Digidexo.com

massasje er vondt fibromyalgi

Massasje Behandling for Fibromyalgi

Massasje Behandling for Fibromyalgi


Fibromyalgi er en lidelse som kjennetegnes ved kronisk verkende muskelsmerter som ikke har noen åpenbar fysisk årsak. Massasje er en kraftig avslappende verktøy som hjelpemidler i muskel komfort. Det finnes flere typer massasje utført av utdannede terapeuter for å hjelpe fibromyalgi lider.

Alexander Technique

The Alexander teknikk, fokuserer en ekstremt mild massasje på bedre holdning og bevegelse som det lindrer muskelspenninger. Pasientens tankeprosesser og kroppsbevegelser er omskolert sammen.

Bowen Therapy

Dette massasje teknikken bruker en lett berøring med en rullende bevegelse på ut-av-justering muskler til å bringe dem tilbake til der de hører hjemme. Det tar ofte en uke for musklene til å reagere etter behandling.

Feldenkraismetoden

Denne teknikken er et karosseri som forbedrer kommunikasjonen mellom legemet og hjernen. Bevegelsene er langsomme og milde og fokus er å korrigere postural forskyvninger.

Manuell lymfedrenasje

Denne massasje teknikk "melker" de lymfesystem bidrar til å fjerne blokkeringer. Denne metoden stimulerer lymfesystemet og reduserer tetthet og hevelse i såre områder.

Spray og Stretch

Denne terapien hjelper pasienten lære å frigjøre strammet muskler med bruk av en vapocoolant spray. Sprayen hemmer muskel spenner og terapeut strekker muskelen litt om gangen mellom spray.

Hvordan Ease Fibromyalgi muskelsmerter

Hvordan Ease Fibromyalgi muskelsmerter


Fibromyalgi er en tilstand som fører til muskelsmerte og kronisk tretthet, er årsaken til som ukjent. Pasienter med fibromyalgi er satt på et bredt utvalg av medisiner fra muskelavslappende til antidepressiva. Nylig har det vært en rekke studier om hvordan å behandle fibromyalgi i stedet for bare å prøve å maskere smerte. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

•  Spør din lege om Mirapex og om det er hensiktsmessig å behandle fibromyalgi symptomer. Mirapex ble opprinnelig gitt til Parkinson-pasienter, men har vist lovende i å hjelpe mennesker med Fibromyalgi leve et mer normalt smertefritt liv. Som med alle reseptbelagte medisiner, har Mirapex potensielle bivirkninger du bør spørre legen din om.

få en massasje for å lette fibromyalgi smerte. Massasje induserer muskelavslapning. Det finnes en rekke grunner til at folk prøver massasje terapi, inkludert avslapning, økt fleksibilitet, og smertelindring. Noen former for massasje er mer aggressive enn andre; ved bruk av massasje terapi for å behandle fibromyalgi smerter, ta vare at massasje ikke skaper flere problemer. I dette tilfellet er smerte ikke vinne.

Øvelse å lette fibromyalgi smerte. Stretching og varme bassenget terapi har vist seg å bidra til å redusere smerte. Du må være forsiktig med å overdrive det, skjønt. Hvis du belastningen på musklene de vil bli mer smertefullt. Svært lav effekt anbefales.

Endre ditt kosthold. Noen fibromyalgipasienter rapporterer en reduksjon i smerte når de eliminert allergener fra kostholdet. Vanlige matvarer forbundet med fibromyalgi smerte inkluderer mais, hvete, melkeprodukter, sitrus, soya og nøtter. Innen et par uker med å eliminere de mistenkte allergen pasientene rapporterte en nedgang i trøtthet, hodepine, halsbrann og pusteproblemer.

Evaluer din livsstil. Det er dokumentert at i så mange som en fjerdedel av pasientene, livet er stress er en betydelig bidragsyter til fibromyalgi smerte. Se dine søvnvaner i tillegg.

Tips og advarsler

  • Fibromyalgi er ikke kurert; heller, kan denne tilstanden skal forvaltes.
  • Mens fibromyalgi er en legitim medisinsk diagnose og anses å være en sykdom, de nøyaktige årsaker til tilstanden ikke er godt forstått, så behandlinger er varierte og så varierer i effektivitet.

Hvordan bekjempe Fibromyalgi

Personer med fibromyalgi lider utbredte muskelsmerter og smerter, og de blir hemmet av daglige tretthet og søvnvansker. I tillegg kan de ha gastrointestinale problemer, depresjon, restless legs og andre tilknyttede klager. På dette tidspunktet er det ingen kur for fibromyalgi, men det finnes måter for pasienter og deres leger å forbedre tilstanden, og i noen tilfeller, la pasienten leve nesten like fullt som de gjorde før anskaffe tilstanden.

Hvordan bekjempe Fibromyalgi

Finn riktig Doctor

•  Snakk med legen din om dine symptomer. Hvis du ikke er komfortabel med måten hun ønsker å behandle dem, eller hvis hun ikke tar tilstanden alvorlig, vurdere å endre leger. Det er også vondt å aldri få en ny mening.

•  Vurder å se en spesialist. Foruten allmennleger, revmatologer, søvnspesialister, smerte spesialister og psykologer kan alle hjelpe til med de ulike symptomer på fibromyalgi.

Se en liste som viser anbefalte leger i ditt geografiske område som er kjent med fibromyalgi, for eksempel listen i ressurser 1.

Vet de nåværende medisiner

For slåss smerte, spør legen din om FDA-godkjente reseptbelagte medisiner Lyrica, Cymbalta og Savella. Reseptbelagte NSAIDs (ikke-steroide anti-inflamatory narkotika) kan også hjelpe når du har en flareup. Sterkere reseptbelagte medisiner som Ultram, Oxycontin, morfin og andre opioider har blitt brukt for fibromyalgi pasienter, men på grunn av deres risiko de er ofte ikke det første valget.

For å bekjempe tretthet, be om resept Provigil eller en av de legemidlene som brukes primært for for ADHD pasienter (for eksempel Adderall) kan fungere for deg. Disse er noen ganger foreskrevet for tretthet på dagtid.

For å bekjempe søvnforstyrrelser, sjekk med legen din om medisiner som kan hjelpe deg til å få til å sove, eller oppnå dypere søvn. Disse inkluderer resept Ambien, Lunesta, Xanax, KIonopin og Elavil.

Prøv ikke-medikamentelle terapier

For å unngå smerte flareups, tempoet selv i løpet av dagen. Selv når du har en "god" dag, ikke prøv å gjøre for mye. Regelmessig, lett mosjon, vann terapi og yoga kan også lette fibromyalgi flareups.

For mer energi i løpet av dagen, må du passe på at du får minst dagpenger i B-vitaminer, magnesium, vitamin C og kalsium. Alle disse kan bidra til å øke energi. Når du sjekke med legen din, kan du være i stand til å ta mer enn dagpenger trygt.

