Digidexo.com

nakkestivhet

Årsaker til nakkestivhet og smerter

Nakkesmerter og stivhet kan innebære nerver, muskler og bein i nakke, skuldre og øvre del av ryggen, og kan føre til vanskeligheter med normal bevegelse og aktiviteter. De fleste nakke ubehag går unna med hvile, livsstilsendringer eller smertestillende midler. Men nakkesmerter og stivhet som er alvorlig, innebærer svakhet, hovne kjertler eller går ikke bort med egenomsorg krever rask medisinsk evaluering. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic, American Physical Therapy Association og National Library of Medicine om årsakene til nakkestivhet og smerter.

Skader

Mennesker som opplever plutselige traumer på grunn av en hendelse som for eksempel en bilulykke kan utvikle nakkestivhet og smerter. Uegnet løfte eller treningsteknikker kan stamme nakkemusklene, som kan føre til at nakken blir stiv og smertefull. Skader i øvre del av ryggen i et fall eller som et resultat av vold kan også føre til nakkesmerter.

Infeksjoner

Influensa kan føre til smerte eller muskelsmerter og stivhet i hele kroppen, inkludert halsen. Personer med infeksjoner som bakteriell eller viral meningitt kan utvikle symptomer som nakkestivhet eller smerter i tillegg til feber og forvirring. Bakteriell meningitt er en livstruende tilstand som krever rask medisinsk behandling.

Medisinske lidelser

Personer med kjeveledd (TMJ) lidelser kan utvikle nakkesmerter og stivhet på grunn av feiljustering, knuger eller sliping av tennene. Migrene kan forårsake nakkesmerter og stivhet for varigheten av hodepine. Folk som har et hjerteinfarkt kan oppleve nakkesmerter som er ledsaget av andre symptomer, som for eksempel kortpustethet, svimmelhet og svetting.

Personlige vaner

Folk som bruker en mobiltelefon og holder den mellom ørene og skuldrene kan oppleve stivhet eller smerter i nakken. Bærer en tung bag på skulderen eller hengende ned fra hendene kan også være en årsak til nakkesmerter og stivhet. Folk som dataskjermer eller tastatur er ikke ergonomisk arrangert kan også utvikle nakkesmerter og stivhet.

Posture

Stående eller sittende i samme stilling over lengre tid kan føre til nakkesmerter og stivhet. Folk som sover på magen eller med for mange puter kan ha en sår eller stiv nakke på grunn av unaturlig søvn posisjon. Hunching skuldrene eller slouching kan også være en årsak til nakkestivhet og smerter.

Spinal Disorders

Folk med slitasjegikt i ryggraden kan utvikle smerter og stivhet i nakken som er verre første tingen etter å få opp eller etter ikke flytting i flere timer. En sklei eller herniated disk i nakken eller øvre del av ryggen kan også være en årsak til nakkestivhet og smerter. Personer med sporer av den øvre ryggraden kan utvikle nakkesmerter og stivhet, så vel som prikking eller nummenhet i armene.

Om stiv nakke

Om stiv nakke


Nakkestivhet er et vanlig problem for mange mennesker, fordi det kan være forårsaket av sportsaktiviteter, sitter ved en pult hele dagen og snakker i telefonen uten headset. Når du ikke tar deg tid til å strekke på musklene, justere posisjonering eller beskytter nakken med en støttende pute mens du sover, kan du utvikle nakkesmerter, som kan utvikle seg videre til nakkestivhet. Når du har nakkestivhet, kan det være vanskelig å bevege hodet fra side til side, slik at det virker negativt inn på din mobilitet.

Betydning

Nakkestivhet kan påvirke din mobilitet samt humøret. Når nakkemusklene blir så stramt at du ikke kan bevege hodet fra side til side, kan du være i stand til å komme ut av sengen, for å gå på jobb og å kjøre. I tillegg kan smerte og mangel på mobilitet føre til at du blir frustrert, stresset og sint.

Symptomer

Når du har nakkestivhet, kan du oppleve en rist følelse når du prøver å snu hodet. Hvis du var i en ulykke og erfaren whiplash, kanskje du har midlertidige eller langsiktige nakkeproblemer. Noen ganger du kanskje har hovne kjertler, feber, hodepine eller kvalme sammen med nakkestivhet. Det er også vanlig å ha en kriblende eller skarp smerte som starter ved nakken og reiser nedover ryggen din.

Årsaker

Vanligvis levator scapula er muskelen forbundet med en stiv nakke. Noen ganger årsaken til nakkestivhet er rett og slett sover i en vanskelig posisjon i løpet av natten. Når du har leddene i en posisjon for en lengre periode, kan de bli stiv og verkende. En annen årsak er leddgikt, og fallulykker. Mer alvorlige årsaker er fra sykdommer som influensa, polio og hjernehinnebetennelse.

Forebygging / løsning

Hyppig stretching som ruller nakken fra side til side kan hindre halsen fra å bli stiv mens du sitter ved skrivebordet på jobben. Massasje og akupunktur kan også hjelpe målrette spesifikke muskler som har blitt knyttede og stramt. Hvis du spiller sprek sportsbil, vil du kanskje ta god tid off slik at musklene kan helbrede. Hvis du har vært i en ulykke, bør du følge legens ordre og finne ut om rehabilitering, slik at du kommer tilbake til tidligere tilstand av mobilitet. Stive nakker er vanlig, men noen ganger alt nakken din trenger er tid og avslapping for å gå tilbake til det normale.

Advarsel

Det kalde været kan påvirke musklene og få dem til å begrense enda mer, noe som kan stramme nakken din videre. Også, hvis du ikke har en skikkelig pute å støtte nakken, du vil mest sannsynlig fortsette å oppleve en stiv nakke når du våkner. Når du har en stiv nakke sammen med hovne kjertler, feber, kvalme eller hodepine, er det best å gå til en lege for å utelukke eventuelle alvorlige sykdommer som hjernehinnebetennelse.

Stiv nakke smerte rettsmidler

Stiv nakke smerte rettsmidler


Ifølge San Francisco-baserte tilbake og kroppspleie fysioterapi tjenester, oppstår de fleste stive nakkeproblemer i voksne i alderen 20 til 40. Hvis ikke behandles, kan ubehag være en stor innvirkning på livene til dem som lider. I tillegg til smerte, kan stiv nakke forårsake en rekke lidelser inkludert angst og depresjon. Det finnes ulike typer behandlinger for en stiv nakke. Vanligvis er den type behandling knyttet til alvorlighetsgraden av smerte.

Akutte smerter og Ice-Heat Therapy

For plutselig (akutt) eller sterke smerter, må du kanskje bruke en hals krage, hvile i sengen og bruke isen. Ice-varme terapi innebærer å bruke isen til halsen flere ganger daglig de første 48 til 72 timer for å redusere hevelse. Etter isen behandling, bruker varme fra dusjvannet. En varm komprimere eller oppvarming pad er også effektive i å lindre ubehag og oppmuntre blodet å strømme til det berørte området. Sengeleie vanligvis er nødvendig i omtrent 24 timer. Denne behandling er vanligvis gjort etter en skade på grunn av en bilulykke eller traumer.

Kroniske nakkesmerter

Kroniske nakkesmerter og stivhet refererer til en gradvis økende smerte over måneder eller år. Det kan også innebære lav grad av smerter involverer en konstant kjedelig verke, noe som kan gjøre det bedre med varmebehandling. Prøv isen hvis varmen ikke gi lindring. Legen din kan forskrive medisiner for avslappende nakkemusklene. Massasje eller yoga er også brukt som behandling.

