholder det ønskede genet, og sett det inn i sitt eget DNA. Replikering skjer som vanlig, å opprette flere nye DNA-tråder som inneholder den nye genet.

Resultat

Vertscellen vil begynne å uttrykke proteiner som er opprettet fra det rekombinante DNA som kan bli isolert og renset. For eksempel kan insulingenet settes inn i bakterier, som forårsaker den til å skape den insulin-proteinet, som brukes som et terapeutisk produkt.

Hvordan Les farskapstester

Hvordan Les farskapstester


En farskapstest er en DNA-analyse som brukes til å avgjøre om en mann er biologisk far til et barn. Folk får farskapstester for en rekke juridiske, etiske og medisinske grunner. DNA ble oppsamlet ved pensling smertefritt innsiden av kinnet. Prøver fra barnet og far på et minimum, og ideelt sett også fra moren. Rent DNA blir ekstrahert fra prøvene. Femten forskjellige DNA-markører blir sammenlignet for å gi de farskapstestresultatene.

Bruksanvisning

•  Sjekk test for resultatet uttalelse. Resultatet uttalelse vil bli formulert svært spesifikt med en av to resultater.

Dersom farskap test for "John Doe" indikerer at han ikke er far til "James Doe," resultatene uttalelsen vil lese, "John Doe er utelukket som den biologiske faren til James Doe."

Den andre mulige verdien for resultatet uttalelse ville lese, "John Doe er ikke utelukket som den biologiske faren til James Doe." Dette er et viktig skille. En farskapstest kan avsløre en høy sannsynlighet for farskap, men aldri en 100 prosent sikkerhet. Resultatet uttalelsen er basert på en serie av DNA-profiler.

Gjennomgå de enkelte DNA locus resultater. Farskapstest sammen en serie av individuelle DNA-markører eller loci, fra barnet, far og mor. FBIs Kombinert DNA Index System etablert disse markørene i 1990. Individuell loci listen locus navn, for eksempel "D2S1338", og de allel resultater for barn, far og mor som individuelle par av tall, som "(12, 13)" . Disse resultatene er målinger av korte tandem repetisjoner, eller MT-rapporter. På hvert locus, får et barn en STR allel fra hver av foreldrene. En biologisk far og deres barn bør samsvare med minst ett allel på hvert av disse loci.

Gjennomgå opphav indeks for hver locus resultat. Hver DNA-markør test vil vise en foreldre-indeksen, et desimaltall som måler styrken i en bestemt kamp, ​​i forhold til hvor unik den kampen er. En høyere PI indikerer en sterkere kamp. Styrke er basert på hvor ofte allelet verdi på markøren forekommer i den generelle befolkningen. Marker alleler som ikke sams gi en PI på 0,00.

Gå gjennom den kombinerte foreldre indeksen. KPI er produktet av alle de individuelle profil analyser. Mens det er ingen 100 prosent sikkerhet, er en KPI på minst 100 tilsvarer en farskaps sannsynlighet for 99.00 prosent. Sterkere kampene, som en KPI på 10.000 (tilsvarer en sannsynlighet på 99,9900 prosent) kommer nærmere 100 prosent, men kan aldri nå den.

Tips og advarsler

  • Utelukkelse er sikrere enn inkludering. DNA farskap testing akkreditering retningslinjer etterfulgt av de fleste domstoler og barnebidrag etater krever en KPI over 100 for å indikere rimelig sannsynlighet for farskap. Så få som to eller tre individuelle profil uoverensstemmelser kan være nok til å utelukke en påstått far. Andre juridiske enheter kan ha ulike standarder for en akseptabel KPI.

Hvordan få en DNA test gjort mens du er gravid

Hvordan få en DNA test gjort mens du er gravid


Noen kvinne opt for DNA (deoksyribonukleinsyre) testing under svangerskapet. Denne typen tester kan anvendes for å identifisere visse genetiske sykdommer og tilstander som kan oppstå på grunn av DNA-abnormaliteter, såsom Downs syndrom. Prenatal DNA-testing kan også være nyttig for å svare farskaps spørsmål. Noen fødselsleger, men kan være motvillige til å utføre prenatal DNA-testing på grunn av den potensielle risikoen for fosteret.