For å få bedre søvn, gå til sengs på samme tid hver kveld og våkner på samme tid hver morgen. Ikke bruk sengen eller på soverommet for aktiviteter på dagtid for eksempel å lese eller jobbe på din bærbare PC. Prøv å ikke spise før sengetid eller drikke koffeinholdige drikker.

Tenk massasje, akupunktur, biofeedback og andre alternative behandlingsformer for å hjelpe deg med dine symptomer.

Hold utdannet og i Touch

Hold opp med nyheter om nye behandlingsmetoder ved å regelmessig sjekke nettsidene til National Fibromyalgi Network, Fibromyalgi Network og andre pålitelige nettsteder for fibromyalgi oppdateringer.

Bli med på en nasjonal støttenettverk hvis du ønsker å motta nyhetsbrev eller magasiner som vil gi en mengde informasjon om Fibromyalgi forskning og behandlinger.

Bli med i eller starte en lokal støttegruppe for fibromyalgi lider, eller bli med en online forum. Du vil være i stand til å dele historier, informasjon og ressurser. Dette vil også bidra til å holde deg fra følelsen som du er den eneste personen arbeider med syndromet.

Hint

  • Det er to nøkler til bekjempelse fibromyalgi. Det ene er å fortsette å prøve ulike narkotika og ikke-medikamentelle behandlinger (og kombinasjoner av behandlinger) til de rette for deg er funnet. Den andre er å holde en positiv mental innstilling. Det er svært lett å bli motløs i kampen mot fibromyalgi symptomer, og det tar tid å finne den beste behandlingen.

Hvordan en rygg massasje Works

Hvordan en rygg massasje Works


Baksiden er en av de mest vanlige massert deler av kroppen. Siden ryggen er utsatt for mykt vev skade, og er ofte løst ved en dyktig massasje artist, er det ikke rart at ryggmassasje er en av de mest vanlige teknikker for alternativ medisin.

The Back

Baksiden er det området av kroppen som ligger på den bakre av toraks og buken fra nakken til korsryggen som ligger over setet. Anatomien i ryggen gjør det til en effektiv ramme som beskytter dine vitale organer, absorberer støt, og fungerer som et anker som du flytter alle dine vedheng. På grunn av den intime samling av muskler, nerver, og ben, er det lett å skade ryggen og nesten like enkelt å lindre den smerte og spenning med en effektiv tilbake massasje.

The Massage

Tilbake massasje er avhengig av milde manipulasjon og perkusjon av bløtvev og bein i ryggen for å omstille sin anatomi, løsne stramme muskler, og forbedre blodsirkulasjonen. Den vanlige ryggmassasje er avhengig av perkusjon, rubbing, elting, og trekke til å løsne musklene som er under passiv spenning, flush blod inn og ut av direkte press, og varme opp vevet av friksjon. Disse attributtene til ryggmassasje er det som gjør det så effektiv til å lindre smerter, som oftest forårsaket av økt spenning i ryggmuskulaturen på grunn av kronisk belastning.

Resultatene

Siden ryggen er stadig under stress, er det lett for at det skal bli stramt. Når musklene er stramme, trekker de på bein, og når bein er trukket ut av stilling, kan de knipe nerverøtter. Klemte nerver er en vanlig årsak til smerter i ryggen. Stramme muskler vondt fordi de ikke har plass til den naturlige tendensen for kroppen å bevege seg. Tilbake massasje slapper stramme muskler ved forsiktig oppvarming og strekke dem, fører til effektiv smertelindring.

Hvordan tilpasse seg livet med Fibromyalgi

Det er en diagnose som ingen ønsker å høre: Fibromyalgi. Men faktum er, ifølge American Fibromyalgi Syndrome Association, mellom 3 og 5 prosent av folk i USA lever med fibromyalgi. Mens medisinske forskere har ennå til å finne den nøyaktige årsaken til fibromyalgi, det er skritt du kan ta for å lette symptomene og lindre smerte.

Hvordan tilpasse seg livet med Fibromyalgi

•  Aksepter din diagnose. Å leve med fibromyalgi betyr at du er nødt til å foreta justeringer i livet ditt, og du vil ikke være i stand til å gjøre alt som du vant til, men når du aksepterer din diagnose, vil du være i stand til å gjøre de nødvendige endringene.

Hold en smerte journal. Dokumentere hva du gjør hver dag, og hvordan du føler deg som et resultat av dine aktiviteter, slik at du vet hva som forårsaker dine fakkel-ups og hva som hjelper deg til å føle deg bedre.

Kjenn dine begrensninger. Hvis du presser deg selv for hardt på en god dag, sjansene er du kommer til å betale for det neste dag.

Reduser stress i livet ditt. Stress kan skape kaos på kroppen, spesielt hvis du har fibromyalgi, så finn måter å redusere stress i livet ditt.

Oppgave fordi musklene, uansett hvor vondt de er, må brukes på en jevnlig basis. Selv om du bare gå rundt blokken eller nedover veien, du kommer til å hjelpe deg selv både fysisk og mentalt.

Få nok søvn. Søvn er viktig for å lindre symptomene dine.

Bli med i en støttegruppe. Noen ganger de eneste som virkelig forstår hva du går gjennom er de som går gjennom det samme. En fibromyalgi støttegruppe kan gi deg forståelse, medfølelse og støtte du trenger, spesielt på dårlige smerte dager.

Stopp eller dempe bruken av koffein. Koffein har ofte en negativ innvirkning på de med fibromyalgi, så prøv å avslutte eller dempe bruken av koffein for å se om det har en positiv innvirkning på dine symptomer.

Ikke gi opp. Hvis du finner ut at en type behandling ikke hjelper å lindre symptomene dine, fortsette å prøve alternative muligheter til du finner noe som fungerer.

Hint

  • Noen hevder at det tar typisk fibromyalgi lidende så mange som tre år å fullt ut akseptere diagnosen.
  • Blir diagnostisert med fibromyalgi betyr ikke at livet ditt er over. Det betyr bare at du er nødt til å foreta justeringer med hvordan du lever livet ditt. For eksempel kan du en gang har elsket å ri berg-og dalbaner og støtfanger biler hos din lokale fornøyelsesparken. Du kan oppleve at du ikke kan gjøre det lenger fordi det resulterer i en blusse opp, men det betyr ikke at du må gi opp en dag ute. I stedet for å gjøre narr av spenningen rides, opt for milde ritt som merry-go-round og nyte bare rusler rundt i parken.