Tøyningsøvelser

Øvelser for å strekke halsen kan også bidra til å lindre smerte og stivhet. For eksempel, å holde hodet vendt fremover, sakte vippe den til side. Men vippe hodet bare halvveis til skulderen din eller til et område uten en ubehagelig belastning. Etter å ha hatt den i noen sekunder, går tilbake hodet til midten. Deretter vippe hodet mot motsatt skulder på samme måte. Gjenta denne øvelsen om fem til ti ganger, tre ganger daglig. Andre nakke tøyningsøvelser inkluderer bevege hodet i en front-til-rygg bevegelse og en side-til-side rotasjon.

Fysioterapi

Hvis du har blitt behandlet av legen din, men fortsatt har smerter, er fysioterapi vanligvis foreskrevet. Fysioterapi adresser risikofaktorer så vel som hjemme øvelser og hvordan du kan forhindre nakkestivhet og smerter.

Produkter for Lindrende Neck Pain

Oppblåsbare puter er ett av flere produkter effektive for å lindre smerte på grunn av luftcellene og dobbel handling for å få hjelp med støtte og komfort. Terapeutiske nakke puter og nakke støtte puter er også brukt for lindring. Produkter laget til hals inkluderer halsen jernbane krager og andre. Spesielt laget terapeutisk møbler som sofaer og stoler er også effektive i å lindre smerte.

Forebygging

Ved å gjøre daglige nakke øvelser som både stretch og styrke nakke og skulder muskler, kan du redusere sjansen for nakkesmerter og stivhet. Andre forebyggende tiltak er å praktisere god holdning. Lære de riktige måter å sitte på mens du arbeider, slik at du ikke vil bøye nakken. Sikre riktig rygg og nakke støtte til bilen din, samt seng, stoler og sofaer. Varm opp før trening eller delta i idrett og gjøre enkle nakke øvelser mens du reiser på fly. Også, ikke sovner mens du sitter opp, med hodet hengende nedover.

Hvordan avlaste Stiff Neck Pain

Hvordan avlaste Stiff Neck Pain


Mer enn halvparten av alle amerikanere opplever en stiv, sår hals minst en gang i året, melder University of Illinois 'McKinley Health Center. Nakkesmerter er vanligvis ikke en vesentlig årsak til bekymring, siden det vanligvis bare varer i noen dager, og går bort av seg selv. Men du trenger ikke å holde ut og vente på smerten å løse seg selv. Flere triks og strategier kan hjelpe deg å lindre din stiv, sår hals raskere slik at du kan komme tilbake til å gjøre de tingene du liker.

Chill med en Pill

En av de raskeste og mest brukte måter å finne lindring for nakkesmerter er å pop en over-the-counter smertestillende. Eksempler er paracetamol og ibuprofen. Hvis du ikke liker å svelge piller, kan du også prøve å gni en ibuprofen gel på nakken for lokaliserte smertelindring.

Påfør varme eller kulde

For å berolige dine ømme og stive nakke muskler og sener og bidra til å finne smertelindring og avslapning, prøv å veksle mellom en kald eller varm komprimere. I løpet av de tre første dagene av å oppleve nakkesmerter, bruke is eller en frossen pose med grønnsaker til halsen. Etter de tre dagene er opp, bruk en varm komprimere, for eksempel en varmeflaske eller en varmepute.

Endre Puter

Den store, fluffy pute du elsker kanskje ikke viser mye kjærlighet til sår hals. Under et anfall av nakkestivhet og smerter, bytte til en fast, flat pute. Eller enda bedre, grøft puten helt. Noe som tvinger hodet over kroppen din skaper en dårlig sovestilling, som kan bare forverre din nakkesmerter.

Overvåk Posture

Mange av dag-til-dag oppgaver du gjør kan skape spenning og felles punkter av forverring som forlenger halsen ubehag. For eksempel, unngå å sitte med bena i kors på gulvet eller lute på en sofa - alle er felles posisjoner som sliter på ryggraden justering og kan føre til nakkesmerter. I tillegg aldri støtte en telefon ved å klemme den mellom hodet og skulderen, og justere dataskjermen, så det er rett foran synsfeltet og krever ingen bøying av hodet.

Oppsøke lege

Mens de fleste tilfeller av stivhet eller smerter i nakken er ingen grunn til bekymring, kan det være lurt å oppsøke lege under visse omstendigheter å verifisere at nakkesmerter er ikke et symptom på noe verre. Kontakt lege hvis din stiv, sår hals er ledsaget av en hodepine, feber, problemer med å puste eller svelge, eller hvis du føler nummenhet eller prikking i hender eller armer.

Typer av livmorhals Neck Pain

Typer av livmorhals Neck Pain


Selv om folk opplever nakkesmerter i en rekke måter, er det noen bestemte typer livmorhalsnakkesmerter. Denne spesifikke type smerte oppstår i en bestemt del av halsen, og kan være forårsaket av en rekke faktorer.

Identifikasjon

Cervicalcolumna inkluderer de første sju bein i halsen. De begynner ved bunnen av hjernen og ender like forbi skulderbladene. Smerter i dette området av nakken kalles "cervical nakkesmerter."

Herniated Disc

En herniated plate oppstår når en av skivene mellom ryggvirvlene bli misformet og bule ut av sted. Disse skivebrokk- deretter plassere press på ryggmargen og irritere nerver som fører til armene og overkroppen.

Spinal Cord Trykk

Noen ganger vil using ryggmarg føre til en kronisk tilstand av press plassert på ryggmargen. Interessant nok er denne type cervical smerte ikke følt som "smerte" i nakken. I stedet vil pasienten oppleve nummenhet i armer eller ben, dårlig balanse og stivhet i nakken.

Whiplash

Whiplash oppstår når det er skade på bløtvev av nakkesøylen. Whiplash oppstår ofte etter en plutselig bakover eller forover bevegelse av nakken, og resulterer i cervical nakkestivhet, hodepine, skuldersmerter, ryggsmerter og cervical nakkesmerter.

Leddgikt

Dessverre, selv om herniated plate eller ryggmarg trykket har blitt rettet, kan det ha varig effekt på halsen. Pasienter som har hatt disse typer livmorhalsnakkesmerter ofte opplever leddgikt i nakkesøylen, noe som resulterer i kroniske smerter og stivhet.

Sport og nakke skader

Sport og nakke skader


Halsen, også kjent som nakkesøylen, er en serie på syv ben referert til som C1-C7 vertebrae. En mellomvirvelskive skiller hver ryggvirvler, og tilbyr en pute. Disse platene beskytte ryggmargen. En sports-relaterte nakkeskade til alle deler av nakkesøylen krever øyeblikkelig legehjelp for diagnose og utvinning.

Whiplash

Whiplash oppstår når halsen beveger seg fremover eller bakover plutselig. To begreper knyttet til whiplash er hyperextension og hyperflexion. Hyperekstensjon resultater når halsen pisker bakover mens hyperflexion oppstår når halsen beveger seg forover. Denne typen skader skjer med gymnaster ganske ofte når de lander og hodet overextends i begge retninger. Symptomer inkluderer nakkestivhet, hodepine, svimmelhet og tåkesyn.

Neck forstuing eller belastning

Sener og muskler holder de syv bein av livmorhals kolonne sammen. Hvis en skade fører til at leddbånd eller muskler til å strekke eller rive, er resultatet en hals forstuing eller belastning. En hard høst eller plutselige rykk kan føre til en forstuing eller belastning. Disse skadene kan forekomme i alle typer sport, fra basketball til fotball. Symptomer er smerter i nakke, hodepine, sår hals og muskelspasmer. Behandlingen innebærer stoppe sport som forårsaket skaden. Hvile og medisiner kan være nødvendig for en rask utvinning.

