Digidexo.com

østrogendominans

Om symptomene på østrogen dominans

Østrogen, sammen med progesteron, er en primær kvinnelig kjønnshormon avgjørende for menstruasjonssyklusen, eggløsning, og graviditet. Progesteron balanserer nivået av østrogen i kroppen. Forskjellige ting påvirke nivåene av progesteron og østrogen, blant luteiniserende hormon og follikkelstimulerende hormon, som er tatt av hypofysen og hypothalamus. Diet kan stress, og alder også øke eller redusere mengden av progesteron og østrogen som produseres av kroppen. Videre kan ekstern kontakt med enten hormon forstyrre kroppens naturlige balanse. Hvis det er for lite progesteron - eller for mye østrogen - i kroppen, kan en tilstand som kalles østrogen dominans oppstår.

Betydning

Østrogen dominans, og rollen overflødig østrogen i utviklingen av mange alvorlige medisinske lidelser, blir nå undersøkt. Som stadig flere studier viser en sammenheng mellom høye østrogennivåer og ulike typer kreft, vil en bli lagt større vekt på tidlig screening og forbedret hormonbehandling for postmenopausale kvinner. Bekymringer om mat og miljømessige kilder til østrogen er på en all-time high, med noen eksperter knytte miljøeksponering og tidlig østrogen dominans til veslevoksne puberteten.

Funksjoner

Når nivåene av østrogen i kroppen er for høy, kan symptomer på østrogen dominans oppstå. Vanligvis er disse symptomene først begynner å dukke opp i løpet av 30-årene, som eggløsning blir ujevn og kroppen slutter å produsere konsistente nivåer av progesteron. Når østrogennivået blir høyt i forhold til progesteron, kan tidlige symptomer på østrogen dominans, slik som ømme bryster, angst, hodepine, vektøkning, væskeansamlinger, og uregelmessig menstruasjon utvikle. Mange andre symptomer har vært knyttet til unormalt høye nivåer av østrogen, inkludert redusert sexlyst, humørsvingninger, tretthet, søvnløshet, håravfall, og hukommelsestap. En rekke alvorlige helsemessige forhold, for eksempel kreft i bryst, livmor, og eggstokker, infertilitet, endometriose, osteoporose, galleblæren og skjoldbrusk sykdom, ustabilt blodsukker, mineral mangler, PCOS, og hjerneslag har også vært knyttet til østrogen dominans.

Identifikasjon

Identifisere østrogen dominans er ikke lett. Gjenkjenne symptomene på østrogendominans og bekrefter en ubalanse mellom østrogen og progesteron gjennom blodprøver er den eneste pålitelige metoden for identifisering. Det er imidlertid viktig å huske på at noe forhøyede nivåer av østrogen kan være normalt for noen kvinner i løpet av bestemte tider i livet. Lab resultater bør kombineres med pasientens symptomer, sykdomshistorie og slektshistorie før en diagnose blir stilt.

Effekter

Dersom østrogennivået forblir uhindret, kvinner er i faresonen for å utvikle endometriose, muskelknuter, kreft, hjerneslag, hjertesykdom, infertilitet, osteoporose, og en rekke andre medisinske tilstander. Postmenopausale kvinner som behandles med syntetisk østrogen tilskudd kan merke en økning i symptomer i stedet for en forbedring. De langsiktige effektene av østrogen dominans hos barn er fortsatt under utredning, men foreløpige undersøkelser viser en økning i veslevoksne puberteten, PCOS, fedme, og uregelmessige perioder.

Forebygging / løsning

For yngre kvinner og for de som ennå ikke har utviklet noen symptomer på østrogen dominans, opprettholde en sunn balanse av progesteron og østrogen kan være så enkelt som å spise et sunt kosthold, får rikelig med mosjon, og unngå unødvendige miljøkilder østrogen, for eksempel kjøtt fra hormon-matet storfe. Eldre kvinner, inkludert de som er på HRT for overgangsplager, bør snakke med legen sin om hormon testing og progesteron tilskudd. Kremer og lotion som inneholder naturlig progesteron er allment tilgjengelig, men bør kun brukes under veiledning av en medisinsk faglig.

Østrogen Dominans og utbruddet av klimakterium

Østrogen består av tre hormoner: østradiol, østron og østriol. Som en kraftig anti-inflammatorisk, beskytter det kvinners helse i utallige måter, og bidrar også med kvinnelig fertilitet. Østrogen hormoner i kvinnekroppen også stimulere vekst og utvikling av seksuell reproduksjon. Naturlig østrogen spiller en rolle i endringene som skjer i løpet av ungdommen scenen og i svangerskapet, slik som utvikling av melkekanalene for ammende. Den regulerer også de metabolske prosesser, inkludert bein vekst og kolesterolnivået. Østrogenreseptorer som finnes i hjertet og hjernen hjelp med minne.

Siden hormoner virker sammen, kan en hvilken som helst form for mangel eller overskudd av enten østrogen eller progesteron forårsake ubehagelige resultater. Ubalansen fører til at menopause symptomer kvinner vil oppleve.

Mens østrogennivået reduseres i overgangsalderen, trenger østrogennivået ikke falle vesentlig før etter en kvinnes siste periode. Kvinner lider av virkningene av "østrogen dominans" under overgangen --- det vil si, de har mer østrogen i forhold til progesteron. De kan lide av symptomer på østrogendominans i 10 til 15 år, som starter så tidlig som 35 år Dr. John Lee, et helsevesen pioner, hevdet at østrogen dominans fører peri-menopause og overgangsalder symptomer, spesielt hos yngre kvinner. Rebalansering av hormoner gjennom progesterontilskudd ble den åpenbare løsningen.

Østrogen dominans Symptomer

Kvinner opplever angst, ømme bryster, sykliske hodepine eller migrene, uregelmessige blødninger, væskeansamlinger og vektøkning hvis kroppen sin overprodusere østrogen.

Helsemessige konsekvenser

Hvis uhindret, østrogennivå kan føre til infertilitet, livmorkreft, hoppet perioder, eller kraftige blødninger, nedsatt kognitiv evne, hjerneslag og hjertesykdom og hjerneslag blant andre. Stress utløser kortisol nivåene for å heve, avbryte feedback loop som regulerer hormoner (mellom hjernen, hypofysen og eggstokkene); resulterer i tapte menstruasjonsperioder for kvinner under stress.

Forebyggende tiltak

Kjemikalier som finnes i miljøet eller plantevernmidler inneholder xenoestrogens. Begrense eksponering for dem ved å vaske eller peeling alle produserer for å fjerne plantevernmidler, unngå å varme opp mat i plastbeholdere eller drikker av glass i stedet for plast eller tidligere brukte vannflasker.