Bruksanvisning

Be fødselslege for å hjelpe deg veie risiko mot fordelene ved prenatal DNA-testing. Ifølge American Graviditet Association, oppstår abort i om lag én prosent av kvinnene som har valgt for DNA-testing gjennom en prosedyre som kalles chorion villi prøvetaking; risikoen kan være mindre enn én prosent for kvinner som velger fostervannsprøve.

Request chorionic villus sampling (CVS). For denne testen, vil en lege tråden en fin rør inn i skjeden din, eller sette inn en tynn nål gjennom magen. Legen vil bruke dette rør eller nål for å oppnå en prøve av vev fra placenta - det organ som støtter og gir næring til babyen, og tar den fra området ved hvilken placenta er festet til veggen av uterus. Siden dette vevet har samme genetiske makeup som fremkallende baby, kan et laboratorium bruke den til å teste barnets DNA. En fødselslege kan utføre denne testen mellom uke 10 og uke 13 av svangerskapet.

gjennomgå fostervannsprøve mellom uke 14 og uke 20 av svangerskapet. For denne prosedyren, vil en fødselslege bruke en tynn nål for å nå livmoren gjennom magen. Han eller hun vil da ta en prøve av fostervannet. Et laboratorium kan teste DNA funnet i fostervannet, som er det samme som barnet ditt.

Forvent å oppleve noe ubehag hvis du velger for DNA-testing mens du er gravid. En kvinne kan føle en klype eller stikke fra nålen som brukes i fostervannsprøve eller CVS. Noen kvinner oppmerksom kramper under og etter disse testene også.

Tips og advarsler

  • Det er en liten risiko for infeksjon etter prenatal DNA-testing. Ta kontakt med din fødselslege dersom du får feber etter testing, da det kan være et tegn på infeksjon.
  • Noen kvinner kan lekke fostervann - væske som omgir fosteret - etter å ha amniocenteses. En liten mengde lekker regnes som normalt. Kontakt legen din umiddelbart hvis du tror du mister en stor mengde væske.
  • Du kan oppleve lys spotting etter prenatal DNA-testing. Kontakt legen din hvis det blir verre, eller ser ut til å være tyngre enn normalt spotting.

Hvordan identifisere og forklare hoved Mål av DNA analyse

Hvordan identifisere og forklare hoved Mål av DNA analyse


Oppdagelsen av DNA rangerer blant de største vitenskapelige prestasjoner av det 20. århundre. Den har hatt dyp teoretisk og praktiske konsekvenser. På et teoretisk nivå, åpner det opp muligheter til å forstå livet og menneskelivet spesielt. På det praktiske plan, det har revolusjonert genetisk forskning, medisinsk forskning og behandlinger. Det har blitt en av de mest verdifulle verktøy i rettsmedisin. Alle arter har unike genetiske DNA-sekvenser. DNA-analyse gjør det mulig å identifisere arter og, kanskje enda viktigere, for å identifisere individer og deres genetiske relasjoner.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent med historien om DNA forskning og analyse. Du trenger ikke å bli en ekspert på historien til DNA, men en generell innføring i dens historie og prosedyrer gir sammenheng og informasjon for å sette pris på de viktigste målene for DNA-analyse. Dr. Alex Jeffries er kreditert med å innføre DNA fingerprinting eller skrive teknikker i England i 1984. Jeffries arbeid er basert på tidlig genetisk forskning. Disse teknikkene ble kommersielt tilgjengelig i 1987.

Undersøke metoder for rettsmedisin. Allmennhetens kunnskap og interesse for DNA-analyse er forankret i rettsmedisin. Rettsmedisin bruker DNA-typing / genetisk fingerprinting å identifisere ofre og gjerningsmenn kriminalitet. Populære TV-serier som CSI har popularisert på hvilke måter rettsmedisin er avhengig av DNA-analyse. Aviser rapporterer ofte tilfeller på fanger som har blitt feilaktig fengslet og deretter frikjent av DNA-bevis.

Utforsk forholdet mellom DNA forskning og medisin. Som innen rettsmedisin, har det medisinske feltet blitt radikalt revolusjonert av. DNA forskning DNA-analyse brukes til å håndtere en rekke av medial spørsmål som en) genetisk veiledning, 2) bestemme farskap og fødselspermisjon, 3) bestemmer søsken og slektskapsforhold, og 4) diagnostisering predisposisjon for sykdom eller sykdom.