Fracture

Et brudd i en eller flere av de cervikale bein resulterer i en cervikal brudd. Fotball, ishockey, turn og bryting er alle typer idretter som har størst risiko for en cervical brudd. Det er viktig for utøveren til å bli plassert i en nakkekrage og holdt immobile hvis et brudd er mistenkt. En fullstendig nevrologisk undersøkelse er nødvendig for å diagnose et brudd. På grunn av avansert teknologi, kan mange idrettsutøvere som lider av et brudd bli helt frisk.

Stingers

En alvorlig smerte forbundet med nervene i halsen kalles en stinger eller brenneren. Det er mest vanlig i fotball spillere, men kan forekomme i andre idretter, som for eksempel bryting, sykling og gymnastikk. Når skulderen tar et hardt rammet, vil en stinger kjørt ned i halsen inn i armen. Stingers vanligvis avta etter noen minutter, men kan kreve legehjelp hvis den brennende følelsen fortsetter.

Symptomer og behandling for migrene

Migrene er ofte intenst smertefullt for folk som lider av dem. De kan vare i dager, og gjør det umulig å fungere godt i daglige aktiviteter. Symptomene på en migrene er ganske bestemt, og alle intens hodepine er ikke nødvendigvis migrene. Behandle en migrene hodepine kan innebære å gjøre flere ting for å føle deg bedre.

Typer

Generelt, migrene er enten klassiske migrene eller vanlige migrene. Klassisk og felles ikke er betegnelser for hvor intens smerte er eller nødvendigvis årsaken til migrene, men heller hvor migrene hodepine manifesterer seg. Klassiske migrene kan annonsere seg med en aura, prikking, nummenhet, forvirring eller synsforstyrrelser - for eksempel flekker eller tåkesyn - fra 15 minutter til en halv time før smertene begynner. Vanlige migrene ikke begynne med en aura. Bare om lag 20 til 30 prosent av dem som lider av migrene får klassiske migrene.

Symptomer

Symptomer på migrene er de samme for begge typer migrene (med unntak av aura scenen). Ikke alle får alle disse symptomene, men. Tidlige symptomer inkluderer mentale humørsvingninger, mental forvirring, utydelig tale, døsighet, økt følsomhet for lukt, lyd, lys, eller berøring, nummenhet, prikking, kalde hender, kalde føtter, tørste, blekhet, mat cravings og tarmproblemer.

Den faktiske migrene smerte symptomer blir bankende smerte som forekommer på den ene siden av hodet, smerter i øyne, tinningene, på toppen av hodet, i kjeven, i det ene neseboret og i nakken. Smertene kan vare fra noen timer til opp til tre dager. Også assosiert med migrene er kvalme, oppkast, muskelsmerter, frysninger, feber, muskelkramper i ryggen, nakkestivhet og økt vannlating.

Medisinsk behandling

Når en migrene er diagnostisert, leger vil foreskrive medisiner for migrene eller anbefale over-the-counter behandlinger. Over-the-counter behandlinger kan omfatte generelt målrettede ibuprofen eller andre NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) for å bli kvitt betennelsen som forårsaker migrene. Reseptbelagte medikamenter kan omfatte triptaner eller ergotamin, som begge er mer spesielt rettet mot migrene, og som kan administreres via munnen, nese eller ved injeksjoner.

Alternative behandlinger

Noen alternative behandlinger for migrene inkluderer akupunktur, massasje terapi, biofeedback og ingefærrot. I Natural Health Guide til hodepine relief (se referanser), forfatterne anbefaler inntak av ingefær for å lette smerten av migrene hodepine assosiert med kvalme. For en infusjon, bland 1/3 teskje ingefær pulver grundig i en kopp med vann og drikke det sakte. Men ikke ta ingefær rot pulver uten vann, og ikke ta det hvis du er gravid.

Advarsel

Hvis du ennå ikke har sett en lege om en intens hodepine du mistenker er en migrene, gjør det til nøyaktig få det diagnostisert og utelukke andre problemer. Ikke alle dårlig hodepine er migrene, og ikke hver behandling metoden fungerer for alle, eller er indisert for alle.

Liste over migrene medisiner

Migrene er hodepine som går igjen og er preget av bankende smerte på en eller begge sider av hodet. Det er ofte en utløsende faktor eller sterk familie historie. Migrene er mer utbredt hos kvinner, ved at kvinner er nesten dobbelt så stor sjanse for å oppleve migrene enn menn ved slutten av tenårene. Noen migrene er merket med en aura, som er en følelse av varme eller lys. Migrene kan være svært ødeleggende og inkluderer symptomer som kvalme, oppkast, hevelse, irritabilitet og svetting. Ikke alle migrenepasienter søker behandling. De som ofte finne lindring i foreskrevet medisiner.

Amitriptylin

Amitriptylin, som selges som Amitriptyline HCL, er en trisyklisk antidepressiv foreskrevet for alvorlig depresjon. Det er noen ganger foreskrevet for behandling av migrene. Noen vanlige potensielle bivirkninger er tretthet, svimmelhet, ortostatisk hypotensjon, munntørrhet, forstoppelse, uskarpt syn og urinretensjon.

Atenolol

Merkenavnet for reseptbelagte stoffet atenolol er Tenormin. Atenolol er en blodtrykkssenkende og antianginal medisiner foreskrevet for høyt blodtrykk og hjerteinfarkt. Det er noen ganger foreskrevet for migrene. Kvalme, diaré, kalde armer og ben, svimmelhet, mentale forandringer, tretthet og søvnløshet er noen vanlige bivirkninger.

Fluoksetin

Fluoksetin, solgt som Prozac, Prozac Ukentlig eller Sarafem, er en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepressiva. Det er ofte foreskrevet for alvorlig depresjon og angstlidelser. Noen ganger er det foreskrevet for migrene. Noen vanlige bivirkninger av Prozac bruk er hodepine, angst, skjelving, søvnløshet, uro, munntørrhet, kvalme, oppkast, diaré, tap av matlyst, kramper, oppblåsthet, hyppig vannlating, feber, hoste og bihulebetennelse.

Sumatriptan

Imitrex, en velkjent migrene behandling, er merkenavnet for sumatriptan. Imitrex er en antimigrenemiddel som er foreskrevet for å behandle migrene og cluster hodepine. Nakkestivhet, svakhet, rødme, svimmelhet, sedasjon, kribling, følelse av varme eller tetthet og nummenhet er noen vanlige bivirkninger.

Topiramat

Topiramat selges som Topimax, en krampestillende reseptbelagte medisiner. Det er foreskrevet hovedsakelig for behandling av beslag og noen ganger for migrene. Vanlige bivirkninger er unormalt i syn, tretthet, svimmelhet, tremor, kvalme, tap av appetitt og hukommelsestap.

Verapamil

Calan, Calan SR, Isoptin, Isoptin SR, verapamil HCL, Verelen PM og Covera-HS er alle merkenavn for verapamil. Verapamil er et reseptbelagt legemiddel som fungerer som en kalsiumblokker, antidysrhythmic, antianginal og blodtrykkssenkende medisiner. Den brukes til behandling av hypertensjon, arytmier, angina og rask puls. Noen ganger vil det være foreskrevet for å hindre migrene hodepine. Noen vanlige bivirkninger er tretthet, hevelse, kvalme og forstoppelse.

Hva er meningen med Meningitt

Meningitis innebærer inflammasjon i hjernehinnene, det tynne lag av vev som dekker det sentrale nervesystemet. Det er en alvorlig sykdom som, hvis den forblir ubehandlet, kan forårsake betydelig uførhet og, i noen tilfeller, død.