Kosthold og ernæring

Inkluder fytokjemikalier, som finnes i soyabønner, yams og andre matvarer. Spis bare magert, økologisk kjøtt og meieriprodukter hvis possible.Take en høy kvalitet daglige ernæringsmessige supplement.

Test for østrogen-nivå

Ta en blodprøve for å sjekke østrogennivået. I tillegg kan legene bestille østron og / eller østradiol for pasienter med nattesvette, søvnløshet, hetetokter og / eller amenoré.

Hvordan Spot en østrogen dominans

Hvordan Spot en østrogen dominans


Dr. John Lee pioner teorien om østrogen dominans å forklare en myriade av symptomer som følger med overgangsalderen. Han foreslo også at kjemikalier i miljøet kalt xenoestrogrens (ikke-menneskelige østrogen kilder) kan forårsake de samme symptomene hos unge kvinner og selv menn.

Symptomer

Både kvinner og menn produsere østrogen, selv om de produserer det i forskjellige nivåer. Men de er like følsom for virkningene av østrogen. Generelle symptomer på østrogendominans hos menn og kvinner er hodepine, humørsvingninger, "hetetokter", søvnløshet, tretthet og infertilitet. Hos kvinner, østrogen dominans resultater i PMS og uregelmessige menstruasjonssykluser, og har vært assosiert med høy forekomst av både livmor og brystkreft. En over overflod av xenoestrogens har vært knyttet til redusert alder hvor unge kvinner begynner puberteten.

Østrogen dominans grunn av utbruddet av klimakterium

Når kvinner begynner å oppleve symptomer på overgangsalder, stammer det fra en forstyrrelse av den naturlige balansen av østrogen og progesteron i løpet av menstruasjonssyklusen. Høye nivåer av østrogen produseres i løpet av de to første ukene av menstruasjonssyklusen gå uhindret av den vanlige økningen av progesteron i de siste to ukene.

Østrogen Dominans grunn Xenoestrogens

Kilder til xenoestrogen omfatter plantevernmidler, veksthormoner hos dyr, såper, sjampoer og til og med plast. En naturlig forekommende kilde av østrogen brukes for å behandle østrogen-mangel er soyabønner. For å unngå xenoestrogens, lese alle etikettene og velge økologisk kjøtt og grønnsaker.

Hvordan bruke kvinnelige hormoner for menn Håravfall

Hvordan bruke kvinnelige hormoner for menn Håravfall


Mann mønster baldness har vært ansett som en naturlig del av aldring for menn. Menn og kvinner opplever senket steroid hormonnivåer som de gamle. Steroidhormoner inkluderer østrogen, testosteron og progesteron. Disse er til stede i begge kjønn, bare i varierende grad. Ofte gjør hormonene ikke reduseres på selv priser og østrogen blir dominerende. Når dette skjer i menn, symptomer inkluderer forstørret prostata og tidlig håravfall. Progesteron, ifølge JohnLeeMD.com, kan balansere ut østrogendominans og stoppe håravfall forårsaket av den.

Hvordan bruke kvinnelige hormoner for menn Håravfall

•  Kjøp en tube eller krukke av progesteron krem fra deg apotek eller helsekostbutikk. Mange merker er også tilgjengelig på nettet. Sikre at det er USP (United States Pharmacopeia) kompatibel. Hvis det er, vil den ingrediensen progesteron har bokstavene USP ved siden av.

Bruk en bomulls swap å øse en liten mengde av kremen inn i en kvart teskje tiltaket. Den vanlige doseringen er en fjerdedel til en halv teskje, men du bør starte med mindre beløp i minst en måned for å sørge for at du tåler det, og for å se om mindre dose får resultater. Når du har sett hva riktig dose ser ut, trenger du ikke lenger måleskje.

•  Gni kremen inn i en myk hud del av kroppen din. Anbefalte steder inkluderer den indre armen, indre lår, under pungen, nedre del av magen og brystet. Alternativ anvendelse sted hver dag for å unngå at huden blir altfor følsomme for kremen.

Vask hendene grundig etter håndtering.

Bruk progesteron daglig for å få de beste resultatene, og for å unngå ytterligere hormonubalanse. Prøv å bruke den rundt samme tid hver dag for å opprettholde selv nivået i kroppen din.

Sjekk for resultater ved å observere hvor mye hår igjen på kam eller i dusjen renne. Utseendet fyldigere hår kan ikke være opplagt for noen få måneder på grunn av vekstrater. Den beste måten å bedømme om håret ditt er tynning er å måle hvor mye som går tapt.

Hint

  • Spør legen din om et hormon test for å se om østrogen dominans er årsaken til hårtap. Hvis ikke, kan du ta kontakt med ham som til andre mulige årsaker.
  • En diett høy i raffinert sukker og tilsetningsstoffer i mat kan bidra til østrogen dominans, ifølge WhatCausesBaldness.net, helsepersonell anmeldt nettside.
  • Hvis håret ditt er falt ut i runde flekker, eller i et urovekkende tempo, bør du oppsøke lege. Dette kan indikere et helse problem som trenger hans oppmerksomhet.

Over-the-Counter Rettsmidler for østrogen dominans

Som folk alder deres reproduktive hormoner endres for å gjenspeile det faktum at kroppen ikke lenger er rettet opp for formering. Testosteron, østrogen, progesteron og DHEA er alle sammen i en balansegang som ofte ser ut til å bli ubalansert etter 40, med østrogen tar sentrum scene. Mens mer trykk er gitt til situasjonen for kvinner i denne aldersgruppen, menn også føle effekten av østrogen dominans.

Progesteron Cream

Allopathic leger generelt foreskrive en syntetisk (progestin) eller dyr avledet (Premarin) progesteron erstatning for å hjelpe kvinner avtale med symptomer på østrogendominans på utbruddet av overgangsalder. Mye har blitt sagt i det siste om forholdet mellom disse kosttilskudd og økningen i forekomsten av brystkreft og hjertesykdom hos kvinner. Dr. John Lee (drjohnlee.com), en pioner i bio-identisk hormonbehandling, antydet at kvinner og menn som har symptomer på østrogendominans (f.eks, vektøkning, tynt hår, kløende hud, irritabilitet, etc.), bør øke sine progesteronnivåene ved hjelp planteavledede progesteron krem. Du bør sjekke etiketten for å forsikre deg om kremen inneholder minst 20 mg USP progesteron per dose. Menn nytte av å bruke progesteronkrem fordi progesteron brukes av kroppen til å bygge de andre steroidhormoner som testosteron. Menn kan være lurt å se etter en progesteron produkt som også inneholder sibirsk ginseng, da denne kombinasjonen kan hjelpe hvis du har aldersrelatert impotens.