Om Fibromyalgi syndrom

Fibromyalgi syndrom er en tilstand som er vanskelig å diagnostisere og ikke har noen kjent årsak. Symptomer sentrere stort sett rundt hele kroppen smerte, tretthet og kognitive svekkelser. Selv om det ikke er noen endelig kur, symptomer på fibromyalgi syndrom kan oftest være effektivt klart å opprettholde livskvaliteten.
Det spekuleres i om fibromyalgi syndrom er koblet til en eller annen kombinasjon av søvnforstyrrelser, fysiske traumer, immunsystemfeil, forstyrrelse i sentralnervesystemet og genetikk.

Symptomer

Fibromyalgi symptomene varierer mellom pasienter, men ofte er hodepine, tretthet, korttidsminnet og kognitiv svikt, stivhet, mangel på energi, depresjon, betydelig muskel og bløtvev smerter, irritabel tarmsyndrom, søvnforstyrrelser, miljømessige sensitiviteter, prikking og nummenhet og rastløs legs syndrome.

Diagnose

Det er ingen diagnostiske laboratorietest tilgjengelig for fibromyalgi. Diagnosen er klinisk og inkluderer utelukker andre sykdommer, en gjennomgang av pasientens sykehistorie og en demonstrert ømhet i minst 11 av 18 identifiserte trykkpunkter.

Behandling

Det er ingen behandling som har vist seg effektiv for alle pasienter. Behandlingsplanlegging må fullføres på individuell basis, og kan omfatte endringer i kosthold og livsstil, reseptbelagte medisiner, holistiske terapier, fysioterapi, urte og naturlig rettsmidler, massasje og kiropraktikk omsorg.

Prognose

Selv om det er ingen anerkjent kur for denne tilstanden, er effektiv behandling av symptomer mulig. Fibromyalgi synes ikke å være en degenerativ sykdom og oftest kan styres ved hjelp av en kombinasjon av endringer i livsstil, medisinske behandlinger og holistisk terapi.

Misforståelse

Fibromyalgi syndrom er ofte gruppert med kronisk utmattelsessyndrom; Dette er imidlertid to separate medisinske tilstander.

Naturlige behandlinger av Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk smerte tilstand som påvirker hver system i kroppen. Ifølge Centers for Disease Control, 5 millioner mennesker lider med fibromyalgi. Det finnes ingen kur for fibromyalgi, men det finnes behandlingstilbud som hjelper lindre smerte og forbedre en persons måte å leve på. Noen av de mest effektive behandlingstilbud er naturlig.

Livsstil

Spis en godt balansert kosthold for å forbedre symptomer på fibromyalgi. Spis kjøtt lavere i fett, spise høy-fiber grønnsaker, og inkluderer lav-karbohydrat frukt og mat med høyt omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt. Hold deg unna stekt mat, sukker, alkohol og koffeinholdige drikker. Også, få i de anbefalte 64 gram vann daglig.

Trening

Starte et treningsprogram. Fibromyalgi lider bør begynne en enkel, langsom treningsprogram og jobbe opp til mer anstrengende trening. Turgåing, sykling og yoga er gode øvelser for fibromyalgi pasienter å gjøre. Husk alltid å strekke å unngå smerte. Jobbe opp til 30 minutter til 1 time treningsøkter tre ganger i uken for best resultat.

Stress Management

Vær proaktiv i å kontrollere stress. Stress gjør smerter forbundet med fibromyalgi verre. Øv mestring som meditasjon og guidede bilder å takle stressende situasjoner. Bli med i en støttegruppe for å få hjelp med mestring og for støtte fra andre fibromyalgi lider.

Kosttilskudd

Kontakt lege og bestemme hva kosttilskudd for å ta som en del av en naturlig behandling program for fibromyalgi. Noen kosttilskudd anbefales for å hjelpe med Fibromyalgi symptomer er magnesium citrate, som bidrar til å redusere muskelsmerter; B-vitaminer, som øker energien; melatonin for å bedre søvn; og vitamin D, som hjelper med konsentrasjon, smerter og energinivå.

Urter

Snakk med en lege for å bestemme hva urter kan hjelpe Fibromyalgi symptomer. Siden det amerikanske Food and Drug Administration ikke skjermen urter, er det best å gjøre omfattende forskning og snakke med kunnskapsrike fagfolk før du tar noen konkrete funn. Noen urter anbefales for fibromyalgi er ingefær, noe som bidrar til å bekjempe tretthet, og gurkemeie for å redusere smerter og betennelser.

Fysiske Behandlinger

Prøv akupunktur, akupressur, massasje terapi, fordøyelsessystemet renser, lysterapi, reiki og trigger-punkt terapi for å lindre fibromyalgi symptomer. Disse naturlige behandlinger for fibromyalgi arbeid ved å lindre smerte og hjelpe med avslapping, sammen med å eliminere giftstoffer fra kroppen. Kontakt alltid en sertifisert profesjonell i hvilken disiplin valgt. For en godt avrundet naturlig behandling plan, søke råd hos en osteopat.

Andre alternative behandlinger

Andre alternative behandlingstilbud som kan hjelpe med Fibromyalgi symptomer er refleksologi, hypnose, dans terapi, aromaterapi, humor terapi, biofeedback og hydroterapi.

CFS og Fibromyalgi syndrom

Kronisk utmattelsessyndrom, eller CFS, og fibromyalgi syndrom kan være invalidiserende sykdommer. Medisiner er tilgjengelig gjennom en lege å behandle symptomer på disse plager. Et sunt kosthold, rådgivning og alternative medisiner kan hjelpe lider av kronisk tretthet og fibromyalgi leve et mer normalt liv.

Symptomer

Symptomene på kronisk utmattelsessyndrom er ekstrem mental og fysisk tretthet. Fibromyalgi symptomer inkluderer omfattende smerter og muskelsvakhet. Kronisk tretthet og fibromyalgi ofte går hånd i hånd.

Behandling

Anti-depressiva kan være foreskrevet for å behandle depresjon i forbindelse med kronisk utmattelsessyndrom og fibromyalgi. Low-dose smertestillende medikamenter og vitamintilskudd er ofte tatt for å bekjempe symptomer. Akupunktur, massasje terapi og meditasjon kan også brukes.

Diet

En godt balansert kosthold med frukt, korn, grønnsaker og proteiner er gunstig. En økologisk kosthold, som består av matvarer som inneholder ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer, eller en høy-protein diett kan hjelpe noen lider.

Støttegrupper

Støttegrupper for lider av begge disse forholdene kan være nyttig i arbeidet med presset forbundet med dem.

Rådgiving

Rådgivning kan være nyttig i lindrende stress og vil oppmuntre mestring.

Øvelser for Fibromyalgi

Fibromyalgi, en tilstand som rammer ledd og muskler, forårsaker smerte og muskelstivhet, og ofte forstyrrer søvnen, noe som resulterer i en forverring av sine symptomer. Selv om medisiner er ofte brukt for å lindre smerten, er regelmessig mosjon et effektivt middel for ikke bare å lindre smerten, men kan også forbedre søvnmønster. Den type trening er opp til deg; den viktigste delen er å implementere det inn i livet ditt og stikker med det.