Historie

Symptomene på hjernehinnebetennelse var allerede kjent så langt tilbake som den tiden av Hippokrates. Dr Thomas Wolfe, en britisk lege, først beskrev tilstanden i det 17. århundre. Nylige fremskritt innen vaksine forebygging har redusert forekomsten av tilfellene. På grunn av vaksinasjon, har Streptococcus lungebetennelse erstattet Neisseria meningitidis og Haemphilus influensa som den ledende årsaken til bakteriell hjernehinnebetennelse.

Betydning

Bakteriell meningitt kan drepe i timer hvis den forblir ubehandlet. Overlevende vanligvis opplever hørsels underskudd, tap av sifre, leverenzymverdier, koagulopatier og kan utvikle anfallslidelser. Av de virale årsaker til meningitt, herpes-virus som forårsaker den mest signifikante infeksjon. Andre virus vanligvis føre til mindre alvorlig sykdom.

Funksjoner

Nesten alle pasienter med hjernehinnebetennelse utstillings feber. Noen stede med endret mental status, kramper, nakkestivhet og hodepine. Yngre pasienter har mindre spesifikke symptomer som generell sykdomsfølelse, oppkast og anoreksi. Spedbarn kan presentere med irritabilitet og svulmende av fremre fontanell. Lysskyhet og nakkestivhet er de klassiske symptomer assosiert med hjernehinnebetennelse.

Misforståelse

Meningitt er noen ganger beskrevet som "hjernehinnebetennelse". Det er viktig å minne pasientene at sykdommen påvirker alle deler av det sentrale nervesystemet, ikke bare ryggen.

Forebygging / løsning

Det er flere tilgjengelige vaksiner for å forhindre bakteriell meningitt. Haemophilus influensa-vaksine har nesten eliminert hjernehinnebetennelse forårsaket av denne organismen, som pleide å være den ledende årsak til hjernehinnebetennelse hos spedbarn og barn. Den Neisseria meningitidis vaksine har også betydelig redusert forekomsten av hjernehinnebetennelse hos ungdom, selv om det bare dekker noen få stammer av bakterien. Når en pasient er diagnostisert med meningitt, er det viktig å identifisere hvem som er blitt utsatt for pasienten. Antibiotikaprofylakse anbefales for nære kontakter av pasienter med Neisseria hjernehinnebetennelse. Profylakse for kontakter av pasienter med H. influensa hjernehinnebetennelse er kontroversielt og anbefales kun for utsatte unimmunized barn under fire år. Helsepersonell bør beskytte seg med hansker og masker for å hindre smitte via luftdråper.

Diagnostisering av Meningitt

Meningitt er en betennelse i hjernehinnene, membraner som omgir hjernen og ryggmargen. Det er en relativt vanlig sykdom, en som kan være dødelig hvis ubehandlet. Det kan påvirke folk i alle aldre, men spedbarn, barn og ungdom er spesielt utsatt. Spør diagnose er viktig for å hindre betydelig sykelighet og dødelighet.

Fakta

Hjernehinnene (også kalt leptomeninges) er et tynt lag av vev som omgir hjernen og ryggmargen.

Typer

Mikrobielle midler føre til de fleste tilfeller av hjernehinnebetennelse. Disse inkluderer virus som arboviruses; bakterier som Escherichia coli, Gruppe B Streptokokker og Neisseria meningitidis; og sopp som Candida albicans. Kjemikalier kan også føre til at det, i tillegg til noen medikamenter som de sulfa narkotika.

Funksjoner

Meningitt kan presentere ulike tegn og symptomer. De vanligste symptomene er hodepine, nakkestivhet, oppkast og lysskyhet (sterkt lys plager øynene). Nyfødte og spedbarn kan presentere med uspesifikke symptomer som svulmende fontanel, irritabilitet og apati. Nesten alle pasienter også til stede med feber.

Identifikasjon

Fysiske tegn og symptomer kan hjelpe med diagnosen. Betennelse i hjernehinnene fører til nakkestivhet. Dette kan bli utløst av to tester: de Kernig og Brudzinski tegn. Kernig påloggings oppstår når helsepersonell bøyer pasientens hofte 90 grader da strekker kneet, fremlokkende smerter i nakken. Brudzinski påloggings oppstår ved å bøye pasientens hals, forårsaker fleksjon av pasientens hofter og knær.

Betraktninger

Til syvende og sist, utføre en spinalpunksjon er nødvendig for å stille diagnosen hjernehinnebetennelse. En økning i hvite blodlegemer, som bekjemper infeksjon, i spinalvæsken er et tegn på hjernehinnebetennelse. Ulike typer av hjernehinnebetennelse kan produsere ulike endringer i spinalvæsken: bakteriell meningitt fører til en høyere økning i antall hvite blodceller enn viral hjernehinnebetennelse; Bakteriell meningitt resulterer i et lavt nivå av glukose i en væske (omtrent 30 prosent av serumglukose), men i viral meningitt spinalvæske glukosenivået er vanligvis normalt og viral meningitt vanligvis viser et høyt nivå av proteinet i spinalvæske.

Advarsel

Hvis en pasient viser tegn på hjernehinnebetennelse, bør empirisk behandlingen starte før bekreftelse av diagnosen.

Kryptokokkmeningitt Retningslinjer

Kryptokokkmeningitt er en sjelden sopp form for hjernehinnebetennelse mest vanlig hos personer med svekket immunforsvar. Symptomene likne de av bakteriell eller viral meningitt, og hvis den ikke behandles raskt, kan tilstanden være dødelig. Personer som faller inn under kategorien av mennesker er særlig utsatt for kryptokokkmeningitt bør passe på å overvåke deres helse nøye for tegn på tilstanden.

Aspekter

Kryptokokkmeningitt er en infeksjon i hjernehinnene - den tynne membranen som dekker hjernen og ryggraden - etter de spesifikke sopp Cryptococcus neoformans. Denne spesielle type sopp er vanlig over hele verden i jord. Det er ofte også til stede i avføringen hos noen dyr, slik som fugler. Når soppen kommer inn i kroppen av mottakelige individer, fører det til betennelse og hevelse i hjernehinnene og forstyrrer balansen i cerebrospinalvæsken. Selv Cryptococcus neorformans er utbredt, immunsystemet hos de fleste individer er i stand til å bekjempe denne soppinfeksjon.

Risiko

Visse grupper av mennesker er mer sannsynlig at lider av en cryptococcal neoformans infeksjon. Disse inkluderer mennesker med tilstander som svekker immunforsvaret, slik som AIDS, lymfom, diabetes og visse typer kreft. AIDS eller HIV-infiserte pasienter med CD4, eller T-celle, telle lavere enn 50 er spesielt utsatt for kryptokokkmeningitt.

Symptomer

Kryptokokkmeningitt symptomer inkluderer nakkestivhet og utvikling av en alvorlig hodepine. Individet vil utvikle en høy feber og blir ekstremt følsomme for lys. Kvalme og oppkast er vanlig. Noen berørte personer kan hallusinere og oppleve plutselige dramatiske endringer i sin mentale tilstand.

Behandling

Kryptokokkmeningitt er behandlet med tre hoved anti-fungal narkotika: amfotericin B, flukonazol og flucytosine. Mens amfotericin B er den mest effektiv på å utrydde cryptococcal neoformans infeksjoner, kan det føre til alvorlige bivirkninger, inkludert nyreskader. Leger ofte begynne behandling med amfotericin B, deretter bytte til mildere flucytosine. Flukonazol er effektiv ved behandling av mindre alvorlige former for tilstanden.