DIM

En relativt ny behandling du kan kjøpe over-the-counter kalles DIM (diindolylmethane). Dette stoffet finnes naturlig i cruciferous grønnsaker som kål, rosenkål og brokkoli. I vegetabilsk form, kan kroppen bruke DIM for å hjelpe deg å forbrenne østrogen, slik at den fungerer mer rettmessig. DIM i sin rene form, som et supplement, er egentlig ikke brukes av menneskekroppen. Men forskeren Dr. Michael D. Zelig patenterte merkenavnet BioResponse DIM, som har blitt spesielt utviklet for å være mer absorberbare. Dette merket har vist seg å hjelpe østrogen metabolismen slik at fytoøstrogener som soya ikke vil være like sannsynlig å skape østrogen dominans. Ifølge en studie gjort ved David og Alice Jurist Institute for Medical Research i Hackensack, NJ, har Zelig formel også stor antioksidantaktivitet, noe som kan bidra til å senke risikoen for enkelte kreftformer (se ressurser).

Ved hjelp av progesteronkrem i forbindelse med BioResponse DIM kan være en god strategi for både kvinner og menn til å hjelpe dem å balansere ut østrogendominans og administrere sine symptomer.

Tegn og symptomer på Østrogen Spikes under perimenopause

Tegn og symptomer på Østrogen Spikes under perimenopause


Hvis du er i perimenopause, scenen som leder opp til full overgangsalder, østrogennivå floke seg til tider. Dette er typisk. Dine kjønnshormoner, østrogen og progesteron, samt testosteron, kan svinge vilt som du hodet ned den siste strekningen mot overgangsalder. Når østrogen pigger under perimenopause, kan du oppleve en rekke symptomer, hvorav noen kan være ubehagelig.

Ømme bryster

Ett av tegnene på at østrogennivået er for høyt er øm, sår og hovne bryster. Du husker kanskje denne følelsen fra puberteten eller de første månedene av svangerskapet. Høye nivåer av østrogen gjøre brystvev vokse. Høye nivåer av progesteron kan gjøre deg beholde væske, øker størrelsen på brystene dine. Østrogen pigger er ansvarlig for den ømme bryster og livmor fibroid vekst, ifølge Marcie Richardson, MD, direktør for Harvard Vanguard Menopause Konsultasjon Tjenesten samt redaktør av Blinker, den nordamerikanske Menopause Association månedlige nyhetsbrev. Ømme bryster er ofte syklisk og er et resultat av hormonelle endringene som skjer rett før en womanâ € ™ s menstruasjon, under graviditet og under perimenopause, ifølge 34-menopause-symptoms.com. Dine bryster vil bli sår, øm og hoven, og du kan oppleve tunge, kjedelige og verkende følelser i brystene, samt ubehag når du flytter og smerte mens du sover.

Irregulære eller Unormale Perioder

Når du er i perimenopause du kanskje ikke har eggløsning regelmessig. Når du dona € ™ t ovulate, dona du € ™ t produserer progesteron. Når progesteron ISNA € ™ t produsert, er østrogen uten motstand. For mye østrogen kan føre til oppbygging av livmorslimhinnen, noe som resulterer i uregelmessig menstruasjon eller tyngre enn normale perioder samt lettere perioder og brystsmerter og ømhet. Det er forskjellig for hver kvinne.

Fibrocystic bryster

Mange kvinner i perimenopausal aldersgruppe utvikle fibrocystic bryster, som kan være smertefullt, men generelt aren € ™ t noe å bekymre seg for. Den avdøde Dr. John Lee, som er kjent for sin studie av østrogen dominans og progesteron, bemerket at fibrocystic bryster er en indikator på østrogen overbelastning eller for mye østrogen i forhold til progesteron. Lee anbefales å bruke naturlig progesteron for å rydde opp i cyster og lindre ubehag som du kan oppleve.

Andre symptomer på østrogen dominans

Østrogen er et viktig hormon, men når en kvinne har for mye det påvirker hennes kropp og hjerne. Toppene i østrogen kan gi irritabilitet, hetetokter, nattesvette, søvnløshet, sinne, mental fogginess, vektøkning og hukommelsestap. Andre symptomer på østrogendominans eller spiking østrogen inkluderer ustabilt blodsukker, oppblåsthet, hårtap, langsom metabolisme, hypoglykemi, PMS og sinkmangel, ifølge Christiannet.com.

Prevensjon Under Pre-Menopause

Det beste rådet noen kan gi deg om prevensjon og pre-menopause er å bruke den. Pre-menopause, vanligvis kalt perimenopause, er de måneder eller år frem til opphør av menstruasjonen. I løpet av denne overgangsperioden, er dine hormoner kommer til å sprette rundt. Hormonell ubalanse vil føre, noe som kan føre til at du går glipp perioder. Mensen kan ha vært så forutsigbar som solen stiger hver morgen. Som kan ha tillatt noen kvinner å bruke rytmen metoden med stor suksess; imidlertid ikke stole på denne metoden i løpet av peri-menopause eller du kan ende opp med å skyve en barnevogn på din 45te bursdag - og det vil ikke være ditt barnebarn i vognen.

Risky Business

Under pre-menopause, kan mensen bli sporadisk og du kan eller ikke kan eggløsning. Ett tegn på at du ikke har eggløsning er såre bryster - men ikke bruk dette som en indikator på at du ikke kan bli gravid. Brystene blir sår når en perimenopausal kvinne lider av østrogendominans, som oppstår når progesteron ikke er gjort. Progesteron er ikke gjort når eggløsning ikke finner sted.

Conception Kan fortsatt forekomme

Fruktbarhet (eller fruktbarhet) ikke avta dramatisk som kvinne aldre, men det betyr ikke at hun ikke kan bli gravid. Videre kan en graviditet sent i livet føre med seg en rekke problemer, inkludert en høy eller høyere risiko graviditet, en høyere mødredødelighet, og muligheten for å ha et barn med fødselsskader, samt en høyere spedbarnsdødelighet.

Fordeler og ulemper av p-piller

Ifølge en artikkel på Researchgate.net skrevet av GS Merki-Feld, lavdoserte p-piller er bra for å forebygge bentap og andre perimenopausal symptomer, men en kvinnes hjerte risikoen øker med alderen og øke enda mer hvis hun tar p-piller. Det anbefales at kvinner med kardiovaskulær risiko, og kanskje til og med de som ikke har dem, men som er eldre, bruk barrieremetoder (dvs. kondomer), iuds og progestin-bare metoder. Diskuter dette med legen din slik at hun kan gi deg råd om hva som er det beste valget for dine og din situasjon.

