Digidexo.com

Hva er behandlingen for Slitasjegikt i hånd?

Artrose er en tilstand forårsaket av slitasje eller skader på brusk som vanligvis tjener til å avlaste trykket av bein bevegelse i leddene. Dette kan forårsake smerte i ledd og kan også føre til en oppbevaring av væsker som gjør området svelle, øke nivået av smerte. Osteoartritt kan oppstå i alle ledd, og når det er tilstede i hånden, kan føre til varme i skjøtområdet, et slipe følelse under bevegelse eller dannelse av cyster i fingrene ovenfor berørte ledd. Heldigvis finnes det behandlingstilbud tilgjengelig for å lindre symptomene på hånden slitasjegikt.

Hjem Rettsmidler

For milde tilfeller av slitasjegikt i hånden, skritt som kan tas av pasienter i hjemmet inkluderer bruk av varme til den berørte hånden felles med en varmeflaske, varmepakning eller oppvarming pad. Pasienter oppfordres også til å utøve felles ved å ta det gjennom hele spekteret av bevegelse ved å strekke og bøye. Riktig ernæring og tilstrekkelig søvn er også foreskrevet for pasienter som lider av slitasjegikt i hånden. Over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner og smertestillende som for eksempel Advil og Tylenol kan også brukes til å bekjempe smerte. Det er veldig viktig ikke å utnytte noen hjemme rettsmidler uten først å konsultere med en lege.

Medisiner

I tillegg til over-the-counter medisiner, det er reseptbelagte legemidler og kosttilskudd som er tilgjengelige for de med hånden slitasjegikt. Medisinen mest foreskrevne er Celebrex, en type ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) narkotika. Feire har en rekke bivirkninger, inkludert tarmproblemer og mulige hjertekomplikasjoner. På grunn av de potensielle kardiovaskulær risiko, kan legene velge en alternativ type medisin som en resept acetominofen som tramadol eller Ultracet. I tilfelle av alvorlig smerte, kan opioider som Vicodin, OxyContin, Roxicodone, og Ultram anvendes, men fordi disse stoffene kan være vanedannende, blir de sjelden foreskrevet. Noen pasienter har funnet lindring tar Glucosamine and chondroitin, to kosttilskudd som danner byggesteinene i brusk. Disse kosttilskudd har ikke blitt vitenskapelig testet på slitasjegikt i hånden.

Injeksjoner

I moderate til alvorlige tilfeller av håndslitasjegikt, kan injeksjoner av anestesi og steroider gis. Disse bildene gir vanligvis smertelindring i uker eller måneder, og administreres i et legekontor. Selv om injeksjonene kan utføres i en serie, kan de ikke bli gitt på ubestemt tid på grunn av muligheten for bivirkninger. Utvidet bruk av steroidinjeksjoner kan føre til en svekkelse av sener og utgjør en fare for infeksjon.

Splinting

Spjelking kan anvendes for å lindre smerten i hånd osteoartritt, som en enkelt behandling eller i forbindelse med injeksjoner. For pasienter med osteoartritt, er en metallskinne som brukes til å begrense mobiliteten av de berørte ledd. Dette bidrar til å støtte skjøten og reduserer mengden stress lagt på den. Fordi spjelking kan påvirke kvaliteten på en persons daglige liv, er det vanligvis bare ansatt for begrensede tidsperioder for å lindre sterke smerter.

Kirurgi

I noen tilfeller kan leddene bli reparert fra skade forårsaket av tap av brusk med kirurgi. Felles fusjoner involverer å stabilisere skjøter, slik at de ikke lenger beveger seg. Dette hindrer ytterligere slitasje og lindrer smerte og trykk, men resulterer i et tap av mobilitet, noe som krever en korreksjon på den delen av pasienten. En endelig kirurgisk alternativ er ledderstatning, som innebærer fjerning av bein og erstatte den med en protese. Dette alternativet gir mulighet for bevegelse og lindring av smerte; derimot, er prosedyren relativt nytt og kan ikke utføres av alle leger.