Forebygging

Personer med sunt immunforsvar sjelden kontrakt kryptokokkmeningitt. For mennesker med svekket immunforsvar svekket - spesielt de med CD4-tall lavere enn 50- den eneste effektive forebyggende tiltaket er regelmessig bruk av flukonazol. Fordi flukonazol er en svært dyr stoffet, og kan føre til en økning i flukonazol-resistente infeksjoner hos personer som tar det, er dette sjelden gjort. Det beste forsvaret mot kryptokokkmeningitt er å søke rask legehjelp hvis du opplever symptomer på sykdommen. Dette er spesielt viktig for personer med AID eller HIV som er klar over at deres CD4 celletall er lav.

Hvordan identifisere tegn på hjernehinnebetennelse

Hjernehinnebetennelse er en alvorlig tilstand. Utbruddet av symptomene kan være rask, og sykdommen kan være livstruende hvis ubehandlet. Denne guiden vil forklare hvordan å identifisere tegn på hjernehinnebetennelse.

Hvordan identifisere tegn på hjernehinnebetennelse

Hvordan å identifisere symptomer på meningitt

•  Vær på vakt. Symptomene på hjernehinnebetennelse enten bakteriell eller viral utvikle seg raskt. Og kan ofte forveksles med influensa symptomer. Du må være på vakt for alle symptomene som vises for å vite hvordan og når du skal svare på denne potensielt livstruende sykdom.

Se for feber, hodepine og nakkestivhet. Dette er varemerke symptomer på hjernehinnebetennelse. Alle som viser en plutselig innsettende en kombinasjon av disse symptomene bør tas til lege umiddelbart.

Vær spesielt oppmerksom på om ikke de ovennevnte symptomer er ledsaget av kvalme og oppkast, forvirring, tretthet, lysfølsomhet eller muskelsmerter. Hvis ja, oppsøke lege umiddelbart.

Vær bevisst mindre kjente symptomer på hjernehinnebetennelse som unormal hudfarge, magekramper, kalde hender og føtter, svimmelhet eller kramper. Hvis en person viser en kombinasjon av disse, se en lege umiddelbart.

Hint

  • Hvis du eller barnet ditt opplever to eller flere av de ovennevnte symptomene på samme tid, spesielt hvis de dukker opp plutselig, må du kontakte lege umiddelbart.
  • Hvis din lege ikke er tilgjengelig, må du ikke vente med å snakke med dem; gå til legevakten med en gang.
  • Aldri la en person som viser symptomer på hjernehinnebetennelse opererer et motorkjøretøy. Dersom transport er ikke tilgjengelig ringe 911 og be om nødtransport.

Hvordan avlaste mellomøret slim naturlig

En mellomøret infeksjon er en tilstand som vanligvis forekommer i barn som ofte forårsakes av enten en viral eller bakteriell infeksjon. Andre faktorer som kan forårsake middel infeksjoner omfatter allergier, bihuleproblemer og luftveisproblemer. Eustachian rør blir tilstoppet, forårsaker slim buildup i mellomøret, noe som kan føre til smerte, trykk, betennelser og problemer med hørselen. Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med denne sykdommen, vil legen trolig foreslå å sette ham eller henne på en antibiotika for å rydde opp infeksjonen. Skulle du velge å ta en mer naturopathic tilnærming, men det er alternativer du kan vurdere.

Hvordan avlaste mellomøret slim naturlig

Hev barnets hode om natten. Du kan gjøre dette ved å sette flere puter under barnets hode, slik at den er hevet høyere i sengen. Gjør du det vil oppmuntre drenering av ørene, redusere press og smerte.

Prøv serverer barnet ditt noen varme Echinacea te. Denne urten kommer fra en plante som indianere har lenge brukt for medisinske grunner. Det er antimikrobiell i naturen og bidrar til å bekjempe infeksjoner og deres symptomer. Echinacea bør bare brukes i en kort periode. Du bør ikke gi barnet ditt denne urten hvis han eller hun har en allergi mot ragweed, tusenfryd eller marigolds eller lider av en autoimmun sykdom. Du kan finne Echinacea te i helsekostbutikker.

•  Løs problemet med hvitløk. Noe varme opp en liten hvitløk olje og dryppe en liten mengde av det i det berørte øret. Gjenta dette hver 3 timer. Det kan effektivt bidra til å rydde opp symptomer relatert til en mellomøret infeksjon og hjelpe å tynne slim. Pass på at oljen er bare varm og ikke varmt, for ikke å forårsake skade. Du bør være i stand til å finne hvitløk olje på en helsekostbutikk. Du bør alltid holde en flaske med den på hånden, i tilfelle fremtidige mellomøret infeksjoner oppstår.

Ta ruten for homøopati. Homøopatiske midler som ofte brukes til å behandle ørebetennelser inkluderer Hepar sulphurs calcareum, Mercurius, Belladonna, Chamomilla, Kali muriaticum og Ferrum Phosphoricum. Disse kan hjelpe lette symptomer, fjerne slim og hindre at tilstanden oppstår igjen. Rådfør deg med homeopatisk utøveren om det beste middel å bruke og om de nødvendige styrke og dosering å administrere. Mange homøopatiske midler kan fås på helsekostbutikker.

Sett opp en fordamper i barnerommet. Det hjelpemidler i fukting av luft og damp som kommer fra det kan føre til at slimet på innsiden av øret til å kondensere slik at det renner lettere. Vaporizers kan finnes på apotek.

Hint

  • Hvis oppkast, hodepine, nakkestivhet, feber, svimmelhet eller frysninger ledsage en mellomøret infeksjon, ta barnet til en lege så snart som mulig. Fortell legen din om noen naturlig middel du gir barnet ditt.

Hjernen aneurismer hos barn

Hjernen aneurismer er tikkende bomber i hjernen. Heldigvis er de svært sjelden hos barn. De fleste av risikofaktorer forbundet med hjernen aneurismer ikke forekommer hos barn, og de som gjør er vanligvis genetisk. Imidlertid hjernen aneurismer hos barn er like livstruende som hos voksne og krever mye av den samme diagnostiske prosessen og behandling.

Hjernen aneurismer

Når en blodåre utvider eller ballonger på grunn av svekkelse vegger, kalles det en aneurisme. Ettersom skipet begynner til ballongen, blir det mer sannsynlig å briste. Ingen kan forutsi når en aneurisme vil sprekke og lekke blod inn omkringliggende områder. Aneurismer kan forekomme i nesten alle blodkar i kroppen din, men en hjerne aneurisme er en av de farligste slag. En sprukket hjerne aneurisme kan føre til plutselig død eller hjerneskade.

Risikofaktorer

De fleste av de faktorer som setter en voksen med risiko for en hjerne aneurisme, slik som tobakksrøking eller høyt blodtrykk, er ikke vanlig hos barn. Hvis et barn utvikler en hjerne aneurisme, er det større sannsynlighet for å være assosiert med en genetisk lidelse, så som polycystisk nyresykdom, som kommer med veksten av mange nyre cyster. En annen genetisk lidelse som kan bidra til et barns hjerne aneurisme er Ehlers-Danlos syndrom. Dette er faktisk en gruppe av lidelser som kjennetegnes av skadet vev, inklusive blodkar. Heldigvis, hvis barnet er diagnostisert med en av disse lidelsene som kan sette dem i fare for hjernen aneurismer, vil helsepersonell kunne nøye overvåke barnet for dem.

Symptomer

Det første tegnet på at barnet ditt kan ha en hjerne aneurisme er en intens, veldig smertefull hodepine. Dette hodepine vil føle seg helt forskjellig fra alle andre hodepine smerte.
Selv om leger fortsatt ikke kan forutsi når en aneurisme vil sprekke, oppstår den intense hodepine vanligvis innen en uke eller to før bruddet. Barnet kan også oppleve nakkestivhet eller kvalme. Du kan også legge merke økt følsomhet for lys. I noen tilfeller kan et anfall være et symptom på en aneurisme.