Post-orale prevensjonsmidler

Womentowomen.com råder kvinner at de ikke bør vurdere seg fritatt fra unnfangelse til de har gått 18 måneder uten menstruasjon etter avsluttet p-piller. Når du bruker det, tar p-pille i utgangspunktet over din hormonelle sykluser. Når du slutter å ta p-piller, kan det være en stund, ja måneder, før kroppen er gratis og klar av de hormonene som var i p-pille. Eggløsning kan dukke opp når som helst etter å ha gått av pillen. Kombiner det med uregelmessig menstruasjon under pre-menopause, samt sporadisk, eggløsning og du kan finne deg selv gravid hvis du ikke er forsiktig.

Betraktninger

Det er mye å vurdere om prevensjon hvis du er overgangsalderen, ifølge Adclinic.com. Hvis du røyker eller har høyt blodtrykk, en historie med blodpropp, hjertesykdom eller østrogenavhengig kreft, bør du ikke ta østrogenholdige p-piller. Alternativet er progestin holdige p-piller, men det finnes ulemper til dette stoffet, inkludert depresjon, vektøkning og påvirke den kan ha på dine bein (osteoporose). Ikke-hormonelle prevensjonsmetoder (dvs. barriere former) kan være din beste beste.

Hva er Progesteron?

Progesteron er et steroid hormon som er syklisk i kvinner og produsert i størst mengder av eggstokkene. Det er nyttig i å regulere mange av kroppens funksjoner, og selv gir noen beskyttelse mot osteoporose.

Graviditet

Progesteron er et viktig hormon for unnfangelse og graviditet. Det fungerer sammen med østrogen for å bygge opp livmorslimhinnen og hemmeligheter proteiner til å motta og gi næring til et befruktet egg.

Prevensjon

Progesteron brukes alene eller sammen med østrogen for hormonbasert prevensjon og verker av enten blokkere eggløsning eller skape et fiendtlig miljø for sperm.

Menopause

I menopausale kvinner, er progesteron brukes alene eller sammen med østrogen i hormonbehandling. Det er også nyttig i å regulere menstruasjonssykluser og bringe lettelse fra problematiske symptomer i peri-menopausale kvinner.

Menstruasjon

Progesteron er det viktigste hormonet ansvarlig for menstruasjonssyklusen som det fører til både å bygge opp og utstøtingen av livmorslimhinnen.

Hormonell balanse

Naturlig eller syntetisk progesteron blir ofte brukt for å tilveiebringe hormonbalansen og lindre mange av de symptomer på østrogendominans.

Om menopausal Breast Pain

Hvis du er fullt overgangsalderen, som betyr at du har gått et helt år siden siste menstruasjon, og fremdeles har brystsmerter kan du ha en brystinfeksjon kalt periductal mastitt.

Periductal Mastitt

Noen kvinner i overgangsalderen opplever periductal mastitt fordi deres melkekanalene har blitt betent. Symptomer på denne tilstanden omfatter brystvorten utslipp; brystvorte tilbaketrekking; brystsmerter; en klump i brystene og betennelse i kanalene som omgir areola, ifølge Womens-health.co.uk.

Fibrocystic

Du kan også ha fibrocystic bryster. Dette er en benign tilstand. Hvis mensen har helt sluttet du ikke er så like å ha denne tilstanden som du kan være hvis du fortsatt er peri-menopausal og fortsatt regelmessig eller uregelmessig mensen. Healthline.com forklarer at denne tilstanden er forårsaket av hormoner. Hormonene som er ansvarlige for våre reproduktive evner også føre kjertelvev å hovne opp, noe som kan gjøre brystene vondt.

Blokkerte Kanaler

Fibrose oppstår når det er en overvekst av fibrøst vev, som kan være forårsaket av østrogendominans eller overbelastning, ifølge Womens-health-co.uk. Cellene i brystene 'støtte vev øker og dette fører fibrocystic bryster. Kanalene i brystene generelt drenere sekret men disse kanaler kan bli blokkert, og når dette skjer cyster kan dannes. Dette skjer vanligvis før utbruddet av komplett overgangsalder.

Strukket

Når brystvev sveller, kan det føre til ømhet og sårhet fordi de fibrøse vev i brystene blir strukket. Cyster utvikle når væske fyller klumper i en kvinnes bryster.

Væskeretensjon

Perimenopausal og postmenopausale kvinner har en tendens til å holde vann. En mangel på progesteron fører til vann oppbevaring. Progesteron er en annen kvinnelig hormon og det oppstår når en kvinne ovulates. Hvis hun ikke lenger ovulates, eller er bare eggløsning sporadisk under perimenopause, er væske beholdes. Dette kan gjøre brystene ømme og smertefulle. Dr. John Lee hevder at fibrocystic bryster oppstår fordi det er for mye østrogen i en kvinnes kropp og ikke nok progesteron. Han antyder at kvinner i overgangsalderen bruker naturlig progesteron krem ​​for å bøte på dette, samt å ta vitamin E og vitamin B6, som han sier vil hindre ømme bryster.

Forebygging

Hvis du opplever brystsmerter, bør du vurdere å kutte ned på koffein forbruk, ifølge Perimenopausesupport.com. Kvinnene som deltok i en studie utført ved Duke University Medical Center rapporterte en nedgang i såre bryster når de kuttet sine koffein forbruk. Bære en bra 24/7 som er behagelig for deg. Det kan gi deg støtte, selv når du sover. Imidlertid kan en dårlig montering BH bidra til brystsmerter.

Andre årsaker

Hvis du tar hormonbehandling, kan dette føre til at brystene til å bli sår. Hvis du tar medisiner som Zoloft og Prozac dette også kan bidra til brystsmerter.

Naturlig progesteron krem ​​Instruksjoner

Når en kvinne ovulates, eggstokkene og hennes binyrene avgir en liten mengde av progesteron, som er et steroid som balanserer virkningen av østrogen i kroppen. Under overgangsalderen og årene umiddelbart før det, en kvinnes progesteron uttaket reduseres - noen ganger drastisk - som fører til en økt risiko for brystkreft eller kreft i reproduktive system. Naturlig progesteron krem, som er avledet fra et stoff utvunnet fra vill yams, kan fylle balansere en kvinnes hormoner og redusere bivirkningene av overgangsalder.

Søknad nettstedet

Progesteron krem ​​absorberer lett gjennom huden og inn i blodkapillære system, dispergering hormonet i hele kroppen. Områder av huden der blodårene er nærmest overflaten tilby optimale steder å søke progesteron krem. Disse områdene omfatter halsen, ansiktet, håndflatene og den indre delen av armene. Brystene er også en akseptabel bruksområde.

Dosering

Ulike kremer kan inneholde ulike mengder av progesteron. En akseptabel mengde for de fleste kvinner i overgangsalderen er omtrent 15 mg per dag, for en 25-dagers periode. Hvis kremen inneholder mellom 450 mg til 500 mg progesteron per ounce, ville en akseptabel mengde være en fjerdedel teskje per dag. Anbefalte beløpene varierer for premenopausale kvinner.

