Digidexo.com

Mat som inneholder naturlig progesteron

Mat som inneholder naturlig progesteron


Progesteron er et hormon som finnes i både menn og kvinner, selv om den er identifisert som en kvinnelig hormon. Det balanserer virkningen av østrogen i kroppen. Kvinner produserer hormonet i eggstokkene, der det virker å regulere slimhinnen i livmoren. Hos kvinner er progesteron terapi brukes som prevensjon, for å stabilisere menstruasjonsblødning uregelmessigheter, for å redusere PMS symptomer og som en del av postmenopausal hormonbehandling (HRT).

Progesteron i menn

Menn produserer hormonet i sine testikler, hvor det til slutt blir omgjort til testosteron. Hos menn er progesteron terapi brukes til å hjelpe prostata helse, redusere prostataforstørrelse og kan forebygge prostatakreft. Progesteron terapi blir typisk utført ved hjelp av en injeksjon, pille, eller krem.

Wild Yams

Wild yams, for ikke å forveksles med dyrket yams eller søte poteter, inneholder en naturlig form for progesteron, men har ikke vist seg å være effektive. Ifølge Dr. Andrew Weil, "Wild yams (dioscorea) har blitt fremmet som en kilde til naturlig progesteron for lindring av menopausale symptomer eller en rekke andre kvinnelige problemer som spenner fra menstruasjonssmerter til månedlige humørsvingninger. Krav om effektiviteten av vill yam krem ​​er basert på det faktum at ville yams inneholder en forløper for steroidhormoner som kalles diosgenin. imidlertid diosgenin i seg selv ikke har noen hormonell aktivitet og kan ikke omdannes i menneskekroppen til noe som gjør. "

Sink og Progesteron

Den beste næringsstoff å konsumere for å øke nivået av progesteron er sink. Sink er et hormon regulator i både menn og kvinner. Sink bidrar til å øke kroppens nivå av progesteron, og samtidig redusere nivået av østrogen. Sink har også en rekke andre helsemessige fordeler, for eksempel: å forsterke immunforsvaret, opprettholde sterke bein, tilheling av sår og bevare energinivået.

Mat kilder til sink

Sink som vanligvis er funnet i proteinkilder. Høye kilder til sink er: magert rødt kjøtt, østers, mørk-kjøtt kalkun, bønner, hvetespirer, tofu, egg, melk, yoghurt, frokostblandinger, hele korn og grønne grønnsaker. Sink er ofte bedre absorbert av kroppen når den forbrukes sammen med en kilde til vitamin C.

Sinktilskudd

Langsiktig kosttilskudd med sink med over 50 milligram per dag bør diskuteres med legen din, da det kan føre til en kobber-mangel. Sørg for å inkludere noen sink du spiser som en del av en daglig multivitamin i dette beløpet. Doser over 150 milligram bør unngås, da de kan forårsake svimmelhet, diaré, tretthet, oppkast, apati og mangel på muskel koordinering.