Les om Human Genome Project Den mest omfattende og grandiose bruk av DNA-analyse er The Human Genome Project. Dette var en 13 år forsøke som ble avsluttet i 2003. Målet er å identifisere alle de ca 20.000 til 25.000 gener i menneskearten. Den søker å etablere de etiske, juridiske og samfunnsmessige retningslinjer for lagring og deling av kunnskap ervervet gjennom DNA-forskning.

Lær om arbeidet som blir gjort av Genographic prosjektet. Den Genographic prosjektet er sponset av National Geographic. Målet er diagrammet den vandrende historien av den menneskelige arter ved hjelp av å bruke DNA-analyse for å studere hundrevis av tusenvis av mennesker.

Hvordan er DNA-testing gjort for å bevise farskap?

Hvordan er DNA-testing gjort for å bevise farskap?


Mange forhold kan nødvendiggjøre en farskapstest. I noen tilfeller kan en mor har flere partnere som en potensiell far. Andre trenger farskap testing for barnet-støtte krav eller andre juridiske fordeler. Disse testene har følelsesmessige fordeler så vel som i tilfelle av foreldre gjenforenes med barn satt opp for adopsjon år før.

Prenatal Testing

DNA farskap testing skjer enten prenatalt eller postnatalt, ifølge den amerikanske Graviditet Association. Prenatal testing er gjort enten ved fostervannsprøve eller chorionic villus sampling, kjent som CVS. CVS ble utviklet for tidlig testing, mellom uke 10 og 13 i svangerskapet, mens fostervannsprøve oppstår mellom uke 14 og 20. CVS testing innebærer å sette inn en tynn nål eller slangen inn i motherâ € ™ s skjeden og gjennom hennes livmorhalsen for å ta litt prøver av vev lining livmoren veggen, kjent som chorion villi. Fostervannsprøve innebærer også en tynn nål; Men går dette nålen gjennom motherâ € ™ s mage og inn i hennes livmor for å hente ut noe fostervann for testing.

Postnatal Testing

I postnatal testing, er et eksempel på potensialet fatherâ € ™ s DNA sammen med childâ € ™ s DNA sammenlignet. For denne testing type, kan en rekke forskjellige stoffer kan brukes for testing. Fedre kan gi blod eller sæd prøver samt et hår eller vevsprøve. Prøver fra navlestrengen kan tas i tillegg. Mange laboratorier foretrekker en enklere metode for testing kjent som en kinnpinne, eller kinnet vattpinne. En bomullspinne er tatt og gned mot innsiden av den potensielle fatherâ € ™ s munn, og deretter sendt til et laboratorium for studier.

DNA analyse

Når prøver av barnet og potensielle faren sendes bort for analyse, laboratoriet som er ansvarlig for testen bruker enzymer for å bryte prøvene ned i fragmenter, i henhold til Great Lakes Genetics Mannlige Testing nettside. Fragmentene blir deretter plassert inn i gelen og en elektrisk strøm blir tilført. Som de nåværende beveger seg gjennom gelen, DNA-fragmentene skifte til en bestemt posisjon, og blir deretter overført til en nylonmembran. Etter å ha blitt overført til denne membranen en DNA-probe er festet, som deretter binder seg til DNA. Sonden gir sorte striper på DNA. Teknikere overføre membranen til en film og studere de svarte bandet mønstre i både barnet og den potensielle faren. Siden halv childâ € ™ s DNA kommer fra faren, skal halvparten av childâ € ™ s bandet mønster matche fatherâ € ™ s prøve.

Resultater

Den DNA Diagnostics senter bemerker at resultater for farskapstester kan returneres så raskt som neste dag, avhengig av hvor mange mennesker jobber på prøven. Den gjennomsnittlige ventetiden for en DNA-test utført av et privat lab er fem dager. Dersom testingen blir gjort gjennom en statlig etat for barnet-støtte grunner, kan resultatene ikke kommer tilbake i flere måneder på grunn av ekstra prosessering og papirarbeid. DNA farskap testing er vanligvis 99,9 prosent nøyaktig, ifølge Great Lakes Genetics Paternal Testing nettside. Testene kan enten inkludere en potensiell far ved 99,9 prosent eller utelukke ham 100 prosent.