Premenopausale kvinner

Progesteron krem ​​kan ha nytte yngre kvinner som opplever symptomer på premenstruelt syndrom (PMS) eller en uregelmessig syklus. I slike tilfeller kan østrogen bli løslatt i påvente av en kvinnes månedlige syklus, men kroppen hennes kanskje ikke produsere nok progesteron for å motvirke effekten. Dette resulterer i østrogendominans, som kan omfatte ømme bryster, væskeansamlinger og humørsvingninger.
En premenopausale kvinne kan regulere sin syklus med bruk av 10-prosent naturlig progesteron krem ​​på frekvensen av ikke mer enn en sixtheenth teskje per dag for å unngå hormonubalanse komplikasjoner.

Hvordan bruke progesteron krem ​​for kraftige blødninger

Kvinner som går inn perimenopause opplever at deres menstruasjonssykluser gjennomgå mange endringer, herunder endringer i mengden av blødning. Dette er på grunn av den skiftende balanse av hormoner. Kvinner som opplever østrogen dominans i perimenopause kan finne at deres livmorslimhinnen bygger mer tett under follikkelfasen av sin syklus, noe som resulterer i kraftigere blødning ved menstruasjon. Bruke en naturlig progesteron krem ​​kan bidra til å motvirke østrogendominans som forårsaker kraftig blødning. Den kan også anvendes for å behandle blødning assosiert med endometriose, en tilstand der endometriale celler som normalt ville linje livmoren vokse i andre områder, for eksempel egglederne og på eggstokkene.

Bruksanvisning

•  Start søker bioidentical progesteron krem 10 dager etter første dag av siste menstruasjon. Hvis du behandler blødning fra endometriose, blir påføre kremen åtte dager etter siste menstruasjon.

Påfør 1/4 ts. av progesteron krem ​​daglig til et område som din arm, mage eller lår. Hvis progesteron behandling er for endometriose, økes dosen til 3/4 ts. Endre områder ofte for å hjelpe absorpsjon.

Stopp påføre kremen på den siste dagen før forventet perioden. Tilbaketrekkingen fra progesteron vil bringe på menstruasjon. Den første dagen av menstruasjonen regnes som dag 1 av neste syklus.

Tips og advarsler

  • Bioidentical progesteron er kjemisk identisk med det progesteron som er produsert av kroppen; det er syntetisert fra Diosgenin hentet fra vill yams eller soyabønner.
  • Selv om du kan bruke progesteron krem ​​når som helst på dagen, gjelder det i en tid da du vil være mindre fysisk aktive --- slik som sengetid --- for optimal absorpsjon.
  • En bivirkning av progesteron krem ​​er tretthet; Hvis dette skjer, redusere dosen til tretthet forsvinner.

Effekter av kontinuerlig bruk av progesteron krem

Effekter av kontinuerlig bruk av progesteron krem

En balansegang

I de siste år før overgangsalderen, begynner en kvinnes kropp til å produsere lavere mengder av hormoner som trengs for å reprodusere. I løpet av denne tiden, noen kvinner opplever symptomer som kan inkludere hetetokter, nattesvette, hjertebank og humørsvingninger. Dr. John R. Lee, forfatter av "Hva din lege kan ikke fortelle deg om overgangsalder," rapporterer at kvinner som tar østrogen, i form av hormonbehandling (HRT), bør også bruke progesteron kontinuerlig for å balansere sine hormonnivåer og redusere risikoen for å utvikle "østrogen dominans" (referanse 1).

Kreft

Kontinuerlig bruk av progesteron krem ​​kan redusere kvinners risiko for å utvikle brystkreft eller andre kreftformer i reproduktive organer. Progesteron krem ​​kan hjelpe en kvinne, selv om hun ikke bruker HRT hvis hennes naturlig østrogen nivået er høyere enn henne progesteron nivå. Selv om både østrogen og progesteron nivåer slipp i overgangsalderen, kan østrogen bare synker noe, mens produksjonen av progesteron kan falle til nesten null (referanse 1).

Bone Health

Risikoen for at en kvinne vil miste beinmassen øker etter overgangsalderen. Den stadige bruk av progesteron krem ​​kan redusere sin risiko for å utvikle osteoporose. Progesteron ikke bare bremser bentap, det faktisk øker bein vekst i postmenopausale kvinner (referanse 2).

PMS

Månedlig bruk av progesteron krem ​​kan ha nytte yngre kvinner som opplever symptomer på premenstruelt syndrom (PMS). Dr. Lee forklarer at noen menstruerende kvinner produserer tilstrekkelig nivå av østrogen, men deres progesteron nivå forbli lav, noe som resulterer i østrogendominans og månedlige anfall av PMS. Ved hjelp av progesteron krem ​​hver dag for de 14 dagene før hennes menstruasjon kan lindre en kvinnes PMS symptomer (referanse 1).

Naturlig versus Syntetisk

Noen kvinner og deres leger foretrekker naturlig progesteron over syntetisk hormon stoffet, progestin, som også er foreskrevet for å motvirke østrogen dominans. Mens naturlig progesteron er trygt for de fleste kvinner, kan progestin forårsake økt vaginal blødning, depresjon, høyt blodtrykk, væskeansamlinger og humørsvingninger. MayoClinic.com rapporterer at kvinner kan også lider av hodepine, brystsmerter, hyperpigmentering og et redusert nivå av seksuell lyst.

Dosering

Premenopausale kvinner kan ha nytte av å ta opp til 24 mg per dag, som starter 14 dager før datoen for forventet periode, mens kvinner i overgangsalderen kan bruke kremen i 25 påfølgende dager hver kalendermåned. Se etter en krem ​​som inneholder mellom 450 mg og 500 mg per unse av salve. Omtrent ¼ ts. gir 20 mg. av progesteron.

Krympe Fibroids Med naturlig progesteron

Livmor fibroids er en vanlig foreteelse hos kvinner i fertil alder. Også kalt myomer, fibroids er godartet vekster som vises inne i livmoren. Mange kvinner har disse ikke-kreftsvulster og er uvitende om deres tilstand fordi fibroids er små og utgjør ingen problemer. Større fibroids kan føre til kraftige blødninger og smerter når de legger press på andre nærliggende organer. Naturlig progesteron kan brukes til å krympe store fibroider hvis en kvinne velger ikke å gjennomgå en myomectomy (kirurgisk fjerning av vekster) eller en hysterektomi.

Bruksanvisning

•  Har du en ultralyd slik at du og legen din kan se størrelsen og plassering av fibroids. I visse alvorlige tilfeller kan de vekster bli så stor som en grapefrukt og må fjernes. Naturlig progesteron kan ikke være den ideelle behandling for store muskelknuter som truer funksjonen til vitale organer.

gjennomgå en serie enkle blodprøver for å måle hormonnivået hvis du er overgangsalderen. Dette vil bidra til å avgjøre om du er i en periode med østrogendominans, eller peri-menopause. Høye nivåer av østrogen i kroppen stimulere veksten av fibroids, og kan kreve at du tar en større dose av naturlig progesteron. Menopausale kvinner ofte at livmor fibroids krympe på sine egne som deres nivåer av østrogen reduseres naturlig.

