Digidexo.com

Hva er årsakene til utilsiktet vekttap?

Shedding noen få pounds kan forventes når du trener mer eller spise sunnere mat, men å miste store mengder vekt uten å prøve kan tyde på en mulig alvorlig sykdom som krever øyeblikkelig legehjelp. Mulige sykdommer relatert til vekttap inkluderer diabetes, hypertyreose eller kreft. Ikke forsøk å selvmedisinering for å bøte på din vekttap som disse forholdene krever en konsultasjon med en medisinsk faglig.

Type 2 Diabetes

Diabetes er en kronisk tilstand som er forårsaket av kroppens manglende evne til å produsere nok insulin, eller når kroppen din ignorerer insulin. Dette kan føre til sukker for å bygge opp i blodet, noe som kan føre til farlig høye blodsukkerverdier. Hvis venstre ubehandlet diabetes kan føre til hjertesykdom, nerveskader, nyreskader, tannkjøttsykdom, blindhet og til slutt, død. Andre symptomer assosiert med diabetes er tretthet, hyppige infeksjoner, og økt sult og tørst, ifølge American Diabetes Association. Fordi kroppen din ikke er i stand til riktig bruk glukose, er det eliminert ved vannlating, noe som fører til at kroppen din til å bruke drivstoff lagres i fett og muskler, ifølge Mayo Clinic. Type 2 diabetes er behandlet ved å etablere og opprettholde et sunt kosthold for det meste ikke-stivelsesholdige grønnsaker og frukt, med begrenset inntak av kjøtt og stivelse. Reduser mettet fett, som diabetikere er en høy risiko for å utvikle hjertesykdom. Mettet fett finnes i huden av kylling, rødt kjøtt, hel-melk melkeprodukter, nøtter og smør. Dersom kosten ikke hjelper administrere blodsukkernivået kan legen forskrive medisiner for å hjelpe deg. Sulfonylurea, meglitinider, biguanides og DPP-4-hemmere er bare noen få medisiner som senker blodglukosenivået ved å stimulere insulin utgivelsen, ifølge American Diabetes Association.

Hypertyreose

Skjoldbruskkjertelen styrer funksjonen til stoffskiftet. Hvis skjoldbruskkjertelen blir overaktiv den kan produsere for mye thyroid hormon, som setter fart på stoffskiftet. En økning av stoffskiftet forårsaker kroppen til å forbrenne mer kalorier enn du forbruker, noe som fører til vekttap. Andre symptomer som følger med hypertyreose er rask hjerterytme, svetting, økt appetitt og rystelser. Denne tilstanden kan behandles med betablokkere eller anti-skjoldbrusk medisiner for å redusere mengden av hormoner skjoldbruskkjertelen produserer.

Kreft

Tykktarmskreft, brystkreft og leverkreft er alle former for kreft som forårsaker utilsiktet vekttap. Unormale celler i kroppen din kan vokse ut av kontroll, og over tid multiplisere og angrep friskt vev. Disse cellene bli kreft, og i stedet for å dø de fortsetter å vokse, ifølge American Cancer Society. Det er viktig å ha en årlig fysisk for å se etter føflekker, fregner og klumper som kan være en tidlig indikasjon på kreft. Jo før legen din er i stand til å diagnostisere og behandle kreft, jo bedre sjanser har du for å overleve.