Diagnose

Hvis barnet ditt er i faresonen for en hjerne aneurisme, og opplever noen av disse symptomene, må du umiddelbart søke behandling fra sin helsepersonell. Den som yter helsehjelp vil ofte kjøre en CT scan (CT scan) som tar en tredimensjonal røntgen av hjernen. Dette kan oppdage hjernen hevelse og andre bivirkninger av et sprukket hjerne aneurisme. En magnetisk resonans angiografi (MRI) kan brukes til å oppdage unruptured aneurismer, fordi det gir samme type bilde som en CT scan, men med større kontrast, for å la helsepersonell se en aneurisme mye klarere.

Behandling

I nesten alle barndoms aneurisme tilfeller er kirurgisk fjerning det beste løpet av behandlingen. I alvorlige tilfeller der barnet er bortfalt i koma eller har andre medisinske komplikasjoner, kan kirurgi bli forsinket inntil det er mindre risikabelt. Hvis aneurisme allerede har sprukket, kan barnet også bli behandlet for væske buildup i hjernen. Han kan ha en dreneringsenhet implantert i skallen for å tillate blod, andre væsker og trykket dreneres fra hjernen. Anti-anfall medisiner er også gitt til barnet for å unngå eventuelle beslag knyttet til aneurisme. De fleste pasienter vil også motta nimodipin, en kalsiumkanalblokker medisiner. Sprukket aneurismer vil ofte føre til blodkar krampe, og nimodipin forhindre disse.

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn


Lyme-sykdom er en type av infeksjon forårsaket av en gruppe av bakterier kjent som Borrelia burgdorferi. De er vanligvis funnet i dyr som hund, mus, eller hjort. Flått bebor dyr infisert av disse bakteriene, lever av deres blod, tar langs bakterier i deres system. Når flått fester seg til menneskelig hud og bite det, er at når de overfører bakterier som kan føre til Lyme sykdom. Noen (inkludert barn) som er i nær kontakt med kjæledyr befengt med flått, er sårbare for denne disease.Some leger henviser til Lyme sykdom som en imitator siden det etterligner symptomer på andre sykdommer som gjør det vanskelig å diagnostisere. Det reagerer også med behandling og kan lett bli forhindret. Men når venstre ubehandlet vil føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert hjerteproblemer og skader på nervene. Å kjenne tilstedeværelsen av Lyme sykdom her er måter på hvordan du kan oppdage symptomene.

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

•  Sjekk huden til barnet ditt for noen utslett. Utseendet til en sirkulær utslett kalt erythema migrans er vanligvis det første tegn på infeksjon. Dette utslettet har en karakteristisk trekk kjennetegnes ved en fast red sirkulær lapp, er omgitt av en klar hinne, som så blir innkapslet i et større rød ring. Det i utgangspunktet ser ut som en liten dart bord med en rød blinken på midten. Noen ganger vil det bare vises som en ekspanderende sirkulære røde lapp. Det kan være varmt å ta på og kan noen ganger være smertefulle eller kløende. Dette utslett kommer ut i løpet av 1 til 2 uker med infeksjon, og kan også dukke opp 30 dager etter flåttbitt. Selv om dette tjener som en identifiserbar form for utslett for Lyme-sykdom, ikke alle infiserte individer har den.

Legg merke hvis barnet opplever ekstrem svakhet. Fatigue er et typisk symptom som kan enten være mild eller alvorlig. Barnet vanligvis føler seg utslitt og sover betydelig mer enn vanlig.

Be barnet ditt om noen eksisterende smerte. Hodepine, er ledd-og muskelsmerter vanlig og er vanligvis ledsaget av hovne lymfeknuter. Disse symptomene har mulighet til å helbrede seg selv. Men noen ganger, det blir alvorlig og kan påvirke ulike områder av kroppen. Når muskel-og leddsmerter står ubehandlet i flere uker, det øker og er preget av en skyte type smerte.

Sjekk barnets temperatur. Lavgradig feber og frysninger kan forekomme og er assosiert med nattesvette og en sår hals. Barnet kan også føle seg kvalm og ikke interessert i å spise.

Legg merke til om det er noen tegn på en opprørt ansikts nerve. Dette blir vanligvis betraktet som en alvorlig symptom på Lyme-sykdom. En forstyrret ansikts nerve er preget av eksistensen av ansikts lammelse eller barnet kan klage over å ha en kriblende følelse eller nummenhet i ansiktet.

Se etter noen mer alvorlige komplikasjoner som uvanlige humørsvingninger, og har problemer med visuelle eller auditive funksjoner. Barnet kan ha økt følsomhet for lys og lyder. Dette er typisk i løpet av de nevrologiske faser av Lyme-sykdom.

Prøv å observere om barnet ditt noen gang opplevd hyppige besvimelser (synkope) eller hvis hodepinen er ledsaget med nakkestivhet. Dette er komplikasjoner som kan tyde på alvorlige problemer.

Hint

  • Hvis noen av disse symptomene er til stede, må du kontakte lege umiddelbart. Tidlig ledelse vil hindre at tilstanden utvikle alvorlige komplikasjoner.
  • Bortsett fra bebor dyr som hunder, hjort, eller mus; flått også bor på fuktige og skyggefulle steder som er dekket med høyt gress eller busker. Så hindre barnet fra å spille sammen disse områdene.

Hva er langvarige effekter og symptomer på Lyme sykdom?

Lyme-sykdom er en inflammatorisk sykdom forårsaket av Borrelia burgdorferi bakterier. Det er overført gjennom flåttbitt, hovedsakelig fra hjort tick. Lyme sykdom svarer godt til antibiotika hvis behandles tidlig, men hvis fanget for sent eller venstre ubehandlet, kan det føre til livslang effekter.

Influensalignende symptomer

Om fire til seks uker etter starten av infeksjonen, kan influensalignende symptomer. Disse inkluderer sår hals, hodepine, muskelsmerter og ekstrem trøtthet. Disse symptomene kan vedta så dukker ofte.

Leddgikt

Anfall av artritt oppstår i omtrent 60 prosent av de med ubehandlede infeksjoner, ifølge CDC. Smerten vanligvis påvirker de større ledd, som knær, hofter og skuldre.

Pain

Nakkestivhet og smerter i tennene og den tidskjeveledd er vanlig. Lyme sykdom kan også føre til alvorlige bryst og rib smerter som kan føle ligner på hjerteinfarkt.

Nummenhet og prikking

Lyme sykdom kan også føre til tilbakevendende anfall av svie eller prikking i huden, nummenhet, kløe, elektrisk støt sensasjoner eller vibrasjoner, særlig i hender og føtter.

Nevrologiske symptomer

Langsiktige nevrologiske symptomer inkluderer kortsiktig hukommelsestap, humørsvingninger, søvnforstyrrelser, forvirring og nedsatt bevissthet. I noen tilfeller kan reaktivering av sykdommen føre til Bells parese og hjernehinnebetennelse.

Om Dengue Fever og sykepleie Ledelse

Om Dengue Fever og sykepleie Ledelse


Sykepleie forvaltning av dengue feber er uspesifikke og støttende, som består av smertelindring og muntlig og / eller intravenøs administrasjon av væsker. Dengue pasientbehandling krever årvåken medisinsk overvåking for advarselen tegn på den potensielt dødelig vaskulær permeabilitet av dengue hemoragisk feber (DHF) og livstruende sirkulasjonssvikt definere dengue sjokksyndrom (DSS).

Betydning

Dengue feber resultater fra infeksjon av en flavivirus med fire forskjellige serotyper (DEN-1, DEN-2, DEN-3, DEN-4). Aedis aegypti mygg overføre dengue virus mellom mennesker. Dengue feber er endemisk i store deler av Afrika, Sørøst-Asia, og diverse tropiske regioner over hele verden. Aedes albopictus myggen er innblandet i mindre grad med dengue overføring i Amerika.