Velg, med legens råd, til den form for naturlig progesteron du vil bruke til å krympe fibroids. Hormonet er tilgjengelig i en kremform eller som en oral medisin. Mange kvinner finner kremen skal være enklere å bruke og mer effektive i krympende deres fibroids. Begge former for naturlig progesteron krever en resept fra legen din.

Gni naturlig progesteron krem inn i huden din som anvist av legen din - som regel en eller to ganger daglig. Det er mange områder av kroppen som absorberer hormonet godt, inkludert magen, brystet, indre armer og innsiden av lårene. Hvis du tar en naturlig progesteron pillen, ta det med en full 8 oz. glass vann.

Vær klar over bivirkningene du kan oppleve når du bruker naturlig progesteron. Vanlige bivirkninger er ømme bryster, hodepine, irritabilitet, og mindre gastrointestinale plager. Alvorlige, men mer sjeldne bivirkninger som krever en samtale med legen din omfatte brystsmerter, tåkesyn, hevelse i bena, kramper, og vaginal blødning.

Tips og advarsler

  • Bruk ikke naturlig progesteron hvis du er gravid eller ammer en baby. Diskuter en alternativ behandling for fibroids med legen din.

Naturlig hjemme rettsmidler for en kvinne

Naturlig hjemme rettsmidler for en kvinne


Som kvinner, er balansen mellom hormoner progesteron og østrogen avgjørende for vår generelle velvære. Et overskudd av østrogen er assosiert med en økt risiko for brystkreft, muskelknuter, cyster på eggstokkene, endometriose og premenstruelt syndrom. Tidlig varsling tegn på østrogendominans inkluderer PMS, depresjon, tap av sexlyst, søte cravings, tunge perioder, vektøkning, bryst hevelse og væskeansamlinger. Så følger det at den første tingen å gjøre for å håndtere de sykdommer er å fokusere på hormon ubalanser. En sunn diett og kosttilskudd kan hjelpe, men du bør alltid konsultere legen din først.

Hormoner

Hvis du takle din hormon ubalanse problemet, kan andre plager som PMS eller menopausale symptomer være lettet. British ernæringsfysiolog, forfatter og grunnlegger og direktør for Institutt for Optimum Nutrition i Storbritannia Patrick Holford mener selv at mer alvorlige sykdommer som brystkreft og osteoporose kan forebygges eller håndteres. Han antyder at animalsk fett være en minimal del av kostholdet ditt, og at du øker inntaket av økologisk mat, redusere eksponering for plantevernmidler og hormoner som finnes i maten. Unngå sentralstimulerende midler som kaffe, te, sukker og sigaretter og redusere stressnivået i hverdagen. Holford recomends også B3, B6, biotin, magnesium og sink kosttilskudd, men ta kontakt med lege som hun er klar over din medisinske bakgrunn.

Premenstruelt syndrom

Premenstruelt syndrom er den vanligste gynekologiske klage. Symptomene hit opp til to uker før menstruasjon starter og inkluderer abdominal oppblåsthet og kramper, akne, ømme bryster og hevelse, angst og humørsvingninger. Hjemmelaget Medicine råder ta magnesium, kalsium og vitamin B6 og E for å lindre symptomene. Men du bør alltid konsultere legen din før du begynner på et helse diett.

Breast Cancer

Brystkreft er den vanligste krefttypen blant kvinner i USA, ifølge National Cancer Institute. Mer enn 192 000 kvinner blir diagnostisert med sykdommen hvert år i USA Holford mener at de fleste brystkrefttilfeller er hormonelt relatert, og kreft er knyttet til østrogen dominans og progesteron mangel. Men du bør ikke gi avkall kreft behandlinger anbefalt av legen din basert på Holford sin tro. Stress, overforbruk av sentralstimulerende midler og eksponering for plantevernmidler all forstyrre hormonbalansen, sier Holford. Noen former for kreft er knyttet til kreftfremkallende. Til hjelp i kreftforebygging, råder Holford en diett høy på antioksidanter og økologisk mat, unngå melk og kjøtt.

Osteoporose

Osteoporose rammer flere kvinner enn menn på grunn av hormonelle syklus, sier Dr. Michael Lam, en spesialist i ernæringsmessig og anti-aldring medisin. Kvinner er fire ganger mer sannsynlig enn menn for å utvikle og lider av sykdommen og kan miste opptil 20 prosent av sin beinmasse fra de første fem til syv år etter menopausen. De tilstand resulterer i redusert beintetthet, og dette øker faren for benfraktur og kompresjon av ryggvirvler. Fra et ernæringsperspektiv, sier Holford er det tre viktigste bidragsyterne: dreven protein forbruk, relativ dominans av østrogen for å progesteron og en mangel på beinbyggende næringsstoffer. Bruken av naturlig progesteron krem, foreskrevet av legen din, har vært effektiv i å gjenopprette bentetthet.

Menopause

Som kvinner hodet inn slutten av 40-årene, symptomer på overgangsalder begynner ofte. Symptomer inkluderer depresjon, vektøkning, osteoporose og hetetokter. Mens optimal ernæring bidrar til å lindre disse symptomene, mange kvinner også svare på små mengder naturlig progesteron krem, som må være foreskrevet av lege. Klaseormedrue, linfrø og linfrøolje er populære valg for å lindre hetetokter som er vitamin C og E og bioflavonoider.

Tegn og symptomer på lavt progesteron

Tegn og symptomer på lavt progesteron


Lavt progesteron symptomene vil påvirke de fleste kvinner i sin levetid, særlig når overgangsalderen nærmer seg. Lavt progesteron symptomene er ofte forbundet med høyere nivåer av østrogen i kroppen, eller østrogen dominans. Fallende progesteron nivåene er ofte en av de første tegnene på at overgangsalderen nærmer seg, noen ganger mange år før selve overgangsalderen. Fordi hormonene progesteron og østrogen er ment å være i harmoni med hverandre, når økende nivåer av østrogen presentere seg selv, slik tilfellet før overgangsalderen, blir progesteron redusert i kroppen.

Funksjoner

Progesteron er primært laget i eggstokkene i løpet av tiden før og etter menopause. Det er imidlertid også produseres i hjernen og de perifere nerver. Det viktigste formålet er å støtte livmoren under svangerskapet, og er tenkt å være et muskelavslappende middel, mens hindre premature rier. Progesteron også påvirker funksjonen til hjernen, som produserer en følelse av ro. Den har en sederende effekt og fremmer bedre søvn.