Begynn sakte

Når du først begynner, bør du forvente musklene vil bli sår; faktisk øvelsen kan også gjøre vondt fra fibromyalgi verre. Jo mer du trener, skjønt, jo mer komfortabel du vil føle. For å oppnå lindrings fordeler og forbedre søvnen din, må du feste med din treningsplan. Sharp smerter i musklene, men kan være et tegn på skade. I dette tilfellet, er hvile før muskelen bedre og deretter begynne sakte igjen.

Begynn å gå

Start med å gå fem minutter om dagen, og legger til ett minutt hver dag. Målet ditt er å til slutt være å gå 60 minutter om dagen. Når du har nådd dette målet, gå for dette lenge tre til fire dager i uken. Hvis du synes dette beløpet er for mye for deg, gå tilbake til en tid som er behagelig for deg og deretter begynne å jobbe opp igjen til 60-minutters mål, sakte øke din tid.

Legg Jogging

Når du har blitt komfortabel med å gå i 60 minutter tre ganger i uken, kan det være lurt å begynne alternerende jogging med gang. Du kan gå for to blokker og deretter sakte jogge i ett kvartal. Fortsett vekselvis denne rutinen for 60 minutter, eller til det ikke lenger er behagelig for deg. Hensikten er å forbedre formen din, ikke gjøre deg ubehagelig å poenget med å være ute av stand til å bevege seg.

Ta en svømmetur

Svømming er en veldig bra, lav effekt aerobic trening som er lett på muskler og ledd. Når du kommer inn i bassenget, kan du trå vannet for ett eller to minutter, deretter svømme noen runder. Målet med svømming er å svømme runder i 30 minutter. Hvis du synes dette så vanskelig, alternative runder med trår vannet.

Peptide behandling for fibromyalgi

Fibromyalgi er en tilstand der du opplever kroniske smerter i sener, leddbånd og muskler. Du utvikler flere ømme punkter på kroppen din, og smertene er forårsaket av press på disse punktene. Den eksakte årsaken til fibromyalgi er ikke kjent, men en sitert grunn tyder på at når du opplever gjentatt stimulering av nerver, hjernens kjemi endringer - neuropeptides økning eller reduksjon i hjernen og i ditt spinalvæske, som deretter sender dreven smerte signaler til din hjernen. Det er peptid behandlinger som kan bidra til å redusere smerter forbundet med fibromyalgi.

Substans P

I "kronisk smerte," forfatter Gary W. Jay forklarer symptomene forbundet med fibromyalgi. Jay hevder at kvinner er mer sannsynlig å få fibromyalgi, men at menn og eldre også kan bli påvirket. Personer som lider av tilstanden har en økt følelse av smerte og erfaring søvnforstyrrelser, tretthet, morgenstivhet, irritabel tarm syndrom, angst og smertefulle ømme punkter på kroppen, selv når plassene er rørt bare lett. Jay hevder videre at økt smerte at folk med fibromyalgi opplever kan skyldes en økning i substans P, en smerte peptid, i spinalvæske.

Stoffet P peptid sender meldinger til hjernen om smerte. Hvis du har fibromyalgi, kan du ha tre ganger det normale nivået av substans P i spinalvæsken. Dette kan føre til overdreven smerte oppfatninger, som kan snu en noe mild stimulans til ett assosiert med ekstrem smerte. Det er derfor nødvendig å redusere nivåene av Substance P for å redusere smerte. Bruk av capsaicin krem ​​på smertefulle områder kan bidra til å redusere substans P nivåer, og det kan bidra til å minske smerten du føler i ømme muskler og ledd. I tillegg, i "Mosby sin Pathology for Massasje terapeuter," Dr. Susan G. Salvo forklarer at massasje terapi kan også brukes til å redusere substans P peptider i systemet. Massasje terapi bidrar til å redusere søvnforstyrrelser hos personer som lider av fibromyalgi, og et kurs av annenhver uke massasje over 30 dager vil senke substans P nivåer.

Opiat Peptider

Endorfiner er opiat peptider opprettet av kroppen som en naturlig reaksjon på stress. Disse peptidene bidra til å redusere smerte at du kan oppleve med fibromyalgi, og de bidra til å eliminere følelsen av tretthet. Beta-endorfiner er ofte halvparten av normal hos personer som lider av fibromyalgi, noe som kan øke mengden av smerte som en person opplever. Derfor er det nødvendig å øke endorfin nivåer.

I "The Complete Idiot guide til Fibromyalgi," forfatterne Lynne Matallana og Dr. Laurence A. Bradley forklare hvordan regelmessig trening kan øke endorfiner i kroppen for å bidra til å redusere smerte. Lav effekt aerobic trening og regelmessig strekker føre til at kroppen naturlig frigjøre endorfiner.

Serotonin

Serotonin er et annet opiat peptid som hjelper deg å opprettholde regelmessig søvn sykluser, og det regulerer kroppstemperaturen, hjelper med overføringen av nervesignaler, regulerer humør og hjelpemidler det kardiovaskulære systemet. Hvis du har fibromyalgi, kan dine serotoninnivået være lavere enn normalt. Redusert serotonin nivåer er assosiert med angst, kronisk hodepine og depresjoner. For å øke serotoninnivået, kan antidepressiva være foreskrevet.

En transkutan elektrisk nervestimulering enheten eller titalls enhet, en maskin som stimulerer og fatigues ømme muskler via elektroterapi, kan brukes til å utløse produksjon av serotonin, så vel som andre opiat-peptider. TENS enhet er en bærbar enhet som veier omtrent 12 gram. To til fire elektroder er koplet til enheten via ledninger; elektrodene er festet til ømme punkter på huden. De smertefulle områder blir så stimulert med strøm til trøtthet de spente muskler og for å føre den naturlige produksjonen av smertestillende opiater peptider.

Naturopathic Cures for Fibromyalgi

Selv om det er ingen kur for fibromyalgi, en tilstand som omfatter kroniske smerter, muskelsmerter og tretthet, er det mange behandlinger utviklet for å administrere dine symptomer. Imidlertid har ingen av disse behandlinger som fungerer 100 prosent for hvert individ, og mange av dem gir uønskede bivirkninger. Det er stadig mer vanlig for folk med fibromyalgi å utforske naturopathic medisin og rettsmidler for deres tilstand.

Hva er Naturopathic Medicine?

