Digidexo.com

Hva er årsakene til veneriske vorter?

Veneriske vorter, også kjent som genital warts, er et direkte resultat av humant papillomavirus. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, infiserer svært smittsom seksuelt trasmitted sykdom millioner av amerikanere, og er kjent for å være den vanligste STD.

Funksjoner

Genitale vorter vises i og rundt skjeden, på penis aksel, pungen og rektum. De små humper, vanligvis en millimeter i størrelse, ofte binde sammen danner større vorter som er flere centimeter i størrelse. Utflod og kløe er ofte forbundet med humper.

Årsak

Ifølge CDC, av de 100 forskjellige stands av HPV, 40 forårsake kjønnsvorter. Seksuelt aktive personer i alderen 17-33 er størst risiko for å pådra seg svært smittsom sykdom. HPV er enkelt overføres gjennom seksuell aktivitet. Fordi det ikke er noen symptomer på HPV, er sykdommen ofte spredt uvitende til en partner. En smittet person kan leve uten symptomer i mange år før veneriske vorter overflaten.

Betraktninger

Selv om sjeldne, kan HPV bli sendt til en gått over til en baby under barnets fødsel. Ifølge National Instuitute of Allergy and Infectious Disease, er barnet i fare for å utvikle tilbakevendende åndedretts papillomatosis, forårsaker vorter i halsen eller stemmen boksen. Babyen vil da være en bærer av HPV.

Forebygging / løsning

Legene har laget en vaksine for kvinner i alderen 9 til 26. Gardasil skudd beskytter kvinner fra de fire vanligste typene av HPV. Kondomer kan også bidra til å forhindre overføring under samleie.

Behandling

Fordi kjønnsvorter er et virus, er det ingen behandling som vil herde den på ubestemt tid. Ifølge NIAID prosedyrer som kryoterapi også kjent som frysing av vorter, og laser behandlinger kan fjerne vorter, men vil ikke hindre en fremtidig utbrudd.