Symptomer

Kvinner som opplever lavt progesteron nivå som de nærmer seg overgangsalderen kan ha noen av følgende symptomer: premenstruelle migrene, PMS-symptomer, uregelmessig eller tunge perioder og angst og nervøsitet. Noen kvinner kan også oppleve, hetetokter, skyet tenkning, dårlig søvn, vaginal tørrhet og tap av seksuell lyst. Andre tegn på lavt progesteron nivå kan omfatte rynkete hud, bryst problemer, problemer med å miste vekt og væskeretensjon.

Østrogen Dominans og lavt progesteron Effects

Østrogen dominans spiller en stor rolle i lavt progesteron nivå. Når østrogennivået ikke er tilstrekkelig balansert med progesteron, kan kvinner oppleve vektøkning, smertefull hodepine, dårlig humør, kronisk tretthet og tap av interesse for sex. Disse er alle klassiske symptomer på lavt progesteron nivå, og er klinisk kjent som premenstruelt syndrom og kan godt påvirke kvinner eksponentielt i tiden før overgangsalderen.

Østrogendominans kan også være en medvirkende faktor til utvikling av brystkreft, på grunn av østrogenets proliferative effekter. Østrogen dominans og lavt progesteron nivå kan stimulere fibrocystic bryst sykdom. Denne tilstanden kan bli behandlet ved å øke progesteron-nivå med en naturlig progesteron supplement.

Osteoporose og Fibroids

Lavt progesteron nivå alltid innebære en østrogen dominans. Dette dominans kan føre til en reduksjon i dannelsen av nye bein i en kvinnes kropp ved noe som kalles osteoblaster. Dette er de cellene som er ansvarlig for bein skaperverket og ny vekst. Dette kan være en ledende årsak til osteoporose.

Fibroids kan også dannes lettere i en kvinnes kropp på grunn av lavt progesteron nivå og en økning i østrogennivået før overgangsalderen. Vanligvis fibroids en tendens til å krympe etter overgangsalderen når østrogennivået falle betydelig fordi en kvinnes eggstokker ikke lenger gjør østrogen. Kvinner som får naturlig progesteron for å heve deres nivå, ofte oppleve en reduksjon i størrelsen på sine fibroids, og kan også oppleve en komplett atrofi av fibroids.

Menstruasjon og livmorkreft

Kvinner som menstruerer og er østrogen dominerende, sammen med lave nivåer av progesteron, kan ha uregelmessige perioder. Korrigere dette problemet innebærer å gjøre livsstilsendringer, og også inkludert en naturlig progesteron produkt. Leger kan enkelt utføre en enkel blodprøve for å fastslå nivået av progesteron under visse tider av måneden.

Kreft i livmor, eller livmorkreft, utvikler ofte der det er betydelig østrogen dominans kombinert med svært lave nivåer av progesteron. Dette kan forebygges ved bruk av naturlig progesteron. Diskutere dette alternativet med legen din, sammen med andre behandlinger.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk og høyt blodtrykk er ofte symptomer på at noe er galt med nivåer av progesteron i kroppen. Disse sykdommene ofte oppstår med østrogen dominans. Ved hjelp av en naturlig progesteron krem ​​vil ofte hjelpe med dette problemet.

Betraktninger

Hvis du opplever de klassiske symptomer på lavt progesteron som redusert sexlyst, uregelmessig menstruasjon, oppblåsthet, humørsvingninger, vektøkning og hodepine, bør du kontakte lege eller naturlig helsepersonell. Hun kan hjelpe deg med å finne den beste behandling plan, som kan omfatte naturlig progesteron tilskudd.

Hva er progesteron Effekter på graviditet?

Hva er progesteron?

Progesteron er et naturlig forekommende steroid hormon som produseres av kroppen i både menn og kvinner. Mengden produsert av en manns kropp er for minimal å være noen reell konsekvens, men hos kvinner hjelper det å aktivt regulere menstruasjonssyklusen. Dr. Frederick R. Jelovsek, av kvinners helse Resource, bemerker at progesteron er naturlig skilles ut "i de andre to ukene av menstruasjonssyklusen i reproduktive alder eggløsning kvinner." Syntetiske versjoner av progesteron er inntatt i p-piller, og kan brukes til å bidra til å regulere menstruasjonen. Progesteron har ytterligere terapeutiske anvendelser også. Progesteron er opprettet fra kroppens kolesterol, og er etter hvert omgjort til andre hormoner som testosteron og østrogen. Progesteron terapi er noen ganger brukt til å behandle tilstander som depresjon, stress, hetetokter, premenstruelt syndrom, oppblåsthet, kronisk tretthet, hodepine og migrene, ryggsmerter, allergier, hormonbehandling problemer, symptomer på østrogendominans, ufruktbarhet, høyt blodtrykk (hypertensjon) og leddbetennelse. Mange av disse er antatt å være symptomer på hormonell ubalanse i kroppen.

Tidlig Fosterutvikling

I den tidligste fasen av svangerskapet (uke 1 og 2), hjelper progesteron forberede og tykne livmorslimhinnen for eventuell implantasjon av egget. Progesteron er fortsatt viktig gjennom hele svangerskapet til det øyeblikk av fødselen. Progesteron er utskilt av hårsekken som slippes egget, corpus luteum, til rundt den tiende uke av svangerskapet, da morkaken tar ansvar. Mislykkede svangerskap noen ganger oppstå når corpus luteum ikke tilstrekkelig støtte tidlig fosterutvikling med tilstrekkelig progesteron nivå.

Progesteron gjennom hele svangerskapet

Gjennom resten av svangerskapet, progesteron fortsetter å spille en meget viktig rolle. Det fortsetter å hjelpe slimhinnen i livmoren utvikle og bidrar til å bekjempe skadelige celler som kan forårsake skade på fosteret. Det spiller også en rolle i utviklingen av brystvev og staving av amming før etter at barnet er født. Progesteron bidrar også opprettholde plassering av barnet ved å holde livmoren trekker seg sammen. Når den nærmer seg slutten av svangerskapet, progesteron nivåene falle betydelig, ikke lenger hindrer sammentrekningene finner sted. Dette er når arbeidskraft generelt begynner. Gjennom hele svangerskapet, kan den økte nivåer av progesteron forårsake bivirkninger av forstoppelse, halsbrann, hodepine, bihuleproblemer, tåkesyn og muligens nyre infeksjon.

Naturlig Progesteron Fordeler

Progesteron er et hormon som kilde for mange andre hormoner dannes, i henhold til Hormone-Healthy nettside. For kvinner er progesteron viktig, men ikke hver kvinne produserer nok. Produksjon av progesteron vil variere gjennom hele livet.