Naturopathic leger praktiserer en form for medisin som bruker holistiske, naturlige, ikke-invasive behandlinger for å kurere sykdom. Slike leger ikke foreskrive medisiner, men heller stole på teknikker som massasje, ernæring og akupunktur. Siden allopatiske leger vil ofte anbefalt en kombinasjon av smertestillende, anti-depressiva og andre medikamenter for å behandle fibromyalgi, kan det forekomme uønskede bivirkninger som er involvert i behandlingen. Naturopaths avviser forestillingen om at behandlingen skal føre til andre --- noen ganger verre --- symptomer.

Akupunktur og Hydroterapi

Naturopathic leger kan være nyttig hvis du lider av fibromyalgi fordi de har erfaring behandle folk med lignende symptomer, inkludert depresjon, myalgier, headches og ledd-og muskelsmerter. Akupunktur og hydroterapi er to metoder som vanligvis brukes av naturopathic leger. Ifølge Fibromyalgi-Symptoms.org, begge preparatene er svært effektive for mennesker som lider av fibromyalgi.

Livsstilsendringer

Naturopathic leger vil se på hvordan stress og andre faktorer påvirker din fibromyalgi. Hvis du tilbringer mye tid stillesittende eller har dårlig holdning, kan du være å sette stress på muskler og trykke på nervene uten å vite det. Din naturlege vil diskutere og undersøke din livsstil og hjelpe deg å gjøre de nødvendige endringene.

I mange situasjoner, blant annet disse endringene får mer søvn, får massasje, lære å strekke og kommer opp med en skånsom øvelse plan. Dessuten vil din naturlege hjelpe deg å gjøre endringer i kostholdet som kan lindre symptomene dine. Kutte ned på fett, drikker mer vann og spise mer frukt og grønnsaker er alle anbefalinger din naturlege kan gjøre for å hjelpe deg å føle deg bedre.

Effektiv Fibromyalgi Behandling

Fibromyalgi, en vanlig kronisk smertelidelse, fører fysisk, psykisk og sosialt ubehag for lider. Legene kaller fibromyalgi et syndrom fordi det ikke har noen bestemt årsak, men inkluderer flere skilt, syndromer og medisinske problemer. The National Fibromyalgi Association sier at denne medisinske tilstanden forårsaker smerter over hele kroppen, ømme punkter, magesmerter, tretthet, søvnproblemer og forstyrrelser med daglige aktiviteter. Studier tyder på at genetisk, skade eller andre traumer til kroppen kan utløse fibromyalgi. Når denne tilstanden er diagnostisert, inkluderer effektiv fibromyalgi behandling medisinsk intervensjon, livsstilsendringer og psykologisk støtte.

Snakk med helsepersonell om smertebehandling medisiner

En effektiv fibromyalgi behandling alternativet består av å snakke med helsepersonell om den rette medisinen for smertebehandling. The Food and Drug Administration godkjenner bruk av Lyrica, Cymbalta og Savella som fibromyalgi smertestillende midler. The National Fibromyalgi Association sier at helsepersonell behandle pasienter med medisiner som ikke-narkotiske smertestillende midler, lavdose antidepressiva og lidokain injeksjoner for lokalisert smerte eller ømme punkter. Pasienter og deres helsepersonell samarbeider om å finne de riktige medisiner for smertebehandling.

Få nok søvn

En livsstilsendring som effektivt behandler fibromyalgi smerte er å få nok søvn om natten. Dette reduserer tretthet assosiert med denne tilstanden og hjelper lider oppnå sine daglige aktiviteter. For en god natts søvn, skape et fredelig miljø på soverommet for eksempel å fjerne tv og andre distraksjoner som vekkerklokker med blinkende tall, justere temperatur og kjøpe en støttende madrass. Unngå å spise tunge måltider, koffein, sukker og alkohol før du går til sengs og prøve å gå til sengs på samme tid hver kveld. Adopter en avspenningsteknikk å slå seg ned før sengetid. The National Fibromyalgi Association sier at, om nødvendig, spør legene for et mildt beroligende.

Tren regelmessig

NFA sier at regelmessig trening effektivt behandler fibromyalgi. Pasienter trenger ikke å gjøre en anstrengende trening diett for å få resultater. Lett aerobic, vanngymnastikk, yoga, pilates, turgåing og stretching bidrar til å lindre smerte og redusere muskelstivhet. Lett trening hjelper også fibromyalgi lider sove bedre om natten. The Mayo Clinic har en øvelse DVD spesielt utviklet for personer med fibromyalgi, og mange treningssentre ansette personlige trenere sertifisert til å jobbe med mennesker som lider av fibromyalgi og andre forhold som forårsaker smerte.

Søk støtte og / eller Professional Therapy

Fibromyalgi forårsaker følelsesmessig og psykisk smerte sammen med fysiske problemer, så en viktig del av en effektiv fibromyalgi behandling plan er å skape et støttenettverk. NFA sier folk med fibromyalgi bør utvikle en støttegruppe av venner og familiemedlemmer til å hjelpe dem å håndtere sine smerter. Hvis familiemedlemmer er ikke støttende, finne en støtte gruppe i samfunnet eller på nettet. Helsepersonell er gode kilder til programmer for å hjelpe folk med fibromyalgi.

Utnytte alternative behandlinger

Personer med fibromyalgi kan dra nytte av alternative Fibromyalgi behandling alternativer for å redusere smerte. Effektive behandlinger inkluderer fysioterapi, massasje, akupunktur, akupressur, varmt og kaldt, kognitiv terapi, biofeedback, urter og kosttilskudd, aromaterapi, og kiropraktikk eller osteopatisk manipuleringer. De bør snakke med helsepersonell om eventuelle alternative behandlinger.

Hvordan Reverse Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som påvirker muskler og bløtvev. Den primære klage blant mennesker som lever med fibromyalgi er utbredt muskel-og leddsmerter. Imidlertid kan fibromyalgi også produsere en rekke andre plager som fordøyelsesproblemer, depresjon og ekstrem trøtthet. Det finnes ingen kur for fibromyalgi, men det finnes måter å reversere eller forbedre formen din.

Hvordan Reverse Fibromyalgi

sove minst åtte timer i natt for å forbedre formen din, og ta jevnlige pauser for å lade opp kropp og sinn. Tretthet er vanlig med fibromyalgi.

Oppgave i 30 minutter om dagen - turgåing, aerobic, svømming eller sykling. Regelmessig aktivitet eller bevegelse kan øke energinivået og bekjempe tretthet og muskelsmerter.

Kjenn dine begrensninger. For å bekjempe tretthet, gjenkjenne dine personlige begrensninger, og om nødvendig, delegere ansvar å lindre psykisk og følelsesmessig stress. Eliminere kronisk stress kan også innebære en sysselsettingsendring eller kutte ned på fritidsaktiviteter.

•  Vurder massasje terapi. Massasje forbedrer blodsirkulasjonen, slappe tenses muskler, øke mobiliteten og stimulere produksjonen av naturlige endorfiner som reduserer smerte.

