Digidexo.com

Hva er årsakene til lav Kortisol?

Selv om høyt kortisol har vært assosiert med hjerte-sykdom, kan lav kortisol være et symptom på underliggende sykdom i tillegg. Symptomer på lavt kortisol har blitt beskrevet av pasienter med lav skjoldbrusk tilstand og kan omfatte en svak eller skjelvende følelse, fight or flight respons, raske raser, misliker gruppesituasjoner, all-over nervesmerter, koffein har en avslappende effekt og går til badet mye. En overarbeidet livsstil er ofte skylden som den skyldige for en nedbremsing av produksjonen av binyrene som er ansvarlige for å lage kortisol.

Årsaker

Noen ganger binyretretthet er en tilstand der binyrene produserer for lite kortisol, men av og til er det ingen diagnosable årsaken til tilstanden. Steroider, som har medisinsk definert bruk, slik som de som brukes for alvorlig leddsmerter og de som er foreskrevet for pusteproblemer, kan stanse binyrer 'produksjonen og dermed hindre produksjon av kortisol. Konsultere legen din om risikoen ved lav kortisol dersom du tar steroider for medisinske tilstander.

Betraktninger

Cortisol kan blokkeres ved bruk av steroider på grunn av sin kjemiske likhet med steroider i kroppen. Medisinske løsninger på dette problemet omfatter bruk av ikke-steroid alternativer hvis mulig, den korteste behandlings mulig når steroider er nødvendig og alternerende behandling og ikke-behandlingsdagene. Disse er alle muligheter for å opprettholde adrenal helse under steroidbehandling.

Misforståelse

Kronisk tretthets lider har vist seg å ha for kortisol mangel i deres blod. I et forsøk på å se om kunstige kortisol ville forbedre funksjonen av kronisk tretthets lider, ble eksperimentelle pasienter gitt hydrokortison, som er den syntetiske form av kortisol, og virkningene ble målt mot en placebogruppe. Utmattelsen lider følte seg bedre for en tid, men steroid erstatning ble vist seg å føre til ytterligere binyreinsuffisiens i det lange løp.

Løsning

En rapport i "Journal of Affective Disorders" viste at behandling med fokus på forbedring av atferd for å hjelpe utfall og symptomer på kronisk tretthet lider, var i stand til å hjelpe pasienter heve kortisolnivå også.

Teorier / Spekulasjoner

En rapport i "Journal of Psychoneuroendocrinology" 2009 rapporterer at barn med Asperger syndrom, en spesiell form for autisme, kan også ha lave kortisolnivåer. Når folk våkne, kortisolnivået stiger, er det antatt, for å få legemet og hjernen klar for dagen. Asperger syndrom barn har ikke denne økningen i kortisol, så det antas dette biokjemisk ubalanse kan være ansvarlig for det unormale og repeterende atferd i disse barna.