Østrogen Dominans

Dr. John Lee, en pioner i naturlig progesteron forskning, identifiserer østrogen dominans som et stort problem for kvinner. Østrogen har en tendens til å bli ubalansert fra hormonelle svingninger og miljøfaktorer, som for eksempel kjemikalier i plast som etterligner østrogen. Ifølge Lee, effekter av østrogendominans inkluderer unormal blodpropp, høyt blodtrykk, vektøkning, hypotyreose og økt risiko for livmorkreft.

Kilde

Naturlig progesteron krem ​​er laget av vill yams og soyabønner, og må ikke forveksles med syntetisk progesteron, som faktisk er progestin, et mye sterkere hormon.

Fordeler

Ifølge hormon-Sunn, er progesteron brukes for lindring av depresjon og for å regulere menstruasjonssyklusen. Det kan også fremme graviditet oppbevaring hos kvinner som har spontanaborter før, og har beskyttende effekt mot hjertesykdom og kreft.

Betraktninger

Naturlig progesteron krem ​​er gunstig for pre-menopausale kvinner, de som går gjennom overgangsalder og å opprettholde sunne ben hos postmenopausale kvinner.

Advarsel

Dr. Joseph Mercola, en leder i naturlig helse, advarer om at progesteron kremer bør brukes med forsiktighet. Jo lenger du bruker naturlig progesteron, jo mer kroppen din beholder, til du til slutt kan ha for mye i systemet.

Effekter av Excess Progesteron

Effekter av Excess Progesteron


Progesteron er et hormon som finnes naturlig i den kvinnelige kroppen. Menn også produserer progesteron i små mengder, men testosteron er mer viktig for modning av den mannlige kroppen. Sunn progesteron nivå er nødvendig for å opprettholde celler og organer i kvinnekroppen. Det produseres naturlig i kroppen for å forberede uterus på graviditet. Progesteron er også tilgjengelig i kjemisk form som et prevensjonsmetode, og kan brukes til å hemme prosessen for eggløsning. Progesteron er også brukt til å helbrede blødning rundt livmoren og som en del av hormonbehandling.

Mild Bedøvelse

Skytende nivåer av progesteron kan føre til milde tilstander av døsighet og rus. Dette er forårsaket av høye progesteron-nivåer ned-regulerer østrogenreseptorer, som er nødvendig for hjernen for å frembringe tilstrekkelig nivå av serotonin. Hvis du opplever tretthet, gradvis redusere inntaket til symptomene avtar.

Østrogen Dominans

Symptomer på østrogendominans er vanlig hos kvinner som har hatt mangelfull nivåer av progesteron i flere år. De forekommer som østrogenreseptorer gjenvinne følsomhet overfor effektene av progesteron. Vanlige symptomer på østrogendominans inkluderer hodepine og forstørrede, hovne bryster. Typiske symptomer avtar av seg selv som kroppen tilpasser seg til nærværet av progesteron.

Libido og vannretensjon

Høye nivåer av progesteron kan inhibere testosteron omdannet til dihydrotestosteron (DHT), noe som resulterer i en redusert seksualdrift. Redusert libido skyldes høyt nivå av progesteron primært oppstår hos menn.

Overflødig progesteron kan føre til vannretensjon. Dette er vanligvis på grunn av en økt konvertering av progesteron i deoxycortisone, som er til stede i binyrene.

Candida

Høye nivåer av progesteron kan redusere aktiviteten av hvite blodlegemer, noe som kan resultere i overdreven oppblåsthet og gass. Disse hvite blodceller er nødvendig for å bekjempe Candida, som er skadelige bakterier som forekommer i løpet av gjærinfeksjoner.

Depresjon

Depresjon kan oppstå når overflødig progesteron hemmer østrogenreseptorer, som er avgjørende for hjernen til å produsere serotonin som trengs for å opprettholde emosjonell stabilitet. Pasienter som opplever depressive symptomer bør rådføre seg med lege for videre råd.

Hvordan avlaste Østrogen Dominans

Østrogen dominans er i hovedsak en alternativ medisinsk teori der en kvinnes hormonnivåer komme ut av balanse på grunn av enten en økt produksjon av østrogen eller en utarmet produksjon av progesteron. Dette kan være et resultat av en sykdom, stress, vitaminmangel eller til og med overgangsalder, men vil som regel føre med seg visse symptomer som uregelmessig menstruasjon, humørsvingninger, infertilitet, tretthet, premenstruelt syndrom eller hårtap. Ved å bringe hormonnivået tilbake i balanse, er det antatt at en kvinne kan finne lindring fra østrogen dominans.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din fastlege eller gynekolog før du starter noen form for behandling for østrogendominans, som symptomene du for øyeblikket lider kan være et resultat av en annen tilstand helt.

Slipp overflødig vekt. Hvis du bærer noen ekstra pounds, kan det skape en ubalanse i hormonnivået. Ved å slippe dette overflødig vekt, har kroppen din en sjanse til å regulere seg selv, så å si, og å ta med hormoner, inkludert østrogen og progesteron, tilbake i balanse.

Øvelse på en daglig basis. Ifølge Innsidere Guide til naturmedisin, en kvinne som lider av østrogendominans kan bidra til å avlaste denne tilstanden ved å ta opp noen form for mosjon på daglig basis (se Ressurser). Du kan gå, jogge, sykle eller svømme i ca 30 minutter om dagen for å bidra til å bringe hormonene tilbake i balanse.

Reduser stress. Stress kan ta en toll på en person, selv hennes hormoner. Når en kvinne blir kontinuerlig stresset, er hormonet kortisol i hovedsak blir gitt ut i kroppen hennes med en konstant rate. Ifølge Mayo Clinic, kan dette ha en innvirkning på hennes reproduktive system, som inkluderer produksjon av østrogen og progesteron (se Ressurser). Ved å redusere stress, vil du tillate at hormonnivået til igjen finne noe balanse.

Prøv å bruke en progesteron krem. Hvis, og bare hvis, østrogen dominans er et resultat av en utarmet produksjon av progesteron, bør du prøve å bruke en progesteron krem. Selvfølgelig, bør du igjen konsultere legen din før du bruker denne metoden for lettelse.

Ta et kosttilskudd. Som nevnt før, kan østrogen dominans være et resultat av en vitamin-mangel. Ved å ta et daglig tilskudd formulert for en kvinne, kan du bidra til å bringe kroppen tilbake i balanse, inkludert hormonnivået.

Snakk med legen din om hormonbehandling. Mange ganger kan en kvinne finne lindring fra østrogen dominans ved hjelp av et kurs av hormon erstatning.

Tips og advarsler

  • Fordi østrogen dominans er fortsatt et alternativ medisinsk teori, bør du vurdere å fortsette noen løpet av standard medisinsk behandling som familien din lege anbefaler.