Potensielle risikoer

Prenatal DNA-testing har en liten sjanse til potensiell risiko for fosteret. Den amerikanske Graviditet Association bemerker at en fostervannsprøve test har en lav sjanse for å forårsake en spontanabort, lekker fostervann, kramper eller blødning fra skjeden. På grunn av dette, noen kvinner velger å vente på testing før etter at barnet er født.

Om DNA fingerprinting

DNA fingerprinting er en prosess som tilsvarer DNA-molekyler til hverandre i den hensikt å identifikasjon. Denne prosessen er avhengig av tilstedeværelse av visse sekvenser som finnes i det humane genom. DNA kan bli oppnådd fra et individ på en rekke måter, inkludert hårfibrene, blod og hudceller. DNA fingerprinting er en svært viktig og populær rettsmedisin teknikk.

Fakta

DNA, eller deoksyribonukleinsyre, er en kjemisk struktur som skaper kromosomer. Den kalles en dobbel helix fordi den består av to sammenflettede tråder av genetisk materiale. Hver av trådene består av nukleotider (en sekvens av baser). De fire baser som finnes i DNA er adenin, guanin, cytosin eller tymin. De to DNA-tråder er festet på hver base, og hver av basene er i stand til binding med en annen base, i henhold til "DNA-101" ved Washington.edu. Spesielt guanin obligasjoner bare med cytosin og adenin obligasjoner bare med tymin.

Introduksjon

Alle levende organismer har DNA; Men hva som gjør hver og en unik er bestemt rekkefølge av basepar. Vi har hver mange millioner basepar i vårt DNA, men den faktiske sekvens av våre basepar er forskjellig fra alle andre på planeten.

Funksjon

Identifisere sekvenser i DNA er den primære konseptet bak DNA fingerprinting, ifølge Washington.edu. Fordi det er så mange basepar, har forskere utviklet et system for å identifisere sine ordre uten å gå gjennom hele sekvensen. DNA-sekvenser gjenta, og forskerne bare trenger å identifisere bestemt mønster av DNA for å komme opp med en DNA-fingeravtrykk.

Prosedyre

Når en DNA-prøve er tatt fra en person, er det da fysisk ekstrahert og isolert fra cellene i et laboratorium. Etter isolering, er DNA fordøyd med visse enzymer; left fragmenter ble separert ved elektroforese (en prosess som dispergerer partiklene i en væske under påvirkning av et elektrisk felt). Når partiklene skilles etter størrelse, kan de deretter bli detektert med DNA-prober og organisert i et fingeravtrykk.

Betraktninger

DNA fingerprinting er ikke en prosess som vanlig fingerprinting (som kan brukes til å identifisere en mistenkt). I stedet er det en fremgangsmåte for å sammenligne DNA-prøver, ifølge Washington.edu. For eksempel er DNA fingerprinting benyttet for å bestemme hvorvidt to DNA-prøvene er fra de samme personer, to beslektede individer eller to ikke beslektede individer. Videre, fordi lite antall sekvenser av DNA varierer sterkt mellom individer, forskere bruker denne informasjonen til å analysere den faktiske sannsynligheten for at DNA blir en kamp.

Fordeler med DNA fingerprinting

DNA fingerprinting, også kjent som DNA-typing, er en av de mest kjente anvendelser av bioteknologi. Rettssystemet, medisinske samfunnet og den enkelte borger alle kan bruke DNA fingerprinting for en rekke formål. Selv om det kan være feil med teknologien, metodene fortsette å bli bedre til å unngå forurensning.

Organdonasjon

DNA fingerprinting gjør vitenskap å bestemme best mulig match for en organtransplantasjon prosedyre. Selv om mange faktorer avgjør en god kamp for organdonasjon, ifølge Transplant Living, det er en større sjanse for organtransplantasjon suksess når det er en vev kamp oppdaget med DNA-typing.

Farskap eller fødselspermisjon

DNA fingerprinting bestemmer foreldre av barn når det er et spørsmål om en eller begge av foreldrene. Denne fordelen av DNA fingerprinting har blitt brukt til å etablere farskap for fedre og kan spille en rolle i utfallet av rettssaker om barnebidrag.

Identifikasjon

Gjenvunnet savnede barn --- levende og avdøde --- kan identifiseres ved bruk av DNA fingerprinting. Når et barn blir funnet, levende eller døde, kan DNA av foreldre som mistenkes for å være barnets foreldre bli matchet til DNA tatt fra den gjenopprettede barnet å finne ut om det er en genetisk kobling.

