Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en Dermoid Cyste

Hvordan diagnostisere en Dermoid Cyste


En Dermoid cyste er en hamartomatous svulst dekket med et tykt dermis-lignende vegg. Den inneholder talgkjertler i tillegg til nesten alle andre hud øyets omgivelser og kan også inneholde spiker og dental strukturer avhengig av plasseringen. Dermoidcyste på huden oppstår vanligvis i ansiktet og halsen, men kan vokse internt også. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere en dermoid cyste.

Bruksanvisning

Finn de fleste medfødte dermoidcyste med en visuell inspeksjon. En ensidig hevelse i øvre øyelokk kan tyde på en dermoid cyste som oppstår fra en tåre duct.

forvente dermoidcyste å oppstå vanligst som kutane cyster i pannen rundt øynene med en diameter på 1 til 4 cm. På innsiden av munnen er også et vanlig sted.

Detect fleste interne dermoidcyste etter gynekologiske eller nevrologiske plager. Gynecologically relatert dermoidcyste primært skje som cystisk ovarial tumor og nevrologisk relaterte cyster ofte vokser på ryggen eller intracranially.

Skille kutane dermoidcyste fra epidermal cyster. Dermoidcyste er foret med en epidermis som inneholder ulike epidermale vedheng, som regel helt modne. De kan også bli feildiagnostisert som hudkreft.

Bruk flere bildeteknikker for diagnostisering interne dermoidcyste. Radiografi, computertomografi (CT) og magnetisk resonanstomografi (MR) alle er brukt effektivt. En MR er spesielt nyttig i diagnostisering intrakranielle dermoidcyste og kan også være nødvendig å differensiere en gigantisk dermoid cyste på halsen med en cystisk hygroma.