Vedta sunnere matvaner. Visse matvarer kan forverre fibromyalgi. Gjør kosthold modifikasjon og redusere inntaket av fet mat, stekt mat, rødt kjøtt, brus, alkohol og koffein. Velge sunne frukt og grønnsaker, og begrense sukker inntaket.

Eksperimenter med smertestillende. For å redusere muskel-og leddsmerter, ta over-the-counter smertestillende medikamenter som paracetamol eller aspirin. Ta som anvist.

Snakk med legen din om en antidepressant. En lav dose antidepressiva kan lindre symptomer på fibromyalgi. Disse medikamentene øker produksjonen av serotonin, som kan redusere smerte og tretthet.

Hint

  • Lyrica er den første medisinen godkjent av Food and Drug Administration for å behandle fibromyalgi. Snakk med legen din for å se om Lyrica er riktig for deg. Alternative behandlingsformer som meditasjon, akupunktur, aromaterapi og kiropraktisk behandling kan reversere eller forbedre fibromyalgi.

Medisinsk Fibromyalgi Behandling

Medisinsk Fibromyalgi Behandling


Fibromyalgi er antatt å være en reumatisk sykdom som påvirker immunsystemet, forårsaker utbredt kronisk smerte, stivhet, søvnløshet, irritabel tarmsyndrom (IBS), angst og depresjon, kjeveleddet, kronisk hode og hals smerter, svimmelhet, ekstrem tretthet, hukommelsestap og problemer med å konsentrere, og mange andre sykdommer.

Det mest karakteristiske alminnelighet av fibromyalgi er "ømme punkter" som finnes i 18 områder rundt kroppen som er unormalt øm å ta på. Disse punktene har en tendens til å klynge rundt halsen, brystet, albuer, hofter, skuldre og midten av ryggen.

Medisinske behandlinger for fibromyalgi

Siden fibromyalgi har en tendens til å påvirke mennesker på ulike måter, kan medisinske behandlinger som fungerer for noen fungerer ikke for andre. Vanligvis de medisinske behandlinger tilgjengelig for fibromyalgi inkluderer massasje terapi, fysioterapi, treningsprogrammer, ernæringsprogram, reseptbelagte legemidler for individuelle symptomer (for eksempel sove medisiner for dårlig søvn, smertestillende medikamenter for sterke smerter), og de nye reseptbelagte medisiner spesielt for fibromyalgi . Disse inkluderer Cymbalta, Lyrica og Savilla.

Den viktigste delen av å finne riktig medisinsk behandling er å finne en omsorgsperson som er veldig kjent med tilstanden. Dette er kanskje ikke din vanlige lege; du må kanskje se en revmatolog for de mest up-to-date omsorg for din tilstand.

Massasje og fysioterapi

Massasje terapi kan være svært gunstig for mange pasienter; Imidlertid kan noen mennesker ikke tolerere massasje på ømme punkt områder. Det er en form for massasje som kalles myofascial utgivelse som kan hjelpe disse pasientene ved å forsiktig løsne de stramme musklene rundt ømme punkter.

Fysioterapi er vanligvis en mildere løsning fordi områdene ikke blir massert; de blir behandlet med ultralyd bølger som penetrerer og tvinge en anti-inflamatory medisiner rett inn i sår og tett område.

Treningsprogrammer

Daglig mosjon er viktig for å holde musklene taper. Det kan være svært smertefullt for en fibromyalgi pasienten å selv gå, men det er viktig at de gjør, selv om det for bare ti minutter. Fibromyalgi har en tendens til å være syklisk, med gode og dårlige dager, men å lære noen enkle tøyningsøvelser for milde yoga kan hjelpe mye i å holde de gode dagene i forkant av de dårlige.

Ernæring

Siden fibromyalgi er tenkt å være et immunsystem uorden, ser din ernæringsmessige inntak kan ha mye å gjøre med hvor mye smerte du er i og hvor ofte du har det. Fremfor alt, holde deg hydrert med vann. Hvis urinen er gul, må du drikke mer vann. Resept for Nutritional Healing, av Phyllis A. Balch, CNC (2006), antyder sterkt at et daglig probiotiske tas, sammen med Co-Q 10, vitamin A og C, mangan, Malic syre og magnesium, i det minste.

Spise en diett på minst 50% rå matvarer vil bidra til å holde kjemiske giftstoffer i sjakk; det er antatt at mennesker med fibromyalgi kan ha høyere nivå av giftstoffer i sine systemer.

Drikk saft av blåbær, granateple og kirsebær for deres antioksidant og anti-inflamatory egenskaper.

Spise seks små måltider per dag i stedet for tre større funn kan hjelpe kroppen absorbere næringsstoffer beter.

Hva er alle de tegn og symptomer på Fibromyalgi?

Fibromyalgi er ansett som en revmatisk lidelse som ikke har noen fysisk årsak. Ifølge Mayo Clinic, oppstår dette syndromet i 2 prosent av befolkningen, med kvinner som er det mest sannsynlig mål. En rekke faktorer som ser ut til å bidra til sykdom, slik som infeksjoner, genetikk og fysiske eller psykiske traumer. Hjernereseptorer bli altfor følsomme for smerte, forlater sine lider med konstant verkende muskler.

Ømme punkter

En meget sterk fellesnevner at fibromyalgi pasienter dele er en liste over spesifikke områder i kroppen som vondt når noen fast trykket er brukt. Disse områdene av kroppen er kjent som ømme punkter og inkluderer musklene i midback, baksiden av hodet, øvre del av brystet, ytre albuene, sider av hofter, indre knær, øvre hofter og foran på halsen. Den karakteristiske trekk ved ømme punkter gjør denne tilstanden svært forskjellig fra kronisk utmattelsessyndrom, som ofte feildiagnostisert å forklare en persons symptomer.

Sleep

De fleste mennesker med fibromyalgi har søvnforstyrrelser eller alpha-EEG. Denne søvnforstyrrelse er preget av hjernen hele tiden "våkne opp" mens en person sover. Fordi hjernen aldri får nok søvn selv om den enkeltes kropp kan få nok søvn, våkner personen opp med følelsen drenert.

Mange har også søvnapné coexisting med sine søvnforstyrrelser. Søvnapné er en lidelse som gjør at personen plutselig slutter å puste mens du sover. Ofte personen ikke vet at de har sluttet å puste eller har våknet opp. Pustingen kan stoppe for en andre eller til og med minutter.

Hodepine

Personer med fibromyalgi har to typer hodepine: migrene og spenningshodepine.

Den "vanlige" migrene ofte forekommer i fibromyalgi lider. Før migrene, vil personen føler seg engstelig eller deprimert. Så kvalme, svimmelhet, lysfølsomhet og øyesmerter begynne å sette inn. Den andre typen migrene er den klassiske migrene, som innledes med dobbelt syn, ser flekker og forvrengt syn. Disse typer hodepine vare alt fra et par timer til en uke.