Dengue feber virkninger 50-100 millioner mennesker årlig av flere hundre tusen pasienter utvikler seg til mer alvorlige tilfeller av dengue hemoragisk feber (DHF). Dengue hemoragisk feber forårsaker dødsfall i fem prosent av pasienter med denne sykdommen manifestasjon.

Effekter

Dengue virus forårsaker en akutt tilstand av øket vaskulær permeabilitet og plasmalekkasje. Støtte pasienten gjennom denne vaskulær krisen ved riktig fuktighet ledelse fører til oppløsning.

Time Frame

Denguefeber viser sesongaktivitet, med epidemier oppstår under regntiden bidrar til klekking av mygg. I endemiske områder, bør dengue være den antatte første diagnose ved behandling av en pasient med influensalignende symptomer i regntiden.

Dengue virus ruger 3-14 dager, hvoretter dengue feber pasientene har feber så høyt som 40-41 grader C, myalgi, post-orbital smerte, hodepine, tap av appetitt, kvalme, brekninger, og petechial eller makulopapuløst utslett. Spedbarn kan presentere seg med udifferensiert febersykdom. Akutt feber varer vanligvis tre til sju dager, ofte med en salrygget utseende der feber kort ettergir og senere returnerer. Alvorlige former for denguefeber vanligvis utvikle 05:57 dager etter sykdomsutbruddet.

Identifikasjon

Differensialdiagnose inkluderer andre viral hemoragisk feber, malaria, meslinger, meningococcemia, leptospirose, bakteriell sepsis, tyfoidfeber, meslinger, rickettsial infeksjoner, røde hunder og influensa. Screenings inkluderer blodtrykk, væskebalansen, tourniquet test, leverfunksjon, albumin nivå, pleuravæske indeks, CBC, og urologi. Tretti prosent av pasientene vil presentere med hemoragisk symptomer manifestert primært som hudmanifestasjoner slikt petekkier, echymoses, og purpura. Alvorlige tilfeller kan også vise blødninger fra nese, tannkjøtt, tarmer, eller en opptreden av kraftig menstruasjon. Urinalysis kan indikere microhematuria.

Bekreftelse av infeksjon med denguevirus ved vevkultur eller serologi gir ikke rettidig resultater for kliniske beslutninger. Derfor, avhengig diagnose på empirisk kliniske bevis.

Behandling for dengue feber og mer alvorlige manifestasjoner av dengue hemoragisk feber og dengue hemoragisk sjokk er uspesifikke og støttende, som består av smertelindring og muntlig og / eller intravenøs administrering av væske.

Funksjoner

Godt hydrert pasienter uten tegn til økt vaskulær permeabilitet kan gjenopprette hjemme med instruksjoner for oppfølging hvis hemoragisk symptomer. Pasienter som viser tegn til blødning eller dehydrering krever klinisk observasjon eller sykehusinnleggelse. Beskytt dengue feber pasientenes sykehussenger med myggnetting hindrer videre smitte.

Det er viktig å unngå bruk av acetylsalisylsyre og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler i smertebehandling, da dette vil forverre hemoragisk komplikasjoner. Paracetamol er å foretrekke.

Tilsyn med hydrering danner kjernen i sykepleie forvaltning av dengue feber. Gi pasienter muntlige væske regelmessig, gi intravenøse væsker med tidlige tegn på dehydrering, og overvåke urinmengde. Sykepleiere må også overvåke blodtrykk og se etter tegn på sirkulasjons dekompensasjon, inkludert en svak, rask puls, hypotensjon, og kald, klam hud. World Health Organization dengue opplæringsmateriell gir formelen for beregning rehydrering volum som to ganger det som kreves for normalt vedlikehold: 2 x (1500 ml + (20 x (vekt i kg - 20)) for pasienter over 40 kg.

Riktig pleie forvaltning av dengue feber krever samling av flere blod trekker; serie hematocrits inntil ett femtinitti etter feber oppløsning tillater påvisning av hemoconcentration. Bruk en akutt fase blodprøve (dager 0-5) tatt på tidspunktet for presentasjon for viral isolasjon i mygg cellekultur. Bruk rekonvalesent prøver for serotyping med ELISA. Samle vevsprøver fra lymfeknuter, lunger, lever, nyrer og milt i dødelige tilfeller for immunhistokjemi studier.

Utslippskravene omfatter to-dagers fravær av feber, retur av appetitt, normal hematokrit og blodplater over 50.000 / mm ^ 3. Pasienter utvinne fra sjokk bør forbli i observasjon i minst tre dager etter oppløsningen av sirkulasjons-krisen. Pasienter som lider av lungesvikt fra pleuravæske kan trenge en lengre sykehusopphold.

Advarsel

Sykepleie forvaltning av dengue feber krever også overvåkning av pasienter for tegn til endret bevissthet, forvirring og andre nevrologiske implikasjoner. Se for slapphet, kramper, nakkestivhet, og pareser. Nevrologisk engasjement og intense, vedvarende magesmerter med oppkast ofte signalisere utvikling av mer alvorlig dengue hemoragisk feber (DHF). Relief fra feber og en plutselig innsettende hypotermi ledsaget av rastløshet og mentale endringer ofte foran utbruddet av dengue hemoragisk sjokk syndrom (DSS).

Expert Insight

Forrige infeksjon med denguefeber gir ikke kryss immunitet mot andre dengue virus serotyper. Coinfection med flere stammer i endemiske områder kan bidra til økt virulens. En historie av dengue feber eller infeksjon med flere stammer plassere pasienter med høyere risiko for dengue hemoragisk feber (DHF).

Om Polio

I tidlig til midten halvdel av det 20. århundre, polio var en tilstand som piggete til nesten epidemiske proporsjoner. Mot slutten av århundret, ble polio nesten utryddet. Det eksisterer bare nå i enkelte ubebygde land. På grunn av utviklingen av vaksiner, kan polio forhindres.

Funksjoner

Poliomyelitt (polio) er en viral sykdom som kan angripe sentralnervesystemet og forårsake lammelser. Selv polio kan påvirke alle i alle aldre, er det mest vanlig hos spedbarn og barn. Polio kan være asymptomatiske, noe som betyr at det er ingen åpenbare symptomer. Det finnes tre former for symptomatisk polio: Mislykket polio vanligvis produserer influensalignende symptomer som sår hals, feber og øvre luftveissykdom; ikke-paralytisk polio kan gi symptomer på nakkestivhet og lysfølsomhet; og paralytisk polio kan føre til muskel lammelse og død.

Fakta

I mislykket og ikke-polio paralytisk, er viruset vanligvis begrenset til fordøyelseskanalen og ikke beveger seg ut over magen. Pasienter som lider av denne type infeksjon vanligvis foreta en full gjenoppretting innen en uke til to uker. I paralytisk polio, går viruset i blodstrømmen og angriper nervene. Lammelse av affisert muskulatur kan forekomme. Polio er vanligvis overføres gjennom kontakt med infisert avføring og mangel på håndvask. Det kan da bli overlevert fra person til person gjennom væsker som nesesekreter eller forurenset vann.

Identifikasjon

Polio er vanligvis diagnostisert gjennom blodprøver. Det finnes ingen kur for polio når det har blitt kontrahert. Personer som lider av paralytisk polio blir behandlet for symptomer som smerte, feber og muskelstivhet å gjøre dem så behagelig som mulig. Hvis pustemusklene er berørt, kan de trenger hjelp av luftveis enheter for å hjelpe dem å puste. Det er mulig for pasienter rammet av paralytisk polio å få en viss kontroll over sine berørte lemmer, men oftest er det delvis eller fullstendig lammelse av de berørte musklene.