Law Enforcement

Amerikansk politi har fått en god del fra den teknologiske fremskritt av DNA fingerprinting. DNA etterlatt på et åsted kan identifisere kriminelle når matchet til DNA hentet fra en mistenkt. Selv uten matchende DNA fra en mistenkt, kan teknologien gi detaljer om den mistenkte, som for eksempel kjønn, som hjelper rettshåndhevelse innskrenke en mistenkt liste.

Rettssaker regelmessig bruk DNA fingerprinting å bevise en sak mot en kriminell og --- i noen tilfeller --- for å fjerne en tidligere domfelt person for en forbrytelse. DNA-teknologi har ført til utgivelsen av feilaktig dømt til fengselsstraff. I USA har det vært 252 exonerations etter overbevisning på grunn av DNA-testing, som i mars 2010, ifølge The Innocence Project.

Om DNA Extraction

DNA-ekstraksjon er en flertrinns prosess hvor det genetiske materialet i cellene fjernes og renses. Analyse av DNA etter ekstraksjon kan være et svært potent verktøy både for medisin og dataanalyse, slik at for identifisering og sammenligning av DNA-prøver, så vel som for screening av ulike genetiske sykdommer.

Potensiell

DNA-analyse er et kraftig verktøy som åpner for matching av hår og blodprøver fra et åsted til mistenkte. Det kan også bli brukt i farskapstester, og for screening av genetiske mutasjoner, så vel som i grunnleggende laboratorieforskningsarbeid. Analyse av DNA er referert til som genomics, og i alle tilfeller DNA har til å bli ekstrahert fra cellene for å utføre en hvilken som helst form for analyse.

Identifikasjon

Det første trinn i DNA-ekstraksjon er å "lyse" cellene. Lysering av cellen innbefatter å bryte ned cellemembran (og i noen tilfeller en ytterligere membran kalles en cellevegg). Cellemembranen omgir cellen og er ansvarlig for å holde både kjernen (hvor DNA-er) og resten av cellen intakt. Brudd i membranen kan gjøres enten ved sliping eller ved ultralydbehandling. Sliping innebærer bruk av fysisk makt å bryte cellemembranen, mens ultralydbehandling benytter høyfrekvente lydbølger til å stanse hull i membranen.

Funksjon

Det andre trinnet av DNA-ekstraksjon er å fjerne lipider ved å bruke en detergent. Lipider er det som utgjør oljer, og alle cellemembraner består hovedsakelig av lipider, som kan forstyrre DNA-analyse. Vaskemidler som brukes er svært lik de som brukes for klesvask. Ved å ha både en ladet, og en ikke-ladet ende vaskemidler bidra til å bryte opp lipidene i mindre rom kalles miceller, som deretter kan fjernes fra løsningen.

Expert Insight

Til slutt blir DNA'et fjernet fra oppløsningen ved tilsetning av en alkohol, vanligvis etanol eller isopropanol. DNA-molekyler som er uoppløselige i disse stoffer --- selve DNA-materialet er også ladet til å være oppløselige i disse relativt ikke-polare forbindelser. Som et resultat, utfelles de ut, noe som betyr at de ikke lenger er oppløst, og i stedet faller til bunnen av oppløsningen som et fast stoff. Deretter kan DNA bli ekstrahert ved hjelp av sentrifugering --- der en maskin spinner rundt røret meget raskt, slik at DNA for å danne en fast pellet på bunnen, som deretter kan fjernes. Denne prosessen vil også fjerne eventuelle salter eller andre stoffer som kan holde oppløst i alkoholer.

Betraktninger

DNA-ekstraksjon kan også forbedres ved å legge til et par skritt i prosessen, noe som sikrer renere og høyere kvalitet DNA. En fare for ekstraksjon er tilstedeværelsen av visse proteiner som fungerer til å degradere DNA; tilsetning av midler som er kjent som chelatorer vil binde seg til kalsium og magnesium ioner i løsningen, som er ansvarlig for disse proteiner handlinger. Også til stede i den opprinnelige oppløsning er proteiner som binder seg til DNA og kan forurense prøven. Disse kan fjernes med proteiner som bryter ned de bundne proteiner, eller ved å fjerne dem ved hjelp av natrium-acetat, noe som får dem til å bli fjernet fra oppløsningen.