Spenningen hodepine kan forekomme på hver side av hodet, og vare opp til et par timer.

Fatigue

Fibromyalgipasienter føler seg ofte trøtt. Det er mer alvorlig enn å være sliten og kan holde en person i sengen for et flertall av tiden. Dette starter en ond sirkel - en person føler seg trøtt og forblir i seng, som forverrer smerten de føler i sine muskler. De fleste av symptomene på fibromyalgi bli forverret av tretthet. Selv om ikke alle fibromyalgi lider føler fatigued dag inn og dag ut, de har hatt et anfall av intens trøtthet på et tidspunkt i sin sykdom.

Depresjon

Mange mennesker opplever kronisk depresjon som en del av sykdom eller på grunn av deres symptomer. Leve hver dag i smerte kan være svært taxing på sinnet. I tillegg er det medisinske samfunnet fremdeles forsøker å klassifisere denne sykdom, og mange mennesker i feltet er på den til behandling av fibromyalgi. Det er viktig når finne en lege at de har noen erfaring med å håndtere fibromyalgi.

Andre symptomer

Andre symptomer forbundet med fibromyalgi er angst, muskelrykninger, brystsmerter, urinveisproblemer, rhinitt, muskelstivhet, kjemisk sensitivitet, fordøyelsesproblemer, muskelsmerte, vektøkning og hukommelsestap. Sjelden opplever alle disse symptomene, men det er viktig å registrere hva symptomene du har. Hvis du mistenker at du har fibromyalgi, forsknings måter å håndtere sykdommen.

Hvordan å sove med Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand karakterisert ved utbredte smerter, flere ømme punkter på kroppen, stivhet i muskler og ledd, søvnforstyrrelser og ødeleggende tretthet på dagtid. For fibromyalgi lider, smerte og søvnforstyrrelser skaper en ond sirkel. Pain forårsaker søvnmangel, og mangel på søvn øker smerte. Dyp søvn faktisk fungerer som en smertestillende. En strategi for uavbrutt søvn er en viktig del av behandlingen for de med fibromyalgi.

Hvordan å sove med Fibromyalgi

Finn en kunnskapsrik, empatisk lege. Du trenger en sterk alliert for å utvikle det mangefasetterte behandling tilnærming er nødvendig for pågående tretthet fra fibromyalgi. Din fastlege kan jobbe med deg, eller henvise deg til en revmatolog eller nevrolog.

Arbeid med legen din for å diagnostisere søvn urovekkende forhold knyttet til fibromyalgi. Ifølge Fibromyalgi-symptoms.org, kan inntil 80 prosent av personer med fibromyalgi også ha søvnapné, en lidelse som fører til stans i åndedrettet mens han sov. Tjue til 40 prosent av personer med fibromyalgi kan ha rastløse ben syndrom (RLS), som forårsaker irriterende følelse i bena om natten. Noen RLS lider kan også ha periodisk limb movement disorder (PLMD), forårsaker ufrivillig og noen ganger voldelig bevegelse av lemmer mens han sov. Syttifem prosent av fibromyalgi lider har også Temporomandibular Joint Disorder (TMJD), noe som fører til muskelsmerter i ansiktet, nakke og skuldre, og fører til tennene sliping. Alle disse lidelser er mulig å behandle, og ta opp disse med legen din vil føre til bedre søvn totalt.

Utvikle en sunn søvn tidsplan. Stå opp og gå til sengs på samme tid hver dag, og sørg for at du unngå koffein og alkohol før du går til sengs. Dette vil hjelpe deg med å utvikle en intern søvnrytme, og vil også hjelpe deg å finne ut hvor mye søvn du faktisk får, som er nyttig når du arbeider med legen din for å ta sove bekymringer. Holde en dagbok over når og hvordan du sover vil også hjelpe deg med legen i å bestemme din søvn strategi.

Innføre lett trening, massasje og andre avspenningsteknikker i dagen. Aktiviteter som reduserer smerte og hjelper kroppen din å slappe av i løpet av dagen vil bidra til bedre søvn. Men unngå å trene opptil tre timer før du sovner.

Snakk med legen din om hva medisiner kan hjelpe søvn. Visse trycyclic antidepressiva (TCA) som Elavil (amitriptylin) og Pamelor (nortriptylin), når foreskrevet i lave doser, har blitt funnet å få smertelindring og bedre søvn i fibromyalgi pasienter.

Fortvil ikke. Hvis din nåværende behandling er mislykket, eller legen din ikke opptrer som din advokat, har du alternativer. Finne en annen lege, be om å bli henvist til en smerter eller søvnspesialist, eller se på nettet for en Fibromyalgi og Fatigue Center nær deg på http://www.fibroandfatigue.com/.

Fibromyalgi antidepressiv behandling

Fibromyalgi antidepressiv behandling


Fibromyalgi er en kronisk tilstand karakterisert ved utbredte smerter i muskler, sener og leddbånd. Fibromyalgi lider også oppleve pågående tretthet, og flere "ømme punkter" på kroppen der selv minimalt trykk forårsaker smerte. Fibromyalgi er ofte ledsaget av depresjoner.

Behandling

Mens det er ingen kur for fibromyalgi, kan pasienter kontrollere symptomer med livsstilsendringer, fysioterapi, alternative behandlinger som akupunktur og massasje, og medisiner inkludert analgetika (smertestillende medikamenter) og antidepressiva.

Depresjon og Fibromyalgi

Depresjon og fibroymyalgia ofte opptrer sammen fordi begge involverer feil av lignende nevrotransmittere i hjernen. Fibromyalgi smerter kan være forårsaket av et overskudd av signalstoffet Substans P; depresjon kan være forårsaket av ikke nok av nevrotransmitteren serotonin. Noen antidepressiva (kalles SSRI, eller selektive serotonin reopptakshemmere) øker nivået av serotonin tilgjengelig i hjernen, som igjen utligner smertesignalene som sendes av Substance P.

Antidepressive Therapy

Lave doser av antidepressiva kan forbedre søvnmønster og redusere fibromyalgi smerte. Dersom fibromyalgi pasienten også lider av depresjon, kan høyere doser av antidepressive midler være nødvendig. Noen vanlige antidepressiva brukes til å behandle fibromaylgia symptomer inkluderer amitriptylin, fluoxitine (Prozac), Duloxitine (Cymbalta) og milnacipran (Savella).

Betraktninger

Skjoldbruskkjertelen, bukspyttkjertelen og binyrene lidelser kan føre fibromyalgia- og depresjonslignende symptomer. Pasienter som lider av disse symptomene bør rådføre seg med en lege for å screene for disse og andre medisinske problemer som kan forårsake eller øke slike symptomer.