Effekter

Den mest åpenbare og effektive måten å bekjempe polio er gjennom forebygging. Jonas Salk utviklet en vaksine for å forebygge polio, og injeksjonene ble allment tilgjengelig for publikum i 1955 Albert Sabin snart fulgt opp med en muntlig vaksine i 1964 Siden utviklingen av polio, var forekomsten av polio er blitt kraftig redusert, og av sistnevnte delen av det 20. århundre var praktisk talt ikke-eksisterende i USA.

Funksjon

Det ble oppdaget at i et lite antall personer oral vaksine kan faktisk produsere poliovirus. The Center for Disease Control gjort beslutningen om å bare bruke den injiserte form av vaksinen for å hindre at slike saker oppstår. Det anbefales at fire doser av polio vaksinen gis til barn i alderen to måneder, fire måneder og igjen mellom 6 til 18 måneder, etterfulgt av en booster skudd i alderen 4 til 6 år.

Betydning

Selv polio fortsatt eksisterer i noen land i Afrika og Asia, fortsetter Verdens helseorganisasjon å jobbe mot å eliminere sykdommen helt. Det anbefales for voksne og barn som reiser til andre land for å kontakte sin lege for å se om de er i behov av en booster skudd. Polio kan fortsatt overføres fra person til person hvis kontaktet i områder hvor det fortsatt er en bekymring.

Post-Meningitt Symptomer

Hjernehinnebetennelse er en infeksjon av membraner som omslutter hjernen og ryggmargen som kalles hjernehinnene. Virus eller bakterier forårsaker de første symptomene på hjernehinnebetennelse, som inkluderer alvorlig hodepine, nakkestivhet og feber. En person som har hjernehinnebetennelse også kan oppleve symptomer som ligner på influensa eller utslett. Selv om de fleste mennesker med milde tilfeller av hjernehinnebetennelse komme seg, andre mennesker med hjernehinnebetennelse Erfaring etter hjernehinnebetennelse symptomer.

Fakta

Post-meningitt symptomer er avhengig av typen og alvorlighetsgraden av meningitt en pasient utviklet. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag rapporter at folk med hjernehinnebetennelse forårsaket av bakterier (også kjent som bakteriell meningitt) er mer sannsynlig å oppleve post-hjernehinnebetennelse symptomer, sammenlignet med personer med viral hjernehinnebetennelse.

Nedsatt hørsel og tap

Hørselsproblemer er den vanligste etter hjernehinnebetennelse symptom. Folk som har hatt hjernehinnebetennelse kan oppleve tinnitus (øresus), mild til alvorlig hørselstap eller døvhet. Skader på det indre øret forårsaket av hjernehinnebetennelse kan også føre til problemer med svimmelhet og tap av balanse.

Fordi hørsel er ofte svekket hos barn med hjernehinnebetennelse, kan språkutvikling bli negativt påvirket.

Brain og nerveskader

Fordi meningitt forårsaker betennelse og infeksjon i hjernen og ryggmargen, post-meningitt symptomer som vanligvis involverer skade på disse områder. En person med post-hjernehinnebetennelse symptomer kan oppleve tilbakevendende hodepine (som kan være alvorlig), hukommelsestap og konsentrasjonsvansker. På grunn av hjernen og nerveskader, kan en person å utvinne fra meningitt oppleve klossete og svakhet eller lammelse på en side av kroppen. Han eller hun kan også utvikle lærevansker som spenner fra midlertidige og mild til permanent og alvorlig.

Atferds-og følelsesmessige endringer

Ifølge Meningitt Foundation of America, for måneder etter hjernehinnebetennelse, kan en person være klengete, humørsyk, aggressiv og deprimert. Søvnproblemer, hyppige mareritt, humørsvingninger som fører til raserianfall og depresjon også er vanlig etter en hjernehinnebetennelse. I tillegg er en person som hadde hjernehinnebetennelse kan utvikle sengevæting, frykt for leger og sykehus og andre emosjonelle og atferdsmessige problemer.

Beslag

Anfall eller epilepsi også er etter hjernehinnebetennelse symptomer. Når en person opplever anfall etter den fjerde dagen på sykehuset, vanligvis spår det at han eller hun vil ha flere komplikasjoner mens utvinne fra hjernehinnebetennelse.

Typer Meningitt Symptomer

Typer Meningitt Symptomer


Bakterielle og virale infeksjoner i fluidet rundt hjernen og ryggmargen forårsake meningitt. Viral form for hjernehinnebetennelse tendens til å ikke skape store problemer, men bakteriell skjemaet kan forårsake livslang uførhet og død. Gjenkjenne symptomene på hjernehinnebetennelse og får rask legehjelp er avgjørende for pasientene.

Symptomer hos barn og voksne

The Centers for Disease Control and Prevention lister hodepine, høy feber og nakkestivhet som de vanligste symptomene på hjernehinnebetennelse hos personer eldre enn 2 år. Personer med hjernehinnebetennelse kan også oppleve forvirring, tap av matlyst, kvalme, lysfølsomhet, hudutslett, søvnighet og oppkast. Med bakteriell meningitt, kan disse problemene utvikler plutselig eller over en 48-timers periode og kan bli innledet av kulde i hender og føtter, ben smerte og tap av hudfarge. Symptomer på viral meningitt vanligvis vises mellom tre og sju dager etter smitte.

Symptomer hos spedbarn

Spedbarn kan vise forskjellige eller flere symptomer på hjernehinnebetennelse. Babyer som opptrer spesielt irritabel, gråter hele tiden, gråte hardere når plukket opp, spiser dårlig eller sove hele tiden kan ha hjernehinnebetennelse, spesielt hvis en annen person i husholdningen har i dag sykdommen eller har nylig utvinnes fra den.

Behandlinger

De viktigste årsakene til bakteriell meningitt er meningokokkbakterien Neisseria meningitides; pneumokokk bakterien Streptococcus lungebetennelse; og Haemophilus influensa type b, eller Hib. Viral meningitt er oftest forårsaket av enterovirus. Bakteriell meningitt - særlig form forårsaket av meningokokkbakterier - kan spres fra person til person.
Personer med bakteriell meningitt må begynne å ta antibiotika kort tid etter at de begynner å ha symptomer. Leger vil foreskrive forskjellige antibiotika avhengig av hvilke bakterier forårsaket sykdommen, og folk nær en smittet person vil måtte ta antibiotika i tillegg hvis hjernehinnebetennelse skyldes meningokokkbakterier infeksjon.
Viral hjernehinnebetennelse vil ikke svare på antibiotikabehandling, men pasienter kan være foreskrevet medisiner for å lindre symptomer.

Prognose

Hensiktsmessig behandling reduserer dødeligheten av bakteriell meningitt til under 15 prosent, men hjerneskade og hørselstap forekommer oftere. CDC påpeker at tilfeller av viral hjernehinnebetennelse forsvinner vanligvis i løpet av 10 dager.

Vaksiner

Vaksiner kan beskytte barn og voksne fra Hib, meningokokk og S. pneumoniae-infeksjoner. Hver stat, men Alabama, Montana og South Dakota mandater Hib vaksinasjon for barn i skolealder. Alle bortsett fra 14 stater krever meningokokkvaksine for folk melde på college, og 18 stater krever vaksinen for ungdomsskolen og videregående skoleelever.
Tretti stater krever barn til å ta en vaksine som gir beskyttelse mot syv stammer av S. pneumoniae, og 25 stater krever beboere i langsiktig omsorg fasiliteter for å motta en vaksine som beskytter mottakere fra 23 stammer av S. pneumoniae. Se Ressurser for å gjennomgå vaksinasjonskrav i staten.