Advarsler

Snakk med legen din før du endrer noen antidepressant regime.

Diet Fakta for Fibromyalgi

Den vitenskapelige samfunnet fortsatt delt over virkningen av kosthold på fibromyalgi, en kronisk tilstand som forårsaker smerte og ømme punkter i kroppen. Men den nasjonale Fibromyalgi Association og andre eksperter har identifisert visse matvarer fibromyalgipasienter bør unngå.

Betraktninger

Ifølge National Institute for Health, utvikle en eneste effektive behandlingen er vanskelig fordi snarere enn en sykdom, er fibromyalgi egentlig en samling av symptomer som oppstår sammen, men ofte varierer mellom individer.

Symptomer

Firbromyalgia symptomer er smerter, søvnforstyrrelser, hodepine, rastløse ben syndrom, temperatur følsomhet, kognitive og hukommelsesproblemer, og andre symptomer.

Alternative behandlinger

Selv om myndighetene som National Institute of Health understreke ingen spesifikk diett har vist seg å påvirke fibromyalgi, noen mennesker bruker alternative behandlingsformer som massasje, trening, akupunktur, urter og kosttilskudd for å behandle symptomene.

Matvarer for å eliminere

I The Fibromyalgi Cookbook, oppfordrer forfatteren Mary Moeller pasienter for å eliminere sjokolade, brus, kaffe og alkohol, og for å unngå stekt mat, rødt kjøtt og visse kunstige søtstoffer.

Spis godt

Ifølge National Fibromyalgi Association, kan pasienter øke deres immunsystem ved å spise et sunt, balansert kosthold.

Holistiske behandlinger for Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som fører til overfølsomhet for smerte og uvanlig tretthet. De med fibromyalgi opplever ofte smerter over hele kroppen. Smerten kan være i sener, leddbånd og muskler. Også har de ømme punkter plassert på ulike steder på kroppen. Flere helhetlig behandling kan brukes for å lindre symptomene på fibromyalgi. Målet for de fleste holistiske behandlinger er å hjelpe kroppen til å helbrede seg selv.

Massasjeterapi

Massasje terapi er en behandling som innebærer å manipulere de myke vev og muskler i kroppen for å bedre blodsirkulasjonen og stoffskiftet. Det kan også hjelpe til med strømning av forskjellige næringsstoffer gjennom kroppen og kan hjelpe kroppen kvitte seg med avfall mer effektivt. I tillegg slapper massasje musklene ved å lindre spenninger, øker kroppens produksjon av naturlige smertestillende midler og forbedrer omfanget av bevegelse i ulike leddene. Massasje terapi kan være gunstig for fibromyalgi lider fordi det kan bidra til å øke fleksibilitet og også redusere morgenstivhet forbundet med fibromyalgi. Dessuten kan massasje terapi bidra til å redusere søvnproblemer for fibromyalgi lider.

Kiropraktikk manipulasjoner

Kiropraktorer justere ryggraden innretting i et forsøk på å redusere smerte i hele kroppen. Gjennom manipuleringer, kan ryggraden være i stand til å bevege seg lettere og med mindre smerte. Chiropractic omsorg kan bidra til å øke smerte toleranse. Personer med fibromyalgi har ofte intense nakke-og ryggsmerter og kiropraktikk omsorg kan bidra til å redusere disse smertene ved riktig å justere ryggraden.

Akupunktur

Akupunktur er en behandlingsmetode som innebærer å sette små nåler på forskjellige punkter på kroppen for å gjenopprette kroppens livskraft balanse. Når nålene er satt inn, kan den praktiserende manipulere eller vri nålene på en slik måte for å fremme frigjøring av endorfiner inn i pasientens blodstrøm. Nålene bidra til å endre blodstrømmen og også normalisere de nevrotransmitter nivåer i ryggmargen og hjernen, som kan redusere smerte signaler sendes til hjernen. Motstridende bevis eksisterer rundt nytten av akupunktur for fibromyalgi pasienter. Men har noen studier funnet at akupunktur hjelper til å lindre smerter forbundet med fibromyalgi og det reduserer også depresjon og tretthet i tillegg.

En variant form av akupunktur kalles electroacupunture, som også omfatter innsetting av nåler inn i kroppen. Men i dette tilfelle blir de nåler som er koblet til liten ledning som overfører elektrisk strøm gjennom legemet.

En annen variant form for akupunktur er laser akupunktur. Denne formen ikke involverer nåler i det hele tatt; I stedet bruker den lasere for å stimulere forskjellige punkter på kroppen.

Biofeedback

Biofeedback er en avspenningsteknikk som benytter elektronisk utstyr for å analysere kroppens ulike reaksjoner på stress. Det elektroniske utstyret registrerer hjertefrekvensen, muskelspenninger, svette produksjon, temperatur og pustemønster. Teorien bak biofeedback er at pasienter som er informert om hvordan kroppene deres reagerer på stress kan ta skritt for å kontrollere de svarene gjennom visualisering og bevisst forhold til kroppens reaksjoner. Biofeedback kan hjelpe fibromyalgi lider ved å redusere generelle smerter og ømme punkt smerte. Det kan også bidra til å redusere søvnproblemer og forbedre daglig fungering.

Fibromyalgi behandlingstilbud

Fibromyalgi er ikke kureres, men det er mulig å behandle. Behandlinger som mål å forbedre symptomer på fibromyalgi. Flere behandlinger alternativer området tilgjengelig. Ett eller flere av disse behandlinger bør brukes for å oppfylle de individuelle behovene til fibromyalgi lider.

Medisiner

Fibromyalgi lider kan ta reseptbelagte medisiner som Savella, Cymbalta og Lyrica å behandle smerte symptomer. I noen tilfeller kan smerter også behandles med antidepressiva, narkotiske stoffer eller benzodiazepiner. Dessuten kan lidokain injiseres i ømme punkter for å lindre smerte. Medisiner for å hjelpe med søvn kan også være nødvendig.

Trening

Smerte kan også behandles med vanlig strekking og trening. Det er mest gunstig hvis øvelsen gjøres daglig.

Sleep

Fibromyalgi bør ha en vanlig søvn rutine for å bidra til å forbedre symptomer. En god søvn rutine bør omfatte går til sengs og stå opp på samme tid hver dag. Dessuten er den nyttig for å unngå koffein, alkohol og sukker før sengetid.

Fysioterapi

Personer med alvorlige smerter, stivhet og begrenset utvalg av bevegelse kan ha nytte av fysioterapi.

Andre behandlinger

Fibromyalgi lider kan finne lindring gjennom massasje, akupressur, akupunktur, vann terapi, avspenningsteknikker, aromaterapi, kiropraktikk omsorg og